Skočiť na obsah

Ficove roky II.


alamo

Odporúčané príspevky

Lenze dnesny stat v europe ukazuje ze to niekde zlyhalo a vykonna moc ziskava coraz viac moci a to sa prejavuje prave regulaciami, dotaciami a vsetkym tym co robopol kritizuje a ja mu v mnohom davam za pravdu.

 

Parlament - zakonodarna moc schvali sadzby. premier ci iny hovorca rozda dotacie, a mame aj tretiu sudnu moc - s ktorou ma a je na nich nezavisla - relativne - tu si nevolime ta sudna. Ta tu tiez robi dobry bordel - aj ficovi moze zavarit. Oni sa dohodnu.

 

Alebo este raz rekapitulacia. Volime parlament. Kolesikov . Ti daju sadzbu - normu. Fico da vynimky ale sudca je nad nimi. Ked mafianov pustia preco by nepustili aj Varehu - jeho si podrzia lebo je len konik.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie uplne spravna otazka.

 

Povedzme z pohladu Dovery (resp. Penty) su v poriadku obidve riesenia. Ak im poistovna zostane, tak im bude zarabat. Ak ju stat chce zostatnit, tak dostanu za nu adekvatne peniaze, cize tiez ziskaju (co by zrejme ziskali aj v pripade realnejsieho, nizsieho vypoctu).

 

Volicom SMER-u to taktiez moze vyhovovat - pretoze ak trpia predstavou, ze stat ma a MUSI vlastnit vsetky zdravotne poistovne, tak ide o ciel - a ten bude dosiahnuty.

 

Z pohladu SMER-u to tiez moze byt rozlicne, pretoze ak su volici presvedceni, ze statne poistovne su zarukou uzasnej buducnosti, tak im ju dodaju - a odmenou budu volicske preferencie...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

otazka je spravna, a je polozena hned v prvom odstavci

 

Podľa nás preto, že okolo Dôvery sa okrem Penty točia aj iné tajomné firmy, ktoré by drahé vyvlastnenie zrejme uvítali.

see link...

 

Pente to moze byt srdecne jedno, ako aj pises, a taky postup nie je vo firmach nic neobvykle

 

SMERu a jeho volicom to vsak jedno nebude, ked sa naplnia prognozy a bude treba platit... lenze pruser je, ze si to moze vyzrat az nasledujuca vlada

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak ale potom sa mozes skor pytat, preco si tak casto ludia vyberaju nieco - ked im vysledok nebude vyhovovat?

 

Na druhej strane to vidis predsa aj ty sam. Aj sucasna vlada, resp. Fico ma - a aj mal - zastancov na tomto fore. Z rozlicnych dovodov. A to aj napriek tomu, co robil v minulosti, dokonca VDAKA tomu co robil, pretoze to ludia povazuju za spravne.

Jendoznacne, financny prospech z toho bude mat zrejme Penta - ale psychologicky pravdepodobne velke mnozstvo beznych ludi. Co je dost neprijemny paradox :cotisisi:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja, masochistka, sledujem stale schodze parlamentu, napriklad aj prave teraz je rozprava o navrhu novely zakona ministra malatinskeho o podpore obnovitelnych zdrojov, zas daco v prospech penty.. burliva diskusia.. ak niekto povie, ze pravica nic nerobi, tak sa ho opytam, co asi tak mozu robit okrem diskutovania a hlasovania proti... ved co sa deje v parlamente, to stoji za sledovanie, absolutna arogancia moci, velmi velmi mi to pripomina casy meciara, na ktore som aj zabudla, ale vynorilo sa mi to samo zo suflika v hlave... desim sa, co sa deje..

o to viac vycitam sas, ze polozili vladu a uz uplne vycitam volicom smeru, ze su take vypatlane truby...

 

edit: fotodokumentacia cirkusu - Pan minister, robite z tejto rokovacej saly konspiracny byt... ako v Gorile. aky je zaujem tejto vlady pomoct obycajnemu cloveku? Nijaky. Pomahate fin.skupinam. Preto tie koly... pred ministrom.

 

inak matovica nepovazujem za pravicu, matovic je populista, ale obcas sa zide...

post-1309-0-52667300-1355932683_thumb.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

o piatej bolo hlasovanie, za kazdu blbost bolo 82 poslancov, cize poslancov smeru, cely den o nich v parlamente nikto nechyroval, teraz prichmeleni, prezuvajuc oriesky kukali na lassakovu, ci im ukaze palec hore, abo dolu... strasne toto...

nam vsetkym poprial stastne sviatky poslanec polak v romcine.. vianoce su karaconi, skoro ako po madarsky...

a teraz v laske mozu odist do kruhov svojich rodin...

ble

 

jaj este nie, este vystupia deti s basnickami a pesnickami... vypinam, aby ma netrafil slak...

 

posledna foto... najlepsie sa spieva o laske pri kope coca coly...

post-1309-0-76627400-1355934709.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj sucasna vlada, resp. Fico ma - a aj mal - zastancov na tomto fore. Z rozlicnych dovodov. A to aj napriek tomu, co robil v minulosti, dokonca VDAKA tomu co robil, pretoze to ludia povazuju za spravne.

Jendoznacne, financny prospech z toho bude mat zrejme Penta - ale psychologicky pravdepodobne velke mnozstvo beznych ludi. Co je dost neprijemny paradox :cotisisi:

 

Si sa pytal komu to prospeje? Pytal si sa dady. A ze nespravna otazka. vzdy niekto na niecom ziska a niekto strati pri blbych rieseniach.

http://www.dovera.sk/kalkulacka-preddavkov

Stratia zivnostnici - inak oni v roku 2013 idu platit o 30% vyssie odvody(to kazdy). Sadzby sa nezmenili. Kto neveri a mal niekedy nieco spolocne so zivnostnou ci vie vypocitat ako sa odvody platili doteraz a po novom kalkulacka. vsetci co maju platia nad minimu budu platit o 30% viac - zrejme aj socialku - a v dalsom roku este viac, a v dalsom to pokracuje.

10% podla mna iste skonci. Ako vacsina aj ti co nemaju na novy minimal,ale hlavne aj ty co sa im darilo 2010, platili vyssie odvody 2011, a v 2013 nebudu mat uspory ci im nejak dramaticky nepoklesne zisk. Mam cloveka co mu to vzrastie oproti predchadzajucej legislative o 49%,mal platit 141,3 a bude od januara 211,17, mesacne - on neskonci ak bude mat pracu a asi ju bude mat. A ma uspory - jemu to vyslo hlavne kvoli tomu ze v roku 2011 zaplatil na preddavkoch 4689 - teda 391 eur mesacne - na zdravotne aj vyssie mal socialne.

 

U zdravotneho su to len preddavky - aj keby ich nezaplatil neic sa nestane - hlavne nech zaplati zdravotnu dan po RZZP. Horsie to bude u socialky.

Zivnostnikov je cez 300 000. minimalka sa dviha z 162 na 185? Doteraz tam bolo mozno 82%. Ale ich bude uz menej. Vacsi odpad bude u minimalky.

 

A si zoberte zivnostnika zamestnavajuceho dohodara. To je kombinacia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slimak - tak vidis, dokazes vymenovat dost velke skupiny ludi, ktore "stratia". Ale aj napriek tomu volili SMER a stale ho preferuju.

 

Niektori politici proste dokazu ludom "predat" aj stratovu situaciu ako jednoznacnu vyhru - ludia im to s radostou zozeru a tlieskaju. Ini nedokazu presvedcit o svojej spravnosti ani keby vymysleli najdokonalejsi program na svete. Fico to proste zvlada par excellence, dokonca lepsie ako Meciar - uz len komunisti boli lepsi v oblbovani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... dost velke skupiny ludi....

... volili SMER a stale ho preferuju....

 

v skutocnosti nemame ziadne statistiky, ktore by dokazali, ake skupiny ludi volili Smer.

Len podrobna struktura volicov by nam povedala, preco...

 

mam dost vela znamych v prostredi agentur zaoberajucich sa prieskumami, aby som vedel, ze vysledky su nerelevantne, rovnako ako nie su relevantne ani vzorky

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v skutocnosti nemame ziadne statistiky, ktore by dokazali, ake skupiny ludi volili Smer.

 

Ale mame volebne vysledky, ktore ukazuju, ze SMER vyhral s obrovskym rozdielom.

 

Co si myslis, ze trebars zo zivnostnikov nikto SMER nevolil? Alebo, ze ne-zivnostnici sa mozu na situaciu zivnostnikov vykaslat? Ved predsa pokial by zmeny zlikvidovali malych podnikatelov, tak to pocitia uplne vsetci. Aj ti, co nie su mali podnikatelia. Cize tu mas hned skupinu ludi, ktora z nejakeho dovodu mzno SMER volila - ale moze doplatit na ich politiku.

 

Pointa je v tom, ze zla vlada dokaze natolko zmrvit ekonomiku, ze utrpia takmer vsetci - cize ked ma SMER preferencie okolo 50%, alebo tolko ludi mu dalo hlas - aj oni budu znasat nasledky chyb vlady, ktoru si zvolili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je v poriadku, otazka je preco ? mysli teda "preco vyhral s takym obrovskym rozdielom"

lebo nestaci odpovedat, ze ludia su tupi, alebo ze naleteli slubom, alebo ze boli manipulovani, alebo, alebo

napr - preco XY % SZČO (drobni zivnostnici bez zamestnancov) volilo Smer ? preco XY % nezamestnanych volilo Smer ? preco tak volilo XY % lekarov, ucitelov, zdravotnych sestier... ?

umyslene sa drzim skor ekonomickej stranky veci, hoci samozrejme do uvahy vstupuju aj dalsie faktory - vek, pohlavie, region, nabozenska prislusnost...

ale v kontexte toho, co nas najviac zaujima - "preco to musime platit ?", je toto myslim dolezitejsi faktor

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jaaaj, tak taketo "preco" ? :)

 

Ludia v podstate tupi su. Nie len v politike - ale porfesionalny sofer, ktory ide 180 po namrznutej ceste....vzdelany doktor, ktory fajci jednu od druhej, alebo kludne si da lieky a alkohol...rozhladeny clovek, ktory ma nechraneny sex s nahodnou znamostou...kua a este tisicky inych pripadov, takych "malych", ktore ukazuju, ze vela ludi velmi casto urobi nespravne rozhodnutia. Mozno nie kvoli blbosti ako takej, ale proste preto, lebo ten hypoteticky rozhodovaci algorytmus ma svoje muchy.

 

Ak sa aj drzis len cisto ekonomiky - ani samotni ekonomovia sa na vela veciach nevedia zhodnut. O vela veciach som presvedceny, ze su spravne (pretoze som to studoval, pracujem s tym atd - a to formuje moj nazor). Ale najde sa niekto iny, kto si mysli ine - a potom co? Absolutna vacsina volicov nie su experti na dochodkove systemy, takze na zaklade coho sa maju rozhodovat? Pocuvaju rozlicnych experov a pseudoexpertov, ktori prezentuju odlisne nazory. No a napokon vyhra ten, ktory je najlepsie vysvetleny a odovodneny, ma najlepsi marketing.

 

V zasade si ludia nevyberaju nieco, co nechcu. Takze clovek si dokaze vybrat "utahovanie opaskov", pokial to bude povazovat za spravne (teda si nemusi vzdy vybrat len moznost, ktoru mu okamzite da viacej). A tu je proste fakt, ze lavicova politika vseobecne, je vo svojom principe pre mozno velku vacsinu ludi atraktivnejsia. Bez ohladu na vysledky. Rovnako ako si vela ludi da presladenu Colu, pretoze im chuti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano aj ti zivnostnici volili smer - a kludne ich moze byt dost az vela. Ved kto je zivnostnik - ten z donutenia(nemyslim, ze ho donuti zamestnavatel,ale je donuteny situaciou) - ten co sa ani zamestnat uz nedokaze. Ten co nechce byt nezamestnany. Proste este bojuje. Ten peniaze nema. Ti stastnejsi maju s.r.o.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už na starom post fóre, som tvrdil že istý slovenský politik, nie je socialista ale v skutočnosti fašista

ale vtedy to bolo scenzurované, vraj je to hnusná urážka..

ale je to tu zas, bloger vyhodnocuje vládnu politiku našej vlády ako fašistickú

http://jozefmatase.b...a-politika.html

Náhodou som si prečítal na wikipedii charakteristiku fašizmu a zarazila ma podobnosť znakov s vládnou politikou

 

kto neverí, nech si to porovná sám

http://sk.wikipedia.org/wiki/Fa%C5%A1izmus

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

“Ak vláda spí v jednej posteli s vybranými korporáciami”, tak napĺňa jeden zo základných znakov fašizmu, ale to momentálne nebudeme rozpitvávať.

http://blog.etrend.s...e-mega-uspesny/

 

Dalsi sprievodny znak si pozri tych ######linov v diskusiach. kopajuci bezmozgovia, obuvajuci sa na zivnostnikov.

 

Ja zivnostnikov povazujem nieco ako tehotne buduce mamicky. vela ich skonci - a nie kvoli tomu ze zvysim cenu o 10 eur - to aj mozem spravit a je to jedno. Aj tak z toho nic nemam. polovica zivnostnikov mi zaplati rocne 50 eur. Ako upravit ""Zneuzivanie""bolo na mieste ale toto je brutal - inak isto sa na to chystala aj minula vlada. Inak ja to na rok ten status zivnostnika pouzijem. 8 rokov som nim nebol, nepotreboval som.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

pamätáte sa na minuloročnú správu, o zázračnom motore "made in slovakia", na ktorého krste sa zúčastnil aj náš staronový hranatý premiér?

http://style.hnonlin...otor-foto-video

pán premiér s unikátnym motorom a unikátnymi podnikateľmi

post-624-0-81391600-1357805703.jpg :winner_3:

ale čo čert nechcel?

zvedavých novinárov!

http://auto.idnes.cz...57_automoto_vok

Autoři projektu se také ohání řadou patentů, které fungování motoru pomáhají. Jenže snad jen náhodou pak zapomínají zmínit třeba čísla přihlášek patentů a jejich platnost, o konkrétních technických řešeních se už nezmiňují vůbec. Přitom každý patent je veřejně dostupný a nejde o nic tajného. Jednoduché vyhledávání v několika databázích ukáže, že Solaroli vlastní jeden patent související s fungováním přeplňovaných motorů (v databázi USPTO číslo 6,282,898) v USA. Na Slovensku nemá on ani společnosti, ve kterých je účasten, patent žádný a databáze neukáže ani žádnou podanou přihlášku.

 

Celkově chybí jakákoli přesvědčivá dokumentace, která by alespoň podpořila legitimitu projektu. Dramatická rozborka a sborka motoru Audi v oficiálním videu firmy se zakostičkovanými změnami pak působí doslova úsměvně. A záběr na měřicí přístroje ve videu, kde mají výfukové plyny na měřicím zařízení stejné složení jako vzduch, pak už jen celé věci dodává na nejistotě.

 

:focus:
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

súdruh preceda sa ako mečiarov vzorný učeň nezaprie a ide nám v tatrách organizovať olympiádu, ale na rozdiel od muftiho to chce robiť aj spolu s poliakmi: http://poprad.korzar.sme.sk/c/6662293/fico-o-zimnej-olympiade-ponuka-poliakov-je-vazna.html

 

ja len dúfam že to nevyjde, pretože sa na ten megatunel budeme skladať všetci, ako keby nestačilo že sa skladáme na "silný sociálny" štát pre vybraných, eurovaly a podobné debiliny.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov