Skočiť na obsah

Ficove roky II.


alamo

Odporúčané príspevky

http://spravy.pravda...0_sk_domace_p60

 

Uz je cely clanok tak skusim este raz.

 

Uvediem príklad. Je to naša snaha výrazne šetriť na výdavkoch v štátnej správe.

Zasmiali sa zbrojnosi. Staci ked bude setrit na verejnom obstaravani.

Ale ved..

 

 

Skôr ma mrzí, že pri témach, ktoré sú dnes životne dôležité, ako napríklad konsolidácia verejných financií, nedostávame alternatívu zo strany opozície

Aku alternativu moze dostat od Sotaka, ked hned prvy zakon co prijali, ze mu vratia, zrusia dan z emisii.

 

 

Keďže teraz takáto nutnosť nie je, rozhodujeme vo vláde, v parlamente.

To isto.

 

 

Ak sa podarilo ministrovi práce Jánovi Richterovi dosiahnuť so živnostníkmi historickú dohodu o úpravách v ich postavení, tak toto je argument, ktorý máme právo používať v diskusiách s opozíciou

Skolkymi zivnostnikmi sa dohodli. S tymi co sa dohodli su aj zivnostnici? Co robia?(neviem,mozno ozaj su). Ziaden moj klient je ich vyse 50 nie je v nejakom zdruzeni. nemam ziadneho zivnostnika z donutenia. - mozo tych lesnych robotnikov,ale to je davna historia.

 

 

Vláda je dlhodobo kritizovaná, že sa viac staráte o príjmovú stránku rozpočtu a málo škrtáte výdavky. Čo na to hovoríte?

Skúste mi povedať, kde by bolo treba škrtať? Túto otázku kladiem aj opozícii a vtedy skončí diskusia.

 

Vo vydavkoch sa isto neda skrtat. Som zvedavy na rok kde bude hladat zdroje na konsolidaciu.

 

Toto je obyčajná legenda, pretože druhý dôchodkový pilier neuveriteľne prerába a dnes sú výnosy z neho podstatne nižšie ako inflácia. Ľudia reálne strácajú svoje peniaze.

 

V indexe mam zatial za 3 mesiace 3%(iste su ludia co maju aj plus 9% za dva mesiace), uvazujem to aj uzavriet a mozno akciovy mi hodi do konca roku este 1%. realne som nic nestratil. Viem kolko tam mam a kolko si viem nasporit,alebo kolko si mam nasporit, popri II. , na I. mozte do rocnika 1970 aj zabudnut.

 

My dávame odvod do druhého piliera 4 percentá plus 2.

Toto mi nevadi, vadi mi, ze rusi indexovy fond(zmena poplatkovej politiky). Snad ho nejaka DSS bude mat. Dnes som pozeral je v nom u vsetkych dokopy 3 miliony eur. Mozno 1000 ludi,ale uvidime,ktora DSS o necha k nej prejdem.

 

O tom to dam viac v teme II.pilier.

 

 

Nemeníme iba druhý pilier. Uvedomujeme si, že by nám nikto neuznal takéto rozhodnutia, keby sme neurobili zmeny aj v prvom pilieri. V tomto balíku je systém udržateľný a myslím si, že tieto zmeny budú akceptované bez ťažkostí aj na medzinárodnej úrovni. Ale, prosím, prestaňme šíriť legendy, že druhý pilier je zárobkový.

I.pilier nieje udrzatelny. Keby EU nan netlacila, nezvysoval by vek odchodu do dochodku. Ani to to neuchrani. Opakujem II.pilier je zarobkovy.

Ešte stále si myslíte, že by bolo dobré odkúpiť dve súkromné zdravotné poisťovne?

Určite áno. Povedal som totiž, že my teraz ťažko hľadáme 50 miliónov eur v rezerve, aby sme uspokojili aspoň časť mzdových nárokov zdravotných sestier a lekárov a jedna jediná súkromná poisťovňa si takmer v takejto výške vytvorí zisk. Boli rôzne šepkandy, ale nakoniec sa ukázalo, že zisk Dôvery po zdanení bol vyše 40 miliónov eur. Ak za týchto podmienok máme stále bojovať s Ústavným súdom a s medzinárodnými arbitrážami, pokiaľ ide o zákaz zisku, zdá sa byť vhodnejšie dať vlastníkom Unionu a Dôvery ponuku na odpredaj a vznikla by jediná verejnoprávna zdravotná poisťovňa.

Nebude to drahá kúpa v porovnaní so ziskami? A sú vôbec na to peniaze?

Dnes v štátnom rozpočte peniaze na kúpu Dôvery a Unionu určite nie sú. Ale pokiaľ ide o rozširovanie vlastníctva štátu, tak sme pripravení zbaviť sa iných aktív, kde štát nemá na ne vplyv. Máme podiely v spoločnostiach, ktoré sú pre nás bezvýznamné, pretože nám napríklad väčšinový akcionár odmieta vyplácať dividendy.

 

Neviem ako rychlo to chce zrealizovat, podla mna velmi rychlo, kym z doveri neujdu ludia aby mal akoze za koho platit.

 

kde nemecký akcionár súhlasil s vyplatením dividend avšak iba vo výške 130 miliónov eur a Slovensko tak získalo 63,7 milióna eur.

http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/ekonomika/miskov-zlyhal-slovak-telekom-odmietol-vyplatit-statu-dividendy.html

 

Chce predat toto ,a za kolko a kolko da hascakovi a sirokemu uvidime. O tom tema na fore iste bude. Gorila game :) uz nebavi ale mame radi kolu.

 

Myslím si, že je legitímne, ak by sme pristúpili k odkúpeniu poisťovní. Malo by to mať pomerne rýchly spád.

Treba vybrať jedného z najlepších svetových audítorov, lebo nechceme vyvolávať pochybnosti. Nech povie, aká suma je primeraná za takúto poisťovňu.

 

Naco potrebuje rychly spad? Si neveri ze vladnut bude 4 roky? Bodaj by. Ja tomu tiez nedavam 100%. Ci ten zisk?

Ved nech pocka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nechcelo mi to brat, dam druhu cast.

 

Zdravotná poisťovňa Dôvera neráta s tým, že za rok 2012 vykáže zisk. Na zdravotnú starostlivosť plánuje s výnimkou zdrojov na vlastnú prevádzku použiť všetky zdroje zo zdravotného poistenia.

http://zdravezdravot...rok-nerata.html

 

O rok bude v strate a ma to zadarmo.

Dame aj chja, ani som nevedel na co som reaogoval.

Ale Penta teraz zarába na štáte, preboha! Penta vyberá takmer 50 miliónov eur na verejných zdrojoch a my sa máme na to pozerať! Pri takomto ročnom zisku som presvedčený, že za sedem či osem rokov to máme naspäť. To je veľmi dobrá investícia.

Ci c.uja robi z niekoho ineho?

Parlament nedávno schválil trvalý euroval. Kde je hranica, kedy už našu pomoc iným doma neobhájite?

Tá hranica tu už je. V súvislosti s Cyprom sme povedali, poďme sa o tom baviť, ale chceme poznať všetkých vlastníkov cyperských firiem pôsobiacich na slovenskom trhu a zrazu zisťujeme, že cyperská vláda rokuje o úvere s Ruskom. Čiže Cyprus asi obíde euroval, lebo mnohí mu začali klásť rôzne podmienky.

Vy by ste na nich trvali, nebol to len marketingový ťah?

Samozrejme. Nie sme politickí samovrahovia. Navyše pridali sa k nám aj ďalšie krajiny. Nestal som sa predsedom vlády preto, aby som skončil na téme Cyprus alebo Grécko. Absolútne sa stotožňujem s názormi veľkých krajín, aby si Grécko splnilo domáce úlohy a potom sa môžeme baviť, čo ďalej. Miera trpezlivosti na Slovensku je už vyčerpaná.

Ved ty vlastnici su verejne znami za 15 eur. Ci to chce dat na web? Mne staci ze poznam jeho vladu.

Peniaze sú vždy najviditeľnejšie a najzrozumiteľnejšie, ale ja vnímam veci okolo eurovalu ako technické otázky. Pre mňa je najdôležitejšia otázka, či EÚ a eurozóna vydrží alebo nevydrží a aké miesto bude mať Slovensko v EÚ. Ak si povieme, že nás nezaujíma životný priestor EÚ a eurozóna, potom sa môžeme správať úplne slobodne.

Tak vydrzi ci nevydrzi? technicke otazky.

Bol tu jeden pán, ktorý dnes griluje (Daniel Lipšic - pozn. red) a ktorý povedal, že Gorila je čosi také, čo treba vyšetriť a ja som ho v tom podporoval. Tento pán si robil na tom veľkú politickú kampaň. Vytiahol Gorilu v predvolebnom súboji, organizoval tlačové konferencie a zostavil vyšetrovací tím snov. Tak sme tento tím snov nechali na pokoji. Všetci majú jasný pokyn poskytnúť tomuto tímu súčinnosť, či je to ministerstvo vnútra, SIS a ďalší. Tím snov človeka, ktorý griluje, dostane ešte viac technickej pomoci, ako mu dal tento pán.

Tim snov. K.ohot jeden, hned by som sa ho opytal, ze ako by odpovedal timu snov na otazku ci pil colu?

tímu snov - neviem co su to za ludia,ale takto nezosmiesnoval ten hajzel ani Radicovu.

Vraj nejaku citaciu nema uzvratu. tim snov.

Asi som nasiel chybu , teda posledna uprava, chcel by som vediet co si mysli o svojich volicoch?

 

Ani po odstraneni to nechcelo brat. Zrejme to bolo dlhe.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://ekonomika.sme...i-pod-cenu.html

 

Je tam nejaka tabulka dam text aby som sa od niecoho odrazil

Vo februári 2009 jej tepláreň predala 60-tisíc povoleniek a za tonu dostala 2,97 eura, no na burze sa vtedy tona predávala aj za 8,41 eura.

 

Nas stat HDP o nic neprisiel.je jedno kto ma tych 5 euro. Ci si za to deti v detskom domove kupia talianske cestoviny, ci niekto iny prehra v kasine madarsku je to jedno.

 

 

---------------------

"Preberáme zodpovednosť za splatenie úveru. Som presvedčený, že veritelia nezaznamenajú ani najmenšiu stratu,“ povedal.

http://ekonomika.sme...i-minister.html

Toto sa mi paci. neviem kto to povedal,ale v texte to isto bude. Rucit za zavazok(stratu) vlastnym majetkom ci zivotom si viete predstavit u nas? To by som nemal ake linky davat, co som dal behom 20 minut.

 

Na mafii sa mi paci, ze lotrov co nesplacaju strielaju. Ci lamu. Ci snimi stavaju budovi ci dialnice. Aspon nejaky uzitok pre HDP.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu ticho, vsetci sme spokojni zjavne... ficko je v urade 100 dni, vselico povymyslal na svoj lud a vsetci cusime, nekomentujeme... neviem, ci preto, ze sme spokojni, ohureni, alebo je to prejav nezaujmu...

 

zas prichadzaju moje oblubene prieskumy, po precitani vysledkov tohto tu http://www.sme.sk/c/6455941/ludia-najviac-veria-ficovi-a-kalinakovi.html som onemela nacisto....

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie že nesledujeme, aj sledujeme, aj nie, ako by slimak povedal. človek sa aj začíta do správ, ale zvyčajne stačí nadpis, aby už nečítal ďalej, a nekomentoval, lebo aj na koment treba žalúdok, a prekonať nechuť ... ono totiž sociálna jednofarebná vláda koná divy ... len tak, šup, prvá správa čo mi dnes udrela do očí, bola tá od pink, druhá, tretia ... táto :

 

Aj druhá vláda Roberta Fica posiela do strategických štátnych firiem ľudí s kontaktmi na vplyvných podnikateľov zo straníckeho pozadia.

Generálnym riaditeľom Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia sa stal Vladimír Ľupták, ktorý v minulosti pôsobil v dozornej rade ŽOS Trnava. Firma podnikateľa Vladimíra Poóra patrí k najväčším dodávateľom železníc. Ľupták o vzťahoch s Poórom nechce hovoriť. Rezort dopravy nomináciu bráni tým, že je ťažké nájsť odborníka, ktorý nie je v podobnom konflikte záujmov. Ľupták za pôsobenia predchádzajúcej vlády riadil Železnice Slovenskej republiky.

„Smer je strana založená so silnou podporou podnikateľov a skúsenosť s prvou Ficovou vládou ukázala, že jej politiku ovplyvňovali,“ hovorí riaditeľ Transparency International Slovensko Gabriel Šípoš. Za nominanta blízkeho Poórovi je považovaný aj Ľubomír Vážny, ktorý sa má stať vicepremiérom pre veľké investičné projekty.

http://hnonline.sk/s...iem-miliardarov

kde je tu sociálna vláda ?

Fico začal zo Slovenska budovať krajinu žobrákov. Solidaritou na smerácky spôsob zahájil deštrukciu strednej vrstvy. Výsledkom jeho krokov bude úzka vrstva bohatých a mimoriadne široká vrstva s nízkymi príjmami s malým, alebo žiadnym majetkom.

Čítajte viac: http://frasch.blog.s...l#ixzz20XDaCCWS

....

http://lubomirgalko.blog.sme.sk/c/303379/Muz-s-colou-sa-vyfarbil.html

 

tomuto dôveruje polovica národa ? nevolili ho pre sľubované sociálne a kdejaké istoty ? len 100 dní ... čo tu bude o štyri roky ?

páni a dámy, voliči pána Fica, je to stále to, čo ste volili ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Vláda dostala náladu v biznise na historické dno

 

Citeľná je najmä nespokojnosť podnikateľov s pripravovanými zmenami v daňovo-odvodovom zaťažení. V očakávaniach podnikateľov prevláda neistota spojená s nepredvídateľnými postupmi vlády v oblasti hospodárskej politiky a tiež obavy o menej aktívny prístup k riešeniu problémov podnikateľského prostredia. Informoval o tom výkonný riaditeľ Podnikateľskej aliancie Slovenska Róbert Kičina.

 

Aktuálna hodnota Indexu podnikateľského prostredia, ktorý na základe vlastného prieskumu pripravuje aliancia, je 84 bodov, čo je najnižšia hodnota vo viac ako 10-ročnej histórii meraní. V porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom klesol index o 3,46 percenta.

Ďakujeme Fico, za TVOJE ISTOTY. Takýto farizej ako ty, nás len priblíži k takým elitám eurozóny ako Grécko, Portugalsko a Španielsko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono ked ti klesnu objednavky a v juli klesli dost a vyhlad nieje nejak ruzovy(cesko na buduci rok ocakava -1%HDP - to sa moze zmenit). Pritom Fico ,chce na odvodoch vybrat pol miliardu mimo II.piliera plus vyssie dane. Tu polmiliardu nejak musis vyriesit - dohodarov,SZCO,zamestnacov - precenit. Plus ked banky budu opatrnejsie a uverov bude menej.

hranol je bud odvazny alebo blby.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hranol je bud odvazny alebo blby.

 

myslím že od každého trochu, a to je v premiérskej funkcii zvyčajne vražedná kombinácia.

pre externého pozorovateľa môže byť sledovanie budúceho vývoja vcelku zábavné, pre nás čo v Gorilande žijeme to asi až taká sranda nebude.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Medzi európskymi socialistami sa objavili úvahy, že by slovenský premiér mohol vziať funkciu šéfa Európskej komisie.

Fico zatiaľ robí zagorku a tvrdí že ee, ale myslím že medzi tú Bruselskú kohortu socanov by zapasoval ako riť na šerbel.

Ficovo meno sa podľa denníka Hospodárske noviny spomína spolu s menom predsedu Európskeho parlamentu Martinom Schulzom.

http://www.sme.sk/c/...di-premier.html

keď som to správne pochopil tak najprv bude šéfovať Fico, medzitým si Schulz stihne urobiť maturitu a potom bude šéfovať on, Fico následne pôjde robiť Ropuya. Motto €-komisie bude "SMERom ku krajším Európskym zajtrajškom!"

 

a ja len skromne dodám že tak nám pánboh pomáhaj.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

medzi európskymi socialistami majú núdzu o vhodných kandidátov ?

 

kandidátov by bolo dosť, ale vzhľadom k tomu do akých ... hm, povedzme že exkrementov celá uhnija smeruje hľadajú zrejme niekoho kto si to celé vyžerie ak to náhodou krachne. asi sa nikto z politikov zo "starých" štátov únie v prípade takéhoto vývoja nechce zašpiniť.

 

P.S. ja sa polepším, a nabudúce uvediem aj zdroj :-))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dobré ráno, stará mama

 

Smer zakázal vykupovanie kanalizačných poklopov

Zákaz vykopovania má predísť krádežiam poklopov, a teda ohrozeniu zdravia ľudí.

Vykupovanie odpadu z farebných kovov alebo iného kovového odpadu, pozostávajúceho z kanalizačných poklopov alebo ich častí a z krytov kanalizačných vpustí, bude od januára absolútne zakázané.

Vyplýva to zo schváleného pozmeňujúceho návrhu Ley Grečkovej (Smer) k novele zákona o odpadoch, ktorú v piatok odobrili poslanci NR SR.

 

Doteraz podľa zákona o odpadoch platilo, že ten, kto vykonáva zber odpadov, vrátane ich výkupu, je povinný vykupovať odpad z kanalizačných poklopov iba od správcov pozemných komunikácií a podnikateľských subjektov pracujúcich s nimi na zmluvnom základe.

Vykupovať ich iným spôsobom bolo zakázané, za porušenie hrozila pokuta od 7000 do 16.000 eur.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz29jwh7gEW

to trvalo 20 rokov. kto kontroloval zberné dvory doteraz, keď mizli drôty zo železníc a poklopy a škrabky na topánky a mreže na očistenie obuvi bežne ?

a kto kontroloval kontrolórov?

v susednej dedine, kde som vtedy robila, jednej noci zmizli poklopy všetky, ešte aj z uzavretej záhrady kvetinárstva a cukrárne, a všetky mreže na očistenie topánok spred všetkých obchodov.

kvetinárka ráno žuchla do šachty, aby si nevylomila nohu, ju ochránilo len to, že si natĺkla hlavu a ruky, a jedna starenka pred bankou stúpila do otvoru po mreži a vyvrtla si členok. to bola jedna dedina v jeden deň.

 

a kto bude kontrolovať od januára ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Premiér si podľa zápisu z rokovania Rady vlády pre Partnerskú dohodu o eurofondoch na ďalšie roky želá, aby vláda predložila do Bruselu „niečo, čo by malo slúžiť straníckym cieľom a predovšetkým zvyšovaniu hospodárskeho rastu a súčasne by to mal byť sebecký slovenský materiál“.

 

http://ekonomika.sme.sk/c/6600083/urad-vlady-chce-pociatkovi-prebrat-spravu-eurofondov.html

Vieme ten zapis nejak vyhladat?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

bagateľ, slabých 22 miliónov Eur prehralo Slovensko za Ficov výmysel, jeden ešte z jeho prvej vlády a výmyslov mu vybuchol do ksichtu - lepšie povedané všetkým nám, má to kto zaplatiť, že ?

chvályhodný sociálny nápad / boli už vtedy istoty ? / zoberie z kasy minimum 23 miliónov

... tak sa tu rozhadzuje miliónmi na hovadiny, že toto je skutočne malina, však, majster Fico ...

 

Slovensko prehralo 22 miliónov eur za Ficov zákaz zisku poisťovní

 

Vlastník súkromnej zdravotnej poisťovne Union vyhral arbitráž za Ficov zákaz zisku.

Holandská firma Achmea, ktorá vlastní zdravotnú poisťovňu Union, vyhrala spor so Slovenskom. Verdikt v piatok oznámil medzinárodný arbitrážny tribunál. Nie je jasné, či sa bude môcť Slovensko odvolať.

 

Slovensko podľa rozhodnutia v roku 2006 a 2007 porušilo investičnú dohodu s Holandskom.

Prvá vláda Roberta Fica (Smer) totiž zakázala súkromným poisťovniam vyplácať si zisk. O neústavnosti kroku minulý rok rozhodol Ústavný súd.

"Problém arbitráži komunikuje ministerstvo financií. Problematiku zavedenia jednej poisťovne ministerstvo zdravotníctva," napísala SME hovorkyňa premiéra Fica Beatrice Hudáková.

 

Achmea: Vyvlastnenie bude neúspešné

Štát musí zaplatiť 22 miliónov eur ako kompenzáciu za škody a 3 milióny eur ako súdne trovy.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz2EPFUHWPe

 

k téme z jedného blogu - blogera, ktorému to skutočne myslí sociálne aj značne kriticky:

Robert Fico pri zákaze zisku zdravotným poisťovniam pred cca piatimi rokmi sebavedome vyhlasoval, že "nikto sa z nás netrasie od strachu" pred medzinárodnými arbitrážami. Keďže s Pento-Dôverou si to medzičasom dohodol, jeho sebavedomie rástlo. Zabudol však na menšiu holandskú spoločnosť Union. A práve tá vyhrala teraz arbitráž o 22 miliónov eur.

To je presne 662 772 000 korún. Ak je Fico chlap, tak by to mal zaplatiť zo svojho a teda automaticky vyhlásiť osobný bankrot.

A keďže náš pán premiér by nemal ostať v handrách - pomôžme mu a keď pôjdete nabudúce okolo Úradu vlády SR, tak mu pekne na dvor hoďte nejaké obnosené šatstvo. Nech sa nemusí hrabať v okolitých kontajneroch.

Čítajte viac: http://drotovan.blog...l#ixzz2EPKzzPL4

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Najhorsie, ze pre tupo-volicov bude stale zly zapad, poistovne, sukromny kapital, ale nikdy nie pan najvacsi neomylny doktor prav Robert Fico, ktory to vsetko spiskal a ktoreho rozhodnutia nas budu stat 22milionov eur (682 milionov SK). Takze pan Predseda bude moct aj v dalsich volbach zostavit jednofarebnu vladu. Je mi na bliti z tohto dementneho naroda.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

narod ma co si zasluzi:) Fico nie je sprostý, len pouziva dobru reklamau o socialnych istotach:) A samozrejme jeho dovod v politike je pomahat svojim oveckam sa dostat k valovu. Aj toto gesto malo svoj pravy dovod, nie ten deklarovany:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Samozrejme skodu 22 milionov eur,zaplatime my obcania SR.Dakujeme Vam sudruh hranol!!!Naozaj pekny darcek na vianoce,a hlavne ze mame istoty vo vsetkom.Boze nemozu byt znovu predcasne parlamentne volby? -_-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov