Skočiť na obsah

Ficove roky II.


alamo

Odporúčané príspevky

a ja som nevedel že ma zase raz prekrútiš tomassi ako vždy :) ale u teba sa nič iné čakať nedá, že pán dokonalý :) ? ... pozorne si prečítaj ten príspevok čo som napísal a potom tu píš vatu ... ak máš aspoň trošku chochmesu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na slovensku su volne dni politickym kompromisom, lavica ma symbol 1.5, pravica 17.11, katolici mariu, evanjelici velky piatok, staroslovaci cyrila a metoda, protifasisti 8.5 a SNP, Tak ktora skupina je na vymretie a nebude sa branit ? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

to sú dve otázky v jednej

a vieme ako to pri takýchto otázkach zvykne dopadnúť :)

 

lopata

jasné, že to v tejto krajine nefunguje,

len nemám rád, keď sa hovorí, že po 17.11. sa nič nezmenilo

zmenilo sa toho a dosť

či už oproti '89 alebo '98 a stále to napreduje

ak keď nie tak akoby sme si želali

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja mam sviatky rad. Vtedy aj ked som v robote(vacsinou nikdy) tak nerobim. Je velka noc ked mam najviac roboty,teda aj mal by som co robit ale do roboty ani vtedy. Keby to nebolo na zaciatku aprila ale okolo 20. by som ale isto robil. Ja robim, ked je to potrebne ci nevyhnutne.

A sviatky mam rad, aj ked ten den nemam zaplateny, nemusim ist do kanclu.

Preto ma rusenie sviatkou hneva. Resp. nieje po voli.

 

Z ekonomickeho hladiska, kto na zruseni sviatkou ziska? Ci nebodaj konsolidacne opatrenie? Su len dve stany. Zamestnanci a zamestnavatel. Zamestnavatel ziska nemusi platit priplatky a stratia zamestnanci. A teda strati aj stat lebo zamestnavatel plati urcite nizsie dane a odvody ako zamestnanci.

HDP sa nezvysi, ti ludia ak maju robotu(zakasky) robia takci tak(resp. si to odrobia inokedy, rok je dlhy). Ak je treba aj 365 dni v roku.

 

na slovensku su volne dni politickym kompromisom, lavica ma symbol 1.5, pravica 17.11, katolici mariu, evanjelici velky piatok, staroslovaci cyrila a metoda, protifasisti 8.5 a SNP, Tak ktora skupina je na vymretie a nebude sa branit ?

Protifasiti, skor som za 29.8 ze by mal ostat, a ked ma byt ten druhy tak 1.9 ustavu(kvoli nasemu pravnemu povedomiu,stavu a realite). Velkonocny pondelok? Vypijem si velmi rad(nebudete verit a som v tento den nebol asi nikdy opity). Ale tento den ja nemam chut, pri tejto prilezitosti. Ale nerusil by som to. Ja si prilezitost najdem.

 

Inak na katolikoch sa mi nepaci, ze oni svoje sviatky ctia. V nedelu robit nie. Ale na 1.5(to uz bolo, nestihne sa to ani 8.5,lebo este niesu,mozno okopavanie, a mozno vtedy sme to zvykli sadit,ale vacsinou si pamatam ze 1.5 sa robilo) ohrnat zemiaky a 29.8 ich vyberat to je snad pravidlo. Ja by som to zakazal. :zubiska: Vtedy by sme mali chodit po hore a oslavovat s rodinou. Pri tych zemiakoch je aj zabava. Ale kludne by som to robil hoci ktory den okrem tych.

 

Teda katolikom by som zrusil tiez jeden statny sviatok. A volia Fica.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) sa bojí, že jeho vláda bude ozdravovať, ozdravovať a ozdravovať, prijímať ťažké rozhodnutia, a potom sa situácia skomplikuje pre individuálny štát EÚ, ktorý všetko pokazí. Povedal to dnes pred novinármi s tým, že sa najviac bojí, že by úsilie, ktoré ide vynaložiť, vyšlo nazmar.

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/maj-bude-najtazsi-mesiac-mojej-kariere-obava-fico.html

 

Mne nie je jasne ake usilie on vynaklada? Ako ze musi prijat nepopularne opatrenia? Zvysit dane bohatym ako on kvaka? A bankam? Ved to vsetci vitame. Nas sa to isto nedotkne. Kludne Fico rob co chces ak sa to nedotkne mojej penazenky. Iba zeby to usilie sa dotkne mojej penazenky. A on sa obava ze sa dotkne jeho volicov(nie sponzorov) a nebodaj to este vyjde nazmar. Teda na svetlo sveta vyjde aky je somar,babrak a klamar.

 

Favorit druhého kola francouzských prezidentských voleb – F. Hollande – může převrátit Francii a následně celou Evropu vzhůru nohama. Slibuje řadu opatření, např. snížení věku pro odchod do důchodu, doplněné výrazným navýšením zdaňování bohatých, stanovením maximální výše odměn, nebo zavedení kontroly ceny benzínu apod. Vyjadřuje se kriticky k politice úsporných opatření, prosazované primárně Německem, navrhuje například nové projednání pracně domluvené rozpočtoví smlouvy, čímž by se debata o záchraně eurozóny vrátila do bodu nula.

http://proinvestory.cz/volby-ve-francii-jako-katalyzator

 

Vo francuzsku sa chysta vyhrat jeho kolega. Som cital, ze to vyssie zdanenie 75% vraj donesie ich rozpoctu 150 milionov euro. To su smiesne peniaze aj pre nas rozpocet. Znizit vek odchodu do dochodku.. neviem si predstavit, ze Sarkozy moze uspiet. Ten potom co slubuje?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zvysit dane bohatym ako on kvaka? A bankam? Ved to vsetci vitame. Nas sa to isto nedotkne. Kludne Fico rob co chces ak sa to nedotkne mojej penazenky.

 

)

Akurat pochybujem, ze to prilis pomoze.... Co sa tyka bohatych, tak o koho by malo ist? Ak to najvyssie 0,01%, tak prijmy nebudu az take, aby nieco zmenili. A pokial zarabas 100,000+ euro mesacne, tak mas dostatok prostriedkov na to, aby si nasiel nejaky sposob zabranit tomu, aby ta stat neobral o polovicku, ci dve tretiny. Alebo sa to rozsiri na povedzme najlepsie zarabajucich 20% - ale tym padom to dopadne na vela tvrdo a poctivo zarabajucich ludi, ktori maju aj to stastie, ze maju aj slusne prijmy. Motivacne to posobit nebude, pretoze stat bude stale rovnaka nie prilis funkcna a skorumpovana sketa - takze sice moznosti uniknut budu o nieco mensie, ale motivacia tak urobit bude stale len vacsia.

 

A zdanit banky dava zmysel len preto, lebo su ziskove. Ak to bude len o trosku, tak sa nemusi nic zle udiat. Ale prudke navysenie dani, spolu s vacsou regulaciou (aj zo strany EU) urcite nebude viest k tomu, aby banky poskytovali lepsie a lacnejsie uvery. Ani nebudu davat lepsie produkty na sporenie. Takze zase, nejake peniaze naviac do rozpoctu to budu, ale ekonomicky z dlhodobeho hladiska to nema ako pomoct.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vies to ty, viem to ja a vie to aj on. Hlupak je preto,lebo za tie deficity moze len a len on. kto mu kazal nastavit krajinu na 8% deficity? Kto mu kazal zadlzit krajinu 28% na 50%? Keby mal nulovy deficit a 20% dlh, funkcnu krajinu nezarucoval sa za nikoho nemusel robit ziadne tazke rozhodnutia. To je minulost, hlupak je aj preto, ze do buducnosti bude robit len dalsie blbe rozhodnutia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://spravy.pravda.sk/vlada-chysta-re ... domace_p09

 

Celkom zaujimave tahy. Je to na pravde,ale zatial som tam nevidel nejaky podporny ohlas v diskusii.

Stat je zly vlastnik ale isto dobry realitak.

Cloveku sa treba postarat dochodok,byvanie,cestovne pomaly,niektorim aj vyplatu zaplati(myslim na stimuly) uz aby stat aj za cloveka aj do roboty chodil.

 

Som bol zvedavy aka je vyska najomneho.

1) Výšku nájomného v obecných nájomných bytoch postavených s účasťou štátnej dotácie, určí obecné

zastupiteľstvo uznesením podľa Opatrenia Ministerstva financií SR z 26.januára 2001 č. R-1/2001, ktorým

sa mení výmer Ministerstva financií SR z 12.marca 1996 č. R-1/1996, a to tak, že:

a) ročné nájomné bytu sa určí maximálne vo výške 5 % z obstarávacej ceny bytu. Do obstarávacej ceny

bytu sa započíta cena stavby, cena projektovej dokumentácie a cena inžinierskych činností súvisiacich

s prípravou a zhotovením stavby.

B) mesačné určí obecné zastupiteľstvo najmenej vo výške, ktorá bude zabezpečovať úhradu splátky úveru,

ktorým je takýto obecný bytový dom zaťažený, náklady na fond opráv a údržbu obecného bytového domu

bytu a na správu obecných bytov.

2) Výšku nájomného v obecných bytoch, na ktoré sa nevzťahuje podmienka uvedená v ods. 1) určí obecné

zastupiteľstvo podľa ustanovenia ods. 1) písm. B) článku VZN.

http://www.rohoznik.sk/phocadownload/vz ... e_byty.pdf

Ved ked by to bolo ozaj 5%z obstaravacej ceny bytu. Tam by siel len blazon byvat.

 

Obstaravacia cena bytu. Dajme tomu nech je 1 000 eur na m2. 65m*1000*0,05/12 = 270,83 eur mesacne. To je celkom dost a kedze je to na Slovensku tak pouzijeme nasu konstantu 2, kedze sa byty kupuju dajme tomu za 1 500 stat realitak to nepostavi lacnejsie ako 2000 eur za m2, tak 540 eur je uz ozaj dost.

 

Ale zaujimave, ze ti najomnici to za 20 rokov aj splatia.

 

urok stat nema peniaze takze si musi pozicat z banky 4%, na 20 rokov mi hopokalkulacka dala sumu 394 eur(pocitam s cenou 1000,konstantu mozeme si to lahko len prepocitat).Takze banke ide mesacne 124 eur. hm Su tam dalsie cisla.

minuly rok dali na vystavbu 16 milionov a postavili 1600 bytov. teda na byt 10 000 euro. A to je 10m2.

----------------

Skusim vypocitat kolko toho tak vedia postavit. keby 16 milionov boli vyuzite len na splatku urokov. uroky za 20 rokov su 29760(124*20*12), teda 537 bytov?

Keby som pouzil slovensku konstantu tak polovicu. keby ze najomne nieje ani trhove ani socialne ale vclanku som sa docital 170 euro. Tak stovku musi niekto platit. Obec?

A postavi sa 1600 bytov. Ako dobre ze byvam v meste,kde nieje praca.

----

Cena internatu.

http://www.druzba.un...dex.php?id=2366

64 eur, 3 postele a internet. V takom byte by 6 mohli byvat 384 eur.

 

Ja len dopnim predchadzajuci prispevok. Na pravde pisu o nejakej revolucii. Ziadna nebude. Ekonomicky to nema ziaden vyznam aby aj do toho isiel sukromny investor. Sk do toho pojde tak na tom uz isto aj kazdy smerak pochopy ako ich o######avaju.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

priateľa Fica nachytali trošilinku na hruškách :

 

Premiér hovorí, že pred dvoma rokmi jeho vláda odovzdávala krajinu s najvyšším rastom ekonomiky v Európskej únii. Čísla mu však nedávajú za pravdu.

Poukázal na to portál demagog.sk, ktorý overuje výroky politikov v politických diskusiách

Slovenská ekonomika si v druhom kvartáli 2010, keď prvá Ficova vláda odovzdávala krajinu, polepšila o 4,4 percenta HDP.

V tom čase malo Švédsko hospodársky rast 4,5 percenta a Luxembursko 5,5 percenta, teda vyšší ako Slovensko. Rovnaký rast ako naša krajina malo Fínsko.

Nesedí ani ďalšia časť Ficovho výroku o deficite. Slovensko malo v roku 2009 fiškálny deficit osem percent HDP, o rok neskôr bol na úrovni 7,7 percenta.

V oboch rokoch bol priemerný deficit krajín Európskej únie nižší. V roku 2009 dosiahol 6,9 percenta a v roku 2010 bol na úrovni 6,6 percenta, pripomína portál demagog.sk.Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz1uN2jxlgl

/ teraz budem trošilinku zlomyseľná ... tá fotka ilustrujúca článok sa fotografovi zadarila : ) /
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

To,ze jeden minister obral dochodkynu o byt som vedel, aj to ze jeden poslanec socialisticky vlastni na slovensku kasina.

Ale toto by ma ani nenapadlo.

Nebankovkou si zarábal aj poslanec Smeru

V čase, keď bol poslanec Jozef Burian šéfom finančného výboru v parlamente, vlastnil aj podiel v nebankovke. Dnes ho vraj už nemá.

BRATISLAVA. Európska komisia nám kritický list poslala najmä na základe sťažností občanov, ktoré sa týkali nebankovej spoločnosti Pohotovosť. Podľa viacerých jej klientov, ktorí sa obrátili na službu Sťažnosti.sme.sk, sa firma správa nekorektne.

Jedným z majiteľov Pohotovosti je Jaroslav Fuchs, no zároveň je v manažmente nebankovky Ex Credit. Tá sa venuje napríklad splátkovému predaju. Dnes je Ex Credit akciovkou. Kým bola eseročkou, do februára 2007 v nej vlastnil podiel aj poslanec parlamentu Jozef Burian (Smer).

Vtedy bol už niekoľko mesiacov poslancom a aj šéfom finančného výboru. Keďže sa firma transformovala na akciovku, nie je možné zistiť, kto sú jej majitelia. Burian tvrdí, že podielu sa vzdal, keď sa stal poslancom. „Nemám žiaden vplyv na riadenie týchto firiem," povedal SME Burian.

V majetkom priznaní za minulý rok si uvádza vlastníctvo obchodných podielov. „Ide o poradenské firmy," povedal o týchto podieloch.

http://ekonomika.sme.sk/c/5645476/brusel-mate-problem-s-uzerou.html

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Od januára 2010 si z bánk odčerpali 30 percent úspor. „Dochádza k vyberaniu peňazí v gréckych bankách a treba prijať opatrenia, aby sa tomu zabránilo,“ povedal Fico.

http://ekonomika.sme.sk/c/6388930/grecko-ma-na-odchod-od-eura-46-hodin.html

Ja by som tomu nasmu ficovi tak doprial ako by skakal aj na tych radach solidarity a rozvoja. Mozno sa dockame.

 

Dnes sa rozhodol zverejnit , ze PO budu mat dan 23%. zdanenie dividend k tomu a ze vyberie navyse 366. Snivajte snami. Spolu sadzba 48%.

Ale na druhu stranu tu uz ozaj nema kto platit dane.

http://www.menejstatu.sk/z-coho-maju-slovaci-platit-vyssie-dane/

 

Tie 100 milionov co uvali na banky aj tak zaplatia klienti.

 

Resp. by aj mal kto, len to je tazke. Snad som to uz tu nekopiroval.

http://blog.etrend.sk/martin-filko/2012 ... komunista/

 

Mlady ekonom hlada sposoby ako zvysit spravodlivo prijmy statu. Ma tam jeden graf kde prijmy v EU su v priemere 45% z HDP.

HDP - nominálny rast 69 095 968

HDP - reálny rast 63 915 468

Konečná spotreba domácností - reálny rast 33 014 622

Konečná spotreba domácností - nominálny rast 39 007 121

Medzispotreba verejnej správy - nominálny rast 2 493 000

THFK verejnej správy - nominálny rast 1 715 820

Mzdová báza - rast 20 750 318

Objem vkladov (tis. Eur) 40 018 558

Priemerná úrok. miera z vkladov (%) 1,2

Priemerná úrok. miera 3M (%) 1,4

Priemerná úrok. miera 10Y (%) 4,4

Miera nezamestnanosti (%) 13,4

To su udaje za rok 2011 kalkulacky IFP.

Mna tam zarazil udaj konecna spotreba domacnosti . Nominal, ze 39 miliard Eur. Z toho vychadza, ze 20% dph by mohla skutocne byt 6,5 miliardy.

Ale ked ocistim o dane a odvody mzdovu bazu tak v cistom maju zamestnanci tak 17 miliard, dochodcovia a dalsi poberatielia zo SP 6 miliard a romovia a podobni na davkach 1 miliardu. Spolu 24 miliard. Teda do 39 miliard chyba 15miliard. V skutocnosti to bude aj viac, lebo ta velka skupina ludi( zamestnacov 2,2 miliona, SP 1,2 miliona, neprisposobivych 0,5 miliona a deti) platia aj ine dane a poplatky. Ale aj nieco odlozia a sa viac zadlzia aj na dovolenky sa chodi.

Priemer na cloveka vychadza 39 miliard / 5,5 milionov = 7 100 eur za rok, co je celkom dost.

 

Spat k Filkovi. Ak by chcel dosiahnut ten celoeuropsky stav, ved naco tam dava ten graf. Tak potrebuje ziskat 31 miliard prijmov statu a dnes ziskava 23 miliard. Co by nebolo zle,hned by sme teoreticky mali aj zachovany II.pilier ci prebytkovy rozpocet. Prakticky aj tie peniaze by sa len rozkradli. Ale hlavne tych 8 miliard musi vybrat od tej skupiny co ma dokopy v cistom 24 miliard.

----------------

Este ktomu boju Fica proti dohodarom ze nas oberaju o miliardy. Ak si pamatam dobre, nepamatam ale priemerna vyska aj to neviem ci mesacna na dohodu bola 300 eur. nie ono to bola rocna. 300* 800 000=240 milionov. Keby to bol hruby plat tak odvody su polovica z tej sumy 120 milionov. Ale tie peniaze mat nebude. proste tie miesta a nebudu ci to pojde na cierno. Ti dohodari ani doteraz nemali vsetko vyplatene na papieri aj ked islo o male % na odvody. lebo nejakych 50 000 dohodarov je nezamestnanych a ti mozu zarobit tusim nieco okolo 20 eur,lebo by prisli socialne davky, nevravim ze vsetko su to romovia aj biely. Ale rom ti robit na pracovnu zmluvu nepojde. takze ak je to pol na pol. Tak robi asi 25 000 romov. Ti co robia na pracovnu zmluvu je ich mozno 1000 z coho 800 moze byt inteligentnejsi ako ja za romov nepovazujem.

---

Sa mi paci aj Ficova starost o nizke dochodky zivnostnikov. Aj by som mu to uveril, ci verim - hned im zdvihne minimalny vymeriavaci zaklad na 700 eur.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo by pre Vašu spoločnosť znamenalo zrušenie jedného alebo dvoch sviatkov?

 

 

6 % bol by to výrazný prínos

 

48 % bol by to mierny prínos

 

40 % nebol by to žiaden rozdiel

 

4 % uškodilo by to/zvažovali by sme nechať pracovníkom voľno

 

 

2 % neviem, nevyjadrujem sa, iné

http://www.etrend.sk/aktualny-barometer-trend.html?sorting=answer

 

Pre dve stavebne sporitelne je to vyrazny prinos, jednu leasingovku a jedneho vyrobcu Kaveniek.

Mna by velmi zaujimalo aky to ma prinos pre tie financne spolocnosti.

Ale Fico ked najde druhy sviatok(prvy bude asi 1.9, dobry vyber, inak Paska , Ficovi zostane MDZ a sviatok prace, uz nebude mat co slavit), to na rade rozvoja a solidarity nadhodi a po rokovani predstavi ako tazky kompromis, s ktorym vsetci suhlasili, ani odbory neceknu.

 

Mne sa paci , ze zatial denniky nevysli z nejakymi informaciami co so SZCO. Pritom v spravach televizii to aspon spomenuli. Ako som spomenul Fica velmi trapy ich nizky dochodok tak zvysi vymeriavacie zaklady a zrusi pausalne vydavky. Urobi presne to iste co chcel minuly rok Miklos s Mihalom. Len jemu uz nebude zavadzat, ziaden KDHak ci Bugar. Som zvedavy co na to zivnostnici. jeden z nich Cizmarik spravne povedal, pripomenul, ze on chce vidiet nejake analyzy a dopady, ked zvysia odvody ake im minister socialnych veci a rodiny, cerstvy absolvent prava ponuka dochodky.

 

Budeme mat 1 eurove balicky. Budeme, no ja by som mal mat,ale pre istotu si zalozim nejaky ten zadarmo ucet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

koho sa bude snažiť Fiko "ofikať"?

milionárov..

tu je ich definícia

Suma sumárum… Milionárom je každý, kto zarába viac ako 1160 eur v hrubom, alebo vlastní trojizbový byt v Bratislave. Len v bratislavskom okrese to bude viac ako 100 tisíc milionárov, keďže priemerná hrubá mzda aj s odmenami je 1131 eur a trojizbákov je v Bratislave tiež dosť.

http://finweb.hnonline.sk/c1-55956190-mame-najviac-milionarov-na-svete-span-class-koment-komentar-dna-span

 

ja by som tú definíciu rozšíril.. veď keď sa rúbe les, lietajú triesky..

milionárom je každý, kto má plat vyšší ako "minimálna mzda", a vlastní byt, alebo rodinný dom..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fico dnes v mediach hviezdil, neviem ako to hodnotit, je v koncoch? Neviem ci dat titulky clankov, ci co som dnes napisal.

 

Ako to robi socialny demokrat, ked sme pri tom byte.

Zároveň dodal, že on osobne uvažuje o tom, že by štátu vrátil svoj služobný byt. "Ako predseda vlády SR mám zo zákona právo bezplatne využívať služobný byt. Uvažujem, že ako príspevok ku konsolidácii by som tento byt vrátil späť štátu, aby ho štát komerčne prenajímal. Ja si prenajmem svoj vlastný byt, ktorý bude plniť úlohy aj na reprezentáciu," vyhlásil premiér.

Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/fico-uvazuje-ze ... z1wGfVtm2U

Rozmyslam presne rovnako. (to bola narazka obchadzania dani)

 

On ako opozicny poslanec, ked bola radicova premierka tam byval a vraj platil 2000 mesacne, Radicova byvala doma.

Ak Fico spravi to co je v Cechach 3% II.pilier + dobrovolne 2%. Nas II.pilier zabije. A povazujem ho za vacsie hovado ako Orbana(ten na vyber asi nemal ked aj DPH dal na 27%).

Len blazon moze platit dobrovolne odvody. Hornu hranicu vymeriavacieho zakladu da na 5 nasobok(dnes je 4 nasobok a maximalny dochodok je 3 nasobok), s tym ze uz dnes ak sa nemylim ak mate viac ako1,25 nasobok priemernej mzdy vasa zasluhovost sa znizuje, dnes je pri maxime 84%. Na pravde som si precital, ze Burian predpoklada ze o 10-15 rokov ta hranica pojde dole. Teda na 1 nasobok priemerneho platu a nizsie %.

Zasluhovost v I.pilieri zmizne.

 

Spominal som tych zivnostnikov, aj ked im zdvihne odvody na 185 aj tak budu mat dochodky pod hranicov zivotneho minima. Resp na hranici. Dnes je to celkom lahke urcit - kolko platis odvody takych mas dochodok.

Dnes je 30 000 ludi co maju dochodok pod 190 eur, stavim sa ze zivnostnikov medzi nimi nebude viac ako 1% teda 300 ludi. viem to, lebo normalni zivnostnici co si platili aj 10 -15-20 rokov minimalne odvody maju dochodky cez 200 eur, to kvoli zarobkom, kym boli zamestnanci pred zivnostou.

Zivnostnik co si plati minimum nieje podvodnik(aj ked logicky nik neplati rad odvody,ale su aj pripady, ze niekto chce vyhodit nejake vydavky aby mu vysli ci uz vyssia dan ci odvody - blazni(vysvetlenie vid vyssie - ziaden vyssi dochodok nebude), 2 pripady do roka u mna su iste), on nemusi byt. Lebo jemu to tak podla zakona aj vyjde. Vymeriavaci zaklad. On moze mat zaklad dane 14 000(1200 eur na mesiac) a vyjdu mu minimalne odvody, zas asi tazko bude mat kazdy zivnostnik mesacne 2000, nebodaj 5000 euro aspon u nas je to rarita,ale kvoli prijmom. Zaplati dan trebars aj 2660 eur. zamestnanec s minimalnou mzdou plati nizsie odvody a ziadnu dan. este mal narok aj na zamestnanecku premiu.

 

Neviem aky je v Rakusku model, isto ta nemate rovnake dochodky na hlavu ako ak si pamatam vo Francuzsku ci irsku cca 600 euro vsetci. Ale v rakusku minimalne odvody su take ako u nas, ale minimalne dochodky cca 600-800 eur - media 1300? + stedre socialne davky pre nase opatrovatelky, inak by si ich nemohli dovolit.

 

vlade ide o konsolidaciu verejnych penazi. Je uplne jedno ako sa to odovodni, ale znizit odvod do II. piliera musia. Inak by museli sekať inde. Na ministerstvo daju tajtrlika, ktory povie bez problemu to co mu nadiktuju. Aj ked je to nejaka kravina.

Takze Filip spokojnost. Neschopnejsieho a sprostejsieho premiera a vladu a jednu stranu sme nemohli mat.

 

-----------------

"investicie" si ponechajte na rok. Na dani usetrite 4%. Ja isto nezaplatim na daniach viacej ako za 2010,ci 2011. u mna bude strata a vysoka - kvoli nenazranym zamestnancom. Do druheho piliera namiesto 3 eur bude plynut jedno euro, mozno 1,5(keby aspon tych dobrovolnych nechal na 6%, uz len v priznavanych dochodkoch aky bude bordel). zdanenie dividend. da sa vyuzit aj model nemeckeho a slovenskeho telekomu, najlepsie finty sa dozvedam nie z praxe, zrejme som slaby,ale bud od organov ci z praxe statnych firiem, ci zamestnacov statu(vid dnes fico,ale to som mal naplanovane davno). Navrh loga za 100 tisic eur - to je bezna cena.

 

Prispevok z diskusie:

Ak pri odvetviach s regulovanou cenou platí určenie ceny zo zákona zhruba takto:

Regulovaná cena = Náklady + Dane + Oprávnený zisk

Potom v prípade extra dane platí

Regulovaná cena' = Náklady + Dane + Oprávnený zisk + Extra daň

pričom

Regulovaná cena < Regulovaná cena'

 

Gratulujem, husto sociálny krok. Bezohľadný ***** aj na tých najchudobnejších.

http://ekonomika.sme.sk/c/6396332/fico- ... zisku.html

 

Ale fico pripravuje akcnu trojku takze vsetko bude OK. Problem je ci obyvatelstvo bude mat na tie nove regulovane ceny?

 

-------------

Rada dalsia, cez obdobie cvoka treba setrit, ak sa neda s nasetrenymi peniazmi vypadnut. Cvoka niekto zvolil. A to je tazko vymenit.

 

 

-----------------------------

Dam novinku doteraz som nemal auto, nevlastnim ani firma. cena auta je moj rocny plat, ale mozno si ho na rok dovolim. Mozno ho budem potrebovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chcete meniť deväťpercentnú výšku odvodu do druhého piliera?

„Nie, hovorím len o garanciách a použití prostriedkov z druhého piliera.“

http://volby.sme.sk/c/6290213/robert-fico-cattaniho-timu-sa-nedotknem.html

je to v tej druhej polovici co nataral. Je klamar? Podla mna isto je a je horsie aj.. Ale nieje to uz podstatne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Živnostníci zaplatia viac na odvodoch

Vláda zvažuje, že živnostníkom zvýši vymeriavacie základy, z ktorých platia odvody.

Vláde majú pomôcť znížiť deficit aj živnostníci. Budú platiť vyššie odvody. Sadzby pre sociálne a zdravotné odvody nestúpnu, ale zvýši sa vymeriavací základ, z ktorého sa platia.

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz1wKusTMfk

Odvody znižujú živnostníkom zisky, teda menej peňazí môžu investovať do biznisu, čo prinesie menej práce pre ostatných.

 

 

Fico predstavil extra daň, firmám pribudne aj odvod zo zisku

Ďalšie odvody navyše firmy nepotešili. Zatiaľ však nevedia, čo s nimi.

Niektoré energetické, telekomunikačné či doručovateľské firmy zaplatia štátu okrem 23­-percentnej dane z príjmu navyše ročný 4,2­-percentný odvod zo zisku.

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz1wKv3v3Pl

Teoreticky: firmy pri zvýšenej daňovej záťaži budú musieť tieto "straty" nejakým spôsobom vykryť. Väčšinou sú dve možnosti: zníženie počtu zamestnancov alebo presťahovanie firmy do inej lokality (štátu), kde sú nižšie dane.

 

 

Ľudia si zaslúžia istoty. Hlavne voliči Smeru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prirodzene - ked Fico hovoril o vyssom zdaneni bohatych, tak si vacsina ludi asi predstavovala, ze SMER zdani svajciarov. Chyba lavky.

 

Ale populisticke riesenie tu stale je. Proste budu vyhlasovat, ze bohati odmietaju platit (primerane a spravodlive dane a odvody), takze bohati maju niest este vacsiu zataz a prejavovat este vacsiu solidaritu. Pripadne este Orbanovska cesta, ked sa zacnu stale viac a viac zdanovat najziskovejsie podniky, takze dosahovanie zisku bude nakoniec ekonomicky bilag. Nieco ako zlocin, za ktory pride trest vo forme bernaku.

 

 

Teoreticky: firmy pri zvýšenej daňovej záťaži budú musieť tieto "straty" nejakým spôsobom vykryť. Väčšinou sú dve možnosti: zníženie počtu zamestnancov alebo presťahovanie firmy do inej lokality (štátu), kde sú nižšie dane.

 

Ved prave. Ono sa to neda urobit za tyzden, ale postaci, ak jednoducho uz nebudu tolko investovat - pre istotu. A radsej tie svoje miliardy alokuju niekde uplne inde. Stovky fabrik sa nezatvori zo dna na den, ale bohato postaci, ze sa ich bude otvarat stale menej.

Ved uz aj teraz tisicky lokalnych firiem (bez zahranickeho majitela!) radsej meni svoje sidlo, alebo priamo aj presuvaju vyrobu, do zahranicia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

soráč za príspevok.. a jeho znenie, ale som v stave v akom som..

po 12 hodinovej šichte v zamestnaní označiteľnom ako "hnusná robota", som sa ocitol v spoločnosti, označiteľnej eufemizmom "spodina", kde som sa bavil tam všeobecne zaužívanou činnosťou, tzv. "nasávaním"

na stene visel televízor, a z neho sme sa dozvedeli, že náš pán premiér bol hnusným spôsobom inzultovaný, pri futbalovom zápase

nasledovala hustá debata, zakončená rezultom "tern šrac ho mal kopnúť do -gonád- (použil som,politicko korektný výraz)"

nasledoval zborový rehot..

ako politológ a sociológ amatér, musím skonštatovať, že pri bavení sa o politikovi, ktorý sa označuje za tzv "socialistického", sa jedná o veľmi nezvyklý fenomén, naznačujúci, že v "spoločnosti" dochádza k určitému "kvasu", s nepredvídateľnými dôsledkami

ak toto číta nejaký "špecialista", ktorý sa zaoberá preliezaním internetu, a skúmaním nálad v spoločnosti, nech beží hneď za nadriadenými, a hlási im "čosi je zle"

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pan premier mu odkazal(resp. povedal) , ze nech to nerobi, ze si moze na jeho nohe zlomit svoju nohu.

 

Tohto tyzdna mali vyjazd v Poltari.

 

http://www.rokovania.sk/File.aspx/ViewDocumentHtml/Mater-Dokum-144767?prefixFile=m_

 

Som bol zvedavy ked spomenul okres Revuca na co a ako to vyuzil tu rezervu. 70% ide do Revucej mozno 90% aj viac ide k Revucej aj mi je luto, aj je lebo je to strasne nespravodlive. Aj ked tu mal smer 60%. Primatorka nasa aj ked si teraz dala nalepku Smeru , nezda sa ze by bola kleptomanka, mesto ma vyrovnany rozpocet.

Ale mate mesta ako Jelsava ci Tornala v zozname ich nenajdete. Pritom maju viac spolu ako Revuca obyvatelov.

 

Ale nieco ma napadlo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podtrhnuté sčítané, to vypadá na fakt prudkú ekonomickú recesiu, pokles -3 až -5%, aj tie nereálne plány čo tu boli, boli založené na fakte že tu bude aspoň mierny rast, plán pre prípad prudkej recesie nemal a nemá nikto.. (ani takzvaný ""pravičiari") Fico si tú možnosť nepripúšťa ešte ani dnes

všetky tie záruky čo sme naskladali do eurovalov, bude treba odrazu vyplatiť v reálnych peniazoch

čo to sporaví s rozpočtom? a akýmikoľvek plánmi?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fico je skvelý taktik, ale veľmi slabý stratég. už keď si za podporu €-valu vypýtal predčasné voľby, som bol prekvapený že prečo sa tak ženie do vlády. ešte mohol v pohode 3 roky veselo kritizovať a dúfať že pravica stihne popri nekonečných hádkach dať ekonomiku aspoň trocha do poriadku. on zatiaľ mohol čakať ako sa kríza vyvŕbi, pravica sa zničí na kríze aj navzájom, a v riadnom termíne volieb by bol dal aj ústavnú väčšinu. takto skočil rovnými nohami do tých najväčších sra problémov a celá zodpovednosť bude 4 roky na ňom.

ale tlak akcionárov smeru a túžba po moci boli asi silnejšie.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.finance.gov.sk/Documents/1_Adresar_redaktorov/Brutenicova/Komentar_Grecko.pdf

 

To len coho sa Fico obava, ze aj ked bude konsolidovat vide to na zmar.

 

S clovekom2 s casti suhlasim, aj mal rano odo mna bod. Ale Fico je za vsetko skoro na 100% zodpovedny. Euro, deficity 8%, euroval. Nech si svoje uspechy a vitaztva aj u svojich volicov vychutna.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov