Skočiť na obsah

Ficove roky II.


alamo

Odporúčané príspevky

http://www.aktuality...omasa-janovica/

O udalosti včera neskoro v noci informovala na sociálnej sieti poslankyňa Národnej rady SR za SDKÚ-DS Magda Vášaryová: "Práve som sa vrátila z Varšavy a tu ho máš, otrasná správa: Dnes na pošte zbil slovenský spisovateľ, tuším aj poradca ministra kultúry Mareka Maďariča, Drahoslav Machala, bez príčiny Tomáša Janovica a jeho ženu. Predtým ho vždy iba slovne atakoval a dnes... Buď je chorý alebo si myslí, že sa už môže...." Janovic o dôvode útoku pre Aktuality.sk dodal, že ide o dlhodobý spor: "Zrejme sa mu nepáči, ako píšem."

Ako Aktuality.sk infomovala poslankyňa Vášaryová, Machala mal na zem zraziť aj Janovicovu ženu. Zachytiť to mala kamera a záznam má k dispozícii mestská polícia.- "Tomáš Janovic je krehký človek, musíme mu pomôcť," dodala Vašáryová.

"istoty" sa na nám, len tak sypú, mám ciťáka že sa to bude vyvíjať ako v kauze Malinová

"samoútok II"?

 

http://www.sme.sk/c/6344079/spisovatela-janovica-zbil-ficov-exporadca-machala.html

"Išli sme s manželkou na poštu po dôchodok. Začal na mňa kričať a vulgárne mi nadávať. Odpovedal som mu, aby pozdravoval Pamíra," opisuje incident 75-ročný spisovateľ Janovic. Pamír bolo krycie meno Machalu, keď bol agentom ŠtB.

"Potom sa na mňa vrhol, zhodil ma na zem. Vzápätí som videl, ako padá moja manželka a buchla hlavou o zem," hovorí autor známych anekdot.

 

Redakcia SME oslovila aj rodinu Machalovcov, k prípadu sa nechcú vyjadrovať. V písomnom stanovisku syn Lukáš Machala redakciu požiadal o stiahnutie informácie, pretože nie je pravdivá a redakcia ju nemá overenú z viacerých zdrojov. V stanovisku vystupuje Lukáš Machala ako právny zástupca jeho otca

Machala v minulosti písal Ficovi prejavy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"samoútok II"?

 

samoutok... http://moralbanal.sk/?p=344

co je pozoruhodne na clanku na sme je aj toto -

Prípad hneď v stredu nahlásili polícii. Keďže nebol v práci policajt, ktorý má na starosti takéto prípady, Janovic s manželkou dnes predpoludním opäť pôjde na policajnú stanicu, aby opísal, čo sa udialo.

he? zbohom rodina, cez prazdniny sme strateni, nevychadzajme z domovov...
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

celkom "pekný" Machalkov "životopis" od Jána Štrassera

dalo by sa to nazvať "sonda do morálneho profilu SMERáckej svorky"

http://komentare.sme...k-z-pamiru.html

Ján Štrasser o Drahoslavovi Machalovi: Vlk z Pamíru

 

„Naberali sme na rohy české a osobitne pražské povýšenectvo“, s operetným pátosom dnes klame Machala o čase, v ktorom rovnako gýčovito napísal: „Do Prahy sa chodievam nadýchať, ak cítim, že sa začínam dusiť.“ Bez komentára.

O tri týždne na mimoriadnom zjazde Zväzu slovenských spisovateľov oznamuje prítomným, že „každý si bude písať dejiny vlastnej tváre svojimi skutkami“. A ide príkladom – „osamelý vlk“ opäť zrádza tentoraz svoju normalizačnú svorku a ako Fénix vstáva z popola, aby sa zaradil do inej – do svorky militantných nacionalistov a xenofóbov, do davu tých, ktorí prirodzené národné cítenie občanov Slovenska zneužili na revitalizáciu autokratického stranoštátneho režimu nie nepodobnému tomu z čias vojnovej Slovenskej republiky.

Dôvod bol celkom prostý: neplnohodnotné indivíduum neschopné presadiť sa autentickým tvorivým výkonom sa vždy zhrkuje do húfu s ďalšími podobne postihnutými a ponúka svoje služby moci. Líže ruky svojim pánom a šteká na všetkých, ktorých pán označí za nepriateľov.

No a navyše ex privata industria dehonestuje každého, kto je slobodný, nezávislý, kto si dovolí vlastniť a vyslovovať vlastný názor

 

aj keď Štrasser je skutočne umelec, kdežto Machala.. hm.. čo je on vlastne?

treba podotknúť, že Štrasser je tiež "exkomunista", a je zaujímavé ako sa dokážu exkomunisti navzájom zvoziť pod čiernu zem

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to sa mi páči, typický prejav novinárskej debilnej senzáciechtivosti ku ktorej sa ochotne pridávajú rôzní a zásadní protismeráci a protificovia.

napísať článok o napadnutí jedného človeka druhým bez akýchkoľvek dôkazoch o tom ako sa to skutočne stalo, to sa dá ešte pochopiť ako pokus o senzáciu ale pridať do článku hneď aj poznámku o tom že ide o bývalého pisateľa prejavov a na základe toho sa pokúšať o akési odsudzovanie strany SMER a jej predstaviteľov to je len ukážka nízkej inteligencie a morálnej obmedzenosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale pridať do článku hneď aj poznámku o tom že ide o bývalého pisateľa prejavov a na základe toho sa pokúšať o akési odsudzovanie strany SMER a jej predstaviteľov to je len ukážka nízkej inteligencie a morálnej obmedzenosti.

 

Ani nie. Staci si uvedomit, ze Machala bol dostacne moralne zdevastovany aj pred opisanym incidentom. Z iniciativneho komunistu a STBka sa po prevrate stal neoludacky nacionalista, ktory okrem ineho radil aj socialnodemokratickemu premierovi. Vo vlade Roberta Fica boli nacionalisticke tendencie spolu s prizemnym vyvolavanim a zivenim nenavisti evidentne a nebol to iba Slota, kto bol ich nositelom..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

25 rokov veku a ukončená VŠ právnickeho smeru zrejme stačí Smeru ... k vysokým funkciám pri riadení celej krajiny, zastupovanie v bruseli ako europoslankyňa a k x ďalším vysokým funkciám. pekné platy sú jedna vec, toto nie je závisť, len pochybnosť ...

keby bol jeden, dvaja, nepochybujem, sú geniálni.

keď ich je veľa, devalvuje to celé dosadzovanie mladých bez akýchkoľvek skúseností do vysokých zodpovedných funkcií pri vedení štátu. priamo zo školy ... mierne nonsens, minimálne.

 

toto je príznačné :

Gedra : Napokon neprezradil, kto mu pomohol do funkcie a aké má odborné skúsenosti.

„Zastávanie tejto pozície som dôkladne prehodnotil, ponuku som akceptoval a prejavenú dôveru si vážim,“ odpísal.

 

Poslanec Brixi povedal, že preferuje odborné nominácie pred straníckymi.

„Každá politická nominácia tejto vlády je podložená odbornosťou kandidáta.“ Gedru vraj osobne pozná a nepochybuje, že funkciu zvládne.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1t51u2IoG

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takze zatial tu mame zrusenie rovnej dane, dan z dedicstva, dan z darovania, zrusenie dvoch statnych sviatkov /som zvedava, na ktore padne vyber/... smerom k istotam..

sdku si dalo urobit prieskum, ziskali by pekne 4% hlasov... zato smer s istotami by ziskal 50%.. tak neviem, co ludia vlastne chcu..

 

len sa este moze stať, ze smer takto sonduje medzi ludmi, mozno z tych veci po prilis velkej kritike nebude nic..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som cital v diskusii nazor, ze nejakemu praviciarovi sa Fico zatial velmi pozdava, sestrickam nic navyse, ucitelom tiez nie(ostatnym 5% zoberie), ze je ovela lepsi ako pravicova Radicovej vlada. Ja sa tesim ako cez zvysenie dani z nehnutelnosti a dedicstva bohacom(rozumej Hascakovi) zoberie prachy na konsolidaciu. Pritom Hascak byva v prenajatom dome jeho ministra. To aby vsetci bohaci na rok pomreli aby mal nejaky vyber dane - zaklad dane.

Ja osobne by som si na nehnutelnosti spravil S.r.o. a predaval len podiel(nie je zakladom pre ziadnu dan - ak uvedies spravnu sumu), pol roka pred smrtou.

 

Ficovi ide. Prepusta dalej na zeleznici ma este 3000 ludi? Radicovu minuly rok prirovnal ku gestapu a posielani ludi do koncentraku a na poste zacina s 200 ludmi?

 

Velmi ma ale zaujimaju ako to vyriesi s tymi danami. Moj odhad. Tohto roku maju deficit naplanovany na 3,8 miliardy(minuly rok bolo zhruba to iste). Dnes som to pozrel, nevracaju DPH a nevracaju preplatky FO( u PO sa to tazko odhaduje, proste neznama). Teraz su horsi oproti minulemu roku o 200 milionov(to je na vdavkovej strane) a podla mna maju sekeru oproti minulosti na tom co nevratili 300 milionov(na prijmovej). To je len na strane prijmov. Schodok tohto roku isto nebude 4,6%, len tie cisla vykazuju 5,2%.

 

Ak nepridu peniaze z EU sposobi to schodok, ale hlavne bude trosku nizsie HDP.

 

Buduci rok moj odhad nebude o nic lepsi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

On ozaj musi najst 1,5 miliardy a to je strasne vela. A pre jeho vladu nieco neskutocne. Pre vladu zlodejov. To sa neda. Tu istu sumu musel a ciastosne dosiahol Miklos 2010 ked robil rozpocet na 2011(aj on robil uctovne podfuky). Ale dane boli o 700 milionov nizsie a platy zostali na nule. Aby to dosiahol Fico?

 

A inflacia utesene rastie. Neviem ci to je na rodinu 50 eur viac mesacne. Mne sa zda ze o dost viac. Ja som v minulosti dal zene 500 eur, co aj tento mesiac a v polke uz jej dosli peniaze(povedala ze za to mozu listky na Haberu - Team, inak to bude moj prvy koncert na Slovensku, celkove asi druhy). Som velmi zvedavy na rast jeho realnych prijmov. Berte to z rezervou. Ale ceny potravin a to ja dost potravin nekupujem a to rastie.

 

Priznam sa kupujem 1,5 litrove pivo kelt. Minulorocna cena priemerna co som to nakupoval 1,1 eura(najnizsia bola asi 0,89) a tohto roku 1,4.

 

Priznam sa , ze je to dost. Dve flase 2,8 + cigarety 2,6. A aby to rastlo a to bude rast. Nic mi nezostava,len sa stym nadobro rozlucit. Pr. som uctoval a na fakture od velkoobchodu, cena cigariet 40 euro a maloobchodnika to stalo 311 euro(rozdiel 271 eur je dan). a potom ma marzu aj maloobchodnik a dalsie dph. 88% z ceny cigariet su dane.To by musel byt cert v tom aby som sa toho bazmaku nezbavil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nájsť 1,5 miliardy ... ale pre majstra Kaliňáka nie je problém mesiac po voľbách plánovať úchvatné prebytky a chystá sa za ne stavať vládne mestečko ...

okrem iných veľkých nádejných projektov

 

Vládne mestečko by však podľa neho malo prísť na rad až na konci reformy. „Bola by to konečná pointa celej zmeny.“

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1tB3mvUoo

vyzerá to celkom ako piť na kožu medveďa pred poľovačkou.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

k plánovaným už ohláseným počinom, počinom Jednofarebnej vlády, ktoré sa sem tam objavili ako správy v novinách ako siahnutie na kdečo a plánované veľkolepé stavby ako pamätníky skvelej vlády, - je tu Programové vyhlásenie vlády, plné parádne znenie, schválené /bude/ 2.mája 2012:

 

post-3-0-98066700-1335527455.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vcera som absolvovala kontrolne vysetrenie u mojej lekarky, vynikajucej a uznavanej specialistky aj v Cechach, ktora ako jedna z mala lekarov tuna aktivne bojuje za presadzovanie roznych lieciv, ukonov a procesov podla obrazu "zapadneho sveta" .. a vcera som zachytila jej telefonat s niekym, bavili sa o Gasparovicovi, planovanom vyhlaseni vlady...a ked rozhorcena dokoncila hovor, vravi mi "Janka, ste mlada, utekajte z tejto krajiny co najdalej, lebo to co sa ide diat, je otras, hanba, my sa nepriblizujeme k Zapadu, ale naopak oddalujeme"

 

co konkretne sa dozvedela, toho svedkami budeme asi v najblizsich rokoch

naznacila "znarodnovanie" a s ostatnymi vecami ma uz nechcela obtazovat :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Programove vyhlasenie vlady je zbytocne citat. Od Fica sa da ocakavat, co bude robit.

 

-Zvysi dane

-Otvori druhy pilier

-Od DSS bude ziadat financne krytie statnych investicii, co si vlastne v znacnej miere odporuje s druhym bodom

-Velke statne investicie su Ficovou mantrou na prekonanie krizy uz niekolko rokov. Skusal to cez PPP a bude to skusat aj teraz. Ak sa mu to podari /co nepredpokladam/, pojdeme do prdele, ani sa za nami nezaprasi. Dialnice su potrebne /co sa neda povedat o dalsich megalomanskych bludoch/, ale navratnost takej investicie je skutocne dlhodoba a ako systemove opatrenie proti krize sa to da vnimat ozaj iba s poriadnou davkou fantazie. Zvysenie, alebo udrzanie zamestnanosti sa da dosiahnut aj setrnejsimi krokmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

„Môžete pyšne chodiť, pretože podľa mňa viete viac ako nejaký gymnazista, lebo jedna vec je naučiť sa nejaké dva názvy z dejepisu alebo zemepisu a druhá vec je vedieť dobre držať v rukách nejaký nástroj a niečo dobré pre túto krajinu robiť tak, ako to budete určite robiť vy,“zdôraznil premiér.

Zdroj: http://www.tasr.sk/1...0120427TBB00258

 

Ako fico je iny pacient. Dnes na rozkopali pol mesta, nie dnes, trva to pol roka davaju nove rury na teplu vodu od kotolni. Fajcil som a pozeral sa a mladsieho ako 55 rocneho cloveka som tam nevidel. jeden mal mozno 50. ale boli tam aj dochodcovia. Co je mlady aj to uz 40 tnik spitak je jeden kopac(nic proti nemu, lebo je aj bitkar, resp. prchky).

 

Neviem ci Fico(pacient), ale ja ako gymnazista som ked to scitam jeden rok na stavbach odmakal. Nie ako gymnazista po gymnaziu, pocas vysokej skoly.

Preto viem - resp. som schopny si mozno postavit dom. Aj ked vedomosti(o stavbe) by sam velmi rad mal.

 

Ja inak by som chcel byt robotnik - zrucny majster crepenych kachly, ci nieco podobne alebo stale som mal sen, som chcel byt rolnik. Mne praca niekedy nevadi.

Niekedy viem robit.Mne to nevadi.Aj ked som lenivy, vacsinov a to mi vadi.Lebo ak robis aspon ja som podni aj ked si zrobeny a mas placu aku mas,spokojny. Nieco si urobil a velmi dobry pocit. Moze byt ze to tak nieje ak je placa velmi mala. Stalo sa to isto aj mne, to je.. proste moze sa stat ze ti nezaplatia, to je sklamanie a..

Ja som odrobil vo fabrike 2 mesiace, zato budem mat aj dochodok, dva mesiace na biofarme, najhorsia robota ale aj najkrajsia, ak sa dari a som stavbar a este vojak. ######lina fico je len fico.

 

Inak ta fabrika bola plusom pri ziskani zeny. Mal som aj holu lebku,len zene sa to nepacilo od tedy mam porast. Skoncil som v auguste a mal som pekny chrbat(ruky aj prsty, pri pretlacani by som rozmliazdil aj germanusa :-)). Hola lebka a posiloval som a prisiel do fabriky a tri tyzdne mal svalovku. Bola to velmi zaujimava robota. na fyzicku. Ale dalo sa na to zvyknut, trhat rekordy som nemohol ani nechcel, tak cez nocnu sme si tri hodinky pospali. Rano v autobuse som aj tak odspal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

majster Fico a spol. sa chystajú škrtnúť dva sviatky / predpokladám, že ide aj o voľné dni, aj preplácanie sviatkov zamestnávateľmi / ... zatiaľ je otázne, ktoré.

 

tomassi mal práve taký nápad na xate, že by sa mohol škrtnúť zajtrajšok - teda 1. máj ... :)

 

myslím, že to sa neškrtne, predsa len je to sviatok nie len náš, aj keď desaťročia u nás spojený s voľným dňom, nie je to socistický výmysel ... ale keď už rušiť, tak veľkonočný pondelok. bez pardonu :innocent:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Veľkonočný pondelok je ukončenie sviatkov

(to, že sa niektorí jedince zožerú jak svine doobeda je o niečom inom)

netreba utekať na vlak bus už v nedeľu

 

1. máj nemá žiaden význam, či už z hľadiska cirkevného alebo štátneho

ďalej by sa mohol škrtnúť 15. september a púte presunúť na druhý septembrový víkend

ešte by sa čosi mohlo spraviť aj s 1. septembrom

a naopak pridať 28. október

 

ale toto je pri súčasnej vláde fantasmagoria

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. máj nemá žiaden význam

Má! :-* Prvého mája som sa zoznámila s fešným mladým mužom, ktorý sa stal otcom našich detí.

 

 

1. máj: Sviatok sv. Jozefa - patróna pracujúcich

 

 

Katolíci si 1. mája pripomínajú sviatok sv. Jozefa robotníka - patróna pracujúcich. Sv. Jozef ako tesár predstavuje pre kresťanov vzorného robotníka. Bol pestúnom Pána Ježiša a pred zákonom bol jeho otcom a manželom Panny Márie.

 

http://www.aktuality...na-pracujucich/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

iskra

sú dôležitejšie kresťanské(katolícke)sviatky,

kt. sú dokonca prikázanými sviatkami a pritom dňami pracovného pokoja nie,

tak sa neslovíčkarme

 

už aj tak čakám, kedy sem nabehne lopata

a začne so zrušením 17.11. a pod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1 máj nemá možno žiaden význam ani cirkevného ani štátneho ale čo tak ľudského ?? ... ale stým 15 septembrom a aj ústavou by som súhlasil / tam by sme sa zhodli ... čo sa týka toho 17.11 princíp sviatku mi ani tak nevadí ale mohli by zapracovať aspoň dačo stým názvom, čo tak to premenovať deň víťazstva nad komunizmom/socializmom ... nezdá sa mi že by sme my / Slovensko mohlo slobodne dačo rozhodnúť ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

som nevedel,

že nemôžeš ísť len tak do Rakúska kedy sa Ti chce

že hokejisti musia do NHL utekať načierno

že nemôžeš dať pokrstiť dieťa v Tvojej obci bez akýchkoľvek dôsledkov

že pri prijímaní na školu je jedným z rozhodujúcich faktorov filatelistická zbierka rodičov

. . . .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov