Alternatívna medicína a my
-
Similar Content
-
By jakad
Máme toto dosť, ideme hromadne štrajkovať
Resumé 25 rokov Slovenského štátu alebo dôvody prečo idú Slováci štrajkovať za lepší život
Roky plynú a na Slovensku sa nič nezmenilo, teda aspoň nie k lepšiemu, nedá sa tu podnikať, pretože každá vláda sľubuje reformy ale ani jedna ich skutočne nerealizovala, ekonomicky sme na tom ako výrobňa pre bohatšie štáty, sme vlastne otroci, ktorí sú používaní na prácu, ktorú by nikto nerobil, najkrajšie na tom je, že aj tí, čo by mohli niečo zmeniť sú ticho. Máme tu rozkradnutý štát, ktorý ovláda mafia, finančné a záujmové skupiny, žijeme tu ako v chlieve, pretože nikoho nenapadlo zmeniť svoj spôsob myslenia, ktorý sme tu mali pred revolúciou a každý len čaká na zázrak, namiesto toho aby niečo robil, väčšina obyvateľov robí za podradnú mzdu, pretože sa nevedia spojiť a ísť si vyštrajkovať vyššie platy, nemáme diaľnice a cesty a ani cesty, veda a výskum je na úrovni tak nízkej, učitelia robia za plat menší ako ľudia so základnou školou,s me bilboardová republika, všade na každom mieste je nejaký krásny bilboard, naše zdravotníctvo je v krachu, politici kradnú a rozkrádajú tento štát a ľudom sa smejú do tváre.
Je čas povedať dosť a spojiť sa za lepšie Slovensko, kde ľudia budú niekoľkokrát ročne štrajkovať za vyššie platy, kde ľudia budú dávať pripomienky a návrhy politikom ako riešiť problémy náš všetkých, kde ľudia sa naučia nespoliehať sa na druhých ale budú robiť na seba a nie na druhých, kde sa vytvorí kvalitná zdravotná starostlivosť, ľudia začnú žiť a nielen prežívať, budú mať čas sa učiť a vzdelávať a hlavne kde budú môcť svoje administratívne záležitosti na jednom mieste. Je tiež dôležité aby sa ľudia zo zahraničia vrátili a začali rozvíjať svoju krajinu, pretože kto si nectí svoju vlasť tak ten jej nie je hoden, tiež je potrebné aby sa vytvárali centrá celoživotného vzdelávania, aby si ľudia mohli doplniť vzdelanie, prípadne sa preškoliť ak je treba, je tiež dôležité aby sa šírila osveta a ľudia si musia jednoducho uvedomiť, že tým že hádžu smeti po uliciach škodia vlastne len sebe a vždy to zaplatia len z vlastného vrecka, tiež treba chodiť voliť a to hlavne mladých ľudí, treba zmeniť systém nášho vzdelávania aby ľudia po odchode zo školy začali podnikať a nestali sa len zamestnancami .
Nastal čas na zmenu a musia sa do nej zapojiť úplne všetci, jedine tak bude Slovensko prosperovať ako krajina a ľudia zo zahraničia sa k nám radi potom aj vrátia
-
By game
dnes bežná záležitosť, ale keď Christian Barnard transplantoval prvé srdce, a to nebolo tak dávno, bola to dokonalá senzácia.
odvtedy sa transplantuje kdečo, a okolo transplantácií sa občas objavia podivné konšpirácie, o zmene človeka a tak ... :)
ale toto všetko mi pripomenula jedna správička, ktorá práve prebehla médiami
musím sa najprv na moment vrátiť späť v čase : v 20 storočí sa úplne vážne snažili vedci a lekári transplantovať HLAVU ...
nakoniec sa to podarilo sovietskemu vedcovi a lekárovi Demichovovi ( transplantoval kdečo už od roku 1930 ) transplantovať psovi hlavu roku 1950 - vyriešil to tak, že psovi prišil ešte jednu ... stvoril dvojhlavého psa :
http://server.sk/zaujimavosti/veda/top-10-sialenych-vedcov/
okrem toho sa mi z tých čias marí jedna fotka, ked sa s podobnou trnasplantáciou pokúšali u opice, typ bol nejaký druh makaka, tuším, opička sedela v akomsi boxe až po krk, a nezdala sa byť veľmi spokojná so svojou situáciou, ale foto som zatiaľ nenašla ...
podstatné je, že sa ozval a médiá zaujal taliansky neurológ Canavero, ktorý o transplantácii hlavy hovorí ako o niečom, čo práve vymyslel ... / vlastne vymyslel spôsob, vraj, ako pripojiť miechu k mozgu novej hlavy /
napr. tu je o tom viac: http://www.aktuality.sk/clanok/231945/transplantacia-hlavy-je-mozna-tvrdi-neurolog/
nuž ale otázka je ... a tá rezonovala aj v blahých 70. rokoch, keď sa po rozbehnutí kdejakých transplantácií veľmi vážne uvažovalo aj o transplantácii hlavy ... a okrem toho v x sci-fi :
ja si myslím, že je to naopak ... k hlave transplantujú telo ... nová hlava - nový mozog, centrum skutočnej podstaty človeka znamená nového človeka ... či nie ? :)
-
By cizy
toto je univerzalna tema, kde mozete zdelit, aky mate momentalyn zdravotny problem, zacnem ja:
vo stvrtok som bol este relativne zdravy jedinec (relativne preto, lebo uz viac ako mesiac mam napuchnute uzliny z neznamych pricin, ale k tomu sa vratim este).
piatok bol 14 den co som stravil v alkohole( okrem soboty 16.12) a ked som sa nadranom vratil domov bolo mi najprv fajn. Ked vsak ani po 2 hodinach co som bol doma ma neprestal ostriasat, odmeral som si teplotu - 38,4. Hmm, na zamyslenie. Povedal som si, ze budem oddychovat, do rana to prejde. No ale vecer ked sme sa vratili od babky som uz mal "ponekud" castejsie zimnicu a teplomer zrazu ukazal 39,5 ( co je mimochodom moj osobny rekord). Tak som si dal nejake tie paraleny, sprchu vlaznou postupne az uplne studenou vodou a siel spat. Okolo 3 rano bol stav na hodnote 38,4, okolo piatej na vynikajucich 37,2, kde sa udrzal az do poobedia, kedy zacala teplota stupat geometrickym radom.
Zvysil som davky paralenu. do cca pol 5 bol stav na cca 38,5, avsak po veceri stupla teplota na 39,4 a zacalo mi byt teplo a potit sa. Uzil som dalsi paralen. Ked som bol kloktat slanu vodu, vsimol som si, ze uzliny mam napuchnute este viac ako pred tam, co nevyzera esteticky moc dobre (uvidime ako to bude za par dni...).
Vpodstate ze 24 hodin uplne rovnaky scenar s absolutne ziadnym pokrokom.
Teraz sa chystam ist opat kloktat slanu vodu a dat si cesnak s mliekom, ako RoSo, aby ma aspon to hrdlo neskrabalo, studenu sprchu a spat pojdem asi do spacaku, poriadne sa tam vypotit ( to bude hardcore).
Zajtra vas poinformujem o zmenach.
-
By Pituka
Ahojte chcel by som sa ludi okolo popytat co si myslia o tom ak napr 15 rocny chlapec nosi plienky preto ze sa mu to paci :) je to vlastne moj pripad :)
-
Recommended Posts