Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

Dnes som si vymyslel, ze si postavim dom.

 

Byvame v panelaku ale vedel som ze tam dlho byvat nebudem a uz byvam relativne dlho od 2005. A uz ma to prestava bavit.

Ja som myslel aj som bol zabrzdeny, ze pojdem byvat do rodicovskeho domu. On to je ten pekny 35 rocny okal(ja som sa uz narodil don), s peknym 15 arovym pozemkom. Sestru som vyplatil 2003, a brata sa mi nedari presvedcit, z roka narok aj dam vyssiu sumu. Nieze by ma to prestalo bavit aj ano, ale mi doslo, ze vlastne uz mam peniaze aj na vlastny jednoducho a lacny, svojpomocne postaveny dom. Za 70 tisic by sa uz malo dat nieco postavit, si myslim. Pridem do stavebnim mozno budem prekvapeny. U nas je problem s pozemkami. Nieze by boli drahe ale niesu. Ale nieco budem musiet kupit. Stary dom nechcem. Na dedinach to stoji 40000,mozno kde su cigosi menej, kde je ich viac este ovela menej. Ale ja si kupim len pozemok a postavim dom na to naco mam , a aky chcem. Ak mate niekto nejake rady, budem rad. Ale asi tu bude nejaka medzera. Medzi starsimi clenmi a mnou a tymi mladsimi, co este ani nevedia ci si zalozia rodinu.

 

Inak, zena ak som jej to dnes povedal, bola celkom odmerana. Minulu jesen ak som spomenul dovolenku v SP na druhy den hned skocila som zvedavy na zajtra. Zmenila sa aj situacia u nej. Ked som v minulosti spominal, ze by som ju nepustil za tie prachy do skolstva dnes nastupny plat okolo 500 eur. A pritom pred 4 rokmi bolo plno ponuk(minimalne 5 na ucitelku anglictiny) a lanarili ju skoly. Dnes dala 6 ziadosti a 4 ju odtmietli, nemaju volne miesta. Mne je ju luto. Ze asi nebude robit aj s vysokou skolou to co chcela. Ale ja sa im mozem na 500 euro vy.. Kludne nech robi za 100 na 1/10 uvazok, ci bude doma.

 

Proste dalej o dome. A skusenosti s nim, vystavbou.

http://www.domzamilion.com/

nasiel som , ze dom za milion, mna zaujal milion. Ale aj ten dom mozno nieje zly aj ked vraj uz je za 50 000 eur.

Proste nechem velky dom,ale mam chlapca a dievca, teda potrebujem 4 izby. Je pravda, ze ked chcem maly dom, tak nech radsej zostanem v tom 65 m2 byte. Lebo naklady medzi malym domom a strednym domom su relativne rovnake na pripojky.

Je to prizemny dom - volaju to bungalov? Ja spekulujem, na mensej ploche sa da postavit dvojpodlazny s dvoma detskymi izbami a zachodom a umyvarkou. A aj ked nemam zatial auto, ze by do domu bolo skryt aj garaz. Ale garaz to celkom nabura - lebo on potrebuje prizemnu plochu.

A teraz spekulujem, ze garaz sa dat do pivnice(pod dom). To by to riesilo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže pozemok si kúpiš ty, a rodičovského pozemku ťa vyplatí brat ?

 

tie cenové relácie sa mi zdajú vo vašich končinách celkom prijateľné ... hoci aj tu lezú dolu, momentálne.

pod domom by vlastne stačilo pol pivnice a pol garáže.

pred rokmi sa tak stavali u nás domy, ked boli menšie a striktne pridelené pozemky, garáž vedľa domu nevyšla, - garáže boli smerované dolu, pod dom, zbytok pod domom bola pivnica.

to zvládne aj šikovný menší pozemok. predpokladám, že aj pozemky sú u vás lecnejšie ?

 

ten domček na obrázku je celkom fajn - keď si človek uvedomí, že o desať, pätnásť rokov decká vyletia z domu, tak ten dom stačí. deti potrebujú svoju izbičku a miesto na dvore, a ten dom to spĺňa.

 

celú hromadu obrovských domov som zažila / aj v rodine / kde sa po odsťahovaní a poženení detí, v krásnych architektonických skvostoch - veľkých domoch manželia hľadajú ... aj keď tam majú každý svoju kanceláriu, aj keď je ústredné miesto kuchyňa s obývačkou ... vždy tým ústredným miestom bude. ... miesta a schodov a galérií zostáva dosť a dosť.

podľa mňa netreba veľký dom. taký z obrázku úplne stačí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pozemok si musim najst. Mozno nieje problem v cene,ale ci je a kde. Brat ma nevyplati nikdy. Ten dom sa len preda, resp. ho kupim kvoli niekomu koho budem mat rad(sranda je,ze ten dom je uz napisany na mna,cely aj cast zahrady, ale brata som nikdy nevyplatil a sme sa nedohodli, tak stale to nieje moj dom) lebo je to dobry dom, zo zahradou a vyhlad z obyvacky, to je na nezaplatenie.Ja som chcel byvat tam, ale je mi to uz jedno. Svagrovci su slusni ludia. Mozno by som to predal ci daroval aj bratovi. Viac menej ano. Ale on zije uz vyse 7 rokov v anglicku.

A ja som mu ponukal peniaze za ktore by si 20% nehnutelnosti tam mohol kupit. Odmietal, a mna to prestalo bavit.

Jedneho surodenca vyplatis, druheho, mas stale dlhy. A rodicia tam stale ziju. Problem je ze nam to rodicia zverili kym este zili, ale to nieje mozno problem. Problem je inde.

S bratom sa stretavam raz za rok. A nech ponuknem mu 30 000 eur. Minuly rok 20 000 a 10 000 mu poziciam. Vlastne to bolo jedno. aj tak by ma to stalo 30 000. Ale aj dnes aj pred rokom bola podmienka , ze za tie peniaze si kupi tam nehnutelnost. Nie som ochotny vytracat peniaze na picoviny. Teda som ochotny investovat do jeho domu,ale budem mat podiel.

 

Inak moj brat je slusnejsi clovek ako ja. To je fakt.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Stary dom nechcem. Na dedinach to stoji 40000,mozno kde su cigosi menej, kde je ich viac este ovela menej.

 

Pozor, máme tu aj takých, čo ťa za toto označia za rasistu a xenofóba!

 

Je to prizemny dom - volaju to bungalov? Ja spekulujem, na mensej ploche sa da postavit dvojpodlazny s dvoma detskymi izbami a zachodom a umyvarkou. A aj ked nemam zatial auto, ze by do domu bolo skryt aj garaz. Ale garaz to celkom nabura - lebo on potrebuje prizemnu plochu.

A teraz spekulujem, ze garaz sa dat do pivnice(pod dom). To by to riesilo.

 

Bungalowy sa štandardne riešia s pristavenou garážou. Ani neviem, či je to ešte "moderné" dávať garáž pod dom. Ale väčšinou to tak už prakticky nevidím.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zrejme s tym garazom to bola hlupost,davat pod dom,len sa to zbytocne skomplikuje a predrazi(ale mozno usetri na krytine). Vyriesi sa to inak. Dnes som bol v stavebnej sporitelni. Uver na polovicu domu (mojho rozpoctu) by som mal v pohode. Zrejme sa to bude dat financovat. Uz len najst pozemok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

najdrahsie peniaze su zakopane peniaze. takze pivnicne priestory podla moznosti minimalne (ak ich uz potrebujes). autor spominaneho clanku vystihol asi vacsinu podstatnych veci. co sa tyka garaze, ta sa vzdy zide, no najlepsie je, ked je blizko cesty (ak nie si automechanik na volnej nohe :) )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na nete sa pozemky asi nenajdu, lebo niesu, nie vhodne. Na hladanie, nemam teraz cas. Ale som si pozeral po com idu nehnutelnosti.

 

http://www.topreality.sk/predaj-polyfunkcnej-budovy-r1910052.html

Toto ma celkom zarazilo, z predu to vyzera celkom dobre, pozemok velikansky aj ked je z vyse polovice zastavany nejakymi halami,budovami. Nevie to predat ani za 40 000 euro.

 

http://www.rrka.sk/predaj/pozemky.php

Ale aj ta nepokosena luka - ze zahrada za meter 25 euro, tiez slusne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Dlhsie som nenapisal. V nedelu som bol pozriet pozemky, co som videl v ponuke ci v neponuke na predaj. pre mna kupu. Su drahe a pre mna ze ked daju 25% dole(to ked som videl ponuky, inak za tie ceny to isto nikdy nepredaju,polovicna cena je tak trhova a vysoka ale mozno rozumna) ze to kupim, ak som to videl, samozrejme ze 25% je malo, polovica(ked som si to rozmyslel,ale staleje to vela). Ale to je extrem, ta cena je taka ako keby na Kolybe pytali za meter 1000 eur/ mozno 2000.

 

Ale ak som to videl, ze kurnik,kolko tam bude roboty(obdivujem aj otca aj dalsie 1000 ludi(aj tych komunistov, neviem ci mali na tom zasluhu) co vedeli iba v nasom meste relativne slusne pretvorit krajinu, inak tam ked som videl a kupovali si to ti bohatsi, domy pekne ale to okolie? nevedia pokosit 1,5 m burinu, aj ked to je na pozemku spekulanta?). Snivam dalej. Aj velmi daleko. Ak sa do toho pustime na forum mi nezostane cas.

 

Inak od posledneho prispevku si zena nasla pracu a ja som nasiel este vhodnejsi sposob financovania. Hypotekarny uver pre mladych. Ale mam aj malo casu,ale aj az prilis vela, som spekulant. Bud pojdem do stavby - podla mna by to bolo najrozumnejsie, bud kupim nejaky domcek. Aj tie su relativne drahe. Alebo kupim nehnutelnost na spekulacie ci najom inde - ale to robit neviem(niesom spekulant v oblasti nehnutelnosti) a z toho my nebudeme mat nic - co sa tyka kvality byvania.

 

Neda mi, este spomenut tych komunistov. Za 15 rokov sa u nas vybudovalo moj odhad 400 velkych domov - kociek. 22 Rokov po revolucii, dajme tomu v sirokom okoly 40. Ale na jednom mieste v roku 1997 sa rozhodli pre individualnu bv(IBV) a mesto asi kupilo velku plochu a ju predalo aj ma nejake plany - neviem ci su realne a celu tu plochu si ludia rozkupili. Mesto im to predalo,ale postavilo(zriadili inzinierske siete) len pre dve ulice. Na ostatych aspon 100 parciel nezostalo. A mozno nezostane dalsich 20 rokov. Proste o###### na ludoch.

 

neviem nerozumiem sa do toho a kolko to stoji a ci by mohli sluzit na to eu peniaze - na vystavbu infrastruktury. Ale kvoli eu podla mna ti ludia vyhodili v tedy 100 000 Sk za nejaky kus travy(1 000m, dnes za pozemok ktory je pri cesta a ma vie sa pripojit na inz. siete chcu 1 000 000 Sk), kde mozno 20 rokov nic nebude. Len trava. K voli eu ,lebo mesto ak nema ochotu a preco a komu, kto ma na stavbu dnes a v nasom meste ale mozno by sa naslo. Ale tam ozaj rozpredali aspon 100 pozemkov, nevravim ze nikdy, mozno aj oni to kupovali pre deti,ale ani vnuci nic mat nebudu. A kvoli eu, ak to nepodporuje a podporuje nieco ine tak starosta ako dostane 70% na nieco ine zrejme uprednostni to. Kvoli provizii?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Inak dom nestaviam. teraz na ta3 ide nejaky picus. z velkej kotolne. neviem co poradit. Ale zhodou okolnosti, dnes mi volal nejaky chlapik ze na novy radiator po roku a pol ten merac da.

 

Inak nestaviam kvoli vela veciam - aj cena stavebneho pozemku...... Vlastne nema absolutny vyznam stavat.

 

Nemam nato ani nie financne.Ale mozno aj nechce sa mi ist do toho dobrodruzstva,hlavne nie tu kde budu ceny domov klesat velmi rychlo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Hm, na stavbu nemam - lebo nemam pozemok .  Ale mam chut nieco kupit. Dostupne. Do roka musim kupit dom ci byt ci zrekonstruovat svoj byt - toto sa mi prave nechce.Ja mam rad svoj byt - je velmi dobry - ale kvoli detom by to chcelo viac.

 

Inak v meste nieco realne dostupne som aj nasiel - pozemok 2700 metrov. Len je to dvojdom A 90 000 - oni chcu 100 000 - 

nemam a nedam - nezadlzim. Iste sa musim zadlzit ale na rozumnu mieru.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len na doplnenie - ten dvojdom - je v myslienke - len ak by siel do toho aj svagor. Je tam 9 izieb. V jednej casti 3 a druhej 6(ak by sa dalo a to iste by sa to vyriesilo). Myslim ze so svagrom - vlastne to on moj svagor nieje, moja zena je sestra jeho zeny. Ale myslim vychadzali by sme dobre a sa doplnali. Ja by som zhanal peniaze a on by dal pracu. Opacne by sme si vypomahali. Kludne aj realne financovanie by mohlo byt 60:40.

 

A ked nie nasiel som si tento dom.

 

http://ringo.topky.sk/detail/325202a58119667c/predaj-rodinny-dom-vila-Revucka-Lehota

 

Ja som v okali byval 25 rokov. Mne sa to paci viac ako ta klasicka vselijaka kocka. Je to dobry dom pre rodinu - nie pre dve - nieje dvojgeneracny. Aj ked izieb je tam do bludu - resp. moze byt.  Len je riziko, ze uz jeden okal mam - kde byvaju rodicia. Raz jeden ci obe budem musiet predat.

 

 

Stavebne pozemky niesu ci drahe. Je jeden za posledny inzerat bol 32 eur za meter? Ja by som bol ochotny dat tak 15. to je maximalna cena. Oni tie pozemky v 2000 kupovali za 100 korun - 15 eur, je narast ceny o 10%(rocne co by som akceptoval - nech si zarobi). Tam ludia pokupili celu luku a maju pozemky, len 15 rokov nemaju siete ani tak dlho mat nebudu - tiez nechapem co do toho mesto nedotlacia. A toto pani,ja ju poznam - pracovala u mna jeden mesiac priklad toto predava

http://reality.bazos.sk/inzerat/35460758/Dom-v-centre--Revuca.php

 

Ja by som to nechcel ani za 5 korun. 10 metrov za domom mas potok.

 

 

 

A stavat nebudem - nemam na to - nechce sa mi. Nemam na to vlohy. Nie na pracu - ja uradnikov a papierovanie neznasam. Neviem vybavovat. Zjednavat - riadit. A som uctovnik - ja to viem vo svojej oblasti ale tu by som sa musel vsetko ucit a mi to za to nestoji. Mam k tomu odpor. mne sa nechce prerabat svoj byt - kvoli papierovackam. A nechcem robit susedom hluk. Raz za 10 rokov co tam byvam som to zazil ,este jeden raz zo susedneho schodista - nieje to prijemne.

 

Takto ja som este u rodicov vymenil obkladacky nad vanou - cela stena bola prehnita(drevotrieska) - otec je este vacsi babrak absolutny ako ja.  proste som to opravil a neviem ako - ako dobre lebo 19 rokov to je velmi dobre. Ale vidno aky tam bol odpor - ake obkladacky som tam dal. Kupil som aj nove aj stare pouzil to je mozajka. Inak praca tip top. Inak ked sme boli deti aspon ja som tu stenu dost casto sprchoval.

 

Obkladacky rohove zvonka domu - tiez 20 rokov moja praca - predtym dopukane - od vtedy ked sa na to pozriem - nieco som dobre spravil. 

 

Potom som este otcovi kupil a zmanazoval vymenu stresnej kritiny. tip top praca - ale to bolo aj kvoli vsetkym ostatnym co sa na praci spolupodielali. 1,5 dna a mali mal novu strechu. relativne -vlastne on zadarmo. 

Firma - u nas firmy na to niesu - ale partia 4 profesionalov by to na fuskach robilo aj mesiac.Za 800 euro. pre mna nebol akceptovatelnych ani mesiac ani 800 eur.

 

Mal som asi 17-18 rokov.ked som riesil strechu asi 28 rokov.

 

Ja dnes na to nemam cas a nechce sa mi.

 

Dcera chce macku a psa a to v byte nejde - aj rybicke by bolo vymenit vodu - co nespravis pre dceru. relativne na to mam - mame - aby sme mali a byvali v dome.  Mam uz aj auto - teda aj doprava sa da a vsetci, ja, zena deti mame nastup skoro ten isty - ja by som si mohol pospat este polhodinku. Zene kupim este nejake auto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

Vcera som mal dalsiu myslienku - kupit dom - relativne velky -ale ani nie tak stary cca 40-45 rokov - ale este som ho nevidel - videl z vonka - nevidel z vnutra - nema ustredne kurenie - kachlove pece v kazdej izbe. Teda tam prerobit sa zrejme musi vsetko. 

 

Financne na to nemam - na kupu mam aj 10 000 na rekonstrukciu - pockam si este rok a mal by som mat na tu prerabku aj financne. A pripravim sa na to aj mentalne a odborne. Ten dom sa predava dva roky za relativne malu cenu - ale tam je potreba asi investovat dost - ale to treba do kazdeho domu. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, ak je nejaky dom na predaj uz dva roky, tak to nebude vyhodna ponuka... a cim dlhsie bude stat (ak je neobyvany), tym sa jeho stav bude viac zhorsovat
my sme teraz menili strechu (nie celu, len cast + nejake opravy) 120 m2 a praca + material = cca 4000 €

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

D'Ady, dva roky nič nie je, keď do toho domu vyslovene netečie, hoci by bol aj 10 rokov neobývaný, ak sa v ňom aspoň občas vetralo, nemusí to byť katastrofa. treba zistiť či je tam naozaj nejaký zádrhel, alebo ho predávajú, lebo proste musia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Ako dnes nekupujem nic - pozrel som prave dnes nehnutelnosti. Vsetko drahe.

 

Ale u nas to musi ist dole a supom. Majitelia domov zacnu umierat a polovica z nich nema dedicov co tu chcu zit. Ja na to uz  necakam. Ja uz svoj dom mam. Aj nemam. Kym nemusim vrazat do nehnutelnosti a venovat sa jej - budem chodit po vyletoch.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

mám jednu otázku - prečo sa zatepľujú novostavby? teda, je mi jasné, prečo sa zatepľujú staré budovy, ale nie je mi jasné, prečo sa v súčasnosti postaví hrubá stavba a následne sa obloží tepelnou izoláciou a až na ňu sa robia omietky atď... pýtam sa preto, že sme sa kedysi dávno učili v škole, že najlacnejšie a najefektívnejšie je proste to rovno postaviť s dostatočne hrubými múrmi z materiálu, ktorý spĺňa najnovšie tepelno-izolačné normy...

tak neviem, je to teraz nejaká nová móda? nové normy? alebo cena ľudskej práce klesla tak veľmi, že takto to vyjde lacnejšie? proste je mi to záhadou...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To zaleži čo chapeš pod pojmom "z materiálu, ktorý spĺňa najnovšie tepelno-izolačné normy...". S normalnou stenou z tehly, Porfixu, Ytongu atd. nedosiahneš take vlastnosti ako keď to zatepliš. Resp. dosiahneš ale jej hrubka by bola taka že to zateplenie vyjde lacnejšie. Takže preto.

Jedine žeby si to stavala z nejakeho menej bežneho materialu ako je slama a pod.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Nastala situacia. Rodicia sa rozisli minuly rok. Matka si nasla podnajom.  Ja som chcel stavat dom,len nieje pozemok. Ja som sa bratom o tom nerozpraval. Ale verim matke.  Mam aj fasa susedov v cinziaku. Teda dohoda je taka - ze s bratom si vymenime byt a jeho podiel(pozemky). Teda moja rodina pojde byvat do rodicovskeho domu a rodicia do mojho bytu. Brat bude vyplateni a budem mat pokoj. Ci som dal vela? Neviem. ale sam rad z tohto cinziaku pojdem. 

 

Ten dom ma tolko rokov ako ja. Bude potrebovat velke rekonstrukcie. Ja mam len tri a pol tisic , deti jedenast. 

 

Ale som za. Ked dom pre deti aspon teraz.  Ale 40 rocny okal - tam pojde strasne vela penazi. 

 

-------

Proste otec co tam byval sam je starsi a starsi, aj matka sa uvedomila(ze mu musi pomoct, bol jej to manzel 40 rokov). Na opravi nemali nie financne mentalne. Otec sadit si bude moct dalej. Aj mi stym pomoze.  

 

Ja by som tam s otcom nebyval. Nedalo by sa to. Ja som sa snim bil. Ale hlavne nikdy som nechcel majetok,ze sa postaras - maju sa starat vsetci. Vsetky deti. V byte necham v podstate vsetko. Lebo postel a spalna sa neda odniest. Obyvacka tak  isto - ja ju nebudem prenasat cez okno. Teda z nabytku odnesiem. Detske postele a detske stolicky a chalanov stolik.

 

Tam je rozbite schodiste. Ale som si spomenul ze nas byvaly zakaznik je mozno najvacsi spracovatel kamena na Slovensku. Nejak to pojde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak neviem ako - matka mi napisala ,ze otec asi nesuhlasi z prechodom do mojho bytu. Tvrdi, ze suhlasil , tvrdila mi to aj zena. 

 

Ja neviem mozno to s bratom len zmluvne vymenime.  Stary strom nepresadis. A otec aj ma na to roky tara to ako sa ma nepzera nalavo napravo ako ficovolic naseba. Fnukal kvoli vysokym energiam, vnukal kvoli zene ze nechcel byt sam ... ale mu to vyhovujje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem najst temu kde som pisal  byvani.

 

Ja predam vymenim svoj  majetok - lebo stymi ludmi nechcem mat nit spolocne. Mna Sklamali aj bezny moji kliennt


Nieje tu tu cely text - ja o######avahovov nikdy nebudem podporovat. Mozte to vy ja nie. Teda obehavanoj unas moznoskoncil. Ja som ho odkkryl - ale sa mi nechce zit sprie######linami - ktoere sa radi nechaju ojemat.


Cely odkaz - ludia na slovensku su vymleti ako vrata - sprosti,blbi ...

 

Ja snimi aj ked neodchadzam zo slovenska . O######avili vas a spravia to iste.  

 

Co ja viem tak ako to je fasa - ludia su sproste ako dela. NI e? Nie su ? A kedy to ukazu? NIkdy? To znamena sprote ako dela.

 

----------------------------

Bol som na pivo ci oslavit svoje narodeni s kamaratom - byva vedla. U NIch spravca neotravuje . Zajtra mam predat byt. MOzno nieco vymyslim.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj ked tieto prispevky tu nepatria . Vymenil som s bratom byt a jeho podiel. Aj ked to vtedy neriesilo nikomu nic.

 

Ale dnes mi otec povedal - ze pojde s mamou byvat do toho mojho byvaleho bytu.  Tak sa uvidi. Mozno o mesiac sa budem stahovat do domu.

 

Mozte obe prispevky presunut do temy staviam dom . Myslim,ze nejaku taku temu som zalozil. Mozno budem rekonstruovat. A bude to narocnejsie asi ako stavat. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov