Skočiť na obsah

Protipirátsky zákon


Sniper

Odporúčané príspevky

No ale ved tu je situacia podobna :)

 

Ludia mozu protestovat "proti korupcii" - ale tazko nieco zmenia, ked si zase zvolia skorumpovanych politikov. A tiez to tazko zmenia, ak budu pozadovat zmeny mimo ramec zakonov, cim budu zase len presadzovat obchadzanie zakonov.

 

Tak isto aj pri ACTA a protipiratskych zakonoch. Ak nebudu vediet ake zakony platia teraz, tak sa potencialne neprijemnych zakonov nezbavia - pretoze tie su mimo ich pozornosti.

 

Problem je ze ak sa prijme nejaka medzinarodna dohoda, tak zacina zit vlastnym zivotom a protesty na lokalnej urovni nestacia. Preto je dolezite zastavit kazdu podobnu dohodu vcas.

 

Sucasne znenie zmluv WTO a EU plati uz pekne dlho....takze to "zastavit vcas" je stale pekne neskoro.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

V realite aplikacia tychto zakonov vyzera asi takto...

http://byznys.lidovky.cz/celnici-zabavili-hodinky-pro-olympioniky-kvuli-sporu-o-znacku-prim-112-/firmy-trhy.asp?c=A120316_143103_firmy-trhy_nev

 

Celníci ve čtvrtek ve značkové prodejně v Praze zajistili zhruba desítku hodinek společnosti Elton hodinářská, mezi nimi i modely určené pro českou olympijskou výpravu.

 

Důvodem bylo podezření z porušování práv k ochranné známce Prim, kvůli níž firmy Elton hodinářská a konkurenční MPM Quality vedly už několik soudních sporů.

Nie, nijake policajne komando, ktore by nabehlo na sportovcov a strhavalo im hodinky z ruk. Proste taka vlastne bezna vec, kde si bezny odporca protipiratskych zakonov ani neuvedomi, coho sa tyka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Takze hlasovanie o osude ACTA v EU je o 2 dni, 4teho jula. Kedze vsetky komisie, vratane tych najkonzervativnejsich, typickych zastupcov kopirovacieho monopolu, hlasovali za odmietnutie acta, je pravdepodobne ze sa tak stane. Toto niektorych vedie k zaujimavym hlaskam eg. ‎

Our task is to represent the citizens, but because they are busy with other things, our task is to think for them

Nasou ulohou je reprezentovat obyvatelov, ale kedze su zaneprazdneny s inymi vecami, nasa uloha je mysliet za nich

Marielle Gallo(v interview kde oznacila protesty za 'soft form of terrorism')

It is a rare example when democracy works and lobby interests fail

Je to vynimocny priklad ked demokracia funguje a lobby zlyhava

Carl Schlyter

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

protipirátsky zákon má u našich západných susedov iné pokračovanie.

 

kdekade po nete sa objavujú diskusie a poznámky ohľadne českej protipirátskej únie, kde sa ľudia radia, ako von z pokút a obvinení ...

jeden z najnovších počinov, kde chlapec ponúkal len odkazy na filmy, je popísaný tu:

 

 

Česká protipirátska únia chce od študenta z Liberca štyri milióny českých korún.

Mladík totiž na svojich stránkach ponúkal odkazy na filmy a súd ho za to potrestal podmienkou.

Študentovi už vyjadrila podporu Česká pirátska strana.

....

Riaditeľka Českej protipirátskej únie Markéta Prchalová uviedla, že mladíkovi poslali výzvu na úhradu škody štyri milióny korún alebo na uzatvorenie splátkového kalendára. "Až keď nebude reagovať, dáme vec na súd," dodala riaditeľka.

Prchalová vysvetlila, že ide "len o zlomok škody", ktorú študent spôsobil, ale požadovanú škodu bude Česká protipirátska únia schopná na občianskoprávnom súde preukázať.

 

Študenta podporuje Česká pirátska strana, pretože stránky neponúkali ďalší obsah, len odkazy.

Strana v súvislosti s prípadom zriadila provokačné webové stránky, na ktorých našli záujemcovia 20-tisíc odkazov na vyše 5800 filmov.

Podľa Pirátov nie je uverejňovanie odkazov na iné servery, tzv. embedding, trestné. Súdy by potom podľa podpredsedu strany Mikuláša Ferjenčíka mohli stíhať napríklad vyhľadávač Google. Nič také sa však nedeje.

Odkazovanie je prirodzenou súčasťou internetu, a keď sa začne zakazovať, zle sa to skončí, dodal pre iDnes.cz v minulosti Ferjenčík.

Zatiaľ posledné slovo k prípadu povedal nedávno Najvyšší súd - zamietol mladíkovo dovolanie. "Rozsudok Najvyššieho súdu jasne hovorí, že máme pravdu," tvrdí Prchalová.

Ak však dôjde na žalobu, Piráti chcú ďalej bojovať. Podajú ústavnú sťažnosť, alebo sa obrátia na Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) v Štrasburgu.

je to trochu strašidelné, a nie je to prvý prípad ... dúfam, že sa tu s príslušným odkazom na zdroj ešte môže citovať. dúfam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo je na tom strašidelne? Veď to by v prospech toho mladenca vyhadal aj podpriemerny pravnik. Veď prečo asi ho nedali na sud hneď, ale ho len strašia pokutou? Pretože vedia že na sude nevyhadaju zhola nič. Je to nezmysel, nema to absolutne žiadnu oporu v zakone.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 mesiacmi...

tak  teraz rozhodol eurosúd:

 

Doteraz bolo sťahovanie z webu legálne, lebo sme sa tvárili, že stiahnutý film je kópiou toho, čo sme videli v kinách. Od štvrtka je to už trestné.

 

 Keď ste si minulý týždeň stiahli z webového úložiska Ulož.to film Vlk z Wall Street s Leonardom di Capriom, neporušili ste autorský zákon, hoci ste za digitálnu nahrávku nezaplatili ani cent.

Zákon totiž umožňuje kopírovať filmy a pesničky pre vlastnú potrebu, ak ich nebudeme predávať.

Keď raz filmári a hudobníci uvoľnili dielo do rádií či do kín, nepísane sa u nás tolerovalo, že sme ho mohli stiahnuť legálne aj z webových úložísk.

Od štvrtka to už neplatí, takúto prax obmedzil Súdny dvor Európskej únie.

„Ak by štáty mohli umožniť, aby sa kópia diela na súkromné účely zhotovila aj z nelegálneho zdroja, išlo by o zásah do riadneho fungovania trhu Európskej únie,“ rozhodol.

Súd v Luxemburgu argumentuje, že sťahovanie autorských diel z nelegálnych zdrojov, hoci by išlo len o osobnú potrebu, kriví trh.

„Podporoval by obeh falšovaných alebo pirátskych diel, čím by sa nevyhnutne znížil objem predaja alebo iných legálnych transakcií,“ tvrdia sudcovia.

Za sťahovanie filmov a hudby sú používatelia teoreticky postihnuteľní hneď od štvrtka. Na zmenu praxe totiž stačí verdikt súdu v Luxemburgu, netreba meniť zákony.

„Autorský zákon túto tému ani doteraz presne neriešil a aj medzi odborníkmi existovali dva názorové prúdy,“ vysvetľuje partner advokátskej kancelárie TaylorWessing e/n/w/c Radovan Pala.

„Jeden podporoval tvrdenie, že pre neobchodné účely si môžete skopírovať dielo aj z nelegálneho zdroja, druhý bol proti,“ dodal advokát.

 

Náš Trestný zákon považuje za zločin akýkoľvek neoprávnený zásah do autorských práv. Od štvrtka preto hrozí za sťahovanie filmov a hudby z nelegálnych zdrojov trest.

Používateľ by sa vedel vyviniť, keby prokurátora presvedčil, že netušil o nelegálnosti webového úložiska, odkiaľ autorské dielo stiahol.

Pala považuje nastavenie Trestného zákona za príliš široké. Súhlasí aj Lucia Kurilovská z Katedry trestného práva Univerzity Komenského v Bratislave.

„Kriminalizuje akýkoľvek neoprávnený zásah do autorských práv a nedáva priestor na zohľadnenie súvislostí takéhoto skutku,“ vraví Kurilovská.

Myslí si preto, že by bolo vhodné aj po aktuálnom verdikte Súdneho dvora, keby sa otvorila analýza dosahov trestnej úpravy a zamyslelo sa, či by ju nebolo treba zmeniť.

„Aj podľa medzinárodnej dohody TRIPS o obchodných aspektoch duševného vlastníctva by sa mali trestne postihovať len porušenia autorského práva na obchodné účely,“ súhlasí Pala.

Navrhol by, aby sťahovanie autorských diel pre vlastnú, neobchodnú potrebu, nebolo trestné. „Aktuálny rozsudok Súdneho dvora nám v takej zmene nebráni,“ upozornil.

Vďaka dekriminalizácii by nám za stiahnutie filmu z webu pre osobnú potrebu nehrozil trest, no filmové štúdiá a hudobníci by si mohli naďalej vymáhať škodu, ktorú sme im stiahnutím spôsobili.

 

Verdikt môže mierne ovplyvniť aj cenu, ktorú platíme za mobilné telefóny, USB kľúče, pevné disky či prázdne dévedéčka.

V nich totiž platíme aj drobný poplatok autorským zväzom ako náhradu za to, že si na takéto zariadenia môžeme skopírovať hudbu či filmy.

Z ceny stoeurového prehrávača idú zväzom asi tri eurá.

Súdny dvor rozhodol, že poplatky vyberané autorskými zväzmi nemôžu zohľadňovať nelegálne šírenie, hoci sa mu nedá technicky zabrániť.

Takéto poplatky považoval za neprimerané, pretože aj ľudia, ktorí sťahujú diela z legálnych zdrojov, sú nepriamo trestaní vyššími cenami prehrávačov a cédečiek, vyplýva z rozsudku.

Pala hovorí, že po rozsudku Súdneho dvora by sa tieto náhrady mohli úplne zrušiť.

„Výnimka na vyhotovenie kópie diela pre osobnú potrebu je totiž dnes už prežitkom, množstvo používateľov totiž využíva legálne streamovacie služby alebo kúpu digitálnych hudobných súborov, pri ktorých už samotné licencie oprávňujú používateľa vytvárať záložné kópie a nepotrebuje na to zákonnú výnimku,“ vraví.

Keby sa poplatky zrušili, mohli by ceny mobilov, tabletov či diskov klesnúť, no na Slovensku by šlo o nulový či len minimálny pokles.

Podľa štúdia Svetovej organizácie pre duševné vlastníctvo (WIPO) sa totiž predvlani u nás vybralo na týchto poplatkoch len 433-tisíc eur, teda osem centov na obyvateľa.

V Česku sa na obyvateľa vybralo štyrikrát viac a v Maďarsku to bolo celkovo 12,1 milióna eur, teda 1,22 eura na hlavu.

Ministerstvo kultúry nepovedalo, čo presne chystá urobiť s poplatkami, ktoré musia výrobcovia a dovozcovia platiť autorským zväzom. Hovorí, že to závisí od diskusie s autorskými zväzmi a výrobcami a dovozcami multimediálnych zariadení a pamäťových médií.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby radsej riesili pricinu, preco ludia stahuju. Pirati proste poskytuju lepsiu sluzbu, bud si film stiahnem z pohodlia domova zadarmo, alebo si kupim predrazene dvd/blu-ray, ktore si pozriem raz/dva razy. Valve to pochopil pri hrach a zbudoval steam a ja si nepamatam, kedy som naposledy upiratil nejaku hru. Tak preco je problem nieco podobne spravit s filmami? Pozicovnu, kde si za nejake euro-dve budem moct prenajat film vo fullHD na vikend... V zivote by som dalsi film nestiahol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ved take sluzby existuju. Topfun, Voyo, Klik TV, HBO GO atd. Je ich X. A to neratam zahranicne. Tak preco ich nevyuzivas?

 

Problem je to samotne rozhodnutie. Je sice pekne ze rozhodli ze stiahnutie z nelegalneho zdroja aj pre vlastnu potrebu je trestne, ale preco nepovedali aj B? Co je vlastne ten nelegalny zdroj? Ako to rozlisim. Ako dokazem/oni mne ze to mam zo zdroja (ne)legalneho (napr. si nahram hudbu z radia atd.)?

 

Preco je to trestny cin? Niekoho okradnem, sposobim mu skodu za 2 stovky eur a je to priestupok. Stiahnem si pesnicku, ktoru budem pocuvat doma resp. na osobnom prehravaci a to je trestny cin? Ved to je absurdne.

 

Miesto toho aby ten zakon vylozili jednoznacne a jasne, skomplikovali to este viac ako bolo. Nerozumiem. EU sa zase predviedla.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ktora z tych sluzieb mi povoluje pozriet si full hd film v originalnom dabingu s cz titulkami? Chcem si povedzme pozriet Apocalypse Now, ci opacny extrem, nieco co vyslo len nedavno na DVD, v ktorej z tych sluzieb budem schopny do 5minut stahovat, ci nebodaj pozerat? 

Lebo som to poklikal a na topfun a voyo sa momentalne kvoli firemnemu firewallu nedostanem, tak nehodnotim...ale celkom by ma zaskocilo, keby markiza a jojka bola schopna toto poskytnut.

Klik Tv, ta ponuka filmov je vtip, ze?

HBO GO - nie je to nahodou len pre ludi, co maju zaplatene HBO? Pretoze nejaku normalnu formu registracie tam nevidim.

 

Tych sluzieb co sa o to snazia je mozno X, ale ziadna z nich (tu dostupna) nie je na urovni steam, gog, i-tunes... ci x dalsich e-sluzieb, ktore pochopili, ze zaklad je poskytnut lepsiu sluzbu ako pirati.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To ze ti nejaka sluzba nevyhovuje (ponuka filmov) nie je problem tej sluzby. Na povodne znenie mas tie zahranicne sluzby. Co ti brani vyuzivat tie?

Po druhe, aktualne serialy a filmy neuvidis nikde, pretoze najprv idu do kin resp. vysielaju ich televizie. Ani na netflixe, itunes atd. nemas film skor ako sa nebjavi v kinach. A ked sa uz objavi na nosici, nic nebrani tomu aby si si ho kupil. Takze v zahranici tazko mohli nieco pochopit ked trh je nastaveny tak ako je. Take argumenty neobstoja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Akoze neobstoja? Ved to je presne ten problem, ze sluzby, ktore su dostupne teraz absolutne nereflektuju potreby zakaznikov a zakaznici tym padom siahaju po sluzbach, ktore su pre nich pohodlnejsie - !!warez!!y, uloz.to...

Zahranicne sluzby mi brani vyuzivat blokovanie na regiony, a serkat sa s proxinami odmietam, pretoze zas raz je piratebay pohodlnejsi. A ja nepotrebujem film skor, ako vyjde v kinach, ale rad by som ho mal dostupny online v podobnom case, ako vyjde na DVD/Blu-Ray. A to preco si ho nekupim na nosici som spominal uz v prvom prispevku - ich cena je hodne nadnesena vzhladom na to, ze vacsinu filmov si pozriem raz/ max. dvakrat + obsahuju kopec zbytocneho balastu, ako nepreskocitelne varovania, upozornenia....

 

S nelegalnym stahovanim sa neda bojovat zakonmi, sudmi...ale len tym, ze poskytnes lepsiu sluzbu, ako piratske weby. Herny priemysel toto uz z vacsej casti pochopil (vdaka Valve a steam-u), hudobny priemysel to (vdaka itunes) zacina pomaly chapat tiez, je len otazkou casu, kedy to pochopi aj filmovy priemysel (v USA to vdaka netflixu uz asi zacinaju chapat).

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jop. skôr mám problém s opačnými filmami ... nepotrebujem tie najsamnovšie, pozerám ich len výnimočne, dokonca aj v tv. musia pre mňa dozrieť.

keď nebudú, nebudú. / okrem mojich obľúbených krimiseriálov, ale aj to sa dá prežiť ... hoci ťažko /

 

otázka sťahovania sa týka skôr starých filmov - u mňa a u nás, napríklad.

 

20, 30, 50 ročné filmy, ktoré si chce človek zopakovať, filmy, ktoré sa objavili raz kedysi v kine či tv a dosť, či malé poklady kinematografie. dúfam, že to neznie priveľmi nabubrelo, ale dostane sa človek k dávno zabudnutým filmom na predražených dvd ?

a nemienim si robiť sklad z dvd. tie filmy pozriem raz. potom o nejakých pár rokov.

 

veľmi rada by som zaplatila pár eur nejakej službe za to, že si ich môžem stiahnuť. a s titulkami či dabingom poprosím. nech mi ulozto nefunguje tak, že zaplatím, a stiahne sa mi rýchlejšie. nech zaplatím, a nech mám možnosť siahnuť do archívov.

ale to asi veľa chcem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Akoze neobstoja? Ved to je presne ten problem, ze sluzby, ktore su dostupne teraz absolutne nereflektuju potreby zakaznikov a zakaznici tym padom siahaju po sluzbach, ktore su pre nich pohodlnejsie - !!warez!!y, uloz.to...

Neobstoja, pretože za a: tym sa neda ospravedlňovať nezakonne konanie, za b: s tym o čom rozhodol sud to veľmi nesuvisi,

c: to že sa nemieniš "serkať" s proxy je len a len tvoj problem, taka možnosť tu je a kto to chce, tan to podstupi, takže sa na to vyhovarať nemôže nikto.

 

To že sa s tym bojovať neda je hadam jasne. A aj to že je pohodlnejšie wareziť. To ale nemôže služiť ako ospravedlnenie.

 

Čo sa staršich filmov tyka, tie česke a slovenske su napr. na službe 31s.cz, zatiaľ malo lebo je to nova služba ale postupne budu pribudať. Da sa to pozrieť aj zdarma.

 

Inak porovnavať americke služby a tie naše je trošku mimo. Je to o inych peniazoch, podmienkach, pravidlach licenciach. Nejakemu topfunu asi ťažko predaju prava skôr. Ale ani tam veľmi tie filmy nevychadzaju spolu s nosičmi, možno na par vynimiek. Inak by to nikdy nepredali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja sa nesnazim stahovanie ospravedlnit, mne je jasne ze je to ilegalne a ilegalne to aj ostane. Ja len hovorim, preco tu takyto stav je a preco su taketo zakonny absolutne zbytocne a nicomu nepomozu. Postihovat koncovych stahovacov je komplikovane a neefektivne (keby to bolo efektivne, tak by vacsina slovenska nemala doma ilegalny MS Office a xy dalsieho SW) a priemysel by sa mal skor zamerat na to, ako zo stahovacov spravit zakaznkov.

 

Ja necakam, ze tento problem vyriesi nejaky slovensky obchod, presne kvoli tomu, co si povedal. Ale nechapem preco, ked som schopny nakupovat hry zo steamu (EU2 region), GOG, gamersgate a xy dalsich stranok v roznych jazykovych mutaciach (aj cz) a nakupovat hudbu z itunes (stare, nove, svetove, sk/cz), preco niesom schopny pozriet si film na nejakej globalnej sluzbe? 

Technicke limity tam niesu ziadne a je to len o skostnatelom priemysle, pritom podobny obchod ma potencial zarobit daleko viac, ako predaje medii, vdaka daleko vacsej marketingovej flexibilite a interaktivite.

 

Rozhodnutie sudu sa dotyka stranok ako uloz.to (t-orrenty nie, tie boli ilegalne aj predtym), co priamo suvisi s tym, co tu pisem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U filmov je to si trochu komplikovanejsie co sa licencii tyka ako u hudby ci SW. A druha vec je financna stranka veci resp. rentabilita. Ono tu je trh minimalny, plus u filmov je problem jazykova mutacia. O povodne znenie je zaujem minimalny, dabing drahy a filmy dabovane uz ponukaju nase sluzby.

 

Tym rozhodnutim sudu sa u nas v praxi nemeni absolutne nic. Je to len atraktivna tema pre media.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco by to malo byt s licenciami ine ako pri hudbe? Podla mna je to presne take iste, mas par velkych hracov, ktori su drzitelmi licencii... Ved hudobny priemysel bol presne v tomto bode predtym, ako sa objavil a presadil itunes, hry podobne. Kazdy si chcel robit na svojom piesocku a zbierat peniazky z vlastnej distribucnej siete. Az kym neprisiel portal zastupovany silnou firmou, s velkou uzivatelskou zakladnou (apple/valve). A kedze poskytovali presne ten typ sluzby, ktory na trhu chybal, tak rastli. A dnes sme v situacii, ze pokial niesi na itunes, alebo steame tak v podstate neexistujes. A digitalne prijmy prekonavaju tie z kamennych obchodov.

 

Tu, tu...tu nema v dobe internetu vyznam, a myslenie v kontextu 'tu' je len obmedzujuce. Jedine co potrebujes je datacentrum v normalnej vzdialenosti (co je kludne nemecko, alebo francuzko), to je vsetko. Ved nemame steam slovensko, alebo itunes slovensko, su to globalne sluzby.

A ze o povodne znenie nie je zaujem? Na ake filmy to ludia chodia do kina? Ake filmy to ludia stahuju z !!warez!!ov? Breaking Bad, Games of Thrones, Bing Bang theory stahuju a pozeraju v akom jazyku? A s titulkami by bol este mensi problem, ako dnes, pretoze podobna sluzba by kludne mohla umoznit pouzivatelom vkladat vlastne titulky s moznostou monetizacie, takze ludia co dnes robia titlky zadarmo pre rozne portaly by si mohli nejake to euro privyrobit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslím že na celú vec sa dá pozrieť aj z iného uhla. samozrejme že by sa filmy dali predávať aj cez web, a netreba pritom ani vynaliezať teplú vodu. funkčný model už je odskúšaný. bežnému užívateľovi môže byť v princípe jedno či má predplatený kredit na ulož-to alebo u bratov Warnerovcov. dokonca by sa dal systém vylepšiť odstupňovaním ceny podľa rozlíšenia (od 640x480 až po 1920x1080), roku vydania (50 ročný film by mal byť lacnejší ako novinka), dabingu alebo titulkov (aj komunita tvoriaca titulky by sa dala zapojiť do systému, ako napísal Dark), ratingu v IMDB, ...

 

lenže:

 

1. firmy čo vyrábajú a distribuujú nosiče by prišli o biznis. a filmové štúdiá o svoj vplyv v nich, ale firmy sa svojho vplyvu vzdávajú dosť nerady. v súboji HD DVD vs. Blu Ray nakoniec tiež rozhodli filmové štúdiá

 

O víťazstve tej ktorej technológie preto v konečnom rade začala rozhodovať podpora spoločností vydávajúcich na týchto nosičoch filmy. Do konca roku 2007 bola podpora oboch táborov vyrovnaná. Na jar 2008 sa však miska váh otočila a HD DVD stratilo podporu Warner Bros. Home Entertainment (čím sa tábor producentov filmov podporujúcich Blu-Ray rozšíril na 75% trhu), následne oznámilo prechod len na Blu Ray spoločnosť Netflix, jeden z najväčších videopožičovní USA (má veľký vplyv na formát médií, ktoré nakupuje od filmových spoločností). HD DVD má podporu u spoločností Paramount a Universal, ktoré však takticky podporujú oba formáty.

http://sk.wikipedia.org/wiki/HD_DVD

rovnako to bolo pri nástupe domácich videorekordérov, keď Hollywood uprednostnil systém VHS pred technicky vyspelejším systémom Video 2000. 

 

2. ešte závažnejší faktor je že ťahaním filmov z netu upadá televízny trh. tým že ľudia ťahajú filmy z netu, prestávajú sledovať komerčné TV. a keď nepozerajú TV program, tak nevidia ani reklamu. v konečnom dôsledku sú straty z reklamy asi podstatne vyššie ako z nepredaných nosičov, lebo to že si niekto nemôže stiahnuť film ešte neznamená že si ho kúpi na DVD.

 

v podstate ten rozsudok nerieši nič, filmy sa budú sťahovať ďalej. v prípade že by sa štátne orgány začali venovať represii, systém prejde viac do utajenia - obživnú war fóra, na ulož to  veci s príponou .avi nahradia šifrované súbory..., a začne prekvitať výmenný obchod v rámci ktorého sa budú kopírovať celé externé hard disky, čiže nie jednotlivé filmy ale desiatky (stovky) filmov naraz.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov