Skočiť na obsah

Protipirátsky zákon


Sniper

Odporúčané príspevky

vies, co mne vadi na ACTA ? ze si na tom prihrievaju polievocku politici (a kadekto iny) v prospech nenazranych "spravcov" autorskych prav (napisal som to do uvodzoviek, aby ma niekto netahal za slovicka - mysim tym nie autorov, ale vsetkymozne bachrate vydavatelstva)

 

ps - xeno, ocenujem tvoju snahu o vyklad, resp. interpretaciu zakonov. Neviem, aka je tvoja profesia, ale necuduj sa, ze ludia zakony necitaju, nepoznaju. To nie je ako zobrat si knizku do vlaku, do vane, do postele a relaxovat. Ja mam nervy uz len zo studia zakonov, ktore potrebujem k svojej praci...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ze si na tom prihrievaju polievocku politici (a kadekto iny) v prospech nenazranych "spravcov" autorskych prav

 

Ten spravca autorskych prav je ten, komu za peniaze ochotne a dobrovolne preda licenciu spisovatel. Preco si PROTI spisovatelom?

Spravca autorskych prav je aj programator, osoba alebo firma, ktora ma svoj vytvor chraneny. Preco si PROTI tvorivym programatorom?

Alebo umelec, ktory nieco namaluje. Huslovy virtuoz. Firmy ich len zastupuju, pretoze to tito umelci a tvorcovia tak chcu. Na druhej strane nie je len nejaka firma - ale miliony tvorivych ludi, ktori vlastnou snahou a fantaziou vytvorili nieco unikatne. Mozes sa preto len divit, preco su umelci a tvorcovia a vedci tak nenazrani, ze za svoju pracu chcu odmenu.

 

Neviem ci si politici polievocku prihrievaju, kedze su ludia hlavne proti...to skor naopak. Popularitu moze ziskat ak bude proti.

 

ps - xeno, ocenujem tvoju snahu o vyklad, resp. interpretaciu zakonov. Neviem, aka je tvoja profesia, ale necuduj sa, ze ludia zakony necitaju, nepoznaju.

 

No jo. Ale pokial sa niekto pusti do boja za nieco, alebo proti niecomu, mal by si o tom nieco zistit. Aspon o tomto jednom, ked za nieco tak zapalisto bojuje. Nikto nemoze byt expert na vsetko, ale moze si zakon, proti ktoremu protestuje aspon precitat, aby videl, ci sa tam uvdza ZIADOST, alebo ZALOBA. Ked si clovek neda ani takuto namahu, tak ako kvalitny moze byt protest? Expert nie som ani ja, ale vyhladat si nieco v zakone je vec troch minut.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved hej, vzhladom na techniku je to velmi pravdepodobne.... Ale rovnako ti trebars nikdy zrejme nezmiznu ani male kradeze. To vsak neznamena, ze:

- vyhlasis pravomoci policie pri zatykani podozrivych za porusovanie ludskych prav

- nebudes chciet zlegalizovat kradeze

- nebudes tvrdit, ze to je vsetko chyba okradnutych, pretoze sa maju lepsie chranit

- nebudes tvrdit, ze zatykanie zlodejov je novinka a brutalny zasah do sukromia

 

Proste aj v inej situacii nezacnes s ospravedlnovanim porusovania majetkovych prav a vymyslenymi argumentami (co boli prakticky skoro vsetky proti ACTA aspon tuto na fore)

 

Ono aj ked sa zmeni biznis pristup majitelov prav a licencii - je to nieco ine, ako legalizacia kradeze, alebo prekrucanie prava. Pozri kolko ludi dava za priklad iTunes. OK, ako priklad to funguje - ale ta ista firma Apple zurivo bojuje o kazdy svoj patent, dokonca aj take sialenosti, ako fyzicky tvar pristrojov. Nijake odpustanie porusovania patentov a licencii, kdeze.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie, tam sa to nehovori, ale je to sucast tej vseobecnej diskusie vsade naokolo. A preto som pisal, ze NEBUDES - teda ze ide o pristup, ktory robit nebudes, nie ze ho robis. Tak sa nepaprc. Ked napisem, ze nieco nerobis, tak to neznamena, ze to robis :)

 

A navyse cena nie je zdaleka vsetko. Zaciatkom 90-tych rokov stalo hudobne CD, alebo PC hra z dnesneho pohladu sialene ceny (vzhladom na kurz koruny necudo). Realne ceny hudby a hier klesli, rovnako aj ceny filmovych CD a DVD (u kina to je ine). Ale stahovanie piratskych kopii len narasta aj u nas, takze o cenu nejde.

 

Nuz a pokial je nieco drahe - nikdy to nemoze byt ospravedlnenie kradeze. Vysoka cena je vysoka cena, ale kvoli tomu, ze je Maserati predrazene auto si ho nikto nemoze len-tak ukradnut. Takze spominane diskusie su fajn pre firmy, ked chcu lepsie predavat, ale nemozno to chapat tak, ze pokym firmy nezmenia predaj, tak je porusovanie prav OK.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co nesedi? Co ti na ACTA konkretne vadi? Ktory odstavec, ujednanie, paragraf a preco.

Uz je jasne ze vobec necitas prispevky, alebo nerozumies pisanemu textu, inak by si sa to nemohol opytat..
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz je jasne ze vobec necitas prispevky, alebo nerozumies pisanemu textu, inak by si sa to nemohol opytat..

 

Vsetky tuto uvedene argumenty proti ACTA boli vymyslene, alebo postavene na nevedomosti a neznalosti zakonov. Pytal som sa, aby som dal sancu uviest nove namietky, lepsie fundovane - a nie trvat na uz napisanych a mylnych.

 

Ked chces trvat na uz uvedenych a mylnych, tak si mozeme dat este jedno kolecko - ale nakolko uz boli uvedene konkretne zakony, trvanie na nich nebude dosledkom omylu, no u niekoho lenivosti, u ineho hluposti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nejde len o cenu, ide aj o pristupnost sluzby.

Pokial je postup pri legalnej kopii nejakej hry:

Kupa v kamennom obchode->Instalacia->Registracia na stranke distributora->aktivacia->stahovanie x/y patchov->hranie. +sa k tomu mozu pridat allways DRM ochrany ako u-play, ktore vyzaduju aby bol clovek vzdy online. Pripadne obmedzuju poceta aktivacii na 2-3.

 

A pri piratenej

Najdem->Stiahnem->Instalujem->Hrajem

Tak je niekde problem.

 

Ludia platili sialene sumy za priemiove konta na megaupload, takze skutocne nemaju problem platit. Ide o konfort.

 

 

Gabe Newell, Valve Co-founder and managing director. Autor steam platformy, ktora je dnes nauspesnejsou platformou pre digitalnu distribuciu.

“One thing that we have learned is that piracy is not a pricing issue. It’s a service issue. The easiest way to stop piracy is not by putting antipiracy technology to work. It’s by giving those people a service that’s better than what they’re receiving from the pirates. For example, Russia. You say, oh, we’re going to enter Russia, people say, you’re doomed, they’ll pirate everything in Russia. Russia now outside of Germany is our largest continental European market.

 

[…] but the point was, the people who are telling you that Russians pirate everything are the people who wait six months to localize their product into Russia. … So that, as far as we’re concerned, is asked and answered. It doesn’t take much in terms of providing a better service to make pirates a non-issue.”

 

http://www.eurogamer...uperior-service
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A pri piratenej

Najdem->Stiahnem->Instalujem->Hrajem

Tak je niekde problem.

 

Osobne kupujem cez steam a tam to je rovnake. Pritom tie iste hry su aj piratene. Cenovo ide o zopar euro. Takze toto nie je skutocny argument.

A navyse - ochrana vznikla ako reakcia na piratenie, takze piratenie predchadzalo protikopirovacej ochrane. Nie naopak.

 

Nuz a nech je akokolvek - ved k zmenam dochadza. Ale pokial existuje relativne lacny a komfortny sposob ako zakupit trebars hru, tak potom jej piratenie je stale kradez.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale agresivna DRM zas obratkou odradza ludi, ktory si doteraz produkt kupovali. Ja mam za poslednych 4-5rokov vsetky hry legal kupene (len na steame mam 127 produktov), len kvoli u-play ignorujem ubisoftom distribuovane tituly. A skor nejaky ubsifot titul upiratim, ako si ho legalne kupim. Len kvoli DRM.

 

A s filmami/serialmi je to v tejto oblasti absolutne biedne. Mam volny vecer a mam chut na nejaky film. Ake mam realne moznosti? Vybehnut von do predajne, vysolit 20eur (vazne netusim kolko stoja), za nieco, co si pozriem raz. Pritom to DVD bude obsahovat kopec nepreskocitelnej reklamy a balastu. Nehovorim o tom, ze dostat niektore filmy bude u nas asi sakra problem. O serialoch uz absolutne nehovorim, to trva roky kym sa do dostane aspon na TV. Minule som si chcel pozriet, z nostalgie, nejaku staru japonsku godzilu...no kde by som to legalne zohnal? Na !!warez!!och no problem.

Preco neexistuje online sluzba, ktora by mi umoznila legalne si prenajat film, v HD kvalite? Preco neexistuje sluzba, ktora by mi uzmoznila pozriet si takto serial? Ja nemam problem zaplatit.

Ja to proste nechapem, ved digitalna platforma je uplne super aj na propagaciu a rozne marketingove tahy, ktore sa v kamenom obchode robit nedaju (napr. pri serialoch by si mohol mat 2-3 epizody zadarmo a zvysok by si si kupil). Keby tie miliony co sa vrazaju do lobingu za sopa/pipa/acta radsej isli na sposoby ako podchytit podencialnych zakaznikov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale agresivna DRM zas obratkou odradza ludi, ktory si doteraz produkt kupovali. Ja mam za poslednych 4-5rokov vsetky hry legal kupene (len na steame mam 127 produktov), len kvoli u-play ignorujem ubisoftom distribuovane tituly. A skor nejaky ubsifot titul upiratim, ako si ho legalne kupim. Len kvoli DRM.

 

Ale zakonny princip je jednoduchy - pokial je nejaky produkt chraneny, nie je to zakonne ospravedlnenie jeho kradeze. Takze je mozne, ze sa zmeni distribucia - ale stale bude musiet existovat protipiratska legislativa.

 

A s filmami/serialmi je to v tejto oblasti absolutne biedne. Mam volny vecer a mam chut na nejaky film. Ake mam realne moznosti? Vybehnut von do predajne, vysolit 20eur (vazne netusim kolko stoja), za nieco, co si pozriem raz.

 

Ak by u nas fungovalo plnohodnotne PPV, asi by sa situacia zmenila - ale zrejme len ciastocne, nakolko aj take USA su velky "trh" pre piratene produkty.

 

Preco neexistuje sluzba, ktora by mi uzmoznila pozriet si takto serial? Ja nemam problem zaplatit

 

Ale ani toto nemoze byt ospravedlnenie. Takze pokial nejaka Motorola nie je predavana na slovenskom trhu, ale ja ju chcem - tak ju mozem vari ukradnut? Jasnacka, ze nie. To co pises su faktory, ktore pomahaju piratstvu, ale nemozno ich brat ako zakonny dovod, preco je piratenie legalne.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale zakonny princip je jednoduchy - pokial je nejaky produkt chraneny, nie je to zakonne ospravedlnenie jeho kradeze. Takze je mozne, ze sa zmeni distribucia - ale stale bude musiet existovat protipiratska legislativa.

 

Ale tieto tvoje kecy nic menia na tom, ze ten produkt upirateny bude. Ta protipiratska legislativa tu je, ved piratenie nieje legalne ani dnes, ani vcera nebolo. Zakonne/nezakonne, dosah na ludi, ktory piratia mas nulovy, dosah na technologie rovnako. Ludia zvladli piratit aj ked ziaden internet nebol, predstava, ze sa tomu v dnesnom svete podari zabranit legislativiou je naivna.

 

Ak by u nas fungovalo plnohodnotne PPV, asi by sa situacia zmenila - ale zrejme len ciastocne, nakolko aj take USA su velky "trh" pre piratene produkty.

 

Poriadna digitalna distribucia filmov (filmovy steam) nefunguje nikde, ani v USA.

 

Ale ani toto nemoze byt ospravedlnenie. Takze pokial nejaka Motorola nie je predavana na slovenskom trhu, ale ja ju chcem - tak ju mozem vari ukradnut? Jasnacka, ze nie. To co pises su faktory, ktore pomahaju piratstvu, ale nemozno ich brat ako zakonny dovod, preco je piratenie legalne.

 

Mylis si ospravedlnenie s vysvetlenim. Ja netvrdim ze je to legalne, spravne, moralne, ale len sucho konstatujem, ze je to tak. Tak isto, ako sa ti za socika pasoval nedostatkovy tovar, tiez to nebolo legalne. A bude to tak furt, pokial niekto to trhove vakum nevyplni.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ryan,

 

ked na tom trvas - tu mas zhrnute namietky z tohoto fora proti ACTA, nie len od teba. Vsetky su nespravne. Ak mas nejake ine, sem s nimi.

 

A uplny nonsens, ale megaultraabsurdny je ta kontrola na hraniciach.

 

Nijaky paragraf toto vyslovne nehovori a je to technicky nemozne a nerealizovatelne.

 

Kazdy zakon v demokratickej spolocnosti MUSI najprv prejst verejnou diskusiou. Lenze nic take sa neudialo.

 

Chyba. Je to zmluva a nie zakon. Zakony uz alebo su davno prijate, alebo sa prijmu - a diskusia prebieha teraz.

 

Ved to je ako keby ma na ulici bezdvovodne zastavili a prehladali, ci som nahodou nieco neukradol ked som bol vcera na nakup v obchode.Na zaklade coho?

 

Vymysel. Moznost bezdovodnej telesnej prehliadky nie je nikde uvedena.

 

 

 

Bolo to myslene ako 'ACTA bude obmedzovat aj tych, co si chcu legalne, normalne prehrat zakupene medium'

 

Nepravda. Robit kopie pre vlastnu potrebu mas uz teraz a toto pravo zostava.

 

Ale no, si si určite isty? Bez sudneho rozhodnutia ti môžu tak akurat zaklopať na dvere. Snaď jedine keby išlo o život.

 

Chyba. Policia ti moze vstupit do bytu, pokial ma odovodnene podozrenie, ze dochadza k poruseniu zakona.

 

Len na zaklade podanej ZIADOSTI. Ci nepoznas rozdiel? Ten preklad je nahovno, legaly sufficient claim sa neda prelozit ako zaloba.

 

Nespravne. Je to zaloba, je to myslene ako zaloba a mysli sa tym zaloba. Nijaka ZIADOST.

 

To su zase zvasty. Ziadna identifikacia nemoze byt poskytnuta. Moze az vtedy ak policia oznaci za pachatela osobu a prokurator zacne stihat. Ziadne meno ani nic nemoze nikomu poskytnut.

 

Nespravne. Podla autorskeho zakone je presne toto mozne uz dnes.

 

Toto by bol vazny precedens, to by potom kazdy mohol ziadat o udaje ineho pri akomkolvek podozreni. Preco by mal byt nejaky vydavatel ci spevak alebo hocikto zvyhodneny?

 

Nijaky precedens, ale uz davno existujuce zakony co u nas platia.

 

Poskytnutie udajov na identifikaciu inym subjektom ako je policia, sud atd. je porušenim zmluvy, aj porušenim zakona.

 

Nepravda. Umoznuju uz terajsie zakony - a ide o poskodeny a zalujucu stranu, ktora ma uz podla existujucich zakonov pravo poznat identitu obvineneho.

 

A co tak dat nejaky argument, ktory nebude postaveny na neznalosti zakonov, zlom preklade, alebo vymysloch? Uz by bolo nacase.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nepravda. Robit kopie pre vlastnu potrebu mas uz teraz a toto pravo zostava.

Mas pravo. To je vsetko, potom zacina seda zona ohladom DRM a toho, ci ti vlastnik prav moze obmedzit toto pravo za pouzita drm, resp. ci ty mas pravo pripadne DRM obchadzat pre potreby vytvorenia kopie, pripadne samotneho pouzitia zakupeneho produktu. Momentalne je v autorskom zakonniku napisane, ze mas pravo pozmenit pocitacovy program (pod co DRM v podstate spada) ak upravou chces dosiahnut spolupracu s inymi pocitacovymi programami.

ACTA ti vyslovene zakazuje obchadzat DRM, puktung.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz som to sem raz daval, aspo vidno ako citas prispevky

5)Each Party shall provide adequate legal protection and effective legal remedies

against the circumvention of effective technological measures14 that are used by authors,

performers or producers of phonograms in connection with the exercise of their rights in,

and that restrict acts in respect of, their works, performances, and phonograms, which

are not authorized by the authors, the performers or the producers of phonograms

concerned or permitted by law.

 

14-For the purposes of this Article, technological measures means any technology, device, or component

that, in the normal course of its operation, is designed to prevent or restrict acts, in respect of works,

performances, or phonograms, which are not authorized by authors, performers or producers of

phonograms, as provided for by a Party’s law. Without prejudice to the scope of copyright or related

rights contained in a Party’s law, technological measures shall be deemed effective where the use of

protected works, performances, or phonograms is controlled by authors, performers or producers of

phonograms through the application of a relevant access control or protection process, such as encryption

or scrambling, or a copy control mechanism, which achieves the objective of protection.

 

 

6)In order to provide the adequate legal protection and effective legal remedies

referred to in paragraph 5, each Party shall provide protection at least against:

(a) to the extent provided by its law:

(i) the unauthorized circumvention of an effective technological

measure carried out knowingly or with reasonable grounds to

know; and

(ii) the offering to the public by marketing of a device or product,

including computer programs, or a service, as a means of

circumventing an effective technological measure; and

( the manufacture, importation, or distribution of a device or product,

including computer programs, or provision of a service that:

(i) is primarily designed or produced for the purpose of

circumventing an effective technological measure; or

(ii) has only a limited commercially significant purpose other than

circumventing an effective technological measure. 15

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ty si pisal VYSLOVNE - to slovicko si tam dal ty sam a preto som chcel odstavec, kde bude VYSLOVNE uvedena DRM. Aspon vidiet, ako citas svoje vlastne prispevky.

 

Ale podme k ACTA, dobre?

Mimochodom - cital som to velmi dobre a hned ti ukazem, kde robis chybu a preco by si si mal precitat suvisiace zakony. Ceska verzia, pretoze ludia maju zjavne v anglictine pochopit aj zakladne pojmy, ako sa ukazalo vyssie.

 

Každá strana stanoví přiměřená a účinná právní opatření proti obcházení účinných technologických prostředků17, která užívají autoři, výkonní umělci nebo výrobci zvukových záznamů v souvislosti s výkonem svých práv a která omezují nakládání s jejich díly, výkony nebo zvukovými záznamy, k němuž příslušní autoři, výkonní umělci nebo výrobci zvukových záznamů nedali svolení nebo které není dovoleno zákonem.

A tu je vidiet kvalitu argumentacie, pretoze aj napriek tomu, ze som to navrhoval, boli vsetci lemry lenive si precitat slovenske zakony. A tie hovoria...

§ 24

Vyhotovenie rozmnoženiny

zverejneného diela

(1) Rozmnoženinu zverejneného diela môže fyzická osoba vyhotoviť bez súhlasu autora pre svoju osobnú potrebu a na účel, ktorý nie je priamo ani nepriamo obchodný; za také použitie nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.

(2) Rozmnoženinu zverejneného diela prenesením tohto diela na papier alebo na podobný podklad prostredníctvom reprografického zariadenia alebo iného technického zariadenia môže fyzická osoba alebo právnická osoba vyhotoviť bez súhlasu autora; túto rozmnoženinu možno verejne rozširovať predajom alebo inou formou prevodu vlastníckeho práva. Za tieto použitia nevzniká povinnosť uhradiť autorovi odmenu.

http://www.vyvlastne...autorsky-zakon/

 

Takze plati to co vyssie - argument je postaveny na tom, ze si niekto vymysla ("vyslovne DRM"), necita zakony ("povolene zakonom") a je lenivy citat slovensku legislativu (ktora povoluje sukromne kopirovanie). Punktung.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz fakt neviem...

Uz som ti pisal X krat ze citacia nejakeho zakona a jeho vyklad su 2 rozdielne veci. Toto ako argument neobstoji. Navyse veci vytrhnute z kontextu snad ani komentar nepotrebuju...

 

Mna ale zaujima prakticka aplikacia. A teda akym konkretnym sposobom ta zmluva zabranuje sireniu piratstva? Preco nie je jednoznacna, ale formulovana tak ze sa da vysvetlit akokolvek? Preco bola tajna?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mozes, ale uz nikde nieje napisane, ze ti to nemoze vlastnik diel prostrednictvom DRM znemoznit. A on aj dnes znemoznuje ;)

 

a toto je to vyslovene Xeno

6)In order to provide the adequate legal protection and effective legal remedies

referred to in paragraph 5, each Party shall provide protection at least against:

(a) to the extent provided by its law:

(i) the unauthorized circumvention of an effective technological

measure carried out knowingly or with reasonable grounds to

know; and

(ii) the offering to the public by marketing of a device or product,

including computer programs, or a service, as a means of

circumventing an effective technological measure; and

( the manufacture, importation, or distribution of a device or product,

including computer programs, or provision of a service that:

(i) is primarily designed or produced for the purpose of

circumventing an effective technological measure; or

(ii) has only a limited commercially significant purpose other than

circumventing an effective technological measure. 15

 

Toto stavia obchadzanie DRM mimo zakon. Toto dnes v zakone nemas.

 

edit: a presne to iste hovori aj ten tvoj preklad

Každá strana stanoví přiměřená a účinná právní opatření proti obcházení účinných technologických prostředků17, která užívají autoři, výkonní umělci nebo výrobci zvukových záznamů v souvislosti s výkonem svých práv a která omezují nakládání s jejich díly, výkony nebo zvukovými záznamy, k němuž příslušní autoři, výkonní umělci nebo výrobci zvukových záznamů nedali svolení nebo které není dovoleno zákonem.

DRM je co? Nie nahodou "technologických prostředek17, která užívají autoři, výkonní umělci nebo výrobci zvukových záznamů v souvislosti s výkonem svých práv a která omezují nakládání s jejich díly, výkony nebo zvukovými záznamy, k němuž příslušní autoři, výkonní umělci nebo výrobci zvukových záznamů nedali svolení nebo které není dovoleno zákonem."

Podla toho, co si napisal, nemas pravo podobny technologicky prostriedok obchadzat. Teba si zmiatlo nebo výrobci zvukových záznamů nedali svolení nebo které není dovoleno zákonem., ale to patri k vysvetleniu tomu, co sa rozumie pod DRM, nie k tomu, kedy mas odsek mozno aplikovat ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz som ti pisal X krat ze citacia nejakeho zakona a jeho vyklad su 2 rozdielne veci.

 

No prepac - ale to neznamena, ze si budu kritici bohapusto vymyslat veci, ktore sa v ACTA nevyskytuju. Ani ze budu tvrdit, ze nieco, co mame cele roky, je novinka. To je proste bullshit.

 

A ak ta trapi aplikacia - mozes sa zamysliet, ako sa aplikuju ekvivalentne paragrafy sucasnej legislativy. Na zaciatok :)

 

***

Darkman

 

Si vtipny, vazne.

 

Pro stanovení odpovídající právní ochrany a účinných právních opatření uvedených v odstavci

5 stanoví každá strana ochranu alespoň proti:

a) v míře stanovené jejími právními předpisy:

i) neoprávněnému obcházení účinného technologického prostředku učiněnému

vědomě nebo s dostatečnými důvody vědět; a

ii) nabízení veřejnosti uváděním na trh zařízení nebo produktu, včetně počítačových

programů, nebo služby jako způsob obcházení účinného technologického

prostředku; a

To znamena, ze niekto obide ochranu A ZAROVEN tento produkt vedome ponukne na trhu. Nijaka kopia pre osobnu potrebu. Ved citaj tu zmluvu poriadne, pretoze prave ju prekrucas. Ak je anglina problem, mozeme sa venovat aj inym jazykom, dokelu.

 

A keby si si precital autorsky zakon, tak by si vedel, ze pre osobnu potrebu MOZES urobit kopie bez ohladu na ochranne prostriedky.

 

Fakt. Preco si tu ludia musite dokolecka vymyslat?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A bez softu by si ako chcel DRM obchadzat? :) Pocuvam.

Bez softu funkcnu kopiu DRM chraneneho DVD nespravis. :)

 

A niesom presvedceny ze si tu spojku a dobre vykladas, ale povedzme. ja osobne to chapem ako 'poskytne ochranu pred x; a y; a z... z toho dovodu tam asi bude ta bodkociarka

t.j. zmluvna strana poskytune ochranu pred:

i) "neoprávněnému obcházení účinného technologického prostředku učiněnému

vědomě nebo s dostatečnými důvody vědět;" A zaroven ochranu pred

 

ii) "nabízení veřejnosti uváděním na trh zařízení nebo produktu, včetně počítačových

programů, nebo služby jako způsob obcházení účinného technologického

prostředku; "

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Odpovedi na otazky som sa nedockal. Ako inak.

 

To je prave ten kamen urazu. Pravna legislativa stoji za hovno a pridu s niecim co ma rovnaku hodnotu. Naco? Preco? Preco nepridu s nejakymi relevantnymi rieseniami ale s niecim co tu uz davno je, a navyse co prinasa ovela vacsie otazniky a problemy, potencialne bezdovodne obmedzovanie slobody? Ak to tu je podla teba cele roky, naco to tajit? Preco ked to tu je davno, ludia proestuju az teraz? Alebo si myslis ze tie miliony po celom svete su hlupaci, vratane vlad, pravnych expertov atd. ktory sa voci tomu ohradzuju?

 

Ty mas velmi naivnu ciernobielu predstavu o svete s povrchnym konstatovanim a myslenim. Mas problem kriticky bez ruzovych okuliarov nahliadnut do jadra problemu a premysliet veci do dosledkov. To vidim u teba vo viacerych temach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A bez softu by si ako chcel DRM obchadzat? :) Pocuvam.

 

Nie bez softu. Pre sukromne ucely mozes. Nemozes prelomit ochranu a ponukat to verejnosti. To je piratstvo. Punktung. A to teba ani trapit nemusi, pretoze nie si pirat a neplanujes ponukat verejnosti nelegalny soft.

 

Spojka A je dolezita. Znamena ZAROVEN. V prave je dolezita aj kazda ciarka.

 

 

Odpovedi na otazky som sa nedockal. Ako inak.

 

Nedal si nijaku normalnu otazku. Ak ta trapi aplikacia prava, preco si posledne roky spal a netrapili ta takmer zhodne slovenske zakony? To co sa ti nepaci na ACTA je zakazane uz sucasnymi zakonmi. Tak ako sa tieto aplikuju, ze zrazu to zdesenie?

 

***

 

Co tak si precitat sucasne zakony, dobre? Asi to bude prebudenie to tvrdej reality.

§ 59

(1) Do autorského práva neoprávnene zasahuje aj ten, kto na získanie majetkového prospechu poskytovaním služieb či iným spôsobom vyvíja, vyrába, ponúka na predaj, nájom alebo vypožičanie, dováža, rozširuje alebo využíva pomôcky výlučne alebo čiastočne určené na odstránenie, vyradenie z prevádzky alebo obmedzenie funkčnosti akéhokoľvek technického zariadenia alebo technologického opatrenia na ochranu práv podľa tohto zákona.

(2) Technologické opatrenie podľa odseku 1 je akýkoľvek postup, výrobok alebo súčiastka vložené do postupu, výrobku alebo prístroja, ktoré majú predchádzať, obmedziť alebo zabrániť neoprávnenému zásahu do autorského práva k dielu.

 

Slovensky autorsky zakon 618/2003. Nemozem za to, ze 9 rokov spite a ani potom si nedate namahu nieco zistit o tejto problematike. A to tento zakon nie je nijak utajeny. Dobre rano. ACTA nie je nijaka novinka, len na to vacsina ludi absolutne kasle a preto je vacsina toho protestu akurat prehliadkou nevedomosti.

Prelomenie/zrusenie DRM je zakazane uz dnes.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov