Skočiť na obsah

Minimálna mzda


tomassi

Odporúčané príspevky

Zvyšovanie minimálnej mzdy funguje akurát na takých spomalených ako je Tomáš. Kto vie narátať do desať, tak vie, že každým zvýšením odvádza čoraz viac štátu a nemá na tie peniaze žiadny vplyv. To, čo robia smeráci je čistý populizmus, ale na to sme si u nich už zvykli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Percentualne, maju dvakrat take navysenie. Takze im sa dari. Realne zamestnavatel zaplati o 303 euro navyse,ale rozdelite si to pekne so statom fifty:fifty. 145 stat a 158 zamestnanec. Plus dalsie zdanienie vid aj v clanku. Statu sa dari.

Len co je v buducom roku navysenie MM z 480 na 520. Cena prace vzrastie o 54 eur(to stoji zamestnanec navyse zamestnavatela). Tak tu je to presne 27 euro pre stat a 27 pre zamestnanca.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zvyšovanie minimálnej mzdy funguje akurát na takých spomalených ako je Tomáš. Kto vie narátať do desať, tak vie, že každým zvýšením odvádza čoraz viac štátu a nemá na tie peniaze žiadny vplyv. To, čo robia smeráci je čistý populizmus, ale na to sme si u nich už zvykli.

Ty nechapes sa to tyka aj teba?

Priklad nechapem tento graf, ten prvy co som dal je vporiadku a som ho popisal,aj preco tie zmeny.

 

Lebo maximane zdanenie prace je devetnast(dan plus trinast celestyri ) odvody. To je dane aj patnast rokov.  To je spolu tridsadva cele 4 co moze zaplatit z hrubej mzdy zamestnanec. A to ten Co ma mesacne 4000 a viac Nema narok na znizenie dani.

 

Co znamena tento graf neviem. 

 

To zdanenie zamestnancov, ci ludi aj zvyssim prijmom  je brutalne.  Dane a poplatky idu iste cez 60 %aj vyssie.

 

Clovek na minimalke. Ma dnes v cistom. Teraz napisem, ja to opravim,lebo v tabulke som to napisal. Odhad 440(v tabulke som dal o jedenast menej,vsimli ste si tu tabulku?) euro.

Za tie peniaze nemozes mat dieta. 

 

Ci takych ludi je vela ci malo. Praviciari ci laviciari si znich robia srandu,maju v ######, ale takych ludi moze byt  stotisic.

Kludne desattisic moze byt aj spekulantov ako ja.  Ale kludne 50 000 tolko realne ma a ztoho zije.

 

A oni platia dane. Lepsi danovy bonus ako obed zadarmo nieje.Aspon sa tu pise.

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/494052-najlepsi-bonus/

 

Ja co som zachytil na 50 jedal potrebujes pracovnu silu. Potrebuju ich vraj dvaapol tisic.  To bude stat rocne dvadsatpat milionov. Potrebuju - oni nic nepotrebuju. Viac stravnikov nebude. Je zbytocne vyhodit peniaze -na zbytocnych stotisic jedal denne.  Co nik nezje.

 

post-3-0-07981200-1544554369.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este dopisem. Cena surovin stotisic jedal denne, energie. To ze rozsirit kuchyne, jedalne investicie do nich. A je to uplne zbytocne.

Jedlo bude mozno este menej hodnotnejsie ako doteraz,teda budu mat menej stravnikov. Lebo niektorym detom to ani dnes nechuti a v buducnosti to nebude chutit este viacerim. Mozno ani v Revucej nieje tolko svin co by to pozrali, co budu stym robit vo vacsich mestach netusim. Ja byt v Bratislave by som to kydal pred urad vlady.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty nechapes sa to tyka aj teba?

 

Ty si len nepochopil, že som mal na mysli, že zvyšovanie minimálnej mzdy je len taký oblb na tých menej rozumovo zdatných ;)

 

Takže len pre úplnosť: Vyššia minimálna mzda = vyššia priemerná mzda = vyšší vymeriavací základ = vyššie odvody.

 

Ja ako SZČO zo zvyšovania minimálnej mzdy nemám absolútne žiadny prospech, iba čo mi odvody stúpajú.

 

Tú čvargu smerácku nám bol čert dlžen.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

OK chapeme sa.

 

Ked som prvykrat videl to video, nedopozeral som to. Nevedel som ,ze ten saso je Fico.

 

https://slovensko.hnonline.sk/1855573-video-fico-sa-prezliekol-za-mikulasa-v-parlamente-rozdaval-cigary-a-alkohol

 

To bol den,ked asi odhlasovali Kazimira za guvernera a prestali si zmrazovat platy.Minuly stvrtok,ci piatok.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2158532894203495&set=a.664106486979484&type=3&theater

 

.

.nerozumiem zmene postoja predsedu strany SMERu v súvislosti so zmrazením platov poslancov pri schvaľovaní štátneho rozpočtu. Pokým minulý rok poslal smeráckym poslancom drsný odkaz, keď odmietli zákon o zmrazení svojich platov a svoje rozhodnutie museli zmeniť. Tak tento rok ich za rozhodnutie zvyšiť si plat o 1500 eur mesačne odmenil prezlečený za Mikuláša cigarami a alkoholom. Rozhodol argument, že Slovensko je v dobrej rozpočtovej kondícii... ? Alebo zmena postoja súvisí s tým, že predseda je už súčasťou parlamentu.. ? Jedno je však isté, že zvýšenie cien energií neurobí žiaden vietor v poslaneckých peňaženkách a uznajú iste všetci poslanci, že žiaden vietor by necítili ani pri pôvodnom plate. Neviem, kto z predsedovho tímu mu marketingovo poradil masku Mikuláša v čase, keď mikulášska nádielka z rezortu práce, sociálnych veci a rodiny pod taktovkou SMERu je pre siroty mesačne 2,50 eur a dôchodcov 8,50 eur. Viac sociálnej solidárnosť sa do rozdaných balíčkov zabudlo pribaliť.... Nuž v prezidentskom palaci máme “ Dobrého anjela” a v parlamente “Mikuláša”... neatraktívna pozícia “Čerta” je ešte neobsadená 

 

Skopiroval som to keby to nahodou ztiahla - ale z tohto nazoru - teda je aj druha vetva. Ona pracuje pretu druhu,alebo uz uplne skoncila 

Ona bola aj podpredsednicka Smer.

 

 

To je nazor "carodejnice" Zmajkovicovej. Vykopli ju z Humenneho. Nazor podla mna spravny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Moja cena je aspon dvadsat euro.  Inak ona bola aj v minulosti. Len casto som tam bol zadarmo.  Uz tam zadarmo nebudem, kazdu chvilu mojej prace budem chciet aspon dvadsat euro. Alebo nebudem uz pracovat.   Kto to nezaplati moju pracu nebude mat. 

 

Kto zaplati to bude mat a kto nie nech si hlada lacnejsieho uctovnika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

 

Nová šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová si zjednotenie najnižších platov v Európskej únii stanovila medzi svoje hlavné priority. Francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecká kancelárka Angela Merkelová nedávno dokonca uviedli, že dobrým riešením by bola jednotná alebo aspoň porovnateľná európska sadzba. S inou myšlienkou prišiel šéf európskych socialistov Frans Timmermans, ktorý mal pôvodne kandidovať na šéfa Komisie. Jeho plánom bolo nariadiť výšku minimálneho platu na 60 percent z mediánovej mzdy v tej-ktorej krajine.

 

Celý článok

 

Chce? Chcieť a mať je rozdieľ! A riadny. Toto tu už párkrát bolo. Prečo je to nereálne: Bohaté štáty budú protestovať že prečo by mali doplácať na tie chudobné a v chudobných štátoch sa zamestnávatelia budú oháňať s tým že budú musieť prepúšťať, výroba bude neefektívna, zaniknú firmy... (veď toto robia aj vtedy keď sa dvíha minimálka o 20€). Je to len populizmus, nič viac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V zásade to bude k tomu smerovať, keďže celá Únia má nasmerované k hlbšej integrácii. Ty by si sa ale mal obávať zvyšovaniu minimálnej mzdy. Keďže Únii záleží na tom, aby pracovný trh bol čoraz viac dostupnejší obyvateľom tretích krajín, tak firma radšej zamestná nejakého šikovného Ukrajinca, ako nejaké nemehlo z Galanty, ktoré nevie ani kosačku zapnúť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bez phľadu na to, čoho by sa mal Tomáš obávať :) - Tomáš samozrejme chce vias peňazí, to je normálne... ovšem neviem, prečo Tomáša trápi minimálna mzda, keď má zamestnanie, kde už pomerne dolho nepracuje za minimálnu mzdu...

a k tej vízii "šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová si zjednotenie najnižších platov v Európskej únii" ... tam zrejme môže byť reč maximálne o tom percentuálnom vyrovnaní medzi krajinami, nie o zjednotení...

platy sú už aj tu na mnohých miestach celkom ok, na preferovaných a udržovaných vysoko celkom iste, ale zbytok je menší, než za tú istú prácu v iných krajinách, dokonca niekde po prepočte eur aj menší... takže zjednotenie minimálnych platov v krajinách únie to nebude ešte dlho.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš samozrejme chce vias peňazí, to je normálne... ovšem neviem, prečo Tomáša trápi minimálna mzda, keď má zamestnanie, kde už pomerne dolho nepracuje za minimálnu mzdu..

 

 

Nepochopila si, pre neho je KAŽDÁ mzda minimálna, lebo on je vo svojej chorej hlave presvedčený, že si zaslúži minimálne 3-4x toľko, koľko mu hocikde ponúknu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano ja to viem :D... vždy by mu pomohla len stovečka najviac, a potom tá stovečka naviac sa roztopí ako vločka snehu na kachliach :)
ale fakt je, nepracuje za minimálnu mzdu - to čo robil voľakedy s voliérami pre psa za minimálku skutočne nebol plat - pre toho dôchodcu ako prilepšenie k dôchodku fajn, ale že toto nechal so sebou robiť Tomáš za vtedajšiu minimálnu mzdu... to sa nečudujem, že sa furt sťažoval....

ovšem to už dávno nerobí, ani za minimálnu, a on má stále ten pocit, akoby robil za minimálnu, však Tomáško... hocikoľko to bude, bude to vždy minimálka :)

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V slovinsku to je minimálka! Podobná suma akú mám v zmluve brutto je v slovinsku minimálna mzda. Takže z pohľadu slovinca mám minimálku. A čo sa týka tej európskej. Ja som to myslel tak že tá európska minimálka by bola taká vysoká že by to prevýšilo aj momentálny zárobok v amazone a tak by ho musel zdvihnúť aj amazon.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a preto som napísala, že nejaké vyrovnávanie minimálnej mzdy, aj ked je to sen tej dámy, sa diať nem bude... budú to robiť pravdepodobne percentuálne z priemernej či nejakej mzdy, ale to tak skoro nebude...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže z pohľadu slovinca mám minimálku. A čo sa týka tej európskej. Ja som to myslel tak že tá európska minimálka by bola taká vysoká že by to prevýšilo aj momentálny zárobok v amazone a tak by ho musel zdvihnúť aj amazon.

 

Teba nemusí zaujímať aká je minimálka v Slovinsku. Ak by ti mal Amazon pridať, tak si skôr menežment premyslí, či sa mu oplatí platiť trula, čo len palety prenáša z jedného konca haly na druhý. Už teraz si výrazne preplatený, pretože tá "práca", čo ty vykonávaš má prakticky nulovú výpovednú lehotu. Na to si môžu najať stredoškoláka na polovičný úväzok.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale práve o to ide že v slovinsku za presne takúto prácu platia takúto sumu... lebo je to minimálka takže v slovinsku keď robíte normálnu prácu máte viac.

a preto som napísala, že nejaké vyrovnávanie minimálnej mzdy, aj ked je to sen tej dámy, sa diať nem bude... budú to robiť pravdepodobne percentuálne z priemernej či nejakej mzdy, ale to tak skoro nebude...

Presne lebo veď keď už len v rámci slovenska chcú trochu dvihnúť (ide len o pár desiatok eur) a už sa nevedia dohodnúť a zamestnávatelia tvrdo protestujú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcera sme mali grilovacku a zenina neter sa vratila z brigady z ciech za dva tyzdne zarobila v cistom cca 480 eur. Jej krstna na to povedala ,ze na to musi robit mesiac. Sranda bola, ze ona by tam mohla robit do konca augusta, byvala u zeninej,ci aj jej mami kamaratky -vozila ju do roboty. Mala jedlo. Ju to nebavilo(nebolo tam co robit). Ale zas ma asi 16 ci 17 rokov.  Ide brigadovat do Bratislavi, dnes rano sla. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už aj ja budem mať zatiaľ mám výber z troch brigád len to časovo musím zlúčiť s amazonom... Naľťastie je to dobré že vedenie v amazone ceľkom dobre vychádza s ľuďmi, dá sa dohodnúť s vedúcimi že ktorý systém zmien chcem. Oni sú taký otvorení že majú 3 druhy zmien a ľudia sa na nich môžu pýtať. Česko sa už vyrovnáva slovinsku...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

 

Už aj ja budem mať zatiaľ mám výber z troch brigád len to časovo musím zlúčiť s amazonom..

Vzhľadom na tvoje "schopnosti" si v Amazone platený kráľovsky. Načo potrebuješ ešte aj brigádu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V slovinsku to je minimálka! Podobná suma akú mám v zmluve brutto je v slovinsku minimálna mzda. Takže z pohľadu slovinca mám minimálku. A čo sa týka tej európskej. Ja som to myslel tak že tá európska minimálka by bola taká vysoká že by to prevýšilo aj momentálny zárobok v amazone a tak by ho musel zdvihnúť aj amazon.

Tak choď a presťahuj sa do Slovinska. Mám najradšej takýchto, čo v jednom kuse pič..jú, nadávajú, ale sranda, že tu zostávajú. Asi to s nimi nebude také zlé, čo sa platu týka, keď sedia na riti doma. Ty sa čo vôbec sťažuješ? Ty nerobíš za minimálku. Ty keby si radšej napísal, že si šťastný, že máš plat aký máš. Fakt zbožňujem takýchto inteligentov, ktorí ho..o dokázali a idú sa tu naparovať ako nejaký moriak, že oni si zaslúžia viac.

 

Chceš viac, tak padaj a odsťahuj sa. Som zvedavý, ako by si tam nariekal...Čo nejdeš do Rakúska? Tam v McDonalde umývači hajzlov zarobia tisícku. Ešte by si sa aj najedol super jedla.

 

Čo si ty urobil pre to, aby si sa mal lepšie? Vystriedal si toľko zamestnaní, nič ti nebolo dobré. Stále len snívaš o niečom inom. A potom sa čuduješ, že čo tu dostávaš za kapky od ľudí. Si prečítaj svoje výplody a pozri sa na ne z pohľadu druhých....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

do Kanady drevorubača... na ropnú plošinu robotníka, ale na to treba zdravého, silného, odhodlaného chlapa....

mimochodom, u nás na Slovensku je akútny nedostatok bačov na salašoch... čistá príroda, aj to zaplatia, lebo ich je málo, zvieratká, pohyb, garantované schudnutie, žiadni zlí ľudia okolo, maximálne sem tam zatúlaný maco... vlk už nie, tých sa nám podarilo šťastne zničiť....

joj, zatúlala som sa, to už nie je o minimálnej mzde, pardon :)
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov