Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

Som aj dnes nad tym rozmyslal. Osobne by som nedvihal priame dane na 25 - 30% . Vysledok je neisty,skor si myslim zly. Ak dvihal,aby sa tie peniaze isli do skol(infrastrukturi, aj pediatrom,aj sportoviska, nech zivot deti je kvalitnejsi). Nie rodinam. 

Matovicovi ide len o jedno, ako povalenie vlady - 2,5 miliardy. Kto to zaplati. Len on to vcera povedal. Na Slovensku dostanu najviac prispevkov chashu k priemernej mzde z ostatnymi krajinami. Pre mna su dolezitejsie skolky, skoly, sportoviska, vysoke skoly ake nejake caschove peniaze. A tam ludia co budu mat zaujem robit s detmi.

https://www.ta3.com/clanok/1210066/tb-ministra-financii-i-matovica-o-danovej-a-odvodovej-reforme.html

27 minute o tom rozprava.  Neviem aky bude mat danovy mix - 5% DPH podla kalkulacky urobi miliardu. Zlepsovat vtejto oblasti treba ,ale postupne a rozumne. Matovic na to nema cas ani rozum. Na tej tlacovke,co ma napadlo, preco sa novinari nepytali tych troch panakov? Toho prveho(co stoji za tlmocnickov) by som sa opytal, na nejaky detail reformy, to by ste videli show.

Ak to bude co neverim,ako chcu zmenit 100 zakonov? Nejaku blbost(ja ani neviem co) zmenili v decembri pri dani za motorove vozidla,samozrejme nemali elektronicke tlaciva, sa to podavalo do konca marca. Ze od buduceho roku, 100 zakonov. Tie peniaze neuvidia ani 2025.

15 euro dat na kruzok malovania, ci 15 euro dat na futbalovy kruzok. Niekto to zaplati,ale kopec deti to nezaplati,lebo to dieta peniaze nema. Ono by chcelo chodit na vytvarny kruzok, ci na futbal. Ale nema tych 15 euro. Nema ich lebo im to rodic neda. Nedaval by som peniaze za deti rodicom, ak chcu pomoct detom - vytvaranim podmienok aby mohli. Ak chcu deti behat za loptou nech. Nech maju moznost. Ak chcu malovat nech, ak chcu sa v inom zlepsovat nech. Plus ak chcu lepsie podmienky pre deti, nech urobia lepsie skolstvo. Od jasli po vysoke. Len to nevedia,nemaju cas, Matovic na to nema a skonci. Cela vlada. 

 

Dat rodicom 200 euro - co tym komu pomoze? 

Z každého príjmu sa bude platiť odvod aj daň:

Citát

 

Daň z dividendy 15 %, po odpočítaní zaplatenej dane z príjmov právnickej osoby zodpovedá celkovému zaťaženiu dividend vo výške 32 %.

Pasívne príjmy budú mať 20 % daň a 25 % odvod (efektívne zaťaženie 45 %).

Zrážková daň bude 20 % a odvod 25 % (efektívne zaťaženie 45 %).

 

Ty prvy dnes platia 28%

Pasivne prijmy. Dnes platia 19% . nebudu platit nic. To su prijmy z prenajmu,ale kludne tam si priradte vsetky sluzby.

Zrazkova dan - to ani neviem co je - z urokov zaplatis odvody.

-----------------------

Mame "tenisove kurty. Dva." My ich nemame patria mestu. My sme nemali ani organizaciu 2 roky. Po tej predchadzajucej nam ostalo 300 ci 600 euro - teda ani to neukradli(minuly rok sa neplatilo ani clenske), ludia su ti isti,len sef odisiel z Revucej.  Kurty mame za darmo, ze sa one starame. To jeden dvaja. Minuly rok bolo viac tenistov tak ten jeden zprevadzkoval aj ten druhy kurt. Vcera sa hralo na oboch a prisli dalsi tak sme si snimi zahrali stvorhru, zaciatok sezony nebudem sa nahanat po celom kurte,ale isto ako my sa tesili aj oni, nech si zahraju.

Kvoli kurtom normalni ludia nepotrebuju nic, udrzia si to sami. Nepotrebuju ani dotaciu ani organizaciu, nic, sadnu si na pivo,zaplatia po 15 euro,ci kolko je potrebne clenske ak je.  Klub potrebujeme kvoli tomu,lebo su medzi tenistami aj benbintonisti cez zimu, a aby mestu neplatili komercne 10 euro za hodinu za telocvicnu,aby to mali zadarmo spravil sa klub.

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ficovi raz, v zlatych casoch jeho premierovania, polozili otazku, preco neustale znizuje nastavenie pomeru odvodov do druheho piliera, ked v horizonte 15. rokov moze byt statna kasa odbremenena od velkej casti vydavkov. Fico odpovedal iba jednou vetou: "Koho zaujima, co tu bude o 15 rokov"

Teraz nejake veci, ktore sa kazdemu jasne, povedal Matovic. Mam na mysli pomer platcov a poberatelov. Potial dobre. Problem nastal, ked zacal vysvetlovat, ako to chce riesit (problem sa ukazuje hned na zaciatku -chce to riesit Matovic) Ale k veci. Nikde nie je napisane, a myslim, ze k tomu mame dostatok dat z inych statov, ze ked zdvihnes pridavky, stupne porodnost. Na zaciatku sa to moze zdat logicke, ale porodnost je ovplyvnena viacerymi faktormi a asi by jej viac pomohlo biblicke -milujte sa a mnozte sa. Druhy problem je nacasovanie. Ekonomika sa potrebuje rozbehnut, vykryt straty za posledny rok, mnohi skor rozmyslaju, ako neskrachovat a minister financii pride s napadom za 2,5 miliardy eur, na ktory jednak nema peniaze a ktoreho navratnost je, slusne povedane otazna a ukaze sa najskor o 18 rokov. Vlastne to tu cele piseme zbytocne, lebo bambus prisiel s niecim, na co nema ani politicku, ani ziadnu podporu a o tyzden sa bude vsade vyplakavat, ako vsetci okolo neho nechcu, aby sa rodili deti. A to je cele, tento napad nepresahuje potencial jeho autora.

 

 

 

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj keby prídavky stúpli viacnásobne, podľa mňa pôrodnosť by sa príliš nezvýšila. Tu ide hlavne o to, že vo vyspelejších krajinách je tá životná úroveň už nastavená na určitý level, pod ktorý ľudia proste už nie sú ochotní ísť. A najlepší spôsob ako padnúť pod ten level, je mať viac detí. Nech sa deje čo sa deje, máloktorá žena je ochotná mať viac ako dve deti, čo však na rast populácie nestačí.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://video.sme.sk/c/22654349/miklos-matovicova-reforma-dalsi-konflikt-vysledok-ziadny.html

Ja som si neuvedomil, ze oni danovo odvodove zatazenie nemozu zvysovat. Tak sa dohodli. Teda nemozu vybrat ani euro navyse,zmenou sadzieb. A on chce vyplatit 2,5 miliardy.

Ta vcerajsia tlacovka bola ozaj bizarna. Reforma trosku deficitna. Co to znamena? Trosku tak 2,3 miliardy potrebuje niekde najst. Zvysit dane. Teda musi porusit dohodu,zesa nebude menit danovo odvodove zatazenie. Na zmenach parametrov, zrusenie pausalnych vidavkov, ani zdanenia konanatelov to iste nejde, je ich strasne malo a maju male prijmy. A oni ak nechcu zbytocne plytvat so svojimi peniazmi na dane a debilny vydavky tak nebudu, matovic sa tam moze na tlacovke aj 9 krat nut ozem. Aj ja pouzivam 60% pausalne vydavky. realne su asi 10-15%. Zapocitam elektrinu budu 120%.

Teda realne chujko matovic musi skrtat z vydavkou - 2,5 miliardy ak chce splnit to co povedal na tlacovke.

 

Dve deti. Chces mat deti spravis si prve, nechces aby bolo same spravis mu braceka(aby sa mal s kym hrat).  Dve deti maju vsetci okolo co poznam - ako normalne rodiny. Inak to staci. Potom su co nemaju deti ani rodiny, ci si aj adoptovali z domovou. Ti maju 3. 3 maju este ti co maju trojcata.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, tyso napísal:

informator,  dochodkovy system je dalsia oblast ktorej nechapes.

Ale tak  pre zaujimavost : za komunistov bol dochodkovy system brutalne prebytkovy a tie prebytky sa minali v rozpocte.

To co sa odvadzalo na dochodok  bolo ovela viac ako sa vyplacalo.  To nema nic spolocne s ideologiou ale ciste s matematikou.

 

Dalej, solidarita neusuvisi s deficitom,  to je nastavenie I piliera.   To co platis na dochodok  je vyplacane priebezne.  Ale solidarita hovori len o tom ze je tam potlaceny princip zasluhovosti.  Ti co platia vela, dostavaju na dochodok menej ako by si zasluzili podla penazi a naopak ti co platia maloo, dostanu viac.   Ale deficit je zase obycajna sedliacka matematika,  ak prijmy nesedia s vydajmi tak  vznikne deficit.   A nastavenie odvodov a dochodkov je vec politikov,    keby si mal zdravy rozum tak vies ze to vedie k problemom. Ak nemas dost penazi, tak nebude na dochodky.  Mozes si pozicat ale to zase platis ty,  v daniach.  nevola sa to sice dochodkove poistenie ale dan z prijmu ale  znamena to menej penazi.   Ale kedze to sa objavi v buducnosti a politici nemyslia dalej ako na dalsie volby, tak  by to malo zaujimat ludi.  Bohuzial idiotov ako si ty je prilis vela.

Ale problem ktory vyrobil Fico bol este iny,   II pilier mal byt o tom ze si peniaze na dochodok odkladas a tie sa zatial zhodnocuju vo fondoch.  Ale Fico vo svojom boji proti II pilieru znemoznil investovanie do akcii a tak zhodnocovanie penazi v II pilieri je blizke nule ( inflacii).  Z ideologickych dovodov tak nato doplatia vsetci.   Ale zase idioti tomu nechapali a bolo im to jedno.

 

 

 

 

 

ano dochodkovy system je solidarny, pretoze existuje kopec ludi, co do tohoto systemu nevlozia-nenaleju skoro ziadne peniaze a poberaju z neho dochodok.......ale tu ide o nieco ine....daj sem zivotaschopnu a vsetko riesiacu alternativu riesenia stavajuceho problemu z dochodcama a ich dochodkom.....klamat a trepat dokazes, tak som nedockavy na tvoj liek na tento deficit vyvtvarajuci dochodkovy system.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Otázka je ako veľmi  chce Matovič, už iba rozložiť koalíciu a zničiť vlastnú vládu? 

Mne tá Matovičova deforma financií pripadá skôr ako bomba, ktorá má za úlohu odpáliť vládu, a to tak aby sa mohol autor zase raz vyhovoriť že to "ja nie, ja som to myslel dobre, to zradcovia a sabotéri".

Toto sa mu asi nepodarí, zatiaľ nič konkrétne nepredstavil, akurát tak keci. A ako náhle predstaví niečo konkrétne, odkiaľ chce peniaze nabrať, hneď bude jasné že ešte aj tie rodiny s deťmi, prostredníctvom zvýšenia daňovej záťaže o viac peňazí prídu ako dostanú. 

Ak sa mu nepodarí položiť vládu pomocou tejto debiliny, začne aj tak vymýšľať iný "pekelný stroj".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

informator,    ty si idiot ako tomas,  cize nepochopis.    Ale inak je to jednoducha matematika,     na strane prijmov mas dochodkove poistenie  a jeho vysku urcuje vlada,   na strane vydajov mas vysku dochodku a  vek odchodu do dochodku.  A  ked sa prijmy a vydaje rovnaju, tak mas stabilny udrzatelny system.     Problem je v politike,  idioti ako ty  a Tomas nechapu sedliacku matematiku a maju " jasne naroky".     A tak politici slubuju vyssie dochodky,  strop odchodu do dochodku a nedvihanie dani.   A vysledkok je rast dlhu.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

ty si fakt trafeny presne ako nikdo iny....co to tu dookola tocis?.....ja sa ta pytam, aby si sem dal zivotaschopnu a vsetko riesiacu alternativu stavajucemu dochodkovemu systemu.....ja nevelebim tento a ani iny system a ani nemam problem  s pochopenim, co su prijmy a vydavky a ich dopad na spolocnost......takych tlkov ako si ty a este tu zopar dalsich, jeden malokedy stretne na tak malom priestore.....tak skus tu stale nepoucovat, co su prijmy a co vydavky a daj sem nieco, co podla tvojej mentalnej vybavy vyriesi dochodcov a ich dochodky.....

 

pred 4 hodinami, alamo napísal:

Otázka je ako veľmi  chce Matovič, už iba rozložiť koalíciu a zničiť vlastnú vládu? 

Mne tá Matovičova deforma financií pripadá skôr ako bomba, ktorá má za úlohu odpáliť vládu, a to tak aby sa mohol autor zase raz vyhovoriť že to "ja nie, ja som to myslel dobre, to zradcovia a sabotéri".

Toto sa mu asi nepodarí, zatiaľ nič konkrétne nepredstavil, akurát tak keci. A ako náhle predstaví niečo konkrétne, odkiaľ chce peniaze nabrať, hneď bude jasné že ešte aj tie rodiny s deťmi, prostredníctvom zvýšenia daňovej záťaže o viac peňazí prídu ako dostanú. 

Ak sa mu nepodarí položiť vládu pomocou tejto debiliny, začne aj tak vymýšľať iný "pekelný stroj".

ten trnavsky mentalny klon tysa ide za svojim cielom.......vsetok tento "reformny" smrad, co tu teraz roznasa, je iba kampan do moznych predcasnych volieb....nic viac a nic menej......plan na zavedenie tejto "bomby" do zivota si "naplanoval" na zaciatok roku 2022.....ak sa mu to nepodari (co sa asi nepodari) zaviest obvini ostatok suputnikov, ak budu volby predcasne, tak sa obyvatelia osad hufne naroja do volebnych miestnosti a vdina stoviek euracov sa prejavi v percentach toho tysovho klona z TT.....ine v tom nehladaj, pretoze na ludoch nezalezi, ale zalezi na volebnom vysledku....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak chapes, tak co sa pytas ? ODPOVED je nastavit stabilitu,    teda zvysovat dobu odchodu do dochodku a spomalit rast dochodkov.  A pripadne podla idelogie zvysit dochodkove odvody.

Tam nie je ziadna zahada,   to su pocty.    A ano moja mentalna vybava pocty zvlada,  tvoja mentalna vybava na to zjavne nestaci. Ale len tak medzi nami,   Matovic je mentalne blizsie tebe,  tiez nicomu nerozumie,  ma blizko ku katolikom ( presadzuje ich agendu),   ma proruske ulety.  Jediny rozdiel od tvojich milacikov je to ze je tak o dva rady mensi zlodej.  Inak by bol rovno Dankov klon.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale ved v poriadku...stabilita je momentalne nastavena, tak preco je problem s finannciami v dochodkovom systeme?.....a tie vysky dochodkov su akoze urcovane skokovo kazdy rok?...pokial viem, tak sa zvysuju o nejake percento z dovodu inflacie...takze ten tvoj system asi tiez nefunguje, tak daj nejaky iny.....a nebud taky ponizeny, ze tvoj klon z TT sa ti tak podoba.....karma, je karma....to nezmenis tvojou hlupostou.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no nie je nastavena,   ved preto si idiot.  Dnes je tam planovany deficit kazdorocne a preto je to problem.    Cize nevies co vasi pokazili a je ti to jedno.

Inak v tomto je genius Kolar,  vyhlasil ze bude hlasovat za zvyseny prispevok na deti ale bude proti dvihaniu dani.   To je vykon skutocne hodny  Danka.  Naozaj nechapem co sa tebe na nich nepaci.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som nasimuloval podmienky tak ako to Matovic si predstavuje, do toho simulatora RRZ. Priblizne sa to da aj ked sa meni vsetko.

Tak dan sa plati z celkovej ceny prace. 20%*1,352 vyjde 27,04%. Vsade som dal sadzbu dane 27,04%. Vysia,zakladna aj znizena. Vsetky nezdanitelne sumy a hranice zrusil 0. V prvom obrazku som dal danovy bonus nula, v druhom bude 200(dvesto nedostane kazdy).

 Potom je uz len socialny odvod - tam som dal parameter 33,8(25x1,352) do starobneho poistenia pre zamestnavatela - to neznizuje zaklad dane, u starobneho som zrusil hornu hranicu,velmi to nepohlo s prijmay z odvodov - zostali tie iste ako bez zmeny. Zdravotne odvody 0. Potom som zrusil vsetky pridavky na deti zakladny, zvyseny aj pri nastupe do skoly(tie stoja 343 milionov eur), bude len 100 euro zrejme na vsetko(poberat to bude vraj 100 000 ludi,bez prijmu teda 120 milionov). Jaj dal som aj zvysenu 25% DPH . Len toto som spravil a vysiel deficit oproti dnesku 1, 219 miliardy, vypadli zdravotne odvody. Socialne su tie iste, nieco navyse v dani z prijmu a DPH. Druhy bude tie iste parametre,len dam danovy bonus 200. Je sranda, ze to nezmeni polozku dan z prijmu ale ostatne vydavky.

Druhy obrazok je to iste ako prvy,len som dal danovy bonus 200,v prvom je nula.  Teda aj bez danoveho bonusu dvesto a pri zvyseni DPH je to deficitne 600 milionov a pri danovom bonuse 200 na dieta 2,5 miliardy. Budu to musiet prepocitat. Samozrejme su tam nepresnosti, neviem kolko davok v hmotnej nudzi chcu zrusit,ci ziednotit. V programe  je iste napocitane ze danovy bonus ma narok deti co studuju do 26 rokov (ako realne cisla) v matovicovej praxi je to 18 rokov dietata. Nie su tam zapocitane odvody z urokov, prenajmu a podobne(rusenie pausalnych vydavkov),ale tito to isto nevytrhnu. 

 

Igorov napad 1.png

Igorov napad 2.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak

netrap sa s tou trapnou agendou toho trnafskeho klona od tysovie.....je to cele hlupost neralizovatelna a pouzitelna iba pre obyvatelov roznych osad....myslim ako volebne preferencie...ale mozno sa pri prepade preferncii k tomi klonovi z TT pridaju aj ostatne klony z vladneho zoskupenia....doteraz ich spaja podvadzanie, kradnutie a vrazdenie, no a moze aj prevratna "rodinna" politika.....

pred 2 hodinami, tyso napísal:

no nie je nastavena,   ved preto si idiot.  Dnes je tam planovany deficit kazdorocne a preto je to problem.    Cize nevies co vasi pokazili a je ti to jedno.

Inak v tomto je genius Kolar,  vyhlasil ze bude hlasovat za zvyseny prispevok na deti ale bude proti dvihaniu dani.   To je vykon skutocne hodny  Danka.  Naozaj nechapem co sa tebe na nich nepaci.  

co nie je nastavene?...ved sa zvysuje vek odchodu do dochodku, co je pre teba podstatou....alebo sa s tym prestalo a dochodok sa ide zaviest zo spiatocnou platnostou od veku 60 rokov,....pisal si, ze za socializmu bol system prebytkovy, tak preco nie je teda aj teraz, ked sa este aj zvysuje dochokovy vek?....je to iba poctom dochodcov alebo niecim inym?....tak skus sa rozpisat a daj sem svoje vedomosti....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz ma seru vsetky dotacie. Nato aby si potreboval nieco zasadit dotacia, na dieta dotacia, chces si zamestnat cloveka dotacia(nevies ho zaplatit dotacia), dochodok dotacia.

Pritom na nic nepotrebujes stat a dotaciu. Stat nevie udrzat, nie to postavit cesty, zeleznice,cez juh slovenska vlaky ani nechodia. Ale tento sibnuty stat bude dotovat 200 eurami deti. Preco neda 450 ako dochodok?

Inak ta slobodna mamicka,alebo vacsina znich na tom budu mozno horsie ako dnes. Ja mam vsetkych aj zeninych rodicov aj zdravych aj mam dve deti. Ale o 10 rokov to bude uplne inak.  Teda budem cisty platca.

Potrebuju deti 200 euro? Som si isty,ze deti nestoja 200 euro. Oni financne nestoja v  podstate nic(stoja nieco ine,ale to je "rozpoctovo" vyrovnane). Nech su sluzby pre deti,od skol,zdravotnictva, kruzkov(dnes aj vcera bola na cvicisku pre psi dcera, vraj to stoji 20 euro rocne,tenisti raz som zaplatil 30 euro za rok, minuly sa nevyberal,pritom tam maju peniaze este zpredchadcajuceho zdruzenia,ten co odisiel,ich neukradol). Vcera tam boli same zeny a dnes  4 chlapy. Dvaja sa tam natahovali so psom. Tak ako tie policajne ukazky, co ste videli, inak nechapem,ze ich to bavi. Oni nepotrebuju ziadne peiaze od statu aby fungovali. Ani my tenisti. Ani futbalisti. Mas priestor za darmo , vybudovane to bolo za socializmu, my si to udrzime(ci zlepsime),aj kupime antuku aj sietky.

Priklad tenis - to hraju starci, uz pomali tam budem patrit aj ja. Tam deti niesu. Co sa zmeni ak  rodicom das 200 euro, ze tam zacnu chodit deti? Ved aj doteraz to bolo zadarmo. Keby chceli deti tenistov - museli by spravit dalsi kurt a najst trenera a hlavne deti. Mozno aj pri dvoch kurtoch by sa to dalo. Nas na tie dva kurty nieje vela asi 10-20 ludi co hraju stabilne a mozno 10,ze si niekedy musia najst spoluhraca. 

Ja osobne ako podporit rodicov,co maju menej. Kludne nech mne zoberu za dve deti 47 euro soialne detske pridavky a daju ich tomu co ich realne potrebuje. Ako to spravit neviem. Ale nic ine by som nemenil. Resp. menil aj ten napad danovo odvodovej reformy, ako napad ze to treba spravit je spravny. Ja uz zmeny zakonov ani nesledujem. nebavima to. 

Ze to co povedal,predstavil Matovic ci co by chcel, je blbost - to bolo jasne od zaciatku. Len za sebou ma 53 blbou a dalsich v sme rodina. Co to zaobchoduju za Pcolinskeho.

https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/2341745-analytik-o-matovicovej-reforme-velky-tresk-sa-moze-skoncit-velkym-trestom-mali-by-sme-ist-inou-cestou

Uz len  ze pasivnych prijmov odvody 25%, ja take v podstate nemam,budes platit aj socialny odvod. Ktory bude vacsi ako dan, uz len to tak nenormalne zmeni vsetko.

Matovic rozbil stat, alebo sa nato chysta.Marovic je najvacsie zlo. Zlo ZLo,  Robi zle vsetkym. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie kraviny okolo Covidu ma nezaujímajú, ale tu sa už dostávame do fázy, keď Matovič môže mať problém aj s udržaním 5% hranice

https://index.sme.sk/c/22655291/expert-o-matovicovej-reforme-najzranitelnejsi-zivnostnici-ju-nemusia-ustat.html

Teraz som veľmi zvedavý, ako zareaguje Hlas Smeru, pre ktorý boli živnostníci úhlavní nepriatelia :) a zrejme stále aj sú, takže sa budú tváriť, že tieto návrhy akože nevideli. V každom prípade niektoré návrhy sú pre SZČO už likvidačné a nie je to žiadna metafora.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

uff...dalsi odbornik na zivnosti sa tu ukazal....a samozrejme hned aj nasiel vinnika za znefunkcnenie zivnostenskeho stavu...lebo Fico sa aj tu pouzilo...tak potom preco tato kolegialna vlada robi to co robi?....ze by ten parazit Fico sa reinkarnoval do dnesnej vladnej mafie?....a co take Ficovske rozdavanie mesacnych davok rodinam na deti (200 euracov) a aj dnesne prilepsenie rodinam v hmotnej nudzi (ake vznesene) v dvoch fazach leto jesen....330 euracov do rodin sa prevali z 90% do osad....ved udajne aj Fico takto zbieral volebne percenta (teda mozno nie tak celkom v osadach), tak aky je rozdiel medzi touto udernickou vladou a Ficovou zostavou?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 10. 5. 2021 at 9:57, Sniper napísal:

Tie kraviny okolo Covidu ma nezaujímajú, ale tu sa už dostávame do fázy, keď Matovič môže mať problém aj s udržaním 5% hranice

https://index.sme.sk/c/22655291/expert-o-matovicovej-reforme-najzranitelnejsi-zivnostnici-ju-nemusia-ustat.html

Teraz som veľmi zvedavý, ako zareaguje Hlas Smeru, pre ktorý boli živnostníci úhlavní nepriatelia :) a zrejme stále aj sú, takže sa budú tváriť, že tieto návrhy akože nevideli. V každom prípade niektoré návrhy sú pre SZČO už likvidačné a nie je to žiadna metafora.

5% hranice coho? Dlhu k HDP?  To je mozne. Preto to neprejde.

Dnes na vlade odsuhlasili ,ze pre 50 000 deti v hmotnej nudzi daju 333 euro,jednorazovy prispevok a potom na jesen sa ktomu vratia a daju dalsim 100 000 detom v hmotnej nudzi. Vzdy lepsie ako vsetkym. Len co s tymi peniazmi urobia deti v hmotnej nudzi? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, slimak napísal:

Len co s tymi peniazmi urobia deti v hmotnej nudzi? 

to je dobrá otázka. rodičia sa potešia z dvoch dôvodov: buď im 333 skutočne pomôže, spravidla matky samoživiteľky s neveľkým príjmom, prípadne ploditelia prepijú. viete, o čom hovorím. komu na účet prídu tie peniaze, bude nejaká spätná kontrola?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je také populistické riešenie alà Smer.

Na jednej strane nám všade tĺkajú do hláv, že nemáme robiť rozdiely, na druhej strane, keď sa majú rozhadzovať peniaze, tak sa už selektuje. Pandémia sa týkala každého, tak prečo nedať všetkým deťom?

To isté sa týka materských, prečo sa má počítať z platu matky? V čom sa deti líšia? Prečo na dieťa by mala byť nižšia materská len preto, že jeho matka pracovala za nízky plat? Ale toto je na dlhú diskusiu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, Sniper napísal:

To je také populistické riešenie alà Smer.

Na jednej strane nám všade tĺkajú do hláv, že nemáme robiť rozdiely, na druhej strane, keď sa majú rozhadzovať peniaze, tak sa už selektuje. Pandémia sa týkala každého, tak prečo nedať všetkým deťom?

tiez si myslim...hm...len potom neviem, preco toto praktizuju aj tito "pokrokari" z tejto vladnej zostavy....tecie im do topanok?...a aj taky zhulenci z SaS sa pridali....nieco smrdi v state Danskom....ze by to bolo referendom o predcasnych volbach?..... :)))))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 12. 5. 2021 at 17:25, informator napísal:

330 euracov do rodin sa prevali z 90% do osad

toto je ale zrejme viac pravda... aj preto ma zaujíma, či sa to bude nejako kontrolovať, ako sa tie peniaze použijú. zrejme veľmi nie, resp. neviem si celkom dobre predstaviť, ako.
keď dostanú prilepšené dôchodcovia, či to dajú vnukom, je ich vec... ale deti, keď už sa to vytiahlo na svetlo sveta, by mali tie peniaze užiť. lenže ani to netuším, ako...
a áno, keď už, všetkým deťom, lenže mňa skutočne skôr zaujíma, kam tie peniaze prídu. koľko to bude stáť a či sa tie peniaze dostanú vôbec k deťom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dakujem, ze sa moj neviditelny prispevok nejakym zazrakom objavil....a co sa tyka tej kontroly, tak ta je nemozna, pretoze selektovat sa moze iba v covid vakcinacii....mna ale skor dojima ta "zasadovost" u zhulencov zo SaS.....ked pred casom, ten udajny parazit, Fico oznamil akesi zdanenie bohatsich (teda lepsie zarabajucich), tak sa isli pos..t, ze ide trestat pracovitych a poctivych obcanov...tu to zrazu neplati...potvrdzuje to, ze cela Sas-ka a s nou aj elaborat ostatnej vladnej zostavy, je iba kopa hnoja....vot progresivna politika.... :)))))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak dnes o 16:00 mal slovensky "statnik" z diagnozou, zasa predvolebny brifink.....ide sa reformovat za statne eurace (udajne fond obnovy) kosicko americky podnik...cca 1,5 miliardy....kua...uz aby boli volby....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo voľby? Strana Natvrdlých Somárov má ďaleko ku korytu? Rešpektuj výsledok demokratických volieb. Aj súdruh Fico, keď bol pri moci, vrieskal, že opozícia snahami o rozvrat štátu nerešpektuje výsledok demokratických volieb. Buď ako súdruh Fico.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov