Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

pred 3 hodinami, slimak napísal:

Jedine riesenie ako to financovat a podporit rodiny a nema to zatazit  - tie rodiny ani dochodcov, tak to musia zaplatit produktivny bez deti

Ano, tomu vidlákovi @Tomášovi som to už písal, že vzhľadom na to, že je jednotlivec a je zaplatený oveľa viac, ako si zaslúži, tak mu uvalia také dane, že ani na hajzlák nebude mať. Tak to má byť, tak je to správne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 58 minútami, Sniper napísal:

............ vzhľadom na to, že je jednotlivec a je zaplatený oveľa viac, ako si zaslúži, tak mu uvalia také dane, že ani na hajzlák nebude mať. Tak to má byť, tak je to správne.

a ty navrhujes co?........lebo tomuto sa vravi solidarny system.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prave som dopozeral rozhovor ZKH

Okrem toho, ze poslanec Procko povedal asi styri vety do pohara a skoro vytocil zavit na stolicke, budu po prijati jeho pozmenovaku zakona o hmotnej zodpovednosti pykat vsetci, ktori budu robit ZLE -teda ZLI ludia. Su ludia, ktori robia ZLE veci, ale on ZLE veci nerobi a preto je DOBRY a Igor je navyse SRDECNY, lebo odpusta vsetkym a Jozo nas uistuje, ze organy cinne v trestnom konani budu cinne. Pan poslanec sa este pyta, co je to sebareflexia a doplna, aby sme na to ani nahodou nepomysleli -ze zmluva o Sputniku bola DOBRA.

Druhe dejstvo.

Ludia su v sukromi vulgarni a su farizeji, lebo chcu od politikov, aby rozpravali slusne. My nekradneme a to je najviac.

Dalej povedal:

-nechajte ma dopovedat a ja vam to poviem

-co mi poviete?

-no to, co vam chcem povedat!

-mysleli ste Sorosa?

-ano

-myslite, ze Soros si kupil dennik SME, aby ovplyvnoval obsah dennika SME?

-aale... ja som vobec nemyslel Sorosa

-teraz ste povedali, ze ano

-tak ano

-tak ano, ci nie?

-tak ano, ci nie?

(no a tak)

(A inak je ta debatka ako totalne sialeny prog-metalovy album. Neustale to pretacas dozadu a davas repeat, lebo uz nevies co bolo a ako to bolo pred desiatimi sekundami a chces v tom najst system. Nenajdes)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neplac....obcania chceli zmenu, tak zmena je tu.....skus pouzit dakovnu rec, ako sa to praktizuje pri preberani oceneni umeleckej obce, ktoru Procko reprezentuje, nejaky Oscar, ci ako si ho pomenovali.....a zajdi v dakovnej reci minimalne do tretieho pokolenia......bud trendy.....:)))

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takze este raz, kedze moj prispevok bol zmazany z dovodu porusenia predpisov o citovani poslednych prispevkov.....

aky populizmus je pre teba stravitelny?.......populizmus inseminatorsky, idiotsky, zhulenecky alebo trapny.....to su koalicne trendy v populizme.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už len to, že tou zmenou ironicky označuješ aktuálnu politickú situáciu, ktorá je však v značnej miere ovplyvnená dopadmi pandémie. Nebyť toho, sme v diametrálne odlišnej situácii a bohužiaľ nevieme, čo by tu bolo, keby tu vládli smeráci, možno by už smeráci ani neboli, keďže z ich strany išlo o čisté zlyhanie a k riešeniu situácie prakticky ničím neprispeli. Na ich šťastie sa zodpovednosti zbavili v tom najlepšom možnom čase

672a99c4c6c20890cabd6472f93babf4.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to co ma tu ides rozplakat?......mne je ukradnuty kazdy politik, ale nie je mi ukradnute vystupovanie a spravanie  toho politika.....ja som presvedceny, ze kazdy politik (profesionalny-karierny), je podvodnik a klamar uz z podstaty svojho karierneho rastu.....ak zacne vraviet pravdu a prestane podvadzat, tak skoncil....pokial nebudu brat voleny zastupcovia svoje navolene pozicie, ako sluzbu a nie ako prostriedok k svojmu spolocensko-politickemu karierizmu, tak stav v spolocnosti bude stale taky aky je teraz....a uz to kypi aj v centralnej bruselskej arogantnej spolocensko politickej luze.....no a terajsia vladna koalicna suita naplna to, s cim ja mam problem to stravit....tebe sa tiez zatienil zrak "lebo Fico"?......si ochotny akceptovat vsetko na likvidaciu zla menom Fico?.....zda sa, ze drviva vacsina obcanov zacina mat problem s takouto politikou.....asi bude niekde problem, nemyslis?...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zda sa, ze drviva vacsina obcanov zacina mat problem s takouto politikou.....asi bude niekde problem, nemyslis?...


Pod tou drvivou väčšinou občanov si predstavuješ tých cca 10% čo údajne podpísalo referendum? Toto zbytočné referendum?

https://domov.sme.sk/c/22652753/referendum-ake-ziada-opozicia-by-nepreslo-ani-vo-svajciarsku.html

Ja si myslím, že drvivá väčšina mala skôr problém s vládou tunelárov a vrahov novinárov, na ich šťastie nebolo potrebné riešiť problémy ekonomiky.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://simtask.rozpoctovarada.sk/

Chcete sa zahrat na Matovica? Program za nejakych 5 minut napocita zmeny(tych mozte urobit mozno 80-90, rozne parametre), a vypocita dopady - tych je tiez dost. Preto to tak dlho trva. 

Ja som skusil len 5 zmien. 200 euro danovy bonus som dal, kvoli tomu, ze to Matovic chce.

Daň z príjmov fyzických osôb > Sadzby dane > 1. pásmo dane: 19,00 % → 25,00 %
Daň z príjmov fyzických osôb > Sadzby dane > 2. pásmo dane: 25,00 % → 30,00 %
Daň z príjmov fyzických osôb > Sadzby dane > Hranica základu dane pre uplatnenie sadzby v 2. pásme: 37 982 € → 33 000 €
Daň z príjmov fyzických osôb > Sadzby dane > Znížená sadzba dane z príjmov : 15,00 % → 25,00 %
Daň z príjmov fyzických osôb > Daňové kredity > Daňový bonus na dieťa: 23,22 € → 200,00 €

Celkove  prehlbenie deficitu by bolo pol miliardy,teda aby to bolo vyrovnane by som v druhom pokuse dal bonus 150 euro.

Nechapem, zdvihol som len dane a danovy bonus ako to moze ludom bez deti zvysit prijmy. 

Vysledok je ,ze prilepsia si len ti co maju legalne aktivne prijmy.  A celkove prilepsenie pre rodiny nemusi byt take, ake by si clovek prial. Aj rodic. Lebo v kazdej skupine,je cast ludi co im to znizi prijem. Aj pri jednotlicovi co ma 3 deti. Vyssie dane mu nepokryju aj zvyseny danovy bonus na 3 deti. Napriemerne zarabajuci. Ale tam je to asi v poriadku.

 

 

danovy mix.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 7 hodinami, dead napísal:

mne sa paci, ako tu volic SNS pise o pravde, podvadzani a sluzbe vlasti :zubiska:

rizved tuto svoju uvahu....ak mam na nu reagovat...

pred 7 hodinami, Sniper napísal:

 


Pod tou drvivou väčšinou občanov si predstavuješ tých cca 10% čo údajne podpísalo referendum? Toto zbytočné referendum?

https://domov.sme.sk/c/22652753/referendum-ake-ziada-opozicia-by-nepreslo-ani-vo-svajciarsku.html

Ja si myslím, že drvivá väčšina mala skôr problém s vládou tunelárov a vrahov novinárov, na ich šťastie nebolo potrebné riešiť problémy ekonomiky.

 

nemal som na mysli referendum, aj ked som podpisal a urcite sa zucastnim, ale tych + - 80% obcanov, co nedoveruje tomuto spolku "odbornikov"....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak treba pockat si dva tyzdne(povedal Matovic), realne kludne cakajte aj dva roky. Ze zmena 100 zakonov. To musia byt 100 novych zakonov. Vsetky co sa tykaju dani, odvodov, zakonika prace, vsetko. Ked som dal danovy bonus 150 z predchadzajucej zmeny to bolo deficitne uz iba 39 milionov eur.

Ved tato vlada nevie nic urobit poriadne, vsetko odrbom naposlednu chvilu. 2,5 miliardy je vraj prirastok vydavkovej stranky. Ten moj pokus bol vydavok 1,3 miliardy(pri 150 eurovom DB). Ak si mysli,ze 2,5miliardy mu zaplati par % zivnostnikov,ci konatelov - ich moze byt tak  100 000. Teda kazdy zaplati navyse 25 000 navyse. Maximalny zisk tych % zivnostnikov moze byt tak 25 000. Ved to su ludia co maju rocne trzby do 50 000 a pausalne vydavky mali max 20 000, teda ti platili dane a odvody z 30 000. ved z tych 30 000 zaplatil rovnake dane a odvody ako zamestnanec. Jeho odvody su viac ako 4nasobok minimalnych odvodov(tie su cca 240 eur). Ten na odvodoch plati 1000 mesacne. Neviem ci pri daniach nema uz 25% sadzbu,resp. sa mu neznizuje NCZD. 

Som zvedavy ako za to budu hlasovat poslanci. Inak ze to nema premyslene a ze to neprejde a ma to na haku, ako to chcel presadit v dvojkoalicii. So 70 poslancami? 

Konatel je zdaneny cca 28%(ten co si legalne vyplaca dividendy),neplati odvody(mozno zdravotne),ziadne socialne ale nema ziadne socialne davky z toho prijmu. nepotrebuje ich. Uz ich davno ma zaplatene na dochodok,resp uz je na dochodku. Tito ludia ako budu plati 50% dane a odvody? Matovic povedal,ze vsetci budu mat rovnake podmienky. z miliona zaplati statu 500 000. :zubiska: ved najvacsi odrbavaci tohto, su odrbavaci z eurofondov a statu. A to su kto uradnici, ci niekto co ma spolocne  s tymi 150 v parlamente, ci vo vlade?

Slusny podnikatel aj co zarobi milion - musi byt sikovny,vie ze ich zarobi aj o rok aj o 10 rokov. Ked sa mu nechce platit dane a odvody,zainvestuje do firmy(ci do strojov, ci do ludi).

Odrbavac co ukradne od statu,z eurofondov miliony, ich do coho investuje? Ked vie ze sa mu podobny lup mozno este raz podari? A cast penazi potrebuje na uplatky.

Nech je system co najednoducsi, musi byt menej zdaneny - aby sme potrebovali menej uctovnikov,pravnikov,danovych poradcov(ani tito peniaze nevyrabaju), menej kontrolorov, menej statnych uradnikov. Mensie vydavky na statnych zamestnancov a by tych zvysnych mal kto zaplatit plus dochodcov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mam vaznu obavu, ze ten rozvrat statnych finanncii, je realita a nie nejaky vymysleny volebny bonmot.....bratranec mi dnes napisal, ze mu odlozili vyplatu dochodku z oddovodnenim, ze momentalne nato nie su peniaze....mal dostat prvy a aj doplatenu cast....sa zamyslam, ze ak by bol odkazany sam na seba s coho by asi tak platil poplatky a kupoval tovar potrebny na prezitie...trapi to niekoho s tejto odbornikmi preplnenej vladnej zostavy?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pre tvoju informáciu peniaze na dôchodky už nie sú dlhé roky a financujú sa na dlh. V čase najsociálnejšej vlády v Galaxii to bola nepopulárna téma, ktorá sa nesmela vyťahovať. Ale teraz už aspoň vieš, prečo Fico tak mohutne brojil proti II. pilieru a robil všetko pre to, aby podkopával jeho výhody, len aby sa čo najviac peňazí nalievalo do krachujúceho I. piliera. Toto je len dôsledok problému, ktorý sa stále len odsúval do budúcnosti. Inak ja neviem o nikom, že by mu nevyplatili dôchodok, bratranec nech sa poriadne pozrie na účet, možno sa len v internet bankingu uklikol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie netusim, na com sa tvoj vysoky intelekt pozastavil.....

 

pred hodinou, Sniper napísal:

Pre tvoju informáciu peniaze na dôchodky už nie sú dlhé roky a financujú sa na dlh. V čase najsociálnejšej vlády v Galaxii to bola nepopulárna téma, ktorá sa nesmela vyťahovať. Ale teraz už aspoň vieš, prečo Fico tak mohutne brojil proti II. pilieru a robil všetko pre to, aby podkopával jeho výhody, len aby sa čo najviac peňazí nalievalo do krachujúceho I. piliera. Toto je len dôsledok problému, ktorý sa stále len odsúval do budúcnosti. Inak ja neviem o nikom, že by mu nevyplatili dôchodok, bratranec nech sa poriadne pozrie na účet, možno sa len v internet bankingu uklikol.

pre tvoju informaciu, kazdy dochodkovy system bude stratovy, pretoze  je zalozeny na solidarnosti....to je problem svetovy a nie nejakeho Fica a spol.....a tvoje onanovanie nad II pilierom je iba pre tvoje uspokojenie a nie na uspokojenie finnancnych potrieb starobnych dochodkov...a bratranec dostal pisomne vyrozumenie, takze nic nepreklikol.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na denniku N je nejaky clanok o uniknutom materialy.

Citát

 

Mzdy: Odvody a dane by sa mali vypočítavať zo superhrubej mzdy.

Odvody: Bude ich platiť len zamestnanec (25 %), a nie zamestnávateľ. Pôjde o jeden odvod, v ktorom by malo byť sociálne aj zdravotné poistné. Zrušia sa odvodové výnimky a odvody sa budú platiť zo všetkých príjmov.

https://e.dennikn.sk/2378607/co-obsahuje-matovicov-velky-tresk-v-daniach-a-odvodoch/?ref=tit&_ga=2.227248862.2127224868.1618737934-1815084879.1616765238

 

Teraz z priemerne mzdy asi 1 330 eur zamestnanec a zamestnavatel na odvody zaplati 646 euro(cena prace je 1798). 25% z 1798 je 449. Teda o 30% menej. Uz tento vypadok je tak drasticky,ze to nema asi ani zmysel dalej pisat. Odvody su 20 miliard - zdravotne poistovne prerozdeluju 7 miliard, socialna p . da so ta najst.idem na dalsi bod. Ten clovek z obrazka v podstate moze usetrit,moze usetrit? Ak ma hypoteku? Teda na DPH zaplati aspon o50 euro viac. Kym ma jeho dieta18 rokov tak ziska 80 euro. 50 rokov bude platit o 50 euro viac. V tom bude ten figel a dalsie co nepozname. Este do ma byt deficitne a nevieme kolko.

Citát

Daň z príjmu: Fyzické osoby aj firmy budú platiť daň z príjmov 20 %. Zrušiť by sa mali všetky nezdaniteľné časti základu dane, výnimky, znížené sadzby a úľavy na dani z príjmu fyzických aj právnických osôb vrátane paušálnych výdavkov.

Nezdanitelna suma zakladu dane je mesacne 376(rocne cez 4500). Ak to zrusia,vsetci zaplatia na dani z prijmov o 860 euro rocne viac. Mesacne 72 eur. 

Citát

 

Zmeny v rodinnej politike: Prídavok na dieťa a daňový bonus by sa mali zlúčiť. Minimálna dávka na dieťa (pôvodne prídavok na dieťa) sa zvýši na 100 eur za mesiac a nárok budú mať len nezaopatrené deti do 18 rokov. Zruší sa príspevok pri narodení dieťaťa a taktiež rôzne sociálne príspevky pre deti.

Rodiny pracujúcich rodičov budú môcť dostať navyše daňový bonus, ktorý môže dávky na deti aj zdvojnásobiť.

 

Tu treba pockat na ten vymysel. Vysoko skolaci pridu o socialne davky a ich rodicia dostanu vyssie dane. Isto to bude priechodne.

Citát

Zvýši sa základná sadzba DPH z 20 na 25 %. Znížené sadzby DPH na potraviny a lieky ostanú, zrušia sa znížené sadzby DPH na ubytovanie, knihy a dennú tlač.

Hm Igor.

Citát

Politika trhu práce: Zamestnávateľom by sa mali kompenzovať mzdové náklady na zamestnávanie dlhodobo nezamestnaných a zdravotne ťažko postihnutých.

Este je tam obrazok. Z dani asi chce platit zdravotnictvo. To je tak vela zmien(25% DPH),ze je skoda sa otom aj bavit. 

Z obrazka vidime ze clovek ma navyse 129 eur, berme dvoch rodicov a dve deti tak obaja to maju to iste,jeden pobera na jedneho druhy na druhe dieta. Pride o zrejme ine davky ,ked zjednodusit tak zjednodusit,pri narodeni a ja neviem co je v tych 100 zakonoch. Dostane o 5% vyssiu DPH  a nevieme co chce este zjednodusit.

Bezdetny si vie z 774 eur pri 20% dph kupit tovari za 645 eur pri 25% za 619. Teda dan mu vzrastie o 26 euro. V mojom navrhu,ze by len sadzby z prijmov vzrastli na 25% pre tento pripad,ale DB aby to nebolo deficitne by bol len 150 eur,vlastne by vzrastol o 130 euro. Jeho sadzba by vzrastla z 19% na 26% tak by mesacne zaplatil viac o 29,4 eura.

Moj navrh strelil som z brucha cisla za nic nezmenenych cisiel na dieta o 130 viac, u Igora co nad tym rozmysla od augusta maju plus 80 euro(resp o 103 oni dali dvojnasobny bonus 47,pre deti do 6 rokov,do obrazka). Ak je kalkulacka IFP dobra a Igor ako vzdy neo..baval.

Igorov napad.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 23 minútami, informator napísal:

pre tvoju informaciu, kazdy dochodkovy system bude stratovy, pretoze  je zalozeny na solidarnosti....to je problem svetovy a nie nejakeho Fica a spol.....a tvoje onanovanie nad II pilierom je iba pre tvoje uspokojenie a nie na uspokojenie finnancnych potrieb starobnych dochodkov...a bratranec dostal pisomne vyrozumenie, takze nic nepreklikol.....

Aha, takže treba sa odbavovať nad vládou, ktorá je tu rok, hoci problém solidárnosti dôchodkov tu máme minimálne 20 rokov, keď už vtedy bolo jasné, že tento systém solidárnosti je dlhodobo neudržateľný, čo nakoniec viedlo k vytvoreniu druhého piliera. Prečítaj si svoje posledné príspevky a určite postrehneš, že si tak trochu protirečíš. Ale hlavne že si sa odbavil, však brblavý Danko vo vláde nie je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Matovic a motivovanie kvoli peniazom mat deti. Resp. tak progresivne motivovanie ako v madarsku.

Ja aj zena sme sa stretli(ako dospely, my sme spolu sedeli v lavici v prvej ci druhej triede,teda o sebe vedeli,zena do mna od vtedy bola zamilovana) ked sme mali 20 rokov, obaja sme chceli mat deti aj tri. Mame dva,keby bolo na tretie 50 000 by som sa aj ju presvedcil aj na tretie. Keby to bolo pred 10 rokmi. 

O tie deti sa na 90% stara zena. Ked vidi aky som ja,je celkovo dobre ze nemame tretie. Peniaze nam nikdy nechybali. Nikdy som si nemusel od nikoho pozicat,ani zena(to bolo za socializmu a som bol maly,ale pamatam si ze matka vracala starej matke - kludne to mohlo byt na pracku ci televizor - to vtedy bolo drahe,resp aj na ten dom ten ich stal 200 000,to boli nenormalne peniaze,kocky cez ulicu si stavali za 60 000,mozno to jej mama vracala). Na jedlo ani nanic. Ta prgresivna podpora v madarsku pre deti, je vnicom rozumna a vniecom nie. Sprav si tretie dieta a dostanes 50 000. Vcom je hlupa? Pri tretom dietati by som nepotreboval,resp. potrebujes podporu na zaciatku pri prvom. Vtedy mas vydavky co si nikdy nemal. Pri tretom ,ak si nedo.. kocik odvezie aj tretie(aj ked tie kociky boli skvalitou,ja som pri dcere mal asi iny kocik,nie ten co pri synovi). Veci mas.

3 deti podporis ako jedno - 3 deti potrebuju vacsi priestor, dom izby. A jedno si spravis aj bez podpori,ak chces,len je to tazsie,ale tu kludne by pomohli aj stari rodicia. 4000 euro sa vrodine najde. Ved nato bola svatba a cija mlada. Tam nam ludia dali viac ako stalo cela hostina a vsetky naklady.

Jeden dal 5000 korun a asi vsetky vydavky boli 26 000 za obe rodiny(mozno len za nasu na svatbe bolo 60 ludi a ziva kapela). Svatba bola v 2006. Ale celkovo vytancvala viac ako stala svadba. Kapela asi zobrala 5 000 korun. 4 Ludia.

Dnes to uz tazko porovnavat 1978, 2006, 2016, vzdy bola ina doba. Ine podmienky,ale ludia zili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 10 hodinami, Sniper napísal:

Aha, takže treba sa odbavovať nad vládou, ktorá je tu rok, hoci problém solidárnosti dôchodkov tu máme minimálne 20 rokov, keď už vtedy bolo jasné, že tento systém solidárnosti je dlhodobo neudržateľný, čo nakoniec viedlo k vytvoreniu druhého piliera. Prečítaj si svoje posledné príspevky a určite postrehneš, že si tak trochu protirečíš. Ale hlavne že si sa odbavil, však brblavý Danko vo vláde nie je.

statne finanncie sa daju rozvratit aj za par mesiacov, co je pri tejto "odbornej" zostave hracka....no ale kedze mas nejako velmi tazke srdce na stavajuci dochodkovy system, tak sem teda daj svoj odborny patent na vyriesenie problemu dochodkov...mas taky?....a nedavaj sem system tzv. druheho piliera, pretoze ten je zaujmavy akurat tak pre odbornikov typu "odbornik" Sulik resp."odbornik" Mihal....a v com si protirecim?....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže niečo podobné ako v rokoch 2009 a 2010 smeráci spolu s SNS nezvládli krízu a zanechali dva krát po sebe rozpočet v deficite 8% a dlh zvýšili z 27% HDP na cca 50%? Takéto niečo si myslel tým rozvratom verejných financií?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rozumiem...tvoja reformna predstava o fungujucom dochodkovom systeme je, lebo Fico....potom ani komuniti nic nemohli skazit, lebo pred nimi boli nacisti a ti za vsetko mohli...hm...len potom nechapem, preco je dana mimo zakon aj ideologia povojnovych komunistov...ty to ako vidis  v kontexte s dlhom Fica a spol spred par rokov?.........

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator,  dochodkovy system je dalsia oblast ktorej nechapes.

Ale tak  pre zaujimavost : za komunistov bol dochodkovy system brutalne prebytkovy a tie prebytky sa minali v rozpocte.

To co sa odvadzalo na dochodok  bolo ovela viac ako sa vyplacalo.  To nema nic spolocne s ideologiou ale ciste s matematikou.

 

Dalej, solidarita neusuvisi s deficitom,  to je nastavenie I piliera.   To co platis na dochodok  je vyplacane priebezne.  Ale solidarita hovori len o tom ze je tam potlaceny princip zasluhovosti.  Ti co platia vela, dostavaju na dochodok menej ako by si zasluzili podla penazi a naopak ti co platia maloo, dostanu viac.   Ale deficit je zase obycajna sedliacka matematika,  ak prijmy nesedia s vydajmi tak  vznikne deficit.   A nastavenie odvodov a dochodkov je vec politikov,    keby si mal zdravy rozum tak vies ze to vedie k problemom. Ak nemas dost penazi, tak nebude na dochodky.  Mozes si pozicat ale to zase platis ty,  v daniach.  nevola sa to sice dochodkove poistenie ale dan z prijmu ale  znamena to menej penazi.   Ale kedze to sa objavi v buducnosti a politici nemyslia dalej ako na dalsie volby, tak  by to malo zaujimat ludi.  Bohuzial idiotov ako si ty je prilis vela.

Ale problem ktory vyrobil Fico bol este iny,   II pilier mal byt o tom ze si peniaze na dochodok odkladas a tie sa zatial zhodnocuju vo fondoch.  Ale Fico vo svojom boji proti II pilieru znemoznil investovanie do akcii a tak zhodnocovanie penazi v II pilieri je blizke nule ( inflacii).  Z ideologickych dovodov tak nato doplatia vsetci.   Ale zase idioti tomu nechapali a bolo im to jedno.

 

 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov