Skočiť na obsah

robopol

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 5
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • robopol

    5

  • Sniper

    1

Hm, tak ano da sa to tak povedat, ale prave to je dolezite hrat to tak, aby si ziskal tie rohy. V podstate pre mierne pokrocilých je dobra strategia hru minimalizovat, teda neobsadzovat pocas hry vela policok.

 

ja to hravam napr. proti pocitacu ako je program zebra a ked rozmysla na 24 tahov, tak je tazke nad nim vyhrat, skoro nemozne. Je to podobne ako sachový program fritz, malo majstrov dokaze vyhrat. A práve reversi sa mi zdaju lepsie ako sach, este je dobra hra japonska hra "go".

 

PS: inak ked hra maater proti mne moze mat vsetky rohy obsadene aj tak prehra:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 rokmi...
  • Pred 2 mesiacmi...

Analýza hry:
otvorenie tigger, do 11 ťahu, potom ml. Takahashi urobí odklon na c4 (miesto ideálneho, dokonalého ťahu na d7). Strata mladého je ku koncu hry -2 kamene. Od tohto momentu už nedržia líniu dokonalých ťahov vôbec. Mladý dáva miesto F8, resp. g5 ale na e2. strata mladého min 4 kamene u konca. po ďalších 2 ťahoch už je to strata 8 kameňov. Starší to pokazí a chvíľu sa to drží na 4 kamene v prospech staršieho.
Mladsi skúša komplikovať hru v 20 ťahu. Starší nevyužije prevahu horšieho ťahu (dobrý ťah je b4) a náskok si zase zmenši. Celkovo hrajú vyrovnanú partiu v strede hry. v 31 prvom ťahu starší zle potiahne a stráca výhodu. V 41 ťahu urobí mladší ďalšiu chybu a stratí drobnú výhodu. znova ma výhodu starší. Následne potiahne mladší na G2 a už ma stratu 6 kameňov. Po par ťahoch ma už mladší stratu do konca 10 kameňov. Starší to nevyužije ťahom na A7 ,ale rozhodne sa pre h7 (čo je v závere o 6 kameňov horši ťah). Starší neurobí hrubú chybu a udrží si 4 kamene v prospech seba do konca. Pričom im to v závere lieta od +4 do 10 v prospech staršieho. Starší nakoniec dokáže iba 4 kamene získať v prospech seba. Existujú oveľa lepši hráči ako títo dvaja. To je 100% isté. Napr. taký Macaquillo na internete.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wDgtvn80qBk

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov