electric blue Posted October 5, 2020 Share Posted October 5, 2020 pred 8 minútami, robopol napísal: na nesmrtelnost nie sme pripravení, ono predlženie veku a nesmrtelnost nieje to isté, do bodu, že dosiahneme nesmrteľnosť sme priďaleko /iba ak nejaká digitálna verzia našho ja. No a kto by si želal nesmrteľnosť? :) Ten by to možno trpko oľutoval.. po prve, nesmrtelnost neznamená ze nemozeš zomriet. ze ta nemoze niekto zabit. alebo ta nezabije choroba etc. je to skor biologicky potenciál. [ ak sa teda nebavíme o hologramoch atp] nesmrtelnost neznamená ze skočíš zo zo 150 metrovej skaly a dalej budeš zit. to nie je undestroyable. za dva a pol, why? furt je sa čo učit Link to comment Share on other sites More sharing options...
robopol Posted October 5, 2020 Share Posted October 5, 2020 samozrejme som nemyslel vraždy, či dobrovolne obesenie sa :) Prečo, prečo :) Ako by ti povedal agent Smith: všetko čo ma svoj začiatok ma aj svoj koniec... no a ja dodavam toto: cenné je len to, čo je dočasne, my nie sme stavaní na taketo vymoženosti, aj tak by si zrejme hodil maslu kazdy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyso Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 10 hours ago, electric blue said: hypoteticky ak veda dokáze zabránit starnutiu buniek, získali by sme tym nesmrtelnost . (aky by to malo eticky prínos je uz zasa na inú polemiku) niekde som čítala, zomierame pretoze sa máme "dobre" ako druh, organizmus. zomieraju aj mladi, bezne zivotne rizika. Nesmrtelnost zastavenim starnutia je teda blizko ale to neznamena ze prezijeme aj buracku v aute. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 s nesmrteľnosťou to nebude také jednoduché, nielen pre činnosť ľudí, ale umierajú aj štyritisíc ročné sekvoje... nakoniec umrú aj samé, nemusia čakať na pílu človeka. kdesi mám jednu knihu, kde autor popisuje, čo všetko už ľudia činili a podstúpili pre chiméru večného alebo aspoň hodne dlhého života. okrem iného si brali príklad od kdekoho z ríše rastlín a zvierat, lenže to takto nefunguje, sú to riešenia evolúcie len pre isté druhy, ani tie nespravili viac, než trochu predĺžili život papagájom a korytnačkám a sekvojovcom. zrejme sa s tým aj človek bude musieť zmieriť, že nesmrteľný nikdy nebude aj keď prežije všetky búračky a nehody a vymenia mu raz všetky súčiastky za nové a umelé, skončí to zrejme pri mozgu : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyso Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 ciste technicky, aj neurony vieme opravit alebo nahradit. Aj ked toto je narocnejsie ako vypestovat novy organ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
game Posted October 6, 2020 Share Posted October 6, 2020 keď vymeníme v mozgu všetko porúchané, to je koniec... bude to nový mozog a nový človek všetko možno teoreticky nahradiť, celý mozog ee :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts