Skočiť na obsah

Hellé

Odporúčané príspevky

Uvodom by som podotkla, ze ja osobne delim knihy na dobre a blbe..ale nie su vsetci ako ja :) a tak na svete je chlievik s nazvom -Literatura pre zeny- /zvlastne, ze literatura pre muzov, ako samostatny chlievik, ktovie preco nie je/

 

Kedze dana literatura sa predava ako teple rozky, takisto sa v knizniciach dlho neohreje, najpredavanejsou autorkou je bud Evita alebo nejaka spisovatelka s dvoma priezviskami..napr. Dzerengova-Nagyova ci Keleova-vasilkova a spol....pytam sa

 

Citate? dokazu vas zaujat pribehy hrdiniek, ktore odrazaju aj vasu dennu realitu?

alebo vy radsej romanticko historicke pribehy..typu kterak chuda divka ke stesti prisla?

 

podla nadsenych ohlasov na nete..sa mi zda, ze su to klenoty, ktore si ktoviepreco ku mne zatial nenasli cestu:

 

 

takze co vy a zenska literatura?..co sa oplati precitat?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

môžem byť zatiaľ stručná ?

 

odpoveď na všetky otázky: nie.

nečítam, nečítala som, nebudem čítať, poznám za dlhé roky pár strán z autoriek, sem tam som si občas prečítala nosné myšlienky ich kníh, od Collins po Keleovú Vasilkovú a Pilcher a Steel a naposledy čosi o nejakom výtvore Dzerengovej, pri najlepšej vôli neviem, o čom.

odpoveď zostáva nie.

 

:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Či sa oplatí prečítať?

ani nie, ale čosi som prečítala aj z tohto druhu kníh. Určite si to cielene nejdem vybrať z knižnice. Väčšinou som takéto knihy dostala ako darček.

Stále ten veľmi podobný scenár. Minimálne inteligentný čitateľ vie ako sa to skončí na 2 až 3 strane.

Pre mňa sú to knihy, kde niet nad čím premýšľať. Preto ma nebavia a nudia.

Takže nečítam.

alebo vy radsej romanticko historicke pribehy..typu kterak chuda divka ke stesti prisla?

 

Z tohto druhu som čosi prečítala keď som bola na materskej čo je už pekných pár rôčkov dozadu. S nadsázkou môžem povedať, že tento druh kníh má čosi do seba, ak ste úplne odrezená od sveta a celý deň sa venujete malému decku, tak večer určite nebol čas a chuť na nejaký druh vážnejšej literatúry.

Pred spaním nič lepšie ako " zoskočil z koňa a schytil ju do náručia .....atď. :) rozprávka na dobrú noc.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie nie nie a nie.. nebavi ma to, odradza ma casto uz len samotny nazov, stupidna obalka, a pseudopribeh je korunou vsetkeho

 

raz sa mi dostala do ruk nejaka Steelova, neviem uz presne, ktory skvost to bol, ale to je koniec koncov jedno..tak si hovorim, ze vsak skusim, co na tom tolki(e) vidia... jeden a pol strany som zvladla

co slovo to des

 

ale ja som celkovo skepticka ked ide o zenske autorky

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"zensku" citam iba od jednej, Eriky Ridziovej, rodacky z tohto kraja

vobec nie su jej knihy sladke, skor pesimisticke, krute

a ja v nich vidim dnesnu dobu, nechutnu a skazenu

 

preco ich citam? neviem, asi chcem vidiet kopec toho zleho navokol, aby som si viac vazila to dobre, to co mam

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Necitam, som alergicka na cukor v akejkolvek podobe, takze zvacsa som proti takemuto druhu literatury. Obcas juknem nieco z vydavatelstva Evita, ale to je vzdy len na odporucenie kamosky a ak ma to nechyti na zaciatku, tak je docitane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Oveľa radšej si prečítam knihy od J.M. Simmela, W. Saroyana, F. Kafky, ale nie som alergická ani na spomínanú T. Keleovú- Vasilkovú. Nemám dôvod, lebo prečítala som od tejto spisovateľky jednú knihu - Túžby, ktorú som dostala ako darček.

Ak si dobre spomínam, hlavnou hrdinkou románu, bola slobodná mamička Lucia, s ktorou sa osud trošku nepekne zahral. Príbeh nebol svojim obsahom ďaleko od reálneho života človeka, ani nejednej slovenskej rodiny. Radosti, starosti, trápenia, lásky, rozchody.., proste zo života bežných ľudí.

Napísané je to jednoduchým štýlom, pre všetkých čitateľov, mladších vekom aj starších, a necítila som z jej diela neprofesionálne podanie. Nedivím sa, že sa táto spisovateľka dotkla nejedného srdca človeka. Možno práve na tie jej "slová" niekto čakal.

Osobne , nevylučujem ani v budúcnosti , že nesiahnem po knihe tejto spisovateľky, nie som totiž alergická na " cukor ". Možno aj preto, že človek sa úprimne dokáže tešiť aj z maličkostí, vie byť šťastný, keď si niečím v živote už prešiel a to jednoduché, pekné, čisté , nás môže len potešiť, to nám nemôže ublížiť , naopak násilie, zrada.. to je to, od čoho sa treba v živote viac chrániť, čoho sa obávať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čítam, a rád. Pre mňa je to oddychovka, a mám rád srdcervúce príbehy - obzvlášť keď sú to príbehy ktoré napísal sám život. Takže niekedy na prestriedanie klasiky si rád prečítam aj niečo takéto, napr. od Evity, alebo aj inšie príbehy - a veruže sú to občas aj knihy, pri ktorých mávam zimomriavky na koži a slzy v očiach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

v novinách v ponuke knižných noviniek som našla jednu do zbierky literatúry pre ženy, nové meno do galérie starých známych osvedčených ... teda ružový román od autorky, ktorá mi je neznáma, ale to nič neznamená, je po zadaní do google známa v kruhoch čitateľov, romantika a ružové romány - Kat Martinová

http://www.romantika...rdcova-trilogia

 

kniha, ktorú vydavateľstvo Ikar ponúka ako novinku:

 

Kat Martinová: Reesova nevesta

http://www.martinus.sk/?uItem=113999

 

toto vyzerá na veľmi srdcervúci príbeh ... keď ju prečítate, prosíme recenziu ... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaľúbený Reese pred rokmi opustil svoj domov v Briarwoode so sľubom tmavovlasej Elizabeth Clemensovej, že sa po návrate zaňho vydá. Pár mesiacov po jeho odchode sa však vydala za grófa Aldridgea, muža s bohatstvom a spoločenským postavením, aké Reese nikdy nemohol dosiahnuť. Pre spomienky na tú zradu je teraz jeho návrat domov viac trpký ako sladký. Pohľad na Elizabeth stojacu pred jeho dverami v odeve vdovy zaboril nôž do rany ešte hlbšie. Obavy o bezpečnosť synčeka však prekonali jej hrdosť. Prosí Reesa o ochranu pred tými, čo by najradšej videli chlapca mŕtveho, aby si mohli privlastniť jeho majetok. Reese súhlasí s ťaživým záväzkom. Cíti, že Elizabeth stále ukrýva hlboké tajomstvá – a Reese vie, že sa sám stavia do ohrozenia... opätovnej straty svojho srdca.

 

 

 

Toto vyzera na prvy pohlad ako nepodareny Grof Monte Christo pre mladistve...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

nemám nič proti sladkým románom, ale radšej mám trochu iné ako také, kde sú samí krásni, chytrí a super ľudia s príšerným osudom, ktorých stíha jedna rana za druhou, aby nakoniec zo všetkého šťastne vykorčuľovali a žili šťastne až do smrti.

Ale mám doma jednu trilógiu označenú ako dievčenská literatúra, a pritom tam je obraz života na dedine v tých časoch...potvrdila mi to aj moja dnes už nebohá teta, ktorá tie roky naozaj prežila, na dedine, medzi podobnými ľuďmi. Napísala to Elena Čepčeková (Monika; Nezabudni, Monika; a Monikine cesty). Mne sa to hrozne dobre čítalo. Aj takéto niečo môžem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

ach, dámy, a je tu novinka !

práve mi prišli ponuky do mailu z jedného kníhkupectva, a hľa, medzi nimi perla :)

 

Diablovo plemeno (Georgette Heyerová)

Rozvážna a bystrá Mary Challonerová je presvedčená, že skazený, zlomyseľný Dominic Alastair, markíz z Vidalu, sa s jej sestrou Sophiou napriek matkiným intrigám nezamýšľa oženiť. Rozhodne sa, že zachráni sestrinu povesť a dá rozmaznanému markízovi poriadnu príučku.

Ani vo sne jej však nenapadlo, že sa jej rozzúrený šľachtic pomstí únosom! Keď sa v ňom konečne prebudí zodpovednosť a uvedomí si, že uniesol nevinné, počestné dievča, navrhne jej sobáš. Ale čo sa stane, ak si Mary dovolí hrdého a očareného markíza odmietnuť?

Z anglického originálu Devil´a Cub (Harlequin Books S. A, Kanada, 2003)...

... zlava pre Vas: 20%)

za 7,92 ako zadarmo, prosíme recenziu, keď prečítate :)

 

tá autorka je nezmar http://www.gorila.sk/t/product.php?id=376260&ref_id=12news01-16

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 5 týždňami...

trinita,

netrpezlivo prešľapujúc na mieste čakáme na tvoju knihu, kašli na burinu v záhrade, daj si pauzu od štrikovania a napíš konečne niečo ... !

zúfalý výkrik toto bol, počuješ to ?! práve mi došla ponuka jedného kníhkupectva, jaj ...

takže dámy :

 

Dominika Spodniaková: Súboj lásky ... http://www.martinus.sk/?uItem=124158

Debora má zvláštny dar. Dokáže vnímať ľudské myšlienky a ich emócie. Je to pre ňu trápenie, ale zároveň aj zvyk. Všetko sa zmení, keď sa so svojou tetou Billy presťahuje do iného mesta, aby tak prekonala nečakanú stratu rodičov. Čoskoro spoznáva Willa, ktorého myšlienky sú však pre ňu od určitej chvíle absolútne neprístupné. Je tajomný a nosí so sebou desivý tieň. Ako je možné, že mu nedokáže čítať myšlienky? Po prvýkrát v živote je naozaj vystrašená, ale strach sa v nej ešte prehĺbi po tom, čo zisťuje, že Will má niečo spoločné so záhadnými zmiznutiami a úmrtiami v meste. A možno aj so smrťou jej rodičov...

keď to tak pozerám - Debora by sa hodila k Svarozicovi ... :innocent:

 

Táňa Keleová-Vasilková: Nikdy ... http://www.martinus.sk/?uItem=125273

Po dvadsiatich rokoch spoločného života Peter jedného krásneho nedeľného rána Katke oznámi, že miluje inú. Zbalí si veci – a je preč. Spolu s ním láska, v ktorú Katka verila, spoločné sny, plány, budúcnosť. Ako to má povedať Liv, sedemnásťročnej dcére, ktorá otca miluje? A ako má žiť? Dokáže to? Prehltne bolesť a zradu? Zo začiatku sa to zdá nemožné, no ako plynie čas a Katka si rekapituluje život, manželstvo, zisťuje, že... Zvyšok sa dozviete na stránkach tejto knihy popretkávanej láskou, vierou v samu seba, priateľstvom... Je v nej všetko, čo napĺňa náš život.

ako pozerám, toto by mohla byť jedna z tých pomerne normálnejších, keď prečítate, dajte raport prosím ! :)

 

Martina Monošová: Zlodeji bozkov ... http://www.martinus.sk/?uItem=125288

Mladá talentovaná fotografka Ema nedávno doštudovala a so snúbencom Kamilom si plánujú aj spoločnú profesionálnu budúcnosť. Ema však náhodou zistí, že pre Kamila nie je jediná. Citovo otrasená začína od nuly. Nájde si prácu v obchodnom dome. Nové prostredie jej prináša nečakané podnety, problémy i vzťahy. Sympatický riaditeľ Michal či úspešný manažér Roman nie sú jediní, ktorých zasiahne Emina krása a emotívnosť, ale ani neverný Kamil ešte nepovedal posledné slovo. Koho si napokon nerozhodná kráska vyberie? A je vzťah naozaj to, čo Ema hľadá?

..... jaj :odpadnem:

.........

..... trinita, tak, a je na tebe zachraňovať česť ženskej literatúry, zmeniť "ženskú literatúru" zo slepačieho zobu na čtivo !!!! :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

O co zaujimavejsia by bola takato zapletka romanu pre zeny

 

 

Mladá netalentovaná fotografka Ema nedávno nedoštudovala a so snúbencom Kamilom si neplánujú aj spoločnú profesionálnu budúcnosť. Ema však náhodou zistí, že pre Kamila nie je jediná. Citovo otrasená začína od nuly. Nájde si prácu v obchodnom dome. Nové prostredie jej prináša nečakané podnety, problémy i vzťahy. Nesympatický riaditeľ Michal či neúspešný manažér Roman nie sú jediní, ktorých zasiahne Emina krása a emotívnosť, ale ani neverný Kamil ešte nepovedal poslednrvé slovo. Koho si napokon nerozhodná kráska vyberie? A je vzťah naozaj to, čo Ema hľadá?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a bližšie k reálnym riaditeľom a manažérom a prekrásnym fotografkám na voľnej nohe zasnúbeným už za štúdií, také skutočné ... tie možnosti !

 

/ ešte jednu vec by som zmenila ... doteraz som čítala tuším až jednu knihu, kde jedna z hlavných postáv nebola prekrásna žena ... bola nepríjemne poznačená na tvári, gro bolo v tom, že sa zo skrývania poznačenej tváre naučila ukazovať ju, dôvody vyplynuli z príbehu ... prečo musia byť hrdinky ženských románov vždy prekrásne a emotívne a talentované a úžasné a obletované a opúšťané ... jj, už končím ...

... problém je, že to bol vedľajší dej v jednej detektívke ... :( /

 

mno: obľuba trinity v krimi plus k tomu, z toho kuká vražda, k vražde pár slzičiek, trinita, neváhaj ani sekundu :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

doteraz som čítala tuším až jednu knihu, kde jedna z hlavných postáv nebola prekrásna žena ... bola nepríjemne poznačená na tvári, gro bolo v tom, že sa zo skrývania poznačenej tváre naučila ukazovať ju, dôvody vyplynuli z príbehu ...

 

jasne,bola to dick francisovka so Sidom Halleyom, ta prva zo 4 :-) a preto je D.F. dobry (vydavany a kupovany) spisovatel :-)

 

BTW, kto uz by chcel citat knihu a skaredej, tucnej a zanedbanej babe? co uz take uzasne by sa jej mohlo stat, aby sa s nou citatelky stotoznili? kazda sa radsej stotozni s mladou, krasnou a talentovanou slecnou - aj ked na zaciatku je ta krasa a talent niekedy hodne hlboko zaryty a krasny princ na bielom koni (bielom medaku) ma celkom dost prace presvedcit danu slecnu o jej krase, talente a predurceni na lasku :-)))

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

trinita, záchranná brzda naša, už niečo rob, lebo situácia začína byť kritická ! :o

 

dnes mi došiel z jedného kníhkupectva zoznam o 25 - 30 % zlacnených kníh, celá záľaha, a naše ženské autorky s románmi pre ženy sa množia, neuveriteľne ... :

toto je pre Slovenky, ktoré nepočuli voľakedajší hit Lojza o Talianoch : ) :

Nájdem si ťa v Ríme (Tatiana Čuperková):

Keď máte za sebou nevydarený vzťah s nevydareným mužom, keď cestujete do Talianska, aby ste kupovali tovar do svojho malého obchodíka, keď máte v Ríme chlapíka, s ktorým si – ak máte chuť – užijete, tak nepotrebujete vôbec nič. A láska vás prekvapí.Tak, že ani neviete ako, žijete svoj vlastný filmový príbeh...

každý počul kedysi príbehy z dovoleniek z morských pláží a morských lások, dúfam len, že toto je trochu o inom :

Moje more (Vanda Rozenbergová):

Moje more je príbeh o dvoch ženách a dvoch mužoch, o ich slabosti pre krásu, láske k menám, niekedy bizarným hračkám, k vode. A tiež o predurčení. Máme slobodnú vôľu? Osudy postáv sa prelínajú, nájdeme medzi nimi ženu, ktorá sa rozhodne „veštením” meniť životy ľudí, ako aj mladého muža, ktorý stavia na hlavu tvrdenie, že muži sú tým silnejším pohlavím.

a na scéne je staré dobré rodinné tajomstvo - to nikdy nesklame :

Vráť mi moje sny (Kristína Mišovičová):

... manželstvo s príťažlivým, no prelietavým Maximom nedopadlo práve najšťastnejšie.

Sklamaná láskou rozhodne sa prijať výnimočnú ponuku pracovať ako architektka na prestavbe starého, schátraného kaštieľa. Verí, že na tomto nezvyčajnom mieste sa jej podarí zabudnúť na všetky útrapy. Aké veľké je jej prekvapenie, keď sa práve tu, stovky kilometrov od domova, začne rozmotávať klbko ich dobre stráženého rodinného tajomstva...

aj Vasilková - Keleová a Timea Kerestényiová sú zlacnené o štvrtinu, po prečítaní prosíme recenzie ... tak skutočne vážne, prosím :)

 

www.gorila.sk

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Dobrý deň, chcel som sa vás opýtať či by ste mi vedeli poradiť autorov a názvy ženských románov ktoré za ľudovo nazývali čajky? Stala sa mi taká vec že pri sťahovaní som túto maminu zbierku omylom vyhodil s odpadkami a teraz sa snažím k nej dopátrať. Za hocijakú radu vám budem moc vďačný.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

JRS,

 

všetky ti povedia možno v tom antikvariáte, možno je niekde zoznam všetkých vydavateľských počinov.

 

66 "čajok" je na predaj v antikvariáte tu http://www.wallstree...ntik=%C4%8Cajka ... ešte ich majú : )

 

plus možno nejaké ďalšie https://www.google.sk/#hl=sk&gs_nf=1&cp=9&gs_id=8a&xhr=t&q=ed%C3%ADcia+%C4%8Dajka&pf=p&sclient=psy-ab&oq=ed%C3%ADcia+%C4%8Da&aq=0&aqi=g1&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=235c9c6f6266ee2d&biw=1366&bih=624

 

/ už som na to dávno zabudla, ja som z nich mala tuším kedysi jedinú, čosi od Čepčekovej čosi o takmer dospelej slečne, niečo ako Saganovej Dobré ráno smútok na slovenský spôsob. /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov