Skočiť na obsah

USA prezidentské voľby 2012


alamo

Odporúčané príspevky

Američania síce majú príslovie "neprepriahaj koňa uprostred brodu", ale či sa uplatní aj teraz to som si nie istý

 

takýchto správ nám bude pribúdať

Prvý súboj o Biely dom vyhrala žena

Chuck Norris v Bielom dome? Tentoraz to nie je vtip :thumbsup:

 

veľké hry "primary colors" budú zaujímavé, alebo nudnejšie vzhľadom k rozčarovaniu s Obamu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No, ked si spomeniem ako naposledy raketovo vyletel Obama - a ako mu vyrazne a na poslednu chvilu pomohla aj rozbiehajuca sa kriza, zatial je este priskoro i len tipovat. Radsej si pockam kym bude jasne kto ide do primariek...

 

Ale Obama, aj ked tomu zbozsteniu sa uz malokto priznava, je stale dost popularny, takze sance ma nemale.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

z pohladu obcana USA by mi politicke postoje Rona Paula boli rozhodne blizsie nez su mi teraz. ako Axel vravi, bude mat slabu lobby. drasticke obmedzenie CIA, vystupenie z NATO, neintervencna politika voci zvysku sveta a vobec, cely jeho izolacionisticky koncept pre USA voci ostatnym krajinam nie je pre lobbistov to, co chcu pocut, navyse by podla mojho nazoru znamenal velke bezpecnostne riziko pre cely zapadny svet.

 

ako Europan sa jeho zvolenia obavam. lebo EU je jeden nemohuci socialisticky spolok neschopny ubranit seba a svoje hodnoty, a NATO by po odchode USA nestalo za fajku mocky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prirodzene, niektore "neintervencne" predstavy su trosku prehnane - ale bolo by urcite vtipne sledovat, ako sa idu z ich aplikacie zblaznit ti vsetci kritici USA :thumbsup:

 

Neintervenovat by prirodzene znamenalo nezasahovat v prospech zachrany kadejakych uboziakov, ktorych prave masakruje ich osvieteny vladca. A rovnako by to znamenalo, ze s tymto osvietenym vladcom by sa obchodovalo v uplnej pohode a so vsetkym - a hlavne ovela viacej, nez teraz, ked su kadejake obmedzenia. Proste medzinarodne dalsia Cina.

 

Obmedzenie CIA by malo zmysel, len keby si cely zvysok sveta povedal, ze uz nikdy nebude utocit na USA. Ak aj nepocitame s tym, ze nijaka byrokracia sa nevzda bez boja - bol by to jasny nonsens a bez ohladu na prezidenta k zruseniu alebo minimalizovaniu tajnych sluzieb nedojde. Isli by sami proti sebe - ved ak by sa vykaslali na medzinarodne zavazky, chranit by sa mohli len sami.

 

Vystupenie z NATO alebo obmedzenie vlastne ulohy by bolo velmi zaujimave. EU ma dlhodobo armady na prd a zhodnut sa nevie skoro na nicom. A momentalne Libya ukazala, ze bez USA nedokazu urtocit ani na taku parodiu, ako je tento stat. EU by si utrela soplik a USA by si tam kde to uznaju za vhodne zasahovali vlastnymi silami - vlastne tak ako to robia aj doteraz.

 

Ono je skor zaujimave, ako by to mohlo vyzerat ekonomicky, pretoze znizovat deficit je jedna vec - ale kedze je taky nabobtnany, bolelo by to asi az prilis a vysledok aj tych namensich snah by boli ludove nepokoje. Nic prijemne, ale zaroven preto k stabilizacii ekonomiky tak lahko a rychlo asi nedojde.

Ale keby sa im to podarilo, proste by ukazali europe dlhy nos aj v tomto...

 

Zatial si ale nemyslim, ze by americanom bolo az tak zle, aby z velkej casti zvolili niekoho uplne ineho, nez je Obama. Ono aj vela republikanov ma nazory (ekonomicke, politicke) dost podobne Obamovym, takze vo vela veciach by zmena neprisla. Ono sucasna politika aj napriek heslam sa od Bushovej tiez prilis nelisi.

Ale momentalne im je stale dost dobre na to,aby chceli vyraznu zmenu prave tymto smerom. Obama bol posun k silnejsiemu statu a Paul ci Tea Party smeruju presne opacnym smerom. To by musel prist jednak velky otras - a zaroven velmi charizmaticky politik s velmi velkou podporou, aby zmenil myslenie vacsiny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

povedal by som, ze Obamove udrzanie sa vo funkcii dost podstatne zavisi od oponenta. ludia uz pochopili, ze to nie je ich vymodleny mesias. zial, republikani nikoho slusneho v merku nemaju (s vynimkou Rona Paula, no ten nema nadej), a v pripade superenia s Rickom Perrym mu tipujem este drvivejsie vitazstvo nez v 2008.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Perry je out, Paul je out....za reps. bude kandidovat Romney - a nikto nic? Aj ked uznavam, ze je taky nemastny-neslany. Nie je ho prilis preco milovat ani prudko nenavidiet (co by si mohol vysluzit Santorum). Takze taka nuda, nie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

že by sme sa mali začať učiť, Kto je Mitt Romney ? :)

 

vyzerá to tak, že má tak správne republikánsky americky hranatú chlapskú bradu,

už v predchádzajúcich voľbách súperil o kreslo možných adeptov na viceprezidenta, nakoniec si McCain vybral s dokonale šťastnou rukou Sarah Palin.

Matt je narodený roku 1947,

pôsobil v mladosti ako misionár vo Francúzsku, naučil sa francúzsky, po návrate vyštudoval právo a ekonómiu na Harvarde r. 1975.

pracuje samozrejme za republikánov ... má 5 synov a nad desať vnúčat, zatiaľ ... : )

 

a prečo bol misionárom : pán Mitt Romney je náboženským vyznaním mormón.

ináč zatím nuda ... :)

 

 

http://cs.wikipedia.org/wiki/Mitt_Romney

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

faux pas Romneyho hovorkyne - alebo prerieknutie, alebo schválnosť, alebo neznalosť, alebo ...

 

bolesť usa - zdravotné poistenie / kuknite si Moorov dokument Sicko ... ja viem, aj keď je to toľko ohováraný Moore, ale o usa-zdravotnom poistení je tam toho na mraky ... skvelé úspechy lekárov miznú v zákrutách poistení a poisťovní /

ObamaCare - jednoducho snaha, aby ľudia zdravotne poistení boli, ako ľudia, je republikánmi a Romneym odmietaná komplet celá ...

 

Spojené štáty sú jedinou vyspelou demokraciou sveta, ktorá nemá systém povinného zdravotného poistenia.

Nebezpečného prerieknutia sa podľa republikánov v stredu dopustila hovorkyňa republikánskeho uchádzača o prezidentský post Mitta Romneyho Andrea Saulová.

Tá pre prorepublikánsku televíziu Fox reagovala na televíznu upútavku Romneyho rivala Obamu, v ktorom sa robotník sťažuje na stratu zdravotného poistenia pre celú svoju rodinu ako dôsledku vyhodenia z firmy vlastnenej exguverenérom štátu Massachusetts.

Ten v roku 2006 podpísal podobnú reformu zdravotníctva, ktorá uzákonila v rámci štátu Massachusetts povinné zdravotné poistenie.

Dnes sa od nej Romney dištancuje a tú Obamovu z roku 2009 spoločne s celou Republikánskou stranou zásadne odmieta.

 

"Viete, ak by boli v Massachusetts v zdravotnom programu guvernéra Romneyho, tak by zdravotnú starostlivosť mali," reagovala Saulová.

Romney pritom ešte v júli po odobrení Obamovej reformy systému zdravotného poistenia najvyšší federálnym súdom vyhlásil, že ju v prípade víťazstva ihneď zruší.

Tá pritom bola založená na podobných princípoch ako tá Romneyho z roku 2006. Objavili sa preto názory, že Saulovej nepriama podpora takzvanej ObamaCare môže znamenať koniec Romneyho nádejí na zisk prezidentského kresla.

 

Reforma z dielne Obamovej administratívy má v nasledujúcich rokoch zvýšiť podiel zdravotne poistených občanov v aktívnom veku na 95 percent a zastaviť prudko rastúce náklady na zdravotnú starostlivosť.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz23496xqjc

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

a faux pas samotného napomádovaného Mitta Romneyho:

 

http://www.youtube.com/watch?v=XnB0NZzl5HA

 

Uraziť polovicu národa nie je dobrá stratégia pre muža, ktorý sa chce stať novým americkým prezidentom.

Mittovi Romneymu sa to podarilo. Jeho kampaň, ktorá sa zatiaľ nevyvíja dobre, tak dostala ďalšiu ranu.

Nielen Romneyho v pondelok prekvapilo tajné video, ktoré uverejnil portál Mother Jones.

Republikánsky kandidát na ňom reční na súkromnom stretnutí s darcami v máji na Floride.

Romney natvrdo povedal, že ho nezaujíma 47 percent voličov, ktorí neplatia dane a sú závislí od štátu, pretože aj tak budú všetci v novembri voliť prezidenta Obamu.

......

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz26rI8bMDZ

len na yuotube je to v niekoľkých verziách, navyše ani nemá pravdu, z článku: mapa štátov, kde žije najviac ľudí, ktorí neplatia daň z príjmu, je však silne republikánska - najviac takýchto ľudí žije na juhu, kde tradične volia republikánsku stranu. Zhoduje sa to aj s mapou najchudobnejších štátov.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

veci sa úžasne opakujú ... keď človek myslí na jednu vec, stopro sa vzápätí objaví znovu ...

 

práve som písala tu : http://forum.freespa...post__p__182911 o filme, ktorý som videla včera, a obnovil mi všetky spomienky na vtedajšie srpávy a debakle a neznalosti jednej ženy z predposledných prezidentských volieb, o ktorých písala statočne aj vtedajšia tlač, Sarah Palin.

 

na to otvorím noviny, a hľa:

Romney nechápe, prečo sa okná v lietadle neotvárajú

Republikánsky uchádzač o post amerického prezidenta Mitt Romney na utorkovom stretnutí so sponzormi svojej kampane v štáte Kalifornia opätovne predviedol svoje rečnícke schopnosti.

Po viacerých prerieknutiach a kontroverzných tvrdeniach si tentoraz vzal na mušku okná v lietadlách.

Urobil tak v reakcii na víkendový incident, keď lietadlo s jeho ženou Ann muselo núdzovo pristáť pre technické problémy a dym vo vnútri stroja, píše portál britského denníka Daily Telegraph.

"Keď vypukne v lietadle požiar, nemáte kam utiecť, naozaj nie - a taktiež nemôžete dostať žiadny kyslík zvonka dovnútra stroja, pretože okná sa neotvárajú. Nerozumiem ale prečo. Je to vážny problém. Je to veľmi nebezpečné. A ona sa dusila a šúchala si oči. Našťastie, piloti v kokpite mali dostatok kyslíka na uskutočnenie núdzového pristátia v Denveri," povedal Romney na margo problémov jeho ženy, ktorá neutrpela žiadnu ujmu na zdraví.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz27WMpTGtg

správičky, ktoré niektoré noviny uverejnili ako ospravedlňovanie prejavu, že vraj mohlo ísť o vtip, nie sú priveľmi dôveryhodné, Mr. Mitt Romney sa berie na nejaké nejapné vtipkovanie priveľmi vážne :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

v prvej televíznej debate Romney vyhral na Obamom ...

 

Republikán agresívne útočil na nevýrazného prezidenta. Na obrat v kampani to stačiť nemusí.

O amerických prezidentských debatách sa hovorí, že sú ako preteky automobilov NASCAR. Zmenia vývoj volieb, len ak počas nich dôjde k „havárii“ jedného z kandidátov.

Prvá americká prezidentská diskusia haváriu nepriniesla, ani jeden z kandidátov sa nedopustil vážnej chyby či brbtu. Republikánsky vyzývateľ Mitt Romney však počas diskusie o ekonomike a zdravotníctve zapôsobil ako lepšie pripravený kandidát. Či mu to bude stačiť, aby demokratického prezidenta Baracka Obamu predbehol, je otázne.

....

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz28M1Q8kg4

neverím mu akosi ani slovo, ani napriek presvedčivým gestám a mormónskej viere.

a to nie je post, ktorý môžeme prehliadnuť, pohnutie lístka v záhrade Bieleho domu cítime dodnes a furt všetci.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

uvidíme ...

 

druhá debata s otázkami občanov dopadla naopak, možno aj kvôli opačným farbám kravát ... podľa znalcov naposledy Obama zanikol v modrom prostredí s modrou kravatou svojho klanu, okrem iného ... :)

 

post-3-0-48498100-1350558770.jpg

 

Obama bojoval ako ryba, ktorú hodili späť do vody

V druhej debate si americký prezident vylepšil reputáciu. Podľa divákov bol lepší ako jeho republikánsky súper.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz29eEsqsTF

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

á, je jedno, či ja verím či nie, milí američania striedajú tých normálnejších demokratov s menej normálnymi republikánmi ... a ešte mormón s ušľachtilo prešedivenými vláskami, juj ... :P :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

denník Los Angeles Times s celkom rozumným úvodníkom podporil Obamu :)

lenže to sú tradičné demokratické pobrežné štáty, všakáno ...

... Mitt Romney ... Ten by podľa vplyvného periodika zhoršil ekonomickú situáciu krajiny svojou deklarovanou podporou zvýšenia výdavkov na armádu.

"Obamovo stabilné vedenie národu prospelo. Zaslúži si druhé obdobie," píše sa v pondelkovom úvodníku LA Times, podľa ktorého rodák z Honolulu preukázal svoju vyspelosť, koná skôr pragmaticky ako ideologicky a je "skôr opatrný ako arogantný".

"Alternatíva ponúkaná Romneym predstavuje zanedbanie infraštruktúry a ľudských zdrojov v záujme ďalšieho znižovania daní a väčšieho rozpočtu na obranu, ako to žiada Pentagon," píše denník.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2A2lkrNeh

nehovoriac o zdravotnom poistení, ktoré páli až vtedy, keď začne byť zle a tak podobne ... mohli by voliči nezabudnúť, že nagelovaného Romneya nezaujíma 47 percent voličov ... :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"Obamovo stabilné vedenie národu prospelo. Zaslúži si druhé obdobie," píše sa v pondelkovom úvodníku LA Times, podľa ktorého rodák z Honolulu preukázal svoju vyspelosť, koná skôr pragmaticky ako ideologicky a je "skôr opatrný ako arogantný".

he he.. Obrázok

http://www.forbes.com/sites/louiswoodhill/2012/08/15/general-motors-is-headed-for-bankruptcy-again/

http://cfoworld.cz/evropa-a-svet/pouceni-z-krizoveho-vyvoje-ve-statnim-podniku-general-motors-1917

O společnosti General Motors (GM) se v českém tisku v poslední době psalo především v souvislosti s problémy Opelu. Nicméně daleko zajímavější je jiný aspekt, který zatím uniká pozornosti českých dopisovatelů. Automobilka je opět zralá na konkurzní řízení. „GM stojí znovu před bankrotem,“ říkají palcové titulky srpnového vydání časopisu Forbes. Prestižní ekonomické médium ale vlastně jen shrnuje to, o čem se v odbornějším tisku píše už delší dobu. A co politici dosud ignorují. Barack Obama v kampaňových projevech pravidelně zmiňuje GM jako příklad úspěšného státního zásahu, a záležitost je citlivá i pro Mitta Romneyho. Buď může slíbit, že do automobilky nalije další miliardy dolarů, čímž odradí ty voliče, kteří věří, že bezmyšlenkové utrácení státních peněz musí skončit, nebo může tvrdit, že automobilku nechá zbankrotovat, čímž si znepřátelí bílou dělnickou třídu – jednu ze skupin, která je nejsilněji naladěna ve prospěch změny prezidenta.

 

už vôbec nezáleží na tom, kto tam tie voľby vyhrá

 

http://finweb.hnonline.sk/c1-58046960-ameriku-cakaju-desatrocia-upadku

Legendárny investor Jim Rogers neverí nedávnym dobrým správam o raste amerického výrobného sektora a oživenia krízou zničeného realitného trhu. Naopak, očakáva ešte niekoľko desaťročí poklesu.

...

Čo je však najhoršie, Amerike chýba vízia. Obaja prezidentskí kandidáti sú podľa Rogersa rovnakí a nevedia, ako vyriešiť krízu. „Ak vyhrá Obama, polepšia si jeho kamaráti, ak vyhrá Romney, polepšia si znova len jeho kamaráti, ale my ostatní budeme na tom len horšie,“ povedal. Vo voľbách preto dá protestný hlas. „Ak budeme voliť stále moriakov, k moci sa dostanú len moriaci. Prečo by niekto volil tých dvoch? Veď nemajú ani potuchy, čo sa deje,“ glosoval prezidentské voľby.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no uvidíme ... ako je to s americkými víziami pánov kandidátov, s tými moriakmi je to trochu myslím aj naopak, kto má načesanejší účes, jasnejšiu kravatu, dar reči a viac miliónov na kortešačky ... toho volia moriaci :)

 

po poslednej, tretej debate, štúdiovej, sediacej, sa zoberali zahraničnou politikou, zahraničná politika je pre nich kúsok Ázie, ako za blahých čias, Európa je smietka na mape :)

 

post-3-0-60949200-1351018213_thumb.jpg

zdroj: http://www.sme.sk/c/6578027/obama-s-romneym-rozoberali-zahranicie-europu-si-nevsimli.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

už vôbec nezáleží na tom, kto tam tie voľby vyhrá

 

Ak by to bolo takto - potom by bolo naozaj jedno, kto je prezidentom. A bolo by jedno co konkretne robi. Tym padom by nemalo nijaky zmysel ktorehokolvek US prezidenta za nieco kritizovat (alebo chvalit), pretoze od neho vobec nic nezavisi.... atd.

 

Niektore veci nemoze ani US prezident ovplyvnit, Boh je predsa len vyssia sarza. Ale vo vela inych moze, takze to radsej neprehanat s tym fatalizmom. ;)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

klop klop ... to nie ja, ale republikánski poslíčkovia :)

 

Dvadsiatnici pracujú pre kampaň Mitta Romneyho. Tri dni pred voľbami chodia od domu k domu. „Dobrý deň, máme pre vás letáky o kandidátoch republikánov. A boli ste už voliť Romneyho?“

Aj takto sa v Spojených štátoch do posledných dní bojuje o voliča. Ich úlohou je preto presvedčiť nerozhodnutých a pripomenúť rozhodnutým, aby odvolili.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2BNu7n285

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov