Skočiť na obsah

Nórsko - masaker a legislatíva (Breivik)


game

Odporúčané príspevky

terorista a masový vrah Breivik dáva o sebe vedieť: za smrť 77 ľudí odsúdenie na 21 rokov /s možnosťou predĺženia/

 

napísal vedeniu väznice list, v ktorom si sťažuje a požaduje, lebo neľudsky trpí a chovajú sa k nemu " horšie ako k zvieraťu " - nechce sa mi to komentovať, myslím, že nepožaduje čipkované záclonky na okná, lebo tie tam už dávno má :

 

... poslal vedení věznice dopis s 12 požadavky, které mají zlepšit jeho pobyt v káznici. Dopis zveřejnila agentura AFP, která ho má k dispozici.

Vrah a terorista Breivik mimo jiné požaduje nové hrací konzole a přístup k „lepším“ hrám pro dospělé. Delší vycházky a právo k posílání více dopisů. Také chce, aby mu bylo zvýšeno kapesné na dvojnásobek – stávající kapesné, 50 euro, mu prý nestačí na pokrytí výdajů pro odesílání korespondence. Další požadavky zahrnují zastavení osobních prohlídek dozorci a přístup k počítači, který by nahradil „bezcenný psací stroj s technologií z roku 1873“. Pokud nebude jeho požadavkům vyhověno, vyhrožuje hladovkou.

Breivika drží ve vězení z bezpečnostních důvodů v izolaci, což využil jako argument ve svém dopisu. Píše, že si zaslouží širší „nabídku aktivit“ než ostatní vězni ...

 

http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/54594/drzost-roku-masovy-vrah-breivik-vyhrozuje-hladovkou-chce-ve-vezeni-lepsi-videohry.html

https://www.google.sk/#q=breivik+vyhro%C5%BEuje+hladovkou

https://www.google.sk/#q=breivik+afp

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

že je dotyčný jedinec cvok, som vedel už dávno..
ale nie je mi jasné, či tamojšia justícia vie čo činí
mám otázku, koľko fakt hnusných indivíduí teraz napadlo, že pôjdu svoje zločiny páchať do tejto humánne založenej krajiny?
zjavne sa to tam "rentuje"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

zjavne neplatí len "za dobrotu na žobrotu", ale aj opačne..."malý zloduch, malé ohľady, veľký zloduch, veľké ohľady" - čo je to za spravodlivosť?

Nechápem, prečo sa berie toľký ohľad na takých odľudov!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

majster Breivik dáva o sebe znovu počuť, veľmi originálne ...

 

Nórsky masový vrah Anders Behring Breivik dnes zažaloval Nórsko za porušovanie svojich ľudských práv.

 

Štát sa toho mal dopustiť držaním Breivika v prísnej izolácii štyri roky po tom, ako zmasakroval 77 ľudí.

 

Žaloba bola predložená hlavnému súdu v Osle. Odkazuje na Európsky dohovor o ľudských právach. Breivik žiada väčší prístup k ďalším ľuďom a obmedzenie cenzúry svojich listov.

"Má veľmi extrémny stupeň izolácie," povedal Breivikov právnik Öystein Storrvik pre agentúru Reuters. Kontakt masového vraha s ďalšími osobami je v podstate obmedzený na dozorcov a zdravotnícky personál.

"Myslíme tým, že má právo na kontakt s ďalšími ľuďmi," povedal Storrvik. Medzi ďalšie osoby by mohli patriť iní väzni aj napriek riziku, že by ho mohli napadnúť. Záleží na súde, či sa jeho prípad bude prerokúvať.

 
jeho 77 obetí už nemá žiadne ľudské práva
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no,  a to chodia komisie ludskych prav a skumaju ci vazni maju dost priestoru a pod.  Kua.   Toto je priklad ze niekde by ich mal sud poslat od certovej matere.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

masový vrah Breivik a Nórsko.

 

Breivik zamestnáva médiá, väzenskú správu, Nórsko a ešte kdekoho, očividne ... baví sa zrejme kráľovsky:

 

 

Univerzita v nórskom Osle v piatok oznámila, že 36-ročného odsúdeného teroristu Andersa Behringa Breivika prijala na štúdium politických vied, ktoré by mal absolvovať diaľkovo z väzenskej cely.

Podľa vyjadrenia rektora Oleho Pettera Ottersena, ktoré citovala agentúra AP, majú "všetci väzni v nórskych väzniciach právo na vyššie vzdelanie, ak splnia požiadavky na prijatie".

Tá istá univerzita pred dvoma rokmi zamietla Breivikovu žiadosť o zaradenie do študijného programu pre nedostatočnú kvalifikáciu. Nie je známe, prečo tentoraz rozhodla inak.

Pravicový extrémista Breivik v roku 2011 odpálil v Osle auto naložené výbušninou a následne spustil paľbu v mládežníckom tábore na ostrove Utöya, pričom dovedna zabil 77 ľudí.

Súd mu za tieto útoky udelil najvyšší možný trest 21-ročného väzenia s možnosťou predĺženia.

Breivikova prihláška na školu v Nórsku rozprúdila debatu o tom, či by mali mať prístup k vyššiemu vzdelaniu aj páchatelia takto závažných zločinov.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

a zjavne nastal čas, aby o sebe majster Breivik, masový vrah rozmaznávaný nórskym súdnym a väzenským systémom dal počuť,

približne každého pol roka ...

 

 tentokrát je to zasa sťažnosť na neľudské podmienky, v ktorých si za 77  ľudských životov odpykáva svojich 21 rokov, chudák:

 

Nórsky súd v utorok oznámil, že sa bude zaoberať žalobou odsúdeného masového vraha Andersa Behringa Breivika, ktorý sa sťažuje na zlé zaobchádzanie a porušovanie jeho ľudských práv vo väzení.

 

Podľa hovorkyne okresného súdu v metropole Oslo Breivikovu sťažnosť posúdia počas štvordňového procesu, ktorý sa začne 15. marca. Z bezpečnostných dôvodov sa budú pojednávania konať v priestoroch väznice, uviedla agentúra AP.

Breivik sa sťažuje najmä na to, že je zadržiavaný v prísnej izolácii. Vlani v októbri vyhlásil, že mimo svojej cely môže tráviť len zhruba hodinu denne, pričom pohrozil protestnou hladovkou. Svoje sťažnosti zaslal aj nórskym a švédskym médiám.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechcem byť zlá, ale v čase jeho vychádzky z cely nasadila by som na neho nejakého 2 metrového 110 kilového siláka, čo by mu trocha napravil fasádu v nejakom azstrčenom kúte a akože dozorcovia nič nevideli a nepočuli a nikto nič nevidel a nepočul, chudák sa zle pozeral, keď šiel po schodoch, alebo sa neborák zranil pri futbale úplnou náhodou, sťažnosti by som akože prešetrila a nič by sa pri tom prešetrovaní nezistilo. Taký haj-el si nič lepšie nezaslúži ako dlhodobo realizovaný pravidelný výprask s vyšetrovaním zahraným do neurčita. Ak to tak ide pri nepohodlných ľuďoch, ktorí napríklad len nechcú predať nejaký pozemok, tak prečo nie pri takýchto zmrdoch. A nechoďte na mňa s nehumánnosťou. neviem prečo by sme sa mali humánne správať k takýmto odkundesom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

aby bolo na svete ešte viac veselo ... svet je plný humoru - tak je to už tu:

 

nórsky masový vrah Breivik, ktorý na jeden šup zmasakroval 77 ľudí, vážne žaluje štát - proces, ktorého niektoré časti budú neverejné, sa začne v polovici marca:

 

Prekáža mu, že je za mrežami prakticky takmer úplne izolovaný a sťažuje sa aj na podmienky vo väzenských zariadeniach.

...

Ako vyplýva z listu, ktorý zaslal Úrad nórskeho generálneho prokurátora príslušnému súdu v Oslo a z ktorého textu cituje dnes tlačová agentúra Reuters, nič nenasvedčuje tomu, že by žalujúci mal fyzické alebo mentálne problémy v dôsledku podmienok vo väzení.

 

Podľa rovnakého dokumentu má Breivik prístup do troch rôznych ciel, medzi ktorými sa môže voľne pohybovať, a to pre bežný život, štúdium a cvičenie. Môže sa tam prechádzať a môže si tam i variť a prať. Rovnako má prístup k počítaču bez internetu, k televízii a playstation.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je skôr choré a smutné, že sa pomaly postupne vytráca normálny zdravý rozum. Len preto, aby nám nik nemohol vyčítať, že nie sme dostatočne humánni, úplní idioti  bez zábran prečíslujú normálnych ľudí.  Rozmýšľam kto je tu vlastne za tých idiotov.

No čo už, hlavne že budeme humánni. :)

 

Kde je začiatok a koniec tej humánnosti, má to vôbec nejaké mantinely, čo je ešte akceptovateľné a čo už je nad rámec? 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fúha, ja sa mu nedivím, že sa sťažuje na neľudské zaobchádzanie, dajú mu počítač bez internetu, však to je horšie týranie ako keby mu liali olovo dole krkom!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Choré mi príde už len to, že sa niekto bude seriózne zaoberať jeho nejakými požiadavkami. Vôbec že bude nejaký proces, že si tí sudcovia sadnú a budú sa zaoberať masovým vrahom,  ktorý bol právoplatne odsúdený. Že nejakých ľudí oberá o čas, peniaze atď. už len to sa mi zdá choré.

Keby mu bolo nejak fyzicky ubližované, keby bol nejak týraný, ale to že je izolovaný?

Hold vo väzení to tak býva, že je človek izolovaný. 

Niekde sa ľudia musia snažiť, aby mali to vybavenie a servis čo má on vo väzení, jemu stačilo zabiť 77.  Vlastne na to playstation, mu prispeli aj rodičia tých zabitých detí. 

Vynucuje si pozornosť odbornej aj laickej verejnosti. 

Smutné mi príde to, že na úkor pomýlenej humanity odchádza obyčajný zdravý rozum.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je prave čudne, že ti to pride čudne. Žijeme v kapitalizme. A ten je predsa typicky tym, že ľudsky život nema žiadnu hodnotu a za majetkove delikty, drogy či rasove delikty su tresty vyššie ako za vraždu. Tak nejak mi pride zvlaštne sa nad tym pozastavovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a to ešte nie je všetko - Breivikov právnik už oznámil, že keď nepochodia na nórskom súde:

 

Zločinec Breivik si stěžuje především na to, že ve vězení je v samovazbě. To je prý „nelidské“. „Izolace nepříznivě ovlivňuje jeho psychický stav. Pokud neuspějeme se stížností v Norsku, obrátíme se na Evropský soud pro lidská práva,“ řekl ve čtvrtek vězňův právník Oystein Storrvik v rozhovoru pro francouzskou agenturu AFP.

„Jednou z hlavních věcí, které se ve vězení věnoval, bylo studium. Ale v samovazbě ho přerušil,“ dodal právník Storrvik.

Jenže to, na co si Breivik stěžuje, by mnoha vězňům ve světě přišlo zcela nepochopitelné. Nesmí mít sice kontakt s ostatními vězni a je mu cenzurována pošta, ale může sám do vězeňské studovny, tělocvičny, může se dívat na televizi a má i počítač, i když bez přístupu na internet. Může si také sám uvařit.

Úřady mu neumožňují kontakt s ostatními vězni, protože se obávají, že by se i zde pokusil vybudovat extrémistickou síť.

 

vážne si myslím, že nám puká všetkým srdce ... zvlášť, keď na obrázkoch vidíme, ako vyzerá nórske väzenie ... Breivik je krajný extrémista, masový vrah, zavraždil úplne chladnokrvne 77 ľudí ... asi by mu mali dať plus trest denne tisíckrát to o sebe napísať.

ale asi by to neprešlo. sťažoval by si na neľudskosť.

 

post-3-0-86468800-1457356260.jpg

 

Více na http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/69826/drzost-norskeho-masoveho-vraha-breivika-nezna-mezi-chce-si-stezovat-u-evropskeho-soudu.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game,   toto je testovanie pravidiel.  Kazdy zlocinec ma pravo sa sudit,   ak sudy funguju aj pre nich, tak budu fungovat aj pre nas.    Sanca ze mu vyhoveju je mala,  tu ide skor o marketing a je to na zvracanie. 

V amerike by sudca mohol vymysliet aj trest ze zakaze o nom pisat, v europe sme viazany pisanymi zakonmi.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

breivik dostal najvyssi mozny trest, v com sa prejavil kapitalizmus? toto je cisty blabol.

Ty si cely blabol... Ako suvisi to co som pisal s tym aky trest dostal? Precitaj si to pre istotu viackrat.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cital som, pises ze v kapitalizme ludsky zivot nema hodnotu a ze za vrazdu su nizssie tresty ako za majetkove delikty. 

A tak skus aj ty si to precitat, ak si to nepisal v pominuti mysle, tak neviem.

 

Dostal najvyssi mozny trest za vrazdu,   co vyvracia tvoju druhu cast vety,  dalej ma ako ludska bytost stale prava a moze sa sudit co vyvracia prvu cast vety.

A ako to suvisi s kapitalizmom ?    Bavime sa o demokracii,   v diktature by ho zastrelili,   rovnako ako keby protestoval.  To je ta spravna ucta k zivotu ?  A to myslis vazne ? 

 

Tu je predsa skor problem to ze ucta k zivotu a k slobode  jednotlivca prerastla cez rozumnu uroven.  Ale zvalovat to na kapitalizmus :)   To je diagnoza mladeho naivneho laviciara

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game,   toto je testovanie pravidiel.  Kazdy zlocinec ma pravo sa sudit,   ak sudy funguju aj pre nich, tak budu fungovat aj pre nas.    Sanca ze mu vyhoveju je mala,  tu ide skor o marketing a je to na zvracanie. 

V amerike by sudca mohol vymysliet aj trest ze zakaze o nom pisat, v europe sme viazany pisanymi zakonmi.   

 

áno, to je jasné ... európska demokracia je vyhlásená. to nie je zle, to nie. ale občas naráža na tie takmer neexistujúce mantinely ... a problém ale je, že vyhadzovanie peňazí a času súdov von oknom na takéto nezmysly ale nezaručujú, že budú takto demokraticky fungovať aj "pre nás"

 

viď práve nórsky  Barnevernet a súdy s ním spojené ... nie je to dobre.

 

 

edit.

presne ... na jednej strane to celé prerastá nad zdravý rozum, na druhej strane zdravý rozum ustupuje do tmy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

úplne čerstvá správa, ktorá práve postavila na hlavu právo, legislatívu, ľudské životy a vôbec všetko ... v krajine, v ktorej Barnevernet beztrestne trhá kompletné rodiny a niet nikoho, kto by ho zastavil, na druhej strane:

 

Masový vrah Breivik částečně uspěl se žalobou na stát Norsko

 

Norsko způsobem, jakým vězní Anderse Behringa Breivika, porušilo článek 3 Evropské úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod.

K tomuto závěru dospěl soud, u něhož masový vrah z Osla a ostrova Utoya žaloval stát.

 

"Zákaz nelidského a ponižujícího zacházení představuje v demokratické společnosti základní hodnotu," zdůvodnila podle agentury Reuters své rozhodnutí soudkyně Helen Andenaes Sekulicová. Podle ní to platí i pro teroristy a vrahy.

Protiprávní izolace

Již zmíněný článek 3 říká, že "nikdo nesmí být mučen nebo podrobován nelidskému či ponižujícímu zacházení anebo trestu". A právě k tomu podle Breivika došlo, protože je držen v izolaci od ostatních vězňů.

Rozhodujícími faktory pro verdikt byly podle soudkyně zejména doba, po kterou byl Breivik držen v izolaci, nedostatečná zdůvodnění pro taková rozhodnutí, ale i omezení práva na odvolání a na získání kompenzace, poznamenává server Dagbladet.no.

Breivikův obhájce Oystein Storrvik podle webové strnáky listu Aftenposten řekl, že na základě dnešního rozsudku by jeho klient nadále neměl být ve věznici izolován v samostatné cele.

Rozsudek nicméně neznamená, že Breivik bude propuštěn dříve.

Vrahova stížnost

Muž, který zabil celkem 77 lidí, si ale nestěžoval jen na to, že je od července 2011 držen v izolaci. Protestoval i proti tomu, že mu vězeňská služba upírá právo posílat dopisy americkému Árijskému bratrstvu či uvězněným ruským neonacistům.

A že se k němu nedostanou dopisy od sympatizantů.

 

Nelíbil se mu také "bezpočet prohlídek" či časté nasazování pout. Od návštěv ho odděluje sklo. Jedinou výjimkou byla jeho matka, která ale zemřela v roce 2013.

Breivikovo tvrzení, že je mu upřeno právo na soukromí, nicméně soud neuznal.

 

teda fakt. súd mu niečo aj neuznal. chudák. 

 

stratila som glanc. do kameňolomu ho poslať rukami skaly lámať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

fraška pokračuje.

 

na jar svoj súd Breivik vyhral:

podľa verdiktu krajského súdu boli skutočne  v tomto luxusnom väzení  porušené jeho práva a bolo s ním zaobchádzané priam neľudsky. štát mu ma preplatiť dokonca náhradu výdavkov spojených so súdnym procesom vo výške 331.000 nórskych korún (36.000 eur).

 

štát (vláda)  sa odvolal.

dnes začal rokovať o odvolaní súd vo väznici v nórskom meste Skien - pripomeňme si, kto je Breivik... snáď si to pripomenie aj nový súd:
 

Breivik (37) dnes pri vstupe do súdnej siene opäť zahajloval a následne sa v tichosti posadil. Na súd prišiel v tmavom obleku, s vyholenou hlavou a s bradou.

... Breivik zabil 22. júla 2011 pri dvoch útokoch v Osle a v letnom tábore ľavicovej mládežníckej organizácie na neďalekom ostrove Utöya dohromady 77 Ľudí. Pred súdom sám seba nazval moderným križiakom

http://www.topky.sk/cl/11/1601079/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov