Skočiť na obsah

Nórsko - masaker a legislatíva (Breivik)


game

Odporúčané príspevky

možné je všetko, preto pre istotu použil dum-dum, aby bol protest dôraznejší ...

Masový vrah z ostrova Utöya zabíjal nábojmi, ktoré po náraze explodujú.

...

Lekár povedal pre tlačovú agentúru Associated Press (AP): "Spomínané náboje v tele explodujú... Tieto náboje spôsobili vnútorné poranenia, ktoré sú doslova hrôzostrašné."

Vrah nestihol všetko vystrieľať ...

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5990323/breivik-pouzil-strely-dum-dum-ktore-trhaju-vnutro-tela.html#ixzz1T3RLjQQd

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nazorovo patril ku konzervativnej pravici, ktora vola po navrate tradicnych europskych hodnot. Oznacuju sa za krestanov, priatelov Izraela a obdivovatelov Reagana, Thatcherky a dalsich konzervativnych politikov. A na druhej strane, pochopitelne, teda nenavidia laviciarov, liberalov, moslimov, EU, atd., ktorych vsetkych obvinuju z kulturneho, spolocenskeho a moralneho upadku Europy.

 

Pricom uplne symptomaticky - nezabil tusim ani jedneho moslima. Nie ze by ich v Osle nebolo dost. Nie ze by nemohol prist do nejakej mesity a strielat tam...ale zvrhlost terorizmu sa zase ukazala. Ono este ked RAF unasali a zabijali "kapitalistov", alebo IRA britskych vojakov, aspon utocili na domneleho nepriatela. Ale odkedy OOP a neskor dalsi zmenili definiciu nepriatela na "ktokolvek, hlavne nie ten, proti komu udajne bojujeme", je v podstate ktokolvek na odstrel.

 

Teda, okrem toho, ze dotycny nie je nijaky konzervativec, ani bojovnik za nejaku slobodu, ale proste vrazedny magor, som zvedavy na jednu vec...

 

Ta liberalna a lavicova cast politikov, intelektualov a pod. sa v pripade moslimskeho terorizmu snazila a snazi velmi vyrazne vysvetlit, ze chyba nie je v moslimoch, nie v islame, ale ze to zlo bolo sposobene "nami", nasimi aktivitami a cinmi. Takze som zvedavy, ci sa zmozu na rovnaku empatiu a sebemrskacstvo aj v tomto pripade :-/

(pre uplnost - nesuhlasil som s nimi vtedy a nesuhlasil by som, ani keby nejakym zazrakom zacali rovnako obhajovat Breivika)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Predvčerom som v TV videl reportáž, kde dve účastníčky toho masakru dávali nejaké interview. Obe boli Nórky jak vyšité.

 

Takže podľa všetkých dostupných informácií sa dá vydedukovať jediný záver: útočník bol kresťanský fundamentalista, ktorý je protiislamský radikálom a nesúhlasí s nórskou imigračnou politikou.

 

Podľa mňa nebude posledným a skončí to takto:

 

Nakoniec je mozne, ze v buducnosti sa v Europe naozaj schyluje k obcianskej vojne, kde v mestach proti sebe budu bojovat moslimovia a "kriziaci", pricom obetami budu nielen ludia odlisneho svetonazoru, ale aj nahodni civilisti.

 

Toto som tvrdil už v starších príspevkoch v minulých rokov v témach o multikulturalizme. Dopadne to tak, že politici si myslia, že niečo môže fungovať a robia niečo čo sa nepáči väčšine ľudí. Potom sa nedivme, že to dopadne tak ako to dopadlo v Nórsku. A keď sa pomer kresťanov a moslimov bude v Európe vyrovnávať, tak to bude čoraz horšie. Kosovo je ešte stále asi slabým mementom.

 

Pricom uplne symptomaticky - nezabil tusim ani jedneho moslima.

 

Práveže ja si myslím, že ich mohol zabiť celkom dosť. Medzi tými sympatizantami tej socialistickej strany, či čo to bolo, mohli byť kľudne aj moslimovia. Socialisti a moslimovia majú k sebe často blízko.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Práveže ja si myslím, že ich mohol zabiť celkom dosť. Medzi tými sympatizantami tej socialistickej strany, či čo to bolo, mohli byť kľudne aj moslimovia. Socialisti a moslimovia majú k sebe často blízko.

 

Tak dobre, mozno nejakeho aj zabil, ale pointa bola niekde inde predsa - Oslo ma vramci europy dost vysoky podiel moslimskych imigrantov. Kludne mohol zabijat aj tam, kde su urcite - a nie tam, kde sa mozno nejaky nahodou najde (nie ze by som prave toto nejak preferoval).
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale kde. Moslimov v Nórsku je v pomere k ostatným krajinám málo a v Osle ich podiel nečiní možno ani 10%. V iných európskych mestách (a je ich celkom dosť), ten pomer môže činiť aj 30-40%.

 

Dnes by mal Anders Behring Breivik vysvetliť svoj zámer, prečo činil tak ako činil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To, ze na stanovacke boli aj farebni, este neznamena, ze boli moslimovia. Napriklad jeden chlapec bol z Ugandy, a teda je 85% sanca, ze jeho rodicia a aj on sam bol krestanom. Ani tie spominane dievcata nemali na hlave moslimsku satku. Ano, je celkom mozne, ze medzi tymi 600 detmi boli aj moslimovia, ale takisto je mozne, ze islo uz o exmoslimov, ktorych rodicia usli do Norska prave pred islamom.

 

Po druhe, to, ze ich rodicia poslali na takuto stanovacku, taktiez naznacuje, ze sami boli do norskej spolocnosti celkom uspesne integrovani. Predpokladam, ze tam neboli deti tych Somalcov a dalsich moslimov, ktori sa poflakuju po centre Osla.

 

Takisto sa mozeme hadat o tom, ci bol konzervativec a magor, resp. co znamena byt magor. K strate empatie, ktorej absencia je priznakom poruchy osobnosti, sa da dospiet aj indoktrinaciou, v jeho pripade samoindoktrinaciou. Ak na svojej knihe pracoval od 2002, tak je to pekna hromada casu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuz, podla toho ako sa to vezme...

 

Spanielsko: 1%

Taliansko: pod 0,1%

Nemecko: 4%

Francuzsko: 6%

UK: 2,7%

Holandsko: 5,7%

Svedsko: 2%

Norsko: 2,03%

 

A mesta...

 

Londyn (ex.): 8,5% - 17%

Pariz (ex.): 10% - 15%

Amsterdam: 24%

Stockholm: 20%

Oslo: 7,5% - 10%

 

Byvaly socblok je na tom, prirodzene, uplne inac. Takze oproti niektorym krajinam vramci europy je na tom norsko mozno "lepsie" - ale v zasade bude niekde v strede. Ale zaklad je, ze ludia su magori - mas antisemitov v Japonsku, kde zida najdes iba ak lupou. A stale zostava, ze ak by chcel zabijat moslimov, ako prvoradych nepriatelov, kludne mohol. Takze jednak preukazal klasicky pokrivene teroristicke vnimanie...a za druhe, jeho motivacie neboli postavene len na boji proti moslimom, ale skor proti celkovemu politickemu establishmentu.

 

Nuz a v tom sa zhoduje s vela ludmi, ktori bez ohladu na udajnu politicku prislusnost, volaju po tom, ze politika ako taka je zla a skorumpovana, ze nas ti najmocnejsi silou udrzuju v klame a porobe a ze jedinou nadejou je si nase vysostne prava ziskat a branit so zbranou v ruke. A pravdu povediac, ono pozabijat zopar ludi nie je az taky problem.

 

A staci si vsimnut, ako casto bolo naozaj akceptovane, akym sposobom IRA bojovala za "slobodu" Severneho Irska, ako RAF bojovala proti kapitalistickym utlacovatelom a ako Al Kaida bojuje za "slobodu" moslimov a proti "imperialistom". Pojem "terorizmus" bol natolko prekruteny, ze dnes by sme tymto slovom oznacili aj boj spojencov proti Hitlerovi. Magori mozu vyrast v akomkolvek prostredi, ale v tom, ktore momentalne vladne vo velkej casti "civilizovaneho" sveta sa ani nemozno divit, ze sa taketo veci stavaju - ze "zodpovedny a rozmyslajuci clovek sa rozhodne branit svoje prava so zbranou v ruke, proti medzinarodnym silam, ktore ho chcu zotrocit a premenit na sluzobnika konzumneho kapitalu". Alebo nieco podobne.

 

*****

 

Este jednu vec by som doplnil... uz som to spominal davnejsie, ale teraz to s temou suvisi. V Osle totizto doslo v poslednych rokoch k prudkemu narastu kriminality a to tak, ze v niektorych ukazovateloch mesto prekonavalo New York, a prirodzene tym padom aj Londyn, Pariz alebo Berlin. Ako jeden z dovodov je uvadzana kriminalita moslimskych pristahovalcov - ale kedze ide o citlivu temu, tak tusim neexistuje nijaka oficialna statistika podla narodnosti a nabozenstva pachatelov. Cize mozno za to nemozu pristahovalci, ale nori kolektivne zblbli.

 

While crime in the rest of Norway has been going down, it has been quite another situation in Oslo, where personal and automobile thefts increased markedly last year.

There were 10,600 crimes reported in public places in 2007, up from 8,000 a year earlier, writes Norwegian daily newspaper Dagbladet.

Oslo had the highest rate per person in Scandinavia in terms of reported crimes, with 90 reported crimes per 1,000.

Copenhagen had 50 crimes reported per 1,000 and Stockholm had 79.

In New York, there were 22 reported crimes per 1,000 inhabitants.

http://www.aftenposten.no/english/local/article2299327.ece

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie percentá nemôžeš porovnávať s takými krajinami ako Španielsko alebo Taliansko, lebo v prípade týchto krajín ide o mnohomiliónové krajiny (nehovoriac o Nemecku či Francúzsku), kde pri rovnakom podiele skutočný počet moslimov činí niekoľko násobok. Okrem toho, ešte jeden dôležitý faktor - Nórsko je jedna z mála krajín, ktorú nič nespája s islamom, tzn. že tí čo tam žijú v drvivej väčšine sú tam legálne. Ostatné krajiny, ktoré buď mali kolónie v moslimských krajinách alebo sa nechádzajú na medziceste imigrantov (viď príklad Talianska), majú na svojom území aj veľa nelegálnych imigrantov, ktorí by to percento povážilo zdvihli, platí to hlavne o juhoeurópskych krajinách.

 

Čo sa týka kriminality, tak vo väčšine krajín, tak ako aj u nás, sa rasový alebo etnický pôvod neuvádza, myslím, že to platí aj o náboženstve. Ale mestá, kde moslimská komunita zaujíma významné percento sa "pýšia" vyššou mierou kriminality, podľa mňa to náhoda nebude. Zvýšená kriminalita, ktorej štatistiky dvíhajú moslimovia však nie je kvôli tomu, že sú moslimovia, je tam viacero faktorov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuz, ale ked chces povedat, aku cast populacie tvori nejaka mensina - nezostava ti nic ine ako porovnavat percenta a nie ciste cisla :odpadnem:

A ano, v takom francuzsku alebo spanielsku su skutocne cisla ovela vyssie. Ale co sa tym chce povedat? Ze norsko nie je nijaky biely a krestansky raj - a ze magor nepotrebuje fakticky dovod, postaci mu vybajeny.

 

Co sa tyka kriminality, tak detto. U nas si tiez nikto nepovie: "Som rom, tak idem kradnut, pretoze som rom." Vzdy je faktorov viacej. Ale tym sa tiez chcelo povedat, ze minimalne oslo nie je nijaky raj bezhranicnej dovery - a ze aj ked to tak z dialky nevyzera, pristahovalecky problem (aj ked ide o legalov!) je tam zjavny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nebol nacista, ani neonacista.

 

nazorovo patril ku konzervativnej pravici, ktora vola po navrate tradicnych europskych hodnot. Oznacuju sa za krestanov, priatelov Izraela a obdivovatelov Reagana, Thatcherky a dalsich konzervativnych politikov. A na druhej strane, pochopitelne, teda nenavidia laviciarov, liberalov, moslimov, EU, atd., ktorych vsetkych obvinuju z kulturneho, spolocenskeho a moralneho upadku Europy.

 

Nuz neviem, je uplne jedno ci sa sam pomenuje socialny nacionalista, nacionalny socialista, alebo templar novej doby vzdy je to jeden cert. Princip je rovnaky, nejake skatulkovanie z dovodu, ze nema v obrazku svastiku, ale cerveny, alebo ruzovy kriz, su len intelektualske kecy.

Mimochodom, templarsky kriz (alebo maltezsky, popripade nejaky iny) patri medzi heraldicke symboly, ktore si nacizmus, a aj neonacizmus, "adoptoval". Neonackom su historicke suvislosti u huby, hlavne ked to vyzera dostatocne germansky, nordicky, alebo arijsky.

Neonacizmus je politická ideológia vychádzajúca z nacizmu, ktorá vznikla po 2. svetovej vojne.

 

Neonacisti vychádzajú z tézy o nadradenosti bielej rasy. Hlavným nepriateľom neonacistov sú imigranti, komunisti, liberáli, Cigáni a predovšetkým Židia. Neonacisti vinia Židov z mnohých nešvárov spoločnosti a prisudzujú im rozsiahle medzinárodné konšpirácie za účelom ovládnutia sveta. Program je často populistický, väčšinu problémov štátu vidia v ideológii multikulturalizmu a liberálneho ľavičiarstva, činnosti Židov, prisťahovalcov a etnických menšín a prichádzajú s radikálnymi riešeniami, mnohokrát nezlučiteľnými s demokratickým zriadením.

http://sk.wikipedia.org/wiki/Neonacizmus

 

Nevidim, tam nejaky rozdiel medzi definiciou neonacizmu a tym, co hlasa vo svojom manifeste.

 

Alebo napr. aj medzi tymto

V Európe podľa neho žijú tri rasy, Slovensko patrí do nordicko-germánskej. Nordický genotyp je podľa neho (a Wikipedie) u nás asi v 30 percentách populácie a podiel sa znižuje. Navrhuje radikálne eugenické programy a segregácie.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5990839/norsky-masovy-vrah-spomina-aj-slovensko.html#ixzz1T7BPCTCJ

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kto je Anders Breivik?

 

je to debil..

 

V prieskume nórskeho vraha skončilo Slovensko ako víťaz

 

Strelec z ostrova Utoya si robil prehľad o pravicových a nacionalistických stranách v Európe. Medzi takéto strany patria podľa neho aj Slovenská národná strana, Slovenská pospolitosť a Mečiarova Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko.

všetky jeho "správne" politické strany na slovensku by za možnosť tunelovať eurofondy, predali "vlastnú matku do bordelu"

 

.. chumaj, idiot, vypatlanec, kretén, hovädo, ko.. atď

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jediné čo ho odlišuje, od strelca z devínskej, je omnoho väčší počet mŕtvol, a plačúcich pozostalých

debatovať o politických názoroch a orientácii šialeného strelca, je ako debatovať o motivácii a politickej orientácii, blázna čo za sebou ťahá zubnú kefku na povrázku

jeho "politické názory" nemajú žiadnu konzistenciu, má len nutkanie niekoho zavraždiť, a na ospravedlnenie si vystavia akúkoľvek nezmyselnú konštrukciu

hľadať nejaký "hlbší zmysel" v jeho "manifeste", je ako prehrabovať sa v zvratkoch

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Norská policie snížila bilanci obětí pátečních masakrů z původních 93 na 76 mrtvých. Při bombovém útoku v Oslu zemřelo osm lidí a při následné střelbě na ostrově Utoya zahynulo 68 lidí.

 

Původně policie oznámila, že v norské metropoli přišlo v pátek o život sedm lidí a na ostrově dalších 86 lidí, vesměs mladých příslušníků Norské strany práce.

Nepřesnou původní bilanci úřady vysvětlily nepřehlednou situací na ostrově a složitým získáváním informací během záchranných prací. Všechna těla už byla převezena z ostrova na identifikaci, uvedla policie.

 

Místo krvavého masakru ostrov Utoya ale policisté i nadále prohledávají. "Pátráme po dalších lidech, kteří by tam mohli být, a také po co největším množství důkazy.

 

Zdroj:

Zdroj:

Nórska polícia upresnila - znížila počet obetí, ale tak či tak, to číslo je hrozivé.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ani sa nedivim, ze ti jedno, kto sa ako pomenuje, ked na vsetky otazky sucasneho diania hladas odpovede na wikipedii. Bol to neonacista a basta, problem je vyrieseny :odpadnem:

 

Hlavným nepriateľom neonacistov sú imigranti, komunisti, liberáli, Cigáni a predovšetkým Židia

A prave tu je rozdiel medzi neonacizmom a tymto ideovo blizkym, ale konkurencnym hnutim. Kedze neonacizmus je dnes skrachovana a marginalna ideologia, ktorej stupenci niekedy pripomina skor miestny folklorny a zaujmovy kruzok, je pravdepodobne, ze mnohi byvali ci potencialni stupenci prejdu k tomuto prudu.

 

Sam Breivik ma k Izraelu pozitivny vztah, co presne zapada do sucasnej sablony (co ludia, ktori sa za konzervativcov povazuju a vyhlasuju, aj casto radi pripominaju): pravica - proizraelska, lavica - antiizraelska.

 

Takisto za svoj vzor berie Churchilla, ale aj Maxa Manusa, norskeho vlastenca a prislusnika norskeho odporu. Neviem o tom, zeby neonacisti mali taketo vzory.

 

Brevik bol mozno aj slobodomurar, k nim su vsak (neo)nacisti naladeni nepriatelsky. Za Hitlera, ktory slobodomurarov nenavidel, kedze ich povazoval za nastroj zidov, boli ich loze v Nemecku a okupovanych krajinach zrusene a mnohi slobodomurari skoncili v koncentrakoch.

 

Tiez neviem o tom, ze by Breivik zidov z niecoho obvinoval, alebo im pripisoval nejake konspiracie. A mohol, pretoze to, co dnes konzervativni (a krestanski) politici, instituty ci think tanky nazyvaju kulturny marxizmus, boli teorie ci koncepcie lavicovych a najma zidovskych intelektualov a filozofov - Ernst Bloch, György Lukács, Walter Benjamin, Theodor W. Adorno, Wilhelm Reich, Erich Fromm, Herbert Marcuse atd. Toto neonacisti vedia.

 

Takze staci len vymenit zidov za moslimov. Zvysok maju v podstate obe ideologie spolocne. To ale nie je dovod, aby sa nazyvali rovnako. Ale pre mna za mna, je to tvoja vec, preto sa k par dalsim rozdielom medzi nimi ani nebudem vyjadrovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

CREEPER tu máš dokonalú analýzu toho vola

post-624-0-91852500-1311636462_thumb.jpg

možno je aj skutočne inteligentnejší ako priemer, ako si myslí Motl..

Breivik's political opinions

ale ani nadpriemerná inteligencia, nemení nič na tom, že je to jeden vymletý magor..

ak sa chce niekomu rýpať v tých jeho mentálnych grcoch, je v tom článku odkaz na jeho kydy, vo formáte pdf

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hm, za to ze sa mu v manifeste objavi slovo "rasa" - to neznamena, ze je nacek. Ak je proti prehnanej imigracii, ani to neznamena, ze je nacek. Dokonca ani ked je proti EU, ani to neznamena, ze je nacek. Podla vacsiny jeho tvrdeni by sme kludne mohli aj alama potom zaradit medzi nackov :odpadnem:

Co je ovsemze kravina na mraky.

 

Ide o to, ze vela z jeho nazorov a pouzitych argumentov je normalnych. Su to standartne euroskepticke nazory, bezne namietky voci moslimskej imigracii a ich kulturnemu tlaku a pod. Nie vsetky, ale naozaj vela je v pohode pouzivanych aj tu na fore, ci inde a nie je s tym problem. Nevyzeral ani nijak prehnane nabozensky zalozeny. Zda sa, ze nebol sucastou nijakej organizovanej skupiny, ani neuznaval nijaku kodifikovanu ideologiu (tu zjavne dufal, ze on taku vytvori).

Vyslovene odmietal nie len islamizmus, ale aj marxizmus, komunizmus a nacizmus. Medzi vzory si dal Reagana a Thatcherovu - ale tu skor islo len o formalne uctievanie, kedze jeho ciny a vela inych nazorov sa s konanim jeho vzorov nezhodovalo.

 

Problem je v tom, ze je to magor. Chory jedinec, ktory si dokaze z akehokolvek podkladu vyvodit prinosnost zabijania nevinnych ludi, resp. nutnost tychto cinov. Prilis detailne rozoberat co si myslel preto nedava zmysel. Chyba nie je v liberaloch (vdaka ktorym su v norsku moslimovia), ani v konzervativcoch (ktori su proti imigracii) - ale len v chorom mozgu konkretneho jednotlivca.

 

Ale uznavam, ze to je dobra prilezitost, aby sa ludia utvrdili vo svojich fobiach. Kludne z neho moze byt sionisticky agent. Alebo cokolvek ine, co niekto prave nema rad - a nenavidenu ideologiu si moze zosobnit do tejto osoby.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ani sa nedivim, ze ti jedno, kto sa ako pomenuje, ked na vsetky otazky sucasneho diania hladas odpovede na wikipedii. Bol to neonacista a basta, problem je vyrieseny :odpadnem:

Ale no tak, neskratkuj. Pisal som, ze je jedno v jeho pripade, ako sa pomenuje. Ked uz tak rozoberas jeho paskvil, ktory nazval manifestom, tak cele pasaze su vykradnute od Unabombera, len pomenil znamienka a farby. Nevymyslel nic nove, len ukradol kde sa dalo a prisposobil si to svojej hlave.

Inak, paci sa mi, ako si promptne usudil, ze vsetky odpovede hladam vo wikipedii. Na tieto ucely je definicia z wikipedie celkom postacujuca a robit nejake hlboke rozbory jeho kompilatu, je sice posobive, ale zbytocne. Je jedno kam sa sam zaraduje, ciele ma identicke s neonacistami, aj ked urcite odchylky samozrejme budu existovat.

 

Na tom celom ma skor zaujali dva aspekty:

- umiestnenie Slovenska na prvom mieste v jeho rebricku "vhodnych" krajin Europy

- Norsko nie je tak daleko, rozoberal by si rovnako s nadhladom orientaciu toho magora, pokial by strielal nie na ostrove v Norsku, ale napriklad na ostrove na Liptovskej Mare? Rovnako by si sa otazke venoval akademicky, keby bomba vybuchla napriklad na Stefanovicovej a pri explozii by "zahucal" napriklad co i len tvoj pes ?

 

Inak Shooty to vystihol velmi pekne, chcel som ten obrazok sem dat, ale alamo bol rychlejsi.

 

Hm, za to ze sa mu v manifeste objavi slovo "rasa" - to neznamena, ze je nacek. Ak je proti prehnanej imigracii, ani to neznamena, ze je nacek. Dokonca ani ked je proti EU, ani to neznamena, ze je nacek.

Rovnako neznamena, ze nacek nie je, ked si da do obrazku templarsky kriz a pecat a prihlasi sa k nim. Vyjde to tak na rovnako. A pomenovanie nacek je tak siroke, ze urcite by sa niektory prud neonacistov s tym magorom stotoznil a iny by ho striktne odmietol, lebo nie je dostatocne ortodoxny.

 

Creeper tvrdil, ze nacista a neonacista nie je. Ak to zoberieme z hladiska presnych skatuliek prudov a smerov, tak mozno pravdu ma, lebo sa hlasi k niecomu inemu. V sirsom kontexte sa za neonacistu kludne pomenovat moze, nakolko ciele ma skoro identicke, len niektore skupiny "omilostil", na rozdiel od povedzme Kader der Freien Kameradschaften.

Minimalne ideu cistej europskej rasy ma s nackami spolocnu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to hrozné, čo masový vrah Breivik spáchal. Za svoj ohavný čin, za toľko nevinných životov, za bolesť pozostalých... si zaslúži ten najvyšší trest. Izolovať od spoločnosti také monštrum a potrestať nie na 21 rokov, ale nechať ho zhniť v base doživotne.:odpadnem:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten clanok je postaveny na nespravnom predpoklade...

 

Argumentuje tym, ze na pritomnost imigrantov je logicka, spravna a adekvatna odpoved zabit skoro 100 ludi. Co je presne ten typ rozmyslania, ktore ospravedlnuje islamsky terorizmus - existuje Izrael, co je rozumna motivacia k tomu, aby marocania zabili zopar stoviek spanielov. Alebo akykolvek iny - Severne Irsko je sucastou UK, takze logicka spravna odpoved na to je vyhodit londynsky bar do vzduchu.

 

Netvrdim, ze problemy neexistuju. Ani to, ze nevyvolavaju u vela ludi frustraciu a stres. Ale tvrdit, ze adekvatnou odpovedou na frustraciu a stres je velkozabijanie, sa mi zda zcestne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jeho Deklaraciu som necital, preto nemozem posudit, ci su to zvratky a paskvil. Predpokladam ale, ze vacsina nazorov, myslienok a postojov, ktore tam su, sa nicim nevymykaju od tych, ktore bezne najdeme nielene od anonymnych uzivatelov na nete, ale aj knihach, clankoch ci blogoch konzervativnych politikov, novinarov a komentatorov. Kludne by sme ich mohli nazvat ideologmi tohto hnutia. Za vsetkych u nas znamych mozem spomenut aspon:

 

Vladimir Palko:

http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Authors/palko.aspx

 

Frantisek Sebej:

http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Authors/sebej.aspx

 

a predovsetkym Roman Joch, ten clovek to tiez nema k magorom daleko, napriek tomu to dotiahol az na poradcu pre ludske prava:

http://eurabia.parlamentnilisty.cz/Authors/joch.aspx

 

Keby pisali po anglicky, zrejme by si ich Breivik vsimol.

 

To, co Breivik urobil je, ze tieto nazory mnohych zhrnul, spojil, upravil a teda kodifikoval, plus k nim pridal vlastne ciele, pripravy, navody a vizie. Preto kludne moze obdivovat Churchilla, Klausa, Wildersa, papeza i Putina naraz. A preto je celkom mozne, ze mnohe z toho, co napisal, je nekonzistentne a dokonca si protireci. Podobne ako Hitler, ktoreho vacsina v MK nie su jeho vlastne, len zachytil a kodifikoval bezne nazory verejnosti, ktore boli priznacne pre atmosferu zaciatku 20. storocia, plus k nim doplnil utrzky svojej biografie a takisto svoje politicke ciele a vizie.

 

Breivikove ciele - boj proti kult. marxizmu a multikulturalizmu, a obrana zapadnych, resp. europskych hodnot - sa nelisia od tych cielov, ktore sa daju najst na strankach konzervativnych a euroskeptickych politickych a nabozenskych stran, zoskupeni, institutov a think tankov, az na to, ze na rozdiel od nich to chce dosiahnut uz nie "intelektualne", ale "revoluciou". On sam napokon svoje hnutie nazyva revolucnym konzervativnym hnutim.

 

Moj osobny, "akademicky" nazor je, ze Breivik ma v Europe uz teraz viac sympatizantov nez su vsetci ochotni pripustit. V Norsku, kde sa utok stal, zrejme dojde k utlmu, vo zvysku Europy vsak nie. Mozno len dojde k vacsej opatrnosti a obozretnosti z ich strany. Ale, dajme tomu v roku 2021, ked dnesni 10-rocni chlapci budu mat 20 rokov, sa mozu zdat nielen jeho ciele, ale bohuzial aj prostriedky ako spravne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov