Skočiť na obsah

Utrpenie estétov, čiže ponožky v sandáloch a iné zhovadilosti


Hellé

Odporúčané príspevky

ajaj... už si dávam zámok na prsty :D

 

to by som radšej obula podkolienky, aby náhodou nebolo vidieť okraje ponožiek,,,,

podkolienky som mávala, aj ťapky do topánok, kedysi veľmi dávno, ale namojdušu tieto silonové ponožky som nemala nikdy v živote, fakt, namojduchu... netušila by som, k čomu to nosiť,   k  sukniam a trojštvrťovým nohaviciam to vyzerá dosť desivo :)

sukne nosím, trojštvrťáky nikdy v živote :)

 

ako decko som nosievala krátku sukničku a podkolienky, mamka nám donesla jedny také pekné pruhované farebné, tie som mala najradšej...ale aj obyčajné biele som nosila rada. A do sandálkov takých pekných baťovských na nizučkom som nosievala biele bavlnené ponožtičky s krajkou. 

Ťapky moc rada nemám, nosím ich do pláteniek, a ide ma uchytiť, ked sa mi tam začnú rolovať.  

zato ponožiek mám plné šuflíky, nosím ich k dlhým nohaviciam, tenke silonové do lodičiek aj do sandálov, bavlnené do tenisiek či poltopánok. 

nechce sa mi do práce nosiť sukne, hoci ich tiež mám dosť, iba ak v lete, aj to uprednostňujem letné šaty a sandále naboso. 

Chdím tak, ako mi je pohodlne.

 

No, zasmejem sa, ked sa tu uvidím dakde na fotke akože ee, toto teda nie  :)  :)  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 nie, topánky by som si obul k "tesilkám" ... mám 3ks "oblekových", ušitých na mieru - čierne, šedé, a tretie si teraz nespomeniem na farbu ... k tomu mám jedno sako, čierne, tiež na mieru ... Hellé by mi ho síce skritizovala, lebo je dvojradové, ale to neva, lebo keď ho budem mať oblečené najbližšie, tak už zase bude v móde :smilieee:

a k rifliam by som si dal tenisky, nie topky...

 

 

a už keď som v téme, tak aj o jednej neznámej, na ktorej pristál môj zrak :) mohla mať tak 40 a niečo...

minulý piatok stála predo mnou pri pokladni v Tescu v PN, a okamžite zamestnala môj pohľad :yes_yes: ... začnem od podlahy - obuté mala tenisky, oblečené rifle a voľnejšiu bielu blúzku. mala jednoduchý ale pekný účes - hnedé vlasy prirodzenej farby... nemala na fasáde vrstvu brizolitu - povedané inak, ak aj mala nejaký makeup, tak neviditeľný ... jej štýl teda asi nezodpovedá kritériám stanoveným v tejto téme, ale mne sa páčila neskutočne :thumbsup: nepoznám ju, neviem akú má povahu, ale čo sa vzhľadu týka, presne môj typ  :happyroll:

 

game, ahaho, mlady pan si z nas striela..nosi oblecenie site na mieru, vratane najmodernejsieho dvojradoveho saka a tu sa hraje na supaka..betar :zubiska:

 

takze dvojradove sako, tenisky a rifle?? not bad ;)

 

a tesi ma, ze pozeras po babach..aj ked 40+ s prirodzene hnedymi vlasmi..no asi ma dobru kadernicku..nechcem ti brat iluzie

post-13-0-92217100-1540128009_thumb.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, ahaho, mlady pan si z nas striela..nosi oblecenie site na mieru,

 

nenosím, mám zavesené v skrini ... to je dosť rozdiel :P

je to šité na mieru, pretože pred 20 rokmi som mal tú možnosť. a keďže moje rozmery zostávajú v čase nemenné, tak mi je to stále dobré ... akurát nohavice mám trochu voľnejšie v páse, ako pred 20 rokmi :D

 

vratane najmodernejsieho dvojradoveho saka

už je zas moderné? :O ... som myslel, že teraz sú trendy jednoradové...

ostatne, nemohli by odevné firmy spísať nejakú dohodu, že už budú šiť len jeden typ - nezáleží či jedno alebo dvojradové, ale načo to každých pár rokov meniť...

 

tu sa hraje na supaka

nehrám sa, som :D

 

a tesi ma, ze pozeras po babach..aj ked 40+

a po akých by som mal pozerať? však sám som 40++ :D nebudem predsa pokukovať po takých, čo by ma oslovovali ujo :smilieee:

 

 s prirodzene hnedymi vlasmi..no asi ma dobru kadernicku..nechcem ti brat iluzie

neberieš, ilúzie si už dávno nerobím ... o ničom :)

a je mi jasné, že nejakú podpornú chémiu asi používa, aj ku kaderníčke asi chodí, ale dôležitý je finálny výsledok - prirodzený look :thumbsup:

btw, aj nechty mala ostrihané na krátko a bez lakýrnickych prác :thumbsup:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

krásny nález pri nakupovaní sáčkov do koša v hypermarkete :)

 

post-3-0-26928500-1544205215.jpg

 

nielen lode, ale zlaté ... zaspievajme si spolu, normálne mi to spravilo náladu :D

 

Moje střevíčky jsou
jako ze zlata
když je mám připadám
si hrozně bohatá....

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

post-13-0-26418700-1560244642_thumb.jpg

 

https://dennikn.sk/blog/1494326/v-satach-z-nosenych-kosiel-na-gala-vecer/?ref=list

Nuz vsetko je to chvalihodne

ale ked je raz na pozvanke black tie dress code..tak takto proste nie!

fajn do divadla, na vernisaz, na veceru

vedla muza v smokingu /aj ked nepadnucom ale smokingu/ nema co robit dama s takou kabelkou, plastovym naramkom a tak..mala najst este nejaku koselu na zrecyklovanie aby tie saty boli dlhe :zubiska:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vynahradila to čiernymi pančucháčmi.
ľudia to nevedia. a čo je horšie, sú vrstvy, udalosti, ľudia v takých funkciách a na takých miestach, kde by im to mal minimálne niekto povedať,,, alebo by sa mali mrknúť na net. nespravia to. lebo nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pretože nezoberieš na pozvanie na večeru do Hiltonu vyčaptané topánky, v ktorých chodíš do roboty...
nezoberieš tam kabelu, ktorú nosíš do roboty.
na slávnostný večer si nedáš umelohmotné bižu ako ku kolotočom...

preto.

a nie, nei sú to výmysly unudených mozgov... je to ... je tu téma etiketa... tak, ako by sa mala dodržiavať etiketa, má aj oblečenie svoju etiketu... malo by mať,

ako kedysi... u vás sa nechodilo v nedeľu poobede na prechádzky a návštevy pekne oblečení ? 

aj to k tomu patrí... vedeli sme, že je nedeľa.... a ľudia, ktorí sú pozývaní na akcie s predpísaným oblečením, to je o vzájomnej úcte, hlavne... vysvetlime si to takto jednoducho :)  uctia si mňa, uctím ja ich :)

tí ľudia čučia na nete furt, ale pozrieť, čo je na tej pozvánke napísané, je zrejme ťažké :)

ale montujem sa do toho... Hellé to vie lepšie :) :flowers:

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:zubiska: ale sak dobre si to napisala

aj alarmovi som chcela napisat, ze nech necha tak a netrapi sa..ale ten blog ma rozculuje :zubiska:

 

Bola to prestizna udalost a bol urceny dress code /black tie-najdite si ako sa mate obliect/..ale mlada dama si povie, ze sa zahra na ekoaktivistku a pojde zachranovat planetu..to je vsetko fajn, keby tie recyklovane saty boli vhodne na danu  udalost..co neboli ani nahodou

proste kvoli svojmu dobremu pocitu urazila hostitelov a robila hanbu svojmu partnerovi..no ved ked Danka povedala ze ju v recyklovanych satach nevyhodia..tak co, vsak ano

samotne saty by mozno neboli ani taka katastrofa ale tie doplnky su cez ciaru..hovorim na veceru fajn, ale nie na gala v Monaku :zubiska:

skuste si predstavit k tomu lodicky na ihlovom opatku, listovu kabelku a nejake vyrazne nausnice..lepsie vsak? :zubiska:

 

 

 

 

Keď Šimon na Slovensku vyhral ocenenie Podnikateľ roka od EY a dostal pozvanie na svetovú súťaž s gala večerom v Monaku, zalial ma studený pot. Dajte mi desať náročných úloh naraz, spravím ich a plus niečo navyše, ale obliecť sa adekvátne na gala večer s “black tie dress code” ma takmer zablokovalo. Obliecť si šaty, ktoré si dám na seba len raz a potom mi budú vysieť v skrini sa mi ani náhodou nepozdávalo. Ani požičovňa neznela ako dobrý nápad. Mám svoj štýl, dostávam zaň veľa rôznorodej (nie vždy pozitívnej ) spätnej väzby ale som to ja a viem v čom sa cítim dobre. 

 

no jo..hlavne pohodlne..o chvilu budeme chodit vsetci v teplakoch aj na operu

ta osoba je mlada a uspesna a tak snad este na nejaku nobl akciu v zivote pojde...mame sa teda pripravit na to, ze tie saty zo starych kosiel este poriadne vynosi?..a vsetkym ukaze ako ona zachranuje planetu :zubiska:

 

 

no tu je nieco malo z danej udalosti, ale staci aby si alarm urobil predstavu ako by to malo byt.

 

http://www.optionstheedge.com/topic/events/recap-glitz-and-glamour-ey-world-entrepreneur-year-2018

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Keďže bude mať Slovensko po prvýkrát vo funkcii ženu, čo by mala mať pani Zuzana Čaputová oblečené, vzhľadom na to, že bude asi teplo. Šaty, sukňu, či kostým?

Inaugurácia hlavy štátu je najvyšší protokolárny akt. Ak by som to mohol s nadsadením prirovnať, je to niečo ako korunovácia kráľa. Preto aj dress code by mal byť rýdzo formálny a slávnostný. Na slávnostné podujatia, oslavy štátnych sviatkov, či iné protokolárne ceremónie sú najvhodnejšie šaty. Čím slávnostnejšia chvíľa, tým je aj dĺžka sukne zvyčajne dlhšia

http://www.tvnoviny.sk/domace/1966225_odbornik-na-protokol-marek-trubac-prezradil-detaily-inauguracie-zuzany-caputovej

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

dnes som sa nútene vybrala do sveta... cesta do BA k lekárovi, pritom ostré slnko, ale zima ako v Laponsku...

tak mi to pripomenulo, že mám doma tri kabáty, jednu mäkkú maslovú bundičku z umelej kožušiny, neumelé  nenosím, nikdy.ale, .... ani jednu jedinú klasickú bundu....

takú, akých dnes na zastávkach popri ceste mali takmer všetci, nehynúca klasika: buď prešívaná alebo novšie neprešívaná, z tých stotisíc číňanmi vyrobených kilometrov umelej myšacej kožušinky okolo kapucne  som videla dnes asi štyri kilometre.... každá bunda povinne už roky kožušinku myšacej farby.... kým sa v čínskych skladoch neminú zásoby.

legíny, nohavice, na jednom mladom pánovi natiahnuté džínsové legíny, ale mal statočné vyšportované nohy, tak to vyzeralo zaujímavo, ale k tomu čierna bunda s kapucňou a myšacou kožušinou....

jednu slečnu som videla v tenučkých pančucháčoch /tak na leto, evidentne jej teplo nebolo/ v miniatúrnej minisukni - k tomu čierna bunda s kapucňou s myšacou kožušinkou.


jeden jediný kabát som dnes po ceste videla - ten smotanový mäkký teplý na sebe. tak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

noo, čižmy som mala v ruke včera, ale uzniesla som sa, že ešte na ne nedozrel čas. Stačia zatiaľ zateplené topánky. Čižmy šli zatiaľ pekne nazad do krabice.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

nedávno som mala takýto módny zážitok :)
pán na chodbe pred čakárňou, na niekoho čakal....  akoby to boli dvaja ľudia v jednom...
akože nech si dá na seba čokoľvek, ale toto bolo vskutku zaujímavé :)

odhora po pás bežný našinec chlap z našich ulíc, tie okuliare mu dodávali vzhľad intelektuála...a bežná bunda,
potom mi padol zrak od bundy nižšie, lebo si prehodil nohy a vtedy som to zazrela :)

doteraz som nepochopila, strieborné čosi na nohách a tie nohavice, čo sa vydávali za nohavice, tiež nie .... :hmmm:

post-3-0-93782300-1580297270.jpg
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

dnes zážitkov zopár...
vonku síce slniečko ostodušu, ale také letné teplo rozhodne nebolo.... okolo19 -20°C.
ľudia na sebe spravidla tričká, saká, svetre... vcelku normálne... mala som blúzku, dlhšie sako, hodvábny šál, a teplo mi nebolo.

okrem toho jedna vyprsená mladá dáma v riflových legínach, do ktorých sa zrejme obliekala lyžicou na topánky, a k tomu na špagetových zlatých ramienkach kvalitne našponované tielko telovej farby... z 20 metrov vyzerala ako monokini...

druhá bola o kúsok mladšia, okolo 18 - 19, na kolobežke, na sebe letné šatičky na špagetových ramienkach, pekne rozlietané, v stave, keď čakala na prechode, akurát pod zadok...

obe oblečené tak do 28 - 30 stupňov. už len pohľad na ne (pánom sa zrejme páčil) mrazil, naskočila mi husacia koža : )


druhý zážitok:
v čakárni u lekára dve dámy, kamarátky, niekde medzi 40 - 50:
obe pekne napufkané, nie tlsté, ale pekne naducané, obe čierne nohavice, obe tričká s poriadnym výstrihom, aby mierne zastaralé prednosti vytlačené pod bradu hodne vynikli, obe na nohách biele teniskoidné čosi, jedna odfarbená na žltobielej, druhá neodfarbená, koronaúčesy, ale zlatý klinec programu boli kabelky - a všimla som si ich vyslovene pre ten Helléin blog o mudrlantovi s kabelkami...
obe mali veľké- skutočne veľké smotanovobiele kabele.

okrem toho, kým som ja čakala, nazbieralo sa tam pár ľudí, niektorí len nazreli, keď som vyšla z ordinácie, ďalší tam už sedeli - letmý pohľad, aj páni aj dámy....
čo myslíte, koľko z tých  cca 14 ľudí malo na sebe niečo iné ako športovú obuv? (zasa ten bloger)

2 ľudia - ja som mala topánky a jeden pán cc v rovnakom veku mal čierne poltopánky na šnúrky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...

..

 

...na kolobežke, na sebe letné šatičky na špagetových ramienkach, 

 

matička drahá, ako prvé mi hned padol zrak na slovko "kolobežka"...ked som videla to slovo "kolobežka", zľakla som sa, že tým myslíš mňa. ešteže som si prečítala potom celý príspevok. :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilmuš,
nie kolobežka bola to hlavné, mohli by jazdiť aj na elektrickej dvojkolke, to by sa mi vážne aj pozdávalo,

ale to dospelé decko malo pri 19 stupňoch Celzia a ešte na kolobežke šatičky do subtrópov... ako som ju zazrela, stopro mala pod tou vlajúcou tenučkou handričkou maximálne mininohavičky, nič iné... 
ešte teraz mi je zima, ked si na ňu spomeniem  :zima:  brrrrrr :slniecko: :zima:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...
  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 4 týždňami...

Nemá to logiku z toho hladiska že keď sa nosia sandále tak je pravdepodobne veľmi teplo a načo by si človek v teple dával ponožky ktoré slúžia na zahriatie nohy. V teple chce mať človek na sebe čo najmenej vecí. Ale zase na druhej strane možno sa boja kliešťov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja sa potichu priznam ze patrim medzi tych co nosia ponozky v sandaloch :) ,  a kedze modenaciz  po mne skaredo zazeraju, tak som radsej prestal nosit sandale.   A moj dovod je ciste zly pocit, nemam rad bose nohy v sandaloch na verejnosti.  

 

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov