-
Similar Content
-
By Vilma Flinstonova
hľadala som a nenašla...ako si zvyknete poradiť, keď máte nejaký nie práve banálny problém, na ktorý dostanete od lekára lieky, avšak po 2 - 3 dňoch liečby telo reaguje na tú liečbu tak, že problém, ktorý mal byť pôvodne riešený, sa síce stráca, ale vyvinie sa iná, veľmi nepríjemná reakcia, ktorá tiež môže spôsobiť veľmi nepríjemné a možno aj zdravie ohrozujúce problémy? Nie alergia, ale iná nepríjemná reakcia. Viem aj ja, že prvá rada je ísť k lekárovi, zmeniť liečbu a pod, ale keď je človek v takom fyzickom stave, že len predstava dopravy a čakania v čakárni je desivá...
ocitli ste sa aj vy v situácii, ked ste museli zvoliť menšie zlo? A ktoré vlastne je menšie? Ako ste to potom riešili?
-
By Sniper
22 štátov EÚ včera podpísalo kontroverzný protipirátsky zákon, ktorý umožní prísne trestať za šírenie filmov a hudby. Nová legislatíva umožní vlastníkom chránených obsahov pri podozrení, že sa ich médium nelegálne šíri, požiadať vyhľadávače o stiahnutie tohto materiálu do piatich dní aj bez súdneho rozhodnutia.
Viacero administrátorov webových stránok vyjadrilo svoje obavy o slobodu digitálneho sveta. Že ide o administrátorov warez stránok, to už asi dôležité nie je.
Čo okrem iného protipirátsky zákon prinesie?
šíritelia nelegálnebo obsahu budú omnoho prísnejšie potrestaní zodpovednosť budú preberať aj tí, ktorí nelegálny obsah len sprostredkúvajú Viac info...
Už mi je jasné, prečo v poslednej dobe sa zrazu toľko warez fór predáva :) Aký názor máte vy?
-
By 1vladimir
Viete čo rozhoduje o tom, v akom skupenstve sa nachádza hmota?
Nieje to slabá ani elektro slabá interakcia. O vzájomných väzbách medzi molekulami i atómami rozhoduje elektrónová polarizácia. Od veľkosti dipólu závisí v akom skupenstve sa daná látka nachádza. Veľkosť dipólu je závislá od elektrického náboja jadra Zeme a od teploty konkrétnej látky. Z rastúcou teplotou sa veľkosť dipólu zmenšuje. Jedine u plynov sa jadro atómu nachádza v strede atómu, a preto sa takéto atómy navzájom odpudzujú.
U kvapalín je dipól tak veľký, že príťažlivá sila medzi protónmi a elektrónmi susedných atómov je rovnako veľká ako odpudivá sila medzi elektrónmi susedných atómov. Vďaka tejto rovnováhe sa molekuly i atómy kvapalín nepriťahujú ani neodpudzujú.
Zohrievaním kvapaliny sa začnú elektróny pohybovať rýchlejšie a preto sa dipól začne zmenšovať. V okamihu, keď odpudivá sila medzi elektrónmi susedných atómov prevládne nad príťažlivou silu medzi elektrónmi a protónmi susedných atómov, kvapalina začne prechádzať do plynného skupenstva.
Ochladením kvapaliny sa spomalí pohyb elektrónov a preto sa začne dipól zväčšovať. V okamihu, keď príťažlivá sila medzi protónmi a elektrónmi susedných atómov prevládne nad odpudivou silou medzi elektrónmi susedných atómov, začne kvapalina prechádzať do tuhého skupenstva.
Je to až neuveriteľné, na akom jednoduchom princípe všetko funguje.
-
By Astronom99
Pohyb Země - hvězdné dny?
Ahoj, mám 2 otázky, nevím, kam bych to měl zařadit, tak jsem udělala nové téma:
1)
O kolik kilometrů se změní poloha hmotného středu Země za 45 hvězdných dnů (1 hvězdný den trvá 23 hodin a 56 minut) v pravoúhlém souřadnicovém systému s počátkem ve Slunci a s osami pevně danými vůči stálicím (vzdáleným hvězdám)? Předpokládej, že dráha Země kolem Slunce je kruhová o poloměru 1 AU = 150 milionů kilometrů a jeden oběh Země kolem Slunce (vzhledem ke vzdáleným hvězdám) trvá 8760 hodin. Gravitační působení Měsíce neuvažuj.
2)
O kolik kilometrů se za 45 hvězdných dnů ve stejném souřadnicovém systému změní poloha člověka na rovníku a v Praze? Poloměr Země je R = 6378km a zeměpisná šířka Prahy je 50° severní šířky.
Díky!
-
By cizy
Robili ste niekedy aktivne nejaky sport?
Ja som celkom sportove kladivo, ale aspon na nieco som nebol lavy a to bol oplavanie, tri roky som hral vodne polo za Slaviu UK...treningy boli 5 krat tyzdenne 2 hodiny nepretrziteho plavania....
bol so mvtedy dost vo forme a mal som dobru kondicku...
teraz som uz len u takych pasivnych sportoch skoncil ako je biliard, ktory ale strasne milujem...len ho uz v poslednej dobe nemam s kym hravat takze tie turnaje aj tak vyzeraju...a este stolny futbal, no clovek by neveril ale pri tom sa da riadne zapotit....
no a cigarety a alkohol mi ku kondicii nepomohli , akorat tak ku kondicii v pití :lol: ale z tej som uz asi von...jeden a pol mesiaca sa prejaví....tak som vedavý ako dopadnem(ale to sem uz asi nepatrí)
Takze venujete(venovali) sa/ ste sa nejakemu sportu? a aky mate k nemu vztah?
-
Recommended Posts