Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

robopol - ešte raz: "...pričom gravitácia nie je dostatočne veľká, aby vznikla čierna diera, je však dostatočne veľká, aby natlačila elektróny do jadier." rozumej: hviezda nebola dosť hmotná, aby z nej vznikla čierna diera, ale bola dosť hmotná, aby gravitácia prekonala jadrové sily a vtlačila elektróny do jadier.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pises skafander, tak neviem odkial si prisiel na to ze inak sa to neda. Ide len o ine riesnie toho isteho problemu, kozmicke ziarenie. keby si tam robil atmosferu, tak nebude chodit so skafandrom. To by bolo na hlavu.

Možno si doteraz o tom netušil, ale skafander okrem iného chráni človeka aj pred kozmickým žiarením. Je ešte niečo čomu nerozumieš?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

skutocne som netusil axell ze budeme terraformovat planetu a potom behat v skafandroch, uzasne su typci na internete existuju, este ako to vyznie ze ci som nepocul:) a comu este nerozumiem. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty máš nejaký problém porozumieť písanému textu? Bez elektromagnetického poľa si môžeš terraformovať akurát tak svoju hlavu. Keby sa ELM pole Zeme zrútilo, tak behom krátkeho času všetko živé by tu uhynulo a predpokladá sa, že toto bol dôvod prečo na Marse zrejme zanikol život. Všetky tie vízie premeny Marsu na druhú Zem sú len utópiou, ktorá sa zakladá na teóriách typu "čo ak".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak by družice nemali viazanú rotáciu, nebolo by možný príjem signálu z telekomunikačných družíc. Tie ktoré nemajú viazanú rotáciu, treba občas korigovať, aby boli antény stále natočené k Zemi.

Ak Newton netušil o rotácii kozmického priestoru, to ešte neznamená, že to tak nesmie fungovať. Ani v gravitačnom poli Zeme, ani v gravitačnom poli Slnka sa nedokážu žiadne telesá pohybovať podľa prvého Newtonovho zákona.

 Stacionárne družice ktoré sú rozmiestnené nad rovníkom, nepotrebujú k pohonu žiadnu energiu, lebo sa nachádzajú v kozmickom priestore, ktorý rotuje synchrónne zo Zemou a preto majú stabilnú polohu voči Zemi.

Mesiac sa nachádza vo vzdialenosti, kde kozmický priestor rotuje približne 28 krát pomalšie ako Zem a ten určuje obehovú rýchlosť Mesiaca okolo Zeme.

Na rovnakom princípe funguje aj obiehanie planét okolo Slnka. Celý kozmický priestor, ktorý sa nachádza v gravitačnom poli Slnka, rotuje spolu zo Slnkom. Z rastúcou vzdialenosťou od Slnka klesá účinnosť gravitácie Slnka na medziplanetárnu hmotu a preto z rastúcou vzdialenosťou sa táto hmota pohybuje menšou uhlovou rýchlosťou až do stratena. Obehové rýchlosti planét sú závislé od rýchlosti, akou rotuje medziplanetárna hmota okolo Slnka vo vzdialenosti kde sa konkrétna planéta nachádza.

Hrúbka atmosféry je závislá od gravitačnej sily. Magnetické pole nemá žiaden vplyv na hrúbku atmosféry a dokonca nás ani nechráni voči kozmickému žiareniu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no kedze priroda to vidi inak, tak je to jasne :)

 

A kedze zjavne ti nevadi ze nas zacinas zabavat ako saso, tak par perliciek :

Inzinieri su kotuhy, napodiv davaju anteny aj na druhu stranu, kedze na viazanu rotaciu neveria :) , alebo tam davaju tie motory, kedze sa sa sem tam zvyknu druzice aj roztacat skoro sami od seba, hlavne ked po zvyku vsetkych strojov im sem tam cosi odpadne ci do nich narazi.

 

A ziadne druzice nepotrebuju energiu na to aby obiehali,  a je uplne jedno ci geostacionarne alebo nie.

 

A ci veris alebo nie, tak v danej vzdialenosti od zeme mozu druzice obiehat jedinou moznou rychlostou a ta sa vola prva kozmicka,  a da sa skutocne lahko vyratat a ucia sa to ziaci na zakladnej skole.  A ta rychlost je rovnaka ci zem rotuje alebo nie.    A mame to overene :),  kedze dokazeme vypustit druzicu aj okolo mesiaca a ten rotuje skutocne len velmi pomaly:) A napriek tomu to je podla rovnakeho vzorca,   zavisi len od hmotnosti telesa okolo ktoreho chces obiehat a od vzdialenosti. 

 

 

 

A kedze mas pocit ze nas magneticke pole nechrani pred kozmickym ziarenim, tak si pozri heslo polarna ziara :) mozno sa dozvies ze to je inak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a este k mesiacu :

 

Mesiac obieha okolo zeme rychlostou 1000 km/s.    okolo slnka 30 000  km/s.    Preto tvrdim ze aj bez zeme by draha bola podobna.

 

 

A este k "rotujucemu priestoru"  :  Okrem ineho  sem tam vypustame druzice aj PROTI SMERU rotacie,     tento vladimirov priestor okrem toho ze je nepotrebny, nedokazatelny a teda  presne to co nechce ma este aj ezotericke vlastnosti :  Rotuje  vsetkymi smermi, a to aj protichodnymi :)   A urcite zodpoveda aj za dasie zahady,  vsetko co si vladimir nedokaze vysvetlit pripise rotojucemu priestoru

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Tono – vo vesmíre sa nič nepohybuje podľa Newtonových zákonov. Rotácia Zeme nemá nič spoločné zo zotrvačnosťou a to isté platí aj pre pohyb planét okolo Slnka. Bez ampérovej sily, ktorá vzniká medzi magnetickým polom Zeme a nabitými časticami slnečného vetra, by dávno prestala rotovať.

Tyso – prvá kozmická je rýchlosť, pri ktorej pôsobí na družicu rovnako veľká odstredivá sila, ako gravitačná. Táto rýchlosť nemá nič spoločné z rotáciou Zeme, ani z rotáciou kozmického priestoru. Ak by kozmický priestor nerotoval, družice by postupne spomaľovali a výstup do voľného kozmického priestoru by bol nemožný.

Polárna žiara sa nachádza iba nad pólmi preto, lebo sa tam nevyskytujú búrky, ale to je už zase iná téma. Ak by sa nabité častice nedokázali pohybovať v magnetickom poly, nefungoval by ani jeden elektromotor.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vladimir, kedze si objavil tajne ucenie, tak si nalejme cisteho destilatu,  elektromotor funguje len preto ze ho tocia trpaslici, a ked pichnes prst do zasuvky, tak ta po nom klepnu :),  ziadne zakony nie su,  planety pohybuju anjeli,  ani ziadna amperova sila nie je, vsetko je inak ako sa to pise.  Ale kedze su zlomyslelni, tak to robia tak aby naivni ludia verili ze je to podla zakonov. Ale ty si objavil pravdu, tak to doplnme o celu pravdu :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

no, to by sme my už ale zrejme nevideli ... milá matka Zem by nás striasla z kožucha ako blchy.

nedávno síce dávali v tv nejakú katastrofickú šialenosť o zastavení rotácie Zeme, ale bolo to tak nudné a nezáživné, že každý radšej čítal doma knihu alebo sa bavil s tabletom ... akurát na konci tuším zasa natúrovali Zem a spustili rotáciu, ale netuším ako. br. to radšej serióznu diskusiu.

 

 

takže poprosíme navrátiť sa k téme o Rotácii Zeme ... na sex je tam celá jedna kategória Erotika.  ďakujeme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo budeme robiť, ak zem zmení rotáciu a orientáciu ?

"drkotať zubami"

"doba ľadová je doba ľadová.. povedal pán Huml.."

viac tu http://sk.m.wikipedia.org/wiki/Pohyby_Zeme

momentálne je z južného pólu globálna chladnička, kvôli tomu, že keď je tam polárna noc, zem je na svojej dráhe najďalej od slnka

lenže vďaka precesii, si to póly pravidelne menia..

a globálna chladnička bude v našom susedstve

možno dôjde aj na to "túlenie", ak u nás "zelený" spropagujú "návrat na stromy"

našťastie ešte to pár tisíc rokov potrvá

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov