Skočiť na obsah

Ecoli - črevná chrípka


alamo

Odporúčané príspevky

1. Mohol by som rypat, ze preco zrazu tak naivne veris akemukolvek blogu, co je smiesne - a nie tym odbornikom, ktorych si doteraz citovala. Mohol by som spomenut, ze cele to odvolavanie sa na odbornikov bola len hra, pretoze zrazu ich popieras. Ale neurobim to :confused:

 

2. Preco uhorky? Pretoze tie mali proste smolu. Rovnako sa mozes opytat, preco klicky zo saskej farmy? A GMO sa v EU moc nevyuziva, takze by si nasla tisicky pripadov. Neviem ci vobec niekde existuju geneticky upravene uhorky. Takze neprehanat a nevymyslat.

 

3. V ani jednom clanku (co je vlastne len jeden) sa nepise, ako velmi su voci antibiotikam odolne aj ostatne kmene e.coli. Nezabudaj, ze zij v traviacich traktoch ludi a zvierat, cim su dlhodobo exponovane antibiotikam. Takze ten co to pisal trosku zabudol, v akom prostredi existuju. Vzhladom na mnozstvo ATB ktore prijimaju ludia a pripadne aj zvierata je logicke, ze rezistenciu mohli ziskat.

 

4. Nepise sa, ktore zo spominanych ATB su neucinne voci e.coli vseobecne. Neplati, ze ktorekolvek ATB zabije ktorukolvek bakteriu.

 

5. Problem s liecbou nebol len v neucinnosti ATB ale v tom, ze komplikuju priebeh choroby, takze su kontraproduktivne. Co inac hovorili aj ti odbornici, ktorym si verila, ked si neverila xenovi.

 

6. Celkovo to nedava zmysel, pretoze neexistuje nijaka suvislost medzi GMO a spanielskymi uhorkami a pripadnym zdrojom nakazy, ktory sa este nenasiel. GMO nevyuziva mnozstvo krajin. Cela tato konstrukcia je vysledok dost ubohej snahy konspiracneho paranoika.

 

Ked uz - aky je spanielsky problem? Ma v keli ekonomiku a skoro krachuje. Je otazne, ci sa ho podari zachanit. Ked sa pozrieme na Grecko, vidime kam to moze dospiet. Ale - kto ma dnes dostatok penazi? Cina. Kto zacal kupovat strategicke pristavy v Grecku ked toto krachovalo? Cina! Kto ma dost penazi, aby si kupil polovicu Spanielska? Cina! Kto analyzoval vzorky, co urcili ako zdroj nakazy Spanielsko? Cina!! Kto by profitoval z krachu EU? Cina!!! Ktora je jedna z krajin, co nedovaza potraviny z EU, takze nie je ohrozena? Cina!!

Cina ma prsty v obvineni Spanielska. Cina ma zaujem na krachu Spanielska, pretoze to im umozni pokracovat v nakupu strategickych pozicii v Europe.

 

Mame tu velmoc, ktora ziskava pozicie po celom svete. Ma moznosti vyvinut chorobu. Analyzovala prve vzorky. A moze jednoznacne mat obrovsky zisk z tohoto. Ono kludne budem konspirator - ale neviem preco verit v nejake nepodlozene kraviny, ktore navyse vobec nedavaju zmysel, ked to je jasne ako facka.

Ako si pisala, ide o prachy :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tato variace E. coli patří do kmene O104, a kmeny O104 nejsou normálně téměř nikdy odolné vůči antibiotikům. Aby získaly tuto odolnost, musejí být opakovaně vystavovány antibiotikům, aby na ně byl vyvíjen „mutační nátlak“, který je donutí k úplné odolnosti proti lékům.

http://spravy.pravda.sk/smrtiaca-bakteria-e-coli-neznasa-cistotu-ffa-/sk_domace.asp?c=A110602_105258_sk_domace_p23

 

Prečo si s niektorými baktériami E.coli nevedia poradiť antibiotiká?

 

Použitie antibiotík, ktoré sa bežne nasadzujú pri liečbe infekcií spôsobených baktériami, je v prípade HUS kontraproduktívne, pretože antibiotiká môžu paradoxne zvýšiť produkciu toxínu baktériami E. coli O157:H7, ktoré ochorenie HUS spôsobujú najčastejšie. Súčasnú epidémiu HUS však spôsobujú E.coli O104:H4. Od roku 2010 sa experimentálne pri liečbe HUS používa Eculizumab (monoklónová protilátka), schválená v Spojených štátoch aj v Európskej únii.

 

Vobec by ma neprekvapilo, keby lekari v pociatku pouzili spojenie podobne "liecba antibiotikami je neefektivna" a novinari si to zas, ras, prelozili posvojom 'bakteria je odolna voci AB'
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Presne...

 

Účinný lék však proti nákaze neexistuje. "Když přijdete do nemocnice s průjmem, antibiotika se zpravidla nenasazují, protože nijak významným způsobem nezkracují délku nemoci," uvedl.

Toxin totiž napadá zejména buňky střevní sliznice, ledvin, ale i centrálního nervového systému. Naruší membrány buněk a tím dochází ke krvácení. "Antibiotikem tedy nic nevyřešíme. Dokážeme jen tlumit příznaky. Pouze bráníme dehydrataci organismu. Podáváme infuze," konstatoval Prymula

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/na-nebezpecnou-nakazu-ucinny-lek-nemame-priznava-virolog-pzh-/domaci.aspx?c=A110531_222130_domaci_brm

Bohužel baktérie se mohou v rámci své evoluce měnit a to proto, aby neustále překonávaly obranný systém zvířat nebo lidí. V této epidemii se nejedná o E.coli O157:H7 (mimochodem ta je nejčastější), ale o E.coli O104:H4, která vznikla pravděpodobně v rámci přirozené genetické rekombinace baktérii. Mimochodem není 100% neznámá. Jeden případ lidské nákazy touto baktérií byl popsán již v roce 2005 (Korea), nikdy ovšem v takém rozsahu a takovém počtu lidí jako nyní. Toto je již epidemický výskyt

 

Při nekomplikovaném průběhu se antibiotika nedoporučují, zabíjí baktérii, která uvolňuje před smrtí ještě více nebezpečného toxinu a příznaky se mohou tak zvýraznit.

 

Prevetivní podávání antibiotik osobám v ohnisku nákazy se v tomto případě nedoporučuje. Není to účinné.Léčba spočívá v doplňování tekutin (hrozí dehydratace), kontrole stavu metabolismu. při komplikacích (poškození ledvin např.) se nasazují antibiotika po určení citlivosti.Často se mohou při tomto onemocnění objevovat další zdravotní problémy, které pak lékaři řeší antibiotiky

http://zpravy.idnes.cz/epidemiolog-roman-chlibek-09j-/odpovedi.asp?t=190&strana=2

Antibiotic resistance was determined for 118 E. coli O157:H7 and 7 O157:NM isolates from animals, foods, and humans. Among the 125 isolates, 30 (24%) were resistant to at least one antibiotic and 24 (19%) were resistant to three or more antibiotics. Cattle isolates had the highest rate (34%) of antibiotic resistance. The seven resistant food isolates were all from ground beef. The most frequent resistance type overall was streptomycin-sulfisoxazole-tetracycline, which accounted for over 70% of the resistant strains. Two E. coli O157:NM isolates from cattle were resistant to six antibiotics: ampicillin, kanamycin, sulfisoxazole, streptomycin, tetracycline, and ticarcillin. Streptomycin was the most common antibiotic to which E. coli O157:H7 and O157:NM were resistant (29 out of 30 isolates), followed by tetracycline (26 isolates). This study suggests that E. coli O157:H7 and O157:NM have developed resistance to antibiotics. Research is needed to define mechanisms of antibiotic resistance in E. coli O157:H7 and to minimize the development of resistance.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9829195

We tested 758 fecal Escherichia coli isolates, recovered from Nigerian students in 1986, 1988, 1990, 1994, and 1998, for susceptibility to seven antimicrobial drugs. The prevalence of strains resistant to tetracycline, ampicillin, chloramphenicol, and streptomycin were 9% to 35% in 1986 and 56% to 100% in 1998. These findings demonstrate that resistance gene reservoirs are increasing in healthy persons.

http://www.medscape.com/viewarticle/414751

WHO před používáním antibiotik varuje. Ani podle německého ministra zdravotnictví Daniela Bahra není rozumné používat antibiotika kvůli riziku nárůstu toxinů produkovaných bakterií E.coli, což prý může těžce poškodit organismus

http://www.lidovky.cz/nemci-proti-bakterii-nasadili-antibiotika-a-dari-se-jim-p1q-/ln_zahranici.asp?c=A110605_121926_ln_zahranici_OGO

Inac povedane - clanok je blbost, alebo napisane niekym kto o tom nic nevie, alebo umyselne zavadza s tym, ze sa snazi nachytat ludi, co o tom nic nevedia. Rezistenia u bakterii a aj e.coli voci antibiotikam je casta. Bakterie si vymienaju geneticky matieral priamo, takze sa pripadna rezistencia prenesie rychlo. Spominane rezistencie boli odhalene a sledovane ovela skor. A problemom pri liecbe nie je rezistencia, ale vsetky suvisiace komplikacie.

 

Takze - debunked :confused:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A mimochodom - ze preco je ten clanok vlasne klasicky odrb, konspiracne zavadzanie a dokonca priamo klamstva a nepravdy. Teda, okrem hluposti, ktore boli ukazane vyssie som si kukol este nieco.

 

While the cultivation total of maize in Spain was reduced by eleven per cent in 2010 in comparison to 2009, the share occupied by Bt maize remained constant at 21 per cent. The only European country to do so, Spain maintains large-scale fields of Bt maize that total 68,000 hectares – and a new poll suggests that this will at least remain so.

http://www.gmo-compass.org/eng/news/549.docu.html

The US and Spain have collaborated closely in order to defend GMO production within the EU, while the Vatican is also quietly supportive of the controversial technology, US diplomatic cables have revealed.

http://www.gmwatch.org/latest-listing/1-news-items/12744

Takze spominany clanok je postaveny na evidentnych hovadinach a pocita s tym, ze spusta ludi nekriticky naleti. Vidiet to aj na tej diskusii. Ludia chodia do skoly, citaju noviny, maju k dispozicii cely net - ale casto chyba co i len elementarna schopnost mysliet a aplikovat ziskane informacie.

 

Je to cele na smiech :confused:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. Mohol by som rypat, ze preco zrazu tak naivne veris akemukolvek blogu, co je smiesne - a nie tym odbornikom, ktorych si doteraz citovala. Mohol by som spomenut, ze cele to odvolavanie sa na odbornikov bola len hra, pretoze zrazu ich popieras. Ale neurobim to :(

 

a dalsie blaboly, ktore ani necitam :confused:

ocividne nevies rozoznavat ironiu...sam ju rad pouzivas, ale u inych ju vycitat nevies :(

samozrejme ze som ta chcela len podpichnut, a cakala som ake zas litanie budes pisat ... a nemylila som sa :( :(

 

xenocide nam vlastne vsetko vysvetlil, ako kazdy probem ktory suzuje svet, tak nie je o com .. ja mam jasno :)

 

howgh, budem uz len tichy pozorovatel a smiat sa na xenovom monologu :)

 

 

mimochodom, vcera samotny eurokomisar nejakej clenskej krajiny, nezachytila som uz meno, vyhlasil v parlamente, ze je nutne aby Nemci zmenili system a nerobili paniku len na zaklade nejakeho hlasenia (teda, aby najprv preverili informaciu)

 

mozno sa dockame spravy, ze Nemecko suzuju ludozrave potkany (na zaklade hlasenia, ze male dievcatko bolo pokusane potkanom :( )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pozri - minimalne v tomto pripade si bola usetrena strapnenia sa, ak by si taketo kraviny nebodaj skusala obhajovat na verejnosti pri niekom, kto tomu rozumie. Dostala si hafo faktov, ktore ukazuju, ze spominany konspiracny blog je postaveny na hlupostiach, nepravdach a nepochopeni o co vlastne ide. To, ze to napisal prave xeno, netreba brat do uvahy. Mne je tiez sumafuk kto pisal ten blog a ktora osoba mu veri. V podstate mi aj je jedno, ci ho tu linkovala doll, alebo niekto iny. Reagujem na sponinanu sibnutu teoriu.

 

A nemam ambiciu riesit vsetky problemy. Ale niektore napady a vyjdrenia su tak evidentne hlupe, ze to stoji minimalnu namahu ukazat kde su nespravne.

 

A ze litanie? Vies...ta litania aspon ukazala, ako je lahko ukazat, ze niekto pise hluposti. Pokial vsak prijimatel textu dokaze vnimat len pocet pismeniek a nie informacnu hodnotu, je to len smutne, pretoze v jeho pripade je to dvonasobne "sapiens" nemiestne spravnejsie by bolo "homo copy-paste noncriticus noncerebrus" (za pripadnu chybu v latine sorry).

 

A vies - si chcela, nech sa do teba pustim. Dostala si to. Si sa odvolavala na odbornikov, dostala si to. Ale jesitnost asi nedovoli,ze? :confused:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja by som povedal, ze vacsi problem ako v Nemcoch je v mediach, pre ktore panika pracovnym nastrojom. Keby sa media dostali k nejakej informacii (napr. ze je podozrenie na uhorky zo Spanielska) a oficialne miesta to odmietli potvrdit, tak by ich to nezastavilo pred rozputanim paniky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale zase ked si uvedomis - na 100% zabera proti nakaze ako prevencia tepelna uprava. Som narazi na clanky, ze v nemecku su restauracie, ktore momentalne nepodavaju prakticky nic cerstve.

Ale ako media, tak aj vacsina vyjadreni odbornikov sa v tomto drzi dost v kludne - nijake nadpisy "Varte, alebo zomrite" ci "Surova zelenina = smrt". Pri tom ako bulvar neraz prehana a prekruca by to ani nebolo prekvapive. Media vlastne len informovali o smrtiacej nakaze a priebezne o tom, co zistili labaky. Jaskacna, ze to ludi vystrasilo - ale az taky strasny pristup nemali.

 

Co sa tyka tych chyb pri identifikacii...vazne si ale neviem predstavit situaciu, ze budu mat podozrenie na konkretnu potravinu XX - tuto budu dva tyzdne overovat a nic nedaju vediet. Za tu dobu si ju nakupi 10 000 ludi, z ktorych sa tretina nakazi - a nasledne sa zisti, ze podozrenie bolo opravnene. Obavam sa, ze v tomto pripade by sa strhla taka medialna burka a take sudne spory, ze pre samotnych vedcov je lepsie uvadzat nespravne informacie ako riskovat, ze budu obvineni zo "zadrziavania" tej spravnej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ředitel spolkového ústavu pro hodnocení rizik (BfR) Andreas Hensel na tiskové konferenci řekl, že varování úřadů před klíčky a výhonky naproti tomu zůstává v platnosti. "Především syrové klíčky by lidé neměli konzumovat," řekl podle DPA.

 

Již v pátek ráno se objevily neoficiální zprávy, že poslední vývoj opět podezření vůči klíčkům posílil. Informace z vládních kruhů naznačovaly, že německé orgány zruší varování před konzumací ostatní zeleniny. Stále více indicií prý naznačuje souvislost mezi bakterií EHEC a jistým pěstitelem semenných klíčků a výhonků v Dolním Sasku.

http://www.novinky.cz/ekonomika/235853-prujmy-v-nemecku-puvodcem-infekce-jsou-prece-jen-vyhonky-ne-okurky.html

Tak ...su to vyhonky? Nie su to vyhonky?... A aj tak sa nepise, ze bakteria sa musela na tu farmu odniekial dostat. Mozno to len nikde nenapisali, ale urcite by davalo zmysel simultanne kontrolovat dodavatelov bio hnojiv do tejto farmy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

Ak chodíte na výlety do susedného Rakúska, dajte si pozor na svätú vodu, priatelia! 

Výskumníci z rakúskeho Inštitútu hygieny a aplikovanej imunológie počas rôznych ročných období analyzovali kvalitu svätej vody odobranej z 21 svätých prameňov a 18 svätých fontán v kostoloch aj kaplnkách. Prišli k záveru, že takéto zdroje vody sú často kontaminované fekáliami, v ktorých sa nachádza aj nebezpečná baktéria E.coli. Na konferencii vo Viedni, ktorá prebehla pred pár mesiacmi, zverejnili štúdiu, podľa ktorej len štrnásť percent zo všetkých testovaných vzoriek neobsahovalo žiadne znečistenie fekáliami. Mikrobiológ Alexander Kirschner prehlásil, že „Pred pitím vody z takýchto zdrojov musíme ľudí varovať.”

http://www.reuters.com/article/2013/09/18/us-austria-water-idUSBRE98H0AG20130918

 

A zlé jazyky dodávajú, že dobre vedia, kto nasral do prameňa! :zubiska:

 

2d6pimd.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov