Skočiť na obsah

Aktualizujte si prehliadače


Sniper

Odporúčané príspevky

Zaujímavý článok o potrebe aktualizácie webových prehliadačov sa objavil dnes na serveri dsl.sk, ktorý pravdepodobne nepoteší tých, ktorí neradi aktualizujú alebo sú leniví aktualizovať svoje prehliadače.

 

Po novom staršie verzie Chrome a Firefox nebudú podporovať viaceré Google aplikácie, ako napr. Gmail, Google Calendar, Google Talk, Google Docs a Google Sites, pričom bude platiť pravidlo, že tieto aplikácie budú podporované najviac poslednými dvoma verziami prehliadača.

 

Ak teda napríklad bude za mesiac vydaný Firefox 5, tak v priebehu tohto leta Firefox 3.6 (ktorý za posledných 30 dní používalo asi 41% návštevníkov tohto Fóra) nebude už podporovaný. To isté platí pre súčasnú verziu Chrome 11, ktorá koncom leta (keď vyjde Chrome 13) nebude už podporovaná.

 

Do hrobu mieria už aj Internet Explorer 7 a Safari 4. O Opere sa nepíše. Viac v tomto článku...

 

 

Myslím, že je to správny krok, v dnešnej dobe staré prehliadače často zle zobrazujú stránky a znefunkčňujú ich. Dúfam, že sa o dosť zníži podiel IE6 a IE7, ktorý je stále dosť vysoký.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

znamena to co? ze si zakazdym stiahnem novu verziu? a ako budem vediet, ze ta nova uz existuje... ja pouzivam chrome a rada by som sa dostala do mailu aj o mesiac... :doh:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dostanes sa aj potom do mailu. To ze to nebudu podporovat neznamena to iste, ako ze to nebude fungovat. Len ti na tych strankach nebudu fungovat nejake nove featurky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

znamena to co? ze si zakazdym stiahnem novu verziu?

 

To je trošku individuálne, záleží či máš staršiu verziu alebo novšiu. Najnovšie prehliadače nabrali ten trend, že často aktualizujú automaticky. Robí tak Chrome, tuším aj Firefox. Užívateľ často ani nezistí, že už surfuje pod novou verziou. Problém je práve s tými staršími prehliadačmi, ktoré treba aktualizovať manuálne. Ak sa na to užívateľ vykašle, tak bude surfovať so starým prehliadačom. Preto treba si ich aktualizovať na najnovšie a potom sa budú prehliadače aktualizovať samé. Neviem či sa to dá niekde nastaviť, ale môj Chrome a Firefox sa aktualizujú automaticky.

 

Nemusím pripomínať ani to, že prehliadače súperia v tom, ktorý z nich rýchlejšie spracúva javascript. Ovplyvňuje to rýchlosť webstránok, aj tohto Fóra. Preto aj kvôli tomu odporúčam aktualizovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak sa na to užívateľ vykašle, tak bude surfovať so starým prehliadačom. Preto treba si ich aktualizovať na najnovšie a potom sa budú prehliadače aktualizovať samé. Neviem či sa to dá niekde nastaviť, ale môj Chrome a Firefox sa aktualizujú automaticky.

 

a ked sa ti stiahne nejaka nestabilna beta verzia, tak si to odpalis uplne a dosurfoval si...

uz som to riesil kolegom niekolkokrat...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

minimalne 3x sa stalo, ze mal niekto problem s pristupom na internet

jedina zmena, co sa nasla, bol automaticky upgrade Firefoxu

po uplnom odinstalovani, vymazani vsetkych pozostatkov a instale povodnej verzie bolo vsetko v poriadku

kto nezazil, neuveri :)

 

ps - nie som ziadny aj-tak, ale v robote mam na starosti cca 20 kompov a cosi malo som sa o nich naucil

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

po uplnom odinstalovani, vymazani vsetkych pozostatkov a instale povodnej verzie bolo vsetko v poriadku

 

Ja používam Maxthon a 2x som mal problémy, že mi na webstránkach čosi nefungovalo. Tiež to vyriešilo to, že som Maxthon úplne odinštaloval a nahodil nanovo. Mám dojem, že prehliadačom raz za čas neuškodí, keď sa nahodia čisté aktuálne verzie.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

preinstalovanie prehliadaca hned ako vyjde nemusi byt najstastnejsie riesenie, lebo niekedy sa vypustaju aj chybne verzie. Btw. maxthon nema nahodou jadro z MS Iexplorer ?

 

Ja pouzivam portable programy. Aj prehliadace. Ako vyhodu beriem hlavne to, ze ich nemusim zakazdym instalovat, a ostavaju mi tam nastavenia a hesla.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keď sa vydá finálna verzia, tak väčšinou je už tak odladená, že problémy by nemala robiť. Testoval som Firefox od verzie 4.0 Beta 8 a nikdy som nepostrehol žiadny problém.

 

Maxton 1 a 2 bežali na jadre IE, Maxthon 3 využíva jadrá Trident a Webkit (Chrome), dá sa medzi nimi prepínať, používam Webkit, pochopiteľne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 10 rokmi...

Táto téma bola aktuálna v čase, keď internetom prevládal ešte ako tak Internet Explorer, prehliadače mali veľa chýb a ešte sa vyvíjali. Odvtedy zaznamenali veľký progres vo vývoji, väčšina sa sama aktualizuje automaticky, takže bežný užívateľ si s týmto nemusí robiť starosti. Fakt nechápem načo oživuješ vyše 10 rokov starú tému.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Sniper zamkol túto tému
Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov