Skočiť na obsah

Striedavá starostlivosť o dieťa


lopata555

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 7
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • lopata555

    2

  • game

    1

  • Darkman

    1

  • pink

    1

nuz neviem, cas ukaze, maju to cesi uz dlhsie, udajne s dobrymi vysledkami...

je to dobre pre rodicov, ktori sa o deti starat chcu a maju tym padom dieta isty cas u seba, nie iba na kazdy druhy vikend.. trochu si to neviem predstavit pre pripad, ked nie je miesto, kde to dieta mat a ked to dieta ma problem byvat u druheho rodica /nejaky psychicky problem/.. a tiez uplne rozdielny pristup k vychove, no a neustale stahovanie od jedneho k druhemu...

jedno plus vidim, ze sa rodicia budu musiet na niektorych veciach vediet dohodnut, co pri vyhradnej starostlivosti tak nie je, teraz budu musiet istym sposobom spolupracovat a tiez, ze dieta bude mat blizsi vztah aj s druhym rodicom.. ci to prinesie pozitiva, alebo nie to ukaze cas..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je niečo úplne iné vyjadrovať sa k striedavej starostlivosti rodičov iba rýdzo teoreticky, inak z pohľadu dieťaťa, a úplne inak z pohľadu rodiča.

Ak sú obaja manželia starostliví a milujúci rodičia, ak sú obaja schopní rovnocenne sa o deti postarať a ak deti majú k obom rodičom dobrý vzťah, striedavá starostlivosť môže byť prospešná pre všetky strany.

 

Čo však, ak jeden z rodičov sa o potreby detí vo veľkej miere nezaujíma, ale striedavú starostlivosť využíva iba ako niečo, čím môže bývalému partnerovi naďalej ubližovať.

 

Čo ak deti, alebo len jedno z detí nemá záujem o akékoľvek, ani len o krátkodobé stretávanie sa s "druhým" z rodičov, a už vôbec nie o nejaký dlhodobý pobyt ?! Ako to riešiť potom ? Násilím ?!! Však o to, aby dieťa/deti mali z návštev, či zo striedavej starostlivosti traumu snáď nejde ani jednému z rodičov.

 

Ja po svojich skúsenostiach, a to aj s týmto odstupom rokov by som povedala, že v "našom prípade" striedavá starostlivosť NIE. Zveriť dieťa niekomu kto má problémy sám so sebou, to by naozaj nebolo riešením len pre dodržania "litery zákona" /teda, ak by striedavá starostlivosť rodičov bola "riešená" zákonom/.

 

Ale tam kde to funguje, kde deti majú dobrý vzťah s oboma rodičmi, kde sa obaja rodičia snažia o dobro svojich detí, tam to môže byť len prínosom, pretože dieťa by malo mať vzory v oboch rodičoch, mať možnosť vytvárať si pohľad na svet podľa oboch rodičov.

 

Takže, striedavá starostlivosť áno, ale nie automaticky!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Ja osobne som proti akejkolvek striedavej starostlivosti o deti po rozvode rodicov. Ked sa rodicia rozvedu, tak je tam naruseny vztah, ktory sa chce nechce prenesie aj do pozvodoveho vztahu medzi rodicmi.

 

Tie vseliake filmove ukazkove vztahy su ozaj len ukazkove a neviem komu by akoze mali pomoct. Vsetci sa tu ohanaju starostlivostou o dieta, ake ma ono s toho traumu a pod. pozornostami. Trauma sa ale zvatsuje pri kazdom striedavom pobyte a to ani nehovorim o "nebadanom" ovplyvnovani zo z starny kazdeho z rodicov. Ked sa dieta prisudi jednemu z rodicov, tak ten ho aj musi samostatne vychovavat

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

striedava vychova je urcite fajn u parov, ktore dokazu aj po rozvode spolu normalne komunikovat a kde obaja maju o deti zaujem a su schopni sa o nich postarat a kde aj deti maju k obom rodicom normalny vztah, lebo dieta potrebuje oboch rodcov... ale nechcela by som byt v kozi dietata, ktore sa kazdy tyzden ci mesiac stahuje z domacnosti do domacnosti kvoli striedavej starostlivosti, bolo by asi treba hladat taky sposob, aby striedava starostlivost nezatazoval dieta este dalsimi problemami... (v jednom dokumete z USA dieta zostavalo stale v jednej domacnosti a rodicia sa pri nom striedali - ale z financnych dovodov to je u nas pre väcsinu ludi len utopia)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov