Skočiť na obsah

Sčítanie obyvateľstva


tomassi

Odporúčané príspevky

Jaj ták, no dobre vedieť. Lebo tá čo nám doniesla dotazníky, tak nám povedala že v tých obálkach sú osobné identifikačné čísla. Tak sme sa divili, že to nieje práve znakom anonymity. Vďaka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj keby mali ... veľa by sa nedialo

 

práve sme dovypĺňali hárky, dokopy nič tam nechcú vedieť, len niektoré otázky sú tradične trochu ... cáklé.

ale čo sa týka anonymity, každá poisťovňa, banka, sociálka, zdravotná poisťovňa, zdravotné stredisko, okres, obec, kataster, šuflík v kdejakom úrade ... má omnoho viac a oveľa dôvernejších informácií ... dokonca sa občas celé kopy dôverných informácií povaľujú v kontajneroch, ako je známe :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To by najprv museli urady pochopit, ze su tu pre obcana a nie opacne. Jeden urad nevie preposlat informacie druhemu a tak musi clovek behat ako blbec medzi statnymi instituciami.

A ako sa stat sprava ku mne, tak sa aj ja zachovam voci statu a preto moj scitaci harok nebude mat s realitou vela spolocneho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

u nas bol mladik teraz. slavka otvorila, nejako dlho sa vybavovala tak som dosiel aj ja a tam chlapcisko s lajstrami v ruke. za mnou docupkala rozospata lila zastala a meravo kukala na chlapca. mal som jednu zo svojich chviliek tak som ukazal na pana prstom a zahulakal na lilu "trhaj!"

chlapec mierne zaspatkoval.

lila zazivala a isla spat.

slavka prebrala papiere, zavrela dvere a vynadala mi ze sa neviem spravat.

 

nema zmysel pre humor.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

moj pohlad : stat zatial naozaj nevie vytiahnut data z databaz a tie co dokaze maju dost otaznu hodnotu. Scitanie tak poskytne udaje ktore sa nedaju inak ziskat. Ich hodnota je vsak otazna, sluzia ako kalibracia dalsich prieskumov, su vsak metody ako ziskat podobne kalibracne udaje na ovela mensej vzorke obyvatelstva ( 10 % znie rozumne).

 

Okrem toho su tu vsak nase specialne problemy, napriklad trvaly pobyt. Kolko ludi byva v obci vie starosta dost presne ale co mu pomoze ked dane dostava na tych co maju trvaly pobyt a nie na tych co tam realne byvaju. A kto sa niekedy pokusil zmenit trvaly pobyt tak tuto skusenost rozhodne nechce opakovat. Miesto scitavania by to chcelo trochu legislativnej odvahy a zacat robit poriadky v roznych "buzerpredpisov", ktore vznikli mrsenim povodne dobrych zamerov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.iseco.sk/scitanie-2011/

 

Neplanujem im tam vypisat vela toho...

 

A neverim ze si to nevedia vytiahnut z policie alebo neicho podobneho, vsak Obcainky preukaz ma mat kazdy. Tak to im nestaci sa pozriet po databze obcianok a mju tam vsetko ?

 

tam zistis len trvale bydlisko a rodinny stav :birthday:, uz len zistit kde naozaj byvas je neriesitelny problem.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Alm, stat sa udava len ak si na mieste obvykleho pobytu inde ako na trvalom mieste. Ak byvas na trvalom pobyte, teda pobyte, kde ta nasli komisari, zaskrtavas noznost zhodne s trvalym pobytom a v jednotke uz nepises nic :birthday:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

presne tento blog som si od neho včera prečítal

- myslím, že ho dokonale vystihuje

 

je to taký landovský typ - hnedá "inteligencia"

 

ale naspäť k sčítaniu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Od nahnedleho bezpecnostneho experta Ľubomíra Kopáčka je celkom normalne, ze daco take vypusti.

Nenormalne je, ze mu to normalni ludia aj zozeru.

http://kopacek.blog.sme.sk/c/117528/Thor-Steinar-hon-na-carodejnice.html#t2

 

jedno je iste, aj vo vcerajsej diskusnej relacii na STV2 ta naana zo Statistickeho uradu pripustila, ze scitanie anonymne NIE JE a akysi IT specialista tiezstamodial sa vyjadril, ze urobili vsetko pre to, aby udaje neunikli a DUFAJU, ze sa im to podarilo (to bolo tusim v TV novinach)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je ina vec, pri tomto systeme, pokial ma byt nejaky mechanizmus na kontrolu ucasti, co tiez nie je stastne riesenie, sa identifikatoru jednoducho nevyhnu.

Kazdopadne, je nieco ine, pokial sa identifikatory pouziju len na to, na co sa maju pouzit a potom sa zlikviduju, cize nebude okrem urcitej doby mozne sparovanie, aj to len na centralnej urovni, a nieco uplne ine, ked niekto zacne tvrdit, ze stat vedome zbiera udaje o ludoch za tym ucelom, aby ich mohol vyuzit na nekale praktiky.

 

Za prvej republiky, a aj neskor, boli scitacie harky na konkretneho cloveka a su zachovane doteraz. Mnohi tejto nedemokratickej praktike dakovali na kolenach, lebo na zaklade narodnosti, ku ktorej sa hlasili ich rodicia, si mohli napriklad narokovat na statne obcianstvo zapadneho Nemecka, ked emigrovali, alebo na zasielanie dochodkov.

 

Oblubenou hrackou poniektorych expertov, je vypustanie balonikov o sledovani, zneuzivani, kontrole. A vzdy najdu vdacne publikum.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dajme tomu, ze verim statu a nebudem si mysliet, ze udaje (a vsetko co odteraz poviete) budu pouzite proti vam.

Som ale hlboko presvedceny, ze tu prekvita spolocenstvo haj*likov, pre ktorych nie je problem, aby sa k udajom dostali.

Kedze ich mam vsetkych na haku, tak sa scitania zucastnim - elektronicky, aby som tam mohol pravdivo zodpovedat an vsetky polozene otazky a napr. vyplnit do kolonky nabozenstvo: TRAMPSKÉ

:birthday:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto scitanie ma naozaj daleko od anonymity, zastavil ma komisar so zoznamom v ruke, kde su zoradene mena s trvalym pobytom a po vydani formulara a kodu nalepi zvysny druhy kod do zoznamu k menu, kto na zozname nie je, nedostane nic, jednoduche

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu este nikto nebol, ale po nazerani do vzorov harkov neviem, co by mohlo byt zneuzitelne, okrem teda nabozenskeho vyznania... lebo vacsina udajov je zistitelna verejne a zbytok nepovazujem za tak vyznamne informacie, ktore by stali za zneuzitie...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu este nikto nebol

 

U nás sa ešte tiež žiaden komisár neobjavil, ale však má čas ...

... akurát tí, ktorí to chcú mať skôr za sebou elektronicky, tí by potrebovali "svoj kód",

aby to zvládli do 29. mája.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Harky by mali byt u obyvatelov do 20.5.2011. Elektronicky sa bude dat scitat od 21.5.2011, skor sa ten program neotvori. A zatvori sa 29.5.2011.

K tomu zoznamu ludi...mena su smerodatne len pre komisarov...inak sme vsetci okodovani :birthday:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov