Skočiť na obsah

Fukušima a jadrové elektrárne mimo kontroly


alamo

Odporúčané príspevky

no, zase ideme do ideologie. Neda sa predsa jednym dychom tvrdit  ze sa minaju peniaze na solar, ze je prostredie orientovane len zisk a este odsudit vladu za to ze kona podla zelania obcanov. 

Teda da, ale potom je zbytocne diskutovat, nech sa deje cokolvek, tak je to zle. 

 

Ale posledny pokus : dopyt po elektrine nerastie skokovo,  nie je dovod. Ani tie elektricke auta nepridu naraz.  A JE sa sice neda postavit za rok za dva ale za styri uz ano, ak sa teda nestavia na slovensku.   A ani nie elektrarne co sa budu odstatovat v nemecku nie je nemozne neodstavit ci nasledne predsa len spustit.

 

A   elektrarne v nemecku sa neodstavuju koli hrozbe cunami, ale pre  prosty fakt ze po fukusime este viac klesla dovera,   v japonsku totiz jadrovy dozor sa stal sucastou jadroveho biznisu,  a tak ludia v nemcku prestali verit aj nemeckemu dozoru.  Je lahke vladnut ako diktator ale nalada proti JE bola v nemecku tak silna ze to politicky neslo udrzat.  A to ze Angela je vsetko ale nie populista je dost jasne, takze ked to nedala ona,  tak v dohladnej dobe nikto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

však OK, ale ty sám si opakovane písal, že brexit je názorný príklad toho, že bežní ľudia nemajú dostatok informácií / vedomostí na to, aby mohli rozhodovať v tak komplexných záležitostiach. otázka za sto bodov je, či majú bežní občania dostatok informácií na to, aby rozhodovali v tak komplexných záležitostiach, ako je energetika

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie nemaju, to vies aj ty. a nie len bezni ludia, toto je nieco kde ma znalosti len velmi uzka skupina specialistov. a kedze medzi nich nepatrim, tak sledujem co hovoria, odklon od je v nemecku je iracionalny ale kolaps vo vyhlade 10 rokov nehrozi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek2

 

Samozrejme, že bežní občania nemajú odbornosť nato, aby rozhodovali v záležitostiach, ako je energetika. Nemajú ani znalosti rozhodovať v iných oblastiach, ako zdravotníctvo, veda, priemysel, armáda, školstvo, poľnohospodárstvo. Majú ale právo voliť a v zastupiteľskej demokracii odovzdávajú moc politikom, ktorí týmto veciam rozumejú často ešte menej. Nikde nie je explicitne dané, že politik, prezident, alebo poslanec musí mať nejakú minimálnu úroveň vzdelania. Väčšina politických lídrov má dnes právnické vzdelanie a na ministerské posty nominujú „odborníkov“ podľa straníckeho kľúča a nie odbornej spôsobilosti. No je to vždy lepšie, ako by si nejaká elitná skupina expertov uzurpovala právo rozhodovať len preto, že sú odborníci v danej oblasti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Keď sa povie "jadrová elektráreň mimo kontroly.."

Čo tak Mochovce?

https://www.postoj.sk/39634/taliani-robili-v-mochovciach-veci-ktore-nedavali-zmysel

Taliani robili v Mochovciach veci, ktoré nedávali zmysel

 

https://domov.sme.sk/c/20909024/inzinier-mochovce-dnes-nemozu-fungovat-v-bezpecnom-rezime.html

Inžinier z Mochoviec: Manažéri Enelu sa pri problémoch správajú ako deti

„Títo chlapci dostali príkaz z Ríma, aby čo najskôr ukončili výstavbu závodu. Bez ohľadu na to, či bude fungovať, alebo nie. Nikto z nich si neuvedomuje, čo znamená zle postaviť' jadrovú elektráreň. Žiadny z nich si neuvedomuje, že ich dnešné kroky môžu byť spúšťačom veľkej jadrovej udalosti.

 

Kedykoľvek sa pokúsite im pripomenúť dôležitosť toho, čo robíte, dávajú detské ospravedlnenie, ako napríklad ,inde je to ešte horšie‘. Pôsobia ako školáci, ktorí dúfajú, že nakoniec niekto vyrieši problémy za nich."

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mochovce sú v poriadku. rakúsko je hysterické a taliansko má na vývoz veľa energie? alebo naopak, je to jedno.
mochovce sú ekonomická a politická zbraň, dávno mohli naplno vyrábať energiu.
prípadne môžeme vypnúť počítače a zapáliť sviečky a kupovať energiu z enelu.
problémy mali elektrárne kdekade po svete, len treba hrabnúť do témy.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game

Niečo predsa len..

Koledujeme si o kolosálny prúser..

Aj ten tvoj "koment", je tak nejak "esenciálny" dôvod (jedným z mnohých), prečo to v Černobyle "prdlo"..

Nejaký "papaláš", sto ku jednej, už pri pokuse zmieniť nejaké trable zareagoval rovnako ako ty..

..

A teaz budem SPROSTÝ..

Slovné spojenie "babka demokratka" dostalo nový rozmer.

Keď sa povie "globálne otepľovanie", to si samé "vedci tvrdia"..

A tu zrazu "argument - politická a ekonomická zbraň"..

He..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game,  a kto je na vine ze nevyrabaju ?  :)  Ale len tak otazka, odkial vies ze su v poriadku ? Ja netvrdim ze nie su, ale pokojnejsi budem ked to potvrdia aj ine organizacie ako je slovensky jadrovy dozor. 

A len tak na okraj, 

hovorime  zhruba  o 7 000 GWh , ktore vyrobia rocne,   cena na burze je okolo 45 EUR za MWH,  cize ak zanedbame prevadzku,   tak za cenu dostavby sme mohli dovazat elektrinu 15 rokov,   ak zaratame prevadzku a ich buducu likvidaciu tak sa nezaplatia nikdy. Jedine ak dramaticky vzrastie cena elektriny na europskom trhu.  

A stale pojde o najdrahsiu elektrinu na slovensku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 Ale len tak otazka, odkial vies ze su v poriadku ? Ja netvrdim ze nie su, ale pokojnejsi budem ked to potvrdia aj ine organizacie ako je slovensky jadrovy dozor.

pravdu díš, veľmi pravdepodobne, podľa mňa a toho čo už roky okolo čítam, sú Mochovce v poriadku... ok, kontrola:

ale nie enel a nie rakúšania... to trochu zapácha -_-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taliani su bordelari, nech robia, co robia; nikdy v zivote by som si nekupil od nich ani Fiat (este aj to Ferrari je furt v F1 az na druhom mieste)

rakusania maju boj proti jadru ako narodny sport, o tom ziadna

 

ale mam niekolko blizkych kamaratov, ktori roky robia v Mochovciach

keby slovensky narodny sport nebolo kradnutie, tiez by som bol spokojnejsi

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

netusim, co je to za zdroj, tak len pre info

 

̌́ ́

Tato podivná hromada s názvem „Sloní noha“ opravda nevypadá moc hezky. Momentálně se tento útvar vyskytuje na jediném místě na světě, a to v jaderné elektrárně Černobyl. Podle odborníků jde o jednu z nejnebezpečnějších věcí na světě. Celá desetiletí byla skryta v ruinách jaderného reaktoru v Černobylu, než prosákla na povrch. Stačí stát v její blízkosti 300 vteřin a člověk dostane smrtelnou dávku radiace. A to je dnes její intenzita mnohonásobně nižší, než když se Sloní noha objevila na povrchu poprvé. Pokud jde o složení, je to roztavené jaderné palivo smíchané s betonem, pískem a dalším materiálem použitým na vybudování krytu reaktoru. Vědci objevili tuto Sloní nohu šest měsíců po katastrofě. Do prostoru spustili dálkově ovládaného robota s kamerou, který nafotil první snímek této hmoty. Svým tvarem připomínala sloní nohu a tak se zrodil její název. Tehdy byla Sloní noha ještě mimořádně horká, obsahovala podle vědců dokonce neznámé krystalické elementy nazývané černobylit. Vážila odhadem několik tun. Dnes vydává radiaci desetkrát menší než tehdy, a přesto je pro člověka přípustné v její blízkosti stát jen cca minutu až minuty dvě. Předpokládá se, že nebezpečná míra radiace v lokalitě reaktoru vymizí asi až za 100 000 let.

https://www.facebook.com/czechscience/?__tn__=kCH-R&eid=ARBs1wOZ56sYbXEPteHfr2IngVlNgc9L7R69g_C_jfN-HZZ_pZl4nrh3uF9LATtrTOdlfIVj1zeEljIR&hc_ref=ARR0P65lhWHxcWpcDjVq45DGZiBiLqKoaXFVzM7xFqkj6vRgjH5ZIZ69Zomh15VxRgI&fref=nf&__xts__%5B0%5D=68.ARDoFxSxDibrW2BTjWYSJi8eI2OqhagoSHtjAO5MZu_Y2XhcTvpIk0Fruf77Fvss3gPyGghBjK6_zP-EzpYkVAh0TJ6AFC7qikViPQ67CWFnfNO-YNDtcznTnH3XwL3tOdmaQmYHe6NYfTXEqfS8UIoDCjAkYqdFRWXhSGBJ8rxbD5gi3Y10BT_oX5NDo58mro9qV_0ePzMr3gjX1nW8cjjKYhhS7xbQQ8F0NT54O3jxoYZFjMgdTcBldw3NJWPoJ8t5LTxzmoK7icCoyjnTlyjjvXUp_pytNPcXx16QiCk5J_wjBIyWUtSX0KEKfwk0J_c7AbQ-i7fo5Sv7ZxcWw22mp2F-mfTJyNMSH19SmlE_gLNImCM

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov