Skočiť na obsah

Práca v IT oblasti


Sniper

Odporúčané príspevky

Neviem uz si tie vyrazy nepamatam ale ide o pracu s pocitacom to mi staci. Ze ja ich budem aj opravovat a programovat od toho som daleko. Ved ich viem len kazit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prakticky uz kazda vyssia pozicia (od tej mojej) je viacmenej praca v IT oblasti lebo mas zvereny pocitac o ktory sa musis starat a pracujes s roznym softverom a databazami... Posielat reporty v anglictine, robit tabulky v anglictine, pouzivat firemny softver ktory je len v anglictine.

 

Takze od toho skicara som postupil o level vyssie s lepsim hlodom storocia. Prihlasil som sa na nejaku poziciu v ramci interneho konkurzu a tam je jasne uvedene ze praca s Excell tabulkami ako pokrocily a Anglictina. Takze prizvali aj mna lebo uz ratali ze sa prihlasia len ti co splnaju podmienky. Teraz ide pointa: Ja som si myslel ze ak mam doma nainstalovany na XP-cku nejaky 15 rokov stary MS Office ktory obsahuje excell, ze ovladan excell! Samozrejme som odpovedalze ano ja to doma mam a on ze viete robit na tom toto tamto hentamto a som len kukal jak puk lebo som nechapal ani jednemu vyrazu co pouzil. Takze moja praca v IT oblasti sa velmi rychlo rozplynula.

 

Ja som si myslel toto: V dobe ked uz aj Win10 je zastaraly, mam nejaky stary 32bit srot s XP-ckom ktory zapnem raz za uhorsky rok = som pokrocily uzivatel PC a mozem sa hlasit na akukolvek IT pracu.

Tomáš, ty dynamo :D práca s PC / práca v MS Office, nie je práca v IT ... ale dal som ti bod, lebo som sa dobre zasmial na tvojom príspevku :smilieee:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...





Mňa by zaujímalo, ako niekto môže vo verejnom médiu zverejniť takú donebavolajúcu feministickú hovadinu, že v IT sfére chýbajú tisíce žien. Nie je to tej aplikácii jedno, kto ju naprogramoval, či muž, či žena? A čo iné odvetvia? V uhoľných baniach na Hornej Nitre tiež určite chýbajú tisíce žien.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To bude tým, že existujú exoti, ktorí sa za webmasterov považujú už len tým, že vedia kliknúť na to modré éčko. Nainštalovanie Wordpressu je úplne primitívna operácia, toto by mal vedieť zvládnuť každý, kto chce tvoriť weby. Tomáš rád dáva debilné príklady, takže dám aj ja jeden, je to niečo podobné ako keby sa niekto označoval za kuchára a nevedel by si ani vodu na sporáku ohriať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 13 hodinami, Sniper napísal:

exoti, ktorí sa za webmasterov považujú už len tým, že vedia kliknúť na to modré éčko.

Veď ja som na tomto pohorel. Myslel som si že keď som niekedy v roku 2010 mal v PC nainštalovanú nejakú zastaralú verziu excellu (ktorý som ani neotváral iba tam bol nainštalovaný) tak to znamená že sa môžem v roku 2019 hlásiť na pozíciu kde je práca v excell-i jedna z podmienok.

  • Sorry! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Modré éčko, ako si to ty kedysi nazval, nie je Excel (doteraz nechápem prečo to píšeš s dvoma l), ale Internet Explorer.

Dňa 23. 11. 2006 at 23:53, Tomáš napísal:

Takže na modré éčko neklikám lebo klikám na horiacu zemegulu - alebo to je líška omotaná okolo zemegule?

Tvoje znalosti z oblasti IT nie sú ani minimálne, lepšie povedané nie sú žiadne a nič sa nezmenilo ani za posledných 15 rokov, takže akékoľvek ponuky práce z tejto oblasti úplne ignoruj, ak nechceš, aby sa na tebe smiala celá budova, v ktorej sa uskutoční pracovný pohovor. Fakt by si sa mal niekedy nad sebou zamyslieť a hlavne uvedomiť sa na čo máš, aby si sa náhodou nestrápnil, čo inak robíš dosť často.

pred 8 hodinami, Tomáš napísal:

Myslel som si že keď som niekedy v roku 2010 mal v PC nainštalovanú nejakú zastaralú verziu excellu (ktorý som ani neotváral iba tam bol nainštalovaný) tak to znamená že sa môžem v roku 2019 hlásiť na pozíciu kde je práca v excell-i jedna z podmienok.

Prosím ťa, daj si facku, ty si sa hlásil na pozíciu, kde sa vyžadovala znalosť programu, ktorý si v počítači ani neotvoril? A ty sa ešte čuduješ, prečo na ulici na teba kričia, že si debilkooooo? Toto nemôžeš myslieť vážne, čo si teraz napísal, ty si fakt čistý debilkoooo. 

  • Haha 1
  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viem že modré éčko je internet explorer a používal som ho v tej dobe. Ale potom prišli tie firefoxy, opery, tak som začal používať tie. Ja som len reagoval ako porovnanie že webmaster ktorý vie otvoriť prehliadač si myslí že je webmaster. Ja som tak dopadol. Proste zle som vyhodnotil situáciu. Kedysi v tých starých počítačoch som mal ten balík ms office a tam bol word, powerpoint, excel, publisher. Nepoužíval som to ale myslel že keď viem akú to má ikonku a mal som to kedysi v PC tak môžem tvrdiť že viem čo to je a poznám to. 

To je ako keď sa opýtajú niekoho že cvičíš? A on povie že mal kedysi doma činky. Proste to že má alebo mal činky to už nadobúda taký pocit že mal niečo spoločné s cvičením alebo kedysi plánoval cvičiť a tak môže smelo tvrdiť že má skúsenosť s cvičením. Tak som to myslel. 

Nešlo o IT oblasť len dnes už neexistuje administratívna pozícia bez používania počítača a určitých softvérov. V rámci amazonu hľadali nejakého shipping admina či čo, mal niečo nahadzovať do excelu a vedieť po anglicky. Tak som myslel že keď som mal kedysi v PC nainštalovaný excel a pri hraní playstationu porozumiem misii že destroy enemy base and capture vehicle tak som myslel že viem po anglicky a pracovať v exceli.

  • No neviem, neviem 1
  • Sorry! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 16 hodinami, Tomáš napísal:

Nepoužíval som to ale myslel že keď viem akú to má ikonku a mal som to kedysi v PC tak môžem tvrdiť že viem čo to je a poznám to. 

Poznat a vediet pouzivat su dve diametralne rozdielne veci. Nechapem, ze si zle vyhodnotil. To sa uz prosim ta ako da? 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Keby tak Alphabet, Microsoft a Apple tušili, čo za kapacitu sa skrýva v Galante, že len pozrie na ikonu a už ovláda daný program, tak to by sa tam v momente presťahoval celý Silicon Valley. My tu na Slovensku máme talent, ktorému by sa v 15. storočí nevyrovnal ani Leonardo da Vinci a on plytvá svojim časom paleťákovaním v Amazone. Preboha. Ale možno sme práve objavili Leonarda da Vinciho 21. storočia. Som hrdý na to, že zdieľam rovnaký čas a miesto s takým neskutočným talentom v oblasti IT, stojíme na prahu prevratu v oblasti moderných technológií. Svet už nikdy nebude taký, aký bol predtým [emoji50]

  • Haha 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 8 hodinami, Proteus napísal:

Nechapem, ze si zle vyhodnotil. To sa uz prosim ta ako da? 

Tak ako som uviedol príklad. Kulturista čo podcivo cvičí a spýtajú sa ho či cvičí povie áno, to je jasné, ale je tam aj tá vec že niekto sa tak duševne naladí že chce cvičiť, obdivuje to, v šatni na dverách skrinky má plágaty kulturistov, kúpi si činky lebo si povedal že by chcel byť ako oni... Keď sa ho spýtajú či cvičí tak povie že áno lebo je tak naladený a myslí si že toto bude impulz aby už naozaj začal a podobne. Koľko žien má na zoznamke v profile že športujem a keď sa spýtam tak povie, voľakedy som behávala... občas vyjdem s kamoškou na bicykel... Ale v skutočnosti už si ani sama nepamätá kedy bola. Len proste bola raz s kamoškou na turistike, páčilo sa jej to, tak napíše do profilu že sa venuje turistike lebo je s tým stotožnená. Nejako takto som to myslel. Proste viem zapnúť počítač, viem napáliť CD-čko, upraviť pesničku v audio editore, kliknúť na ikonky, spustiť prehliadač, prečítať si maily, hrať hru, tak som myslel že excel to len otvorím občas do neho niečo napíšem, kolegovia ma zaučia, tak som myslel že to tak stačí. Že treba vedieť anglicky? Tiež som na to šiel systémom "stačí povedať guten tag a už vieš po nemecky" zase kopa žien má v profile že jazyky čo ovládam vyplní nemčina angličtina a keď sa jej spýtam tak povie mala som to kedysi na základke... Proste človeku stačí že mal s tou dovednosťou len nejaké dočinenia aj keď nepriamo a už má pocit že to vie, však sa to doučí, naučí za chodu... 

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 19 minútami, Tomáš napísal:

... Nejako takto som to myslel. Proste viem zapnúť počítač, viem napáliť CD-čko, upraviť pesničku v audio editore, kliknúť na ikonky, spustiť prehliadač, prečítať si maily, hrať hru, tak som myslel že excel to len otvorím občas do neho niečo napíšem, kolegovia ma zaučia, tak som myslel že to tak stačí. Že treba vedieť anglicky? Tiež som na to šiel systémom "stačí povedať guten tag a už vieš po nemecky" zase kopa žien má v profile že jazyky čo ovládam vyplní nemčina angličtina a keď sa jej spýtam tak povie mala som to kedysi na základke... Proste človeku stačí že mal s tou dovednosťou len nejaké dočinenia aj keď nepriamo a už má pocit že to vie, však sa to doučí, naučí za chodu... 

Prepáč @Tomáš, aj keď budeš do nemoty opakovať svoje vysvetľovanie, vždy to budú rečičky na úrovni žiaka prvého stupňa ZŠ, a nie dospeláka.

Obhajuj si to ako chceš, ale ... išiel by si k zubárovi, ktorý zubárske kreslo videl iba z pozície pacienta?! Asi veľmi ťažko!

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 51 minútami, Tomáš napísal:

Kulturista čo podcivo cvičí a spýtajú sa ho či cvičí povie áno, to je jasné, ale je tam aj tá vec že niekto sa tak duševne naladí že chce cvičiť, obdivuje to, v šatni na dverách skrinky má plágaty kulturistov, kúpi si činky lebo si povedal že by chcel byť ako oni... Keď sa ho spýtajú či cvičí tak povie že áno lebo je tak naladený a myslí si že toto bude impulz aby už naozaj začal a podobne

Tak to povie iba cisty debil. To akoze ja si kupim bajk, mentalne sa nastavim, ze budem bicyklovat ale v skutocnosti sedim na riti doma. Niekto sa ma opyta, ty mas bajk, bajkujes? A ja ze jasne bajkujem? To co za iny pises? Dosiel na teba hlad?

Ty si podla toho aj kamionista, no nie? 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spiner

IT schopnosti sú ako gramotnosť. No nevysmieval by som sa z niekoho, kto si nedokáže niečo nainštalovať. Programátor predpokladá, že užívateľ bude postupovať podľa logických krokov. No zabúda na to, že logické sú pre programátora, ale nemusia byť logické pre užívateľa. 

Väčšinou sa za IT odbornosť pokladá schopnosť používať to, čo vymyslel niekto iný. 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No neviem Tono, ale ak sa mi niekto predstaví ako webmaster a nevie si nainštalovať ani takú prkotinu ako je Wordpress (Wordpress je snáď najjednoduchší CMS na inštaláciu, sú to len tri kliknutia), tak to je presne ten istý prípad, ako jeden exot o pár príspevkov vyššie tvrdil, že ovláda Excel len na základe toho, že na ploche videl kedysi pred desiatimi rokmi ikonu. Keby mi ten tzv. webmaster povedal, že nie je žiadny webmaster alebo programátor a vôbec s týmto nepracuje a nemá žiadne skúsenosti, tak za pár minút mu to nainštalujem; takže buď nech si stoja za tým čo o sebe tvrdia alebo nech netrepú voloviny. Hlavne že svojim klientom potom vyfakturujú pár stoviek za "vytvorenie" webu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 12 minútami, Sniper napísal:

 Hlavne že svojim klientom potom vyfakturujú pár stoviek za "vytvorenie" webu.

To je otázka trhu. Môžem vymyslieť seba geniálnejšiu vec, ale ak mi ju nikto nezaplatí, tak žiadnu trhovú hodnotu nemá. Ak niekto napríklad "opajcne" algoritmus z webu a dokáže ho aplikovať v programe, ktorí potom predá, tak to hodnotu má.

Tak to v IT funguje. Väčšinou už biznis nerobia programátori, ale manažéri, ktorí ich zamestnávajú. Obyčajne by oni nič sami nedokázali naprogramovať, ale nasľubovať vedia... Problémy nech potom riešia technici s "babími" zákazníkmi.   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je práve tá neznalosť, o ktorej píšeš. Keby ľudia tušili, čo obnáša obyčajná inštalácia Wordpress, tak by si rozmysleli, či by za tento úkon "webmasterom" zaplatili také peniaze. Ale ak sa do toho má počítať inštalácia a nastavenie pluginov, či šablón, tak tam to môže pridať na cene.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono

ty ovladaš python? To je dobra vec na matematické aj fyzikálne výpočty... Ja keby som mal pracovat v tejto oblasti tak jedine ako koder a tvorca algoritmov, pretože inštalovat a hrajkat sa s nastavením to by ba vážne nebavilo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov