Skočiť na obsah

Majstrovstvá sveta vo futbale 2022 (Katar)


tomassi

Odporúčané príspevky

  • Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • tomassi

    4

  • Ryan Giggs

    3

  • Sniper

    1

  • game

    1

 

nie

túto tému som založil kvôli nasledujúcemu príspevku

(aby sa nemiešali témy)

 

a chcel som, aby téma mala reprezentatívny úvodný príspevok

keďže ak by som po založení

ihneď napísal príspevok spojilo by mi ho s úvodným

ten by teda reprezentatívnym už nebol

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 

teraz k veci:

 

niektorí sa ešte čudujeme, prečo sa volili MS aj za rok 2022

a exekutíva FIFA

začína chytať býka za chvost

presnejšie Franz "kaiser" Beckenbauer

 

ktorý navrhuje, aby sa MS 2022 v Katare hrali v januári

- hlavným dôvodom by mali byť neúnosné teploty

 

Čítajte viac: http://futbal.sme.sk/c/5669149/beckenbauer-navrhuje-aby-sa-ms-2022-v-katare-hrali-v-januari.html#ixzz179OrWaCl

 

čo vy na takéto januárové MS vo futbale?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pri predstavovani kandidatury Katar garantoval, že sa bude hrať na klimatizovanych štadionoch. Neviem teda prečo špekuluju s novym terminom.

Mimochodom, tie štadiony maju byť stavebnicove, po skončeni MS ich chcu rozobrať a darovať rozvojovym krajinam. Reku... jeden by sa zišiel aj nam, lebo takym tempom ho u nas do 2022 aj tak nepostavia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nadviazem na giggsa co som sa docital v sporte. Technicky chcu zabezpecit aby teplota na ihrisku vhladisku a treningovych plochach bola do 27 stupnov. potom som cital ze na ligu v Kuvajte(cudujete sa preco pisem o kuvajte, je to jedno,ale taky clanok bol v sporte),kde hra 8 muzstiev chodi 200,300 ludi. V katare maju spravit 12 stadionov, minimalna kapacita 45 000. Katar ma 1,7 miliona ludi vraj ked tam bol prvy krat Blater mala 400 000. maju 3. najvacsie zasoby plynu a ropy(cital som sporte asi blbost), ale ze peniaze budu mat aj o 12 rokov. Ale cital som ze HDP na hlavu maju 31 000 USD(10.najvacsie na svete)a tu sa zase dostanem k giggsovmu prispevku , podla mna take HDP ma aj bratislava. Inak rozhloha statu je 11000km na druhu a slovenska 49 000km na druhu. Vsetky stadiony budu v okruhu 30 km a v dohe 3 a vnejakom inom meste 4(zrejme predmestie dohy).

 

Nemali by sme sa cela krajina prestahovat do kataru?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

To neprejde. Museli by uplne prekopať pravidla. Skôr to bude tak, že počas oboch polčasov urobia nejaku 5 minutovu prestavku na občerstvenie. Pripadne takych prestavok viacero.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

pripravovaný šampionát v Katare má už teraz pekne dlhú históriu škandálov, ťahajúcu sa spred priznania usporiadania.
tento týždeň vyšli najavo otrocké podmienky a denne smrteľné prípady nepálskych robotníkov na stavbách, pripravovaných na šampionát.
 

toto je ešte pod pianom, aspoň kúsok :
 

Už predchádzajúce škandály by mohli stačiť na to, aby Katar prišiel o šampionát vo futbale. Správy o otrockej práci robotníkov z Nepálu ich však ešte prebíjajú. Katar sa však napriek nim nemusí báť.

Zostaviť rebríček zo škandálov súvisiacich s futbalovým šampionátom 2022 v Katare a vyhlásiť jeden za najobludnejší, je takmer nemožné.  Všetky sú jedinečné. Napríklad e­mail bývalého podpredsedu predsedovi FIFA s otázkou, „či si naozaj myslí, že si môže kúpiť predsedníctvo tak, ako si kúpil majstrovstvá sveta“.

O nič nezaostáva ani reportáž France Footbalu o tajnej večeri u Sarkozyho, na ktorej katarský princ sľúbil predsedovi UEFA, že ak „zoženie“ dosť hlasov  pre Katar, tak vstúpi do Paris St. Germain ako investor. (Tak sa aj stalo.)

Aj toľko by mohlo stačiť na prehodnotenie dejiska šampionátu. Správa britského Guardianu o desiatkach mŕtvych Nepálcov a ďalších stovkách pracujúcich v neznesiteľných horúčavách na projektoch „World Cup“ 2022 však prebíja všetko.

Podľa dokumentov, ktoré získal Guardian priamo z nepálskeho veľvyslanectva v Dauhe, len za dva letné mesiace zahynulo na infarkty, srdcové zlyhania či pracovné nehody prinajmenšom 44 robotníkov. Brutálne podmienky zamestnávania Nepálcov, ktorí tvoria najväčšiu skupinu gastarbeiterov v Katare, noviny označili jednoducho za otrocké.

Napriek tomu, od generality FIFA, ktorá sa zíde o týždeň v Zürichu, sa dá očakávať všetko, len to nie, že odhaleniami – napríklad aj konfiškácie pasov, nevyplácanie miezd, odopieranie prístupu k pitnej vode v púšti, atď. – sa bude vážne zaoberať. Už úvodom spomenuté škandály napovedajú, že ropný emirát si majstrovstvá jednoducho kúpil a už za ne aj zaplatil. A vziať mu ich už len vzhľadom na prebiehajúce „plnenia“ dohody (Paris St. Germain) sa nedá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov