Skočiť na obsah

Ako si nájsť lepšiu prácu?


Tomáš

Odporúčané príspevky

no moj pohar trpezlivosti pomaly preteka a zacinam sa tiez obzerat po niecom novom. Len co po rokoch pozeram profesiu, tak tie platy su celkom smutne a kvoli 100-200€ sa mi zas pracu menit nechce a asi ani neoplati :/

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale prave ja co som najchudobnejsi z fora som napisal: "pod pojmom dobra praca / lepsia praca nieje myslene len plat ale vseobecne vsetky podmienky teda kolektiv, socialna vybavenost budovy, povaha nadriadenych, pracovny cas (pri tych co maju rodiny), ci su odbory, ci je moznost vybrat si dovolenku, ako su riesene gastrolistky a stravovanie a hlavne doprava! Z toho som sa uz poucil ze vediet sa dostat do prace ma cenu zlata! Naco vam je zamestnanie mimo civilizizacie kam sa nemate ako dostat a este vacsina fora je na strane firmy ze to je tvoj problem ako sa tam dostanes. Ale tak nebolo by predsa len aj pre zamestnavatela fer objednat nejaku dopravu a ked sa mu vedia ludia dopravit do prace tak lepsie pojde vsetko? Chapete rozmyslajte aj trochu odborarskou hlavou ze clovek nieje stroj a neodvolavajte sa hned na to ze zamestnavatel neni povinny toto neni povinny tamto ale troska sa ludsky na to pozriet ze ak zamestnancom nejake (nepenazne) benefity daju tak obe strany su spokojnejsie. Ved na korejcov tolki nadavaju a pritom taky socialny pristup ako ma samsung nema ziadna europska firma! Zmenove autobusy zadarmo pre kazdeho bezohladu na to ci ste sbs-kar alebo upratovacka cez inu externu firmu, tolko druhov bufetov a obcerstveni ako niekde v maxe, bankomat v areali, verejne pocitace s internetom, ciste satne, klimatizacia, ubytovna zadarmo, prilezitostne autobusy zvazajuce ludi pri celozavodnej dovolenke az do rumunska a srbska ci na vychodne slovensko o ktory sa da ziadat vo formulari ze do ktoreho mesta chcete ist a daju to do trasy, kazdy tyzden zalohy... Vidite ak to korea dokaze tak ini preco nie. Zaraba sa tam sice minimalka ale naco mi bude dvokrat vacsi plat ked sa tam nemozem ani najest, nemam sa tam ako dostat, keby som nemal kde byvat z coho by som uhradil ubytovnu do prvej vyplaty, ked som bez penazi a ziadne zalohy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie Tomas, nebolo by to fer.

Ano, ako benefit je doprava super, avsak nechci od zamestnavatela, aby robil to, co tebe vyhovuje. Ak je samsung taky paradny na dopravu, preco si tam neostal? Vieme...

 

Chapem ta, kazdy premyslame nad tym, co nam chyba,o co si mysime, ze sme ukrateni. Inak, ty si skutocne myslis, ze tu dopravu mas zadarmo? Tu si pekne platis a strhavaju ti ju z platu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vo volkswagene a amazone ano, to je oficialne ze sa treba na dopravu prihlasit a istu sumu strhavaju co riadne vydokladovane vo vyplatnej paske. V samsungu ziadna zrazka na paske o obytivni ci doprave nieje. Rovnaka zarabal aj ten co byval na ubytovni, aj ten co dochadzal az zo 70km vzdialenosti a aj ten co bol domaci a nevyuzival ani dopravu ani ubytovnu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Existuje vôbec zamestnanie, v ktorom by si nefrflal, že tebe pánovi veľkomožnému niečo nevyhovuje? Keď sa ti nepáči, môžeš kedykoľvek odísť. Však si ešte nedávno strúhal frajera, že si sa vedel narodiť v okrese s najnižšou nezamestnanosťou na Slovensku a nemáš problém ísť o dům dál.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Frfleš, pretože ty si vždy v každom zamestnaní nájdeš výhovorku, prečo ti nevyhovuje a necháš sa vyraziť pri prvej vhodnej príležitosti alebo ideš sám, keď ti niekde inde ponúknu o 10 centov viac na hodinu. Ale firmy už sa ti míňajú, tak si nútený pri kontajneroch stráviť viac ako mesiac v kuse.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Hnusni kapitalsit a vykoristovatelia... zotrocovatelske zapadne korporacie.... zas mi zvysili plat... druhy krat tento rok... Toto by sa za socializmu nestalo!

 

asi si moc dobrý.  teš sa a raduj, lebo nie každému bolo toľko umu a šikovnosti dopriaté. Snaha je k ničomu, keď umu pomenej...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

Čítam si stránku pre profi vodičov tak nostalgicky som si zaspomínal na dobu keď som sa túžil stať kamionistom. Našiel som vymenované veci čo vodič potrebuje na to aby mohol byť vodičom... Hrubým som zvýraznil ktoré body spĺňam:

 

Vodič nákladnej dopravy musí:
- mať výborné vodičské schopnosti
- mať komunikačné schopnosti (hlavne kuriéri)
- vedieť ako bezpečne uložiť tovar
- mať schopnosť koncentrovať sa na dlhých tratiach
- vedieť obsluhovať tachograf a iné zariadenia vo vozidle
- poznať príslušné predpisy podľa prepravovaného tovaru (napríklad ADR, ATP atď.)
- mať nadhľad nad situáciou a byť sebaistý pri práci, ktorú vykonáva
- mať dobrý zdravotný stav
- vedieť rýchlo reagovať
- mať orientačné schopnosti
- dokonalo poznať cestné, dopravné a iné predpisy
- poznať cudzie jazyky (podľa toho do akých krajín cestuje)
- mať rád šoférovanie

 

 

To je gól čo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z Galanty do Bardejova až do obce Kružlov ako jedna cesta naraz bez zastavenia a potom z Galanty do Sabinova cez Prešov a späť s jedným krátkym zastavením v Prešove, druhým v Sabinove a späť naraz... Dlhšie trasy ani kamionista nejde naraz. Tam majú také že po 4 hodinách musí zastaviť a po 12 odpočinok. To v časoch keď D1 nebola kompletná ani po Žilinu takže dosť sa išlo po bežných komunikáciách čo ešte dlhšie trvá ako teraz keď už súvisle sa dá ísť až pred Žilinu a okolo Popradu je už tiež hotovejšia ako kedysi. Už je cesta kratšia ale vtedy bola cez 5 hodín minimálne. Aj viac, nemeral som ale skoro ráno som vyrazil a až poobede som dorazil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nooo, povedzme, že by si to teda ešte odšoféroval, ale tam sú aj iné povinnosti, či...? Neviem, či kamionisti vozia len jednému odberateľovi, alebo aj viacerým, ale ak vozia aj viacerým naraz, nepoplietol by si dodávky? A keby sa ti niečo cestou na aute pokazilo, čo by si robil? Nespanikáril by si?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov