Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Stránka WikiLeaks v poslednej dobe zverejňuje informácie, ktoré vláda USA označuje za tajné a podľa ktorej ich zverejnenie môže ohroziť životy ľudí, ktorých sa tieto informácie týkajú. Včera WikiLeaks na svojom webe uverejnili materiály týkajúce sa komunikácie medzi diplomatmi, ktoré vláda USA označila za tajné, predtým zverejnili údaje týkajúce sa amerických vojenských operácií (napr. v Afganistane). Tak na svetlo sveta vyšli skutočnosti, ktoré nemali byť zverejnené, lebo mohli by poškodiť obraz USA vo svete, ale aj spôsobiť problémy mnohým ľuďom.

Myslíte si, že toto čo robia WikiLeaks je správne alebo sami si neuvedomujú čo môžu napáchať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nejako sa mi to celé nepozdáva ... to že niečo malo prívlastok SECRET, tak to bolo určite pre nejakú príčinu. Odtajnenie týchto informácií narobí viac škody ako prospechu, a je pravda, že to dokonca môže ohroziť mnoho ľudí, ochladiť politické vzťahy a vyvolať aj iné konflikty (možno aj vojnové) - všetko to môže mať za následok tzv. domino-efekt. S takýmito vecami by sa nemalo zahrávať, lebo to fakt môže mať fatálne následky. Aj keď - možno sa nakoniec konečne dozvieme ako to bolo s tým 11.septembrom a inými konšpiráciami.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sledujem to dosť sporadicky, ale ...

je zaujímavé odhaľovať a prichádzať na riešenia konšpirácií a tajomstiev riadenia sveta ... hoci nakoniec každý poctivý zázrak trvá tri dni a konšpirácie sú zvyčajne zaujímavejšie, kým sú v štádiu konšpirácií, a sivé eminencie kým sú sivými.

 

okrem toho nie na všetky odhalenia je pripravený svet ... niektoré veci sú tajné, lebo také majú byť.

 

v tom svätom zápale wikileaks zabúda myslím na zásadné veci ...

 

jedna je tá, že bez toho, že by som sa chcela dotknúť kohokoľvek na tejto planéte, svet netvoria len uvedomelí vzdelanci, ale aj neuvedomelí a fanatickí vzdelanci, a svet to sú aj fanatici a politické a náboženské uskupenia každého druhu ... nie každé znesie odhalenia každého druhu, a môžu sa utopiť v odvete alebo aby som bola aj dosť dramatická, v krvi.

 

druhá je, že minca má dve strany. nie je to len o tom, že sa odhalia nejaké tajnosti. je to aj o tom, že šikovní, nebezpeční a doteraz neviditeľní tichí politici v tom vidia alebo uvidia svoju šancu

len jedno nebezpečie z mnohých

 

Podľa tajných správ z amerického veľvyslanectva v Ankare turecký premiér Erdogan nenávidí Izrael a šéf tureckej diplomacie Davutoglu je mimoriadne nebezpečný.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V jednej TV s mierne bulvárnym nádychom hovorili o katastrofe v medzinárodných vzťahoch, v súčasnom svete a v súčasnej situácii je to najmenej čo by si každý želal. Sú veci, ktoré by sa nemali zverejňovať a v prípade nejakého eskalajúceho konfliktu (obľúbený domino efekt vždy funguje spoľahlivo) WikiLeaks budú brať plnú zodpovednosť.

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fatalne nasledky. o com by mali byt tie informacie aby to malo fatalne nasledky na vas?

11/9 asi tazko, je nieco horsie?

 

Ked uz je 11/9 a nato nepotrebujete ziadne tajne info, co by na vas zaposobilo fatalne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://komentare.sme.sk/c/5666967/neplanovany-prinos-wikileaks.html

 

O wilikse som si dosial precital tento vydareny clanok, potom v teme dna som si vypocul toho lavicoveho cloveka a uz v mediach informuju o zaujme USA o osobu toho ansana, ake paragrafy nanho, ale hlavne o cenzure webu. Ze v USA uradnici maju stranky blokovane? A nejaka krajina to chce blokovat celkom, ak sa nemylim tak Francuzsko? Zaujimave.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ze v USA uradnici maju stranky blokovane?

Ja mam v praci blokovany facebook, youtube a kopec dalsich... ooooo, cenzura. Pracovnik na urade nema co po browsovat wikileaks, ani po ziadnom inom zabijacovi casu.

Francuzky pristup je chory, ale od povodcu odpajacieho zakona (mame podozrenie,ze stahujes warez, tak ta odpojime od netu), som nic ineho necakal.

 

Co sa tyka samotneho wikileaks, tak plne suhlasim s aljakom. Mozno, ze ciel stranky je slachetny, ale cesta do pekla je dlazdena dobrymi umyslami. Tie dokumenty su tajne z nejakeho dovodu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže WikiLeaks začala zverejňovať citlivé informácie o dôležitých lokalitách o ktorých sa USA vyjadrili, že by mohli zásadne ohroziť nielen národnú bezpečnosť, ale aj životné prostredie, zdravie občanov či hospodársky život.

 

Podľa týchto informácií potencionálni teroristi môžu teraz vedieť, ktoré ciele sa považujú za strategicky dôležité. Takže ak sa stane, že náhodou niekde vyletí do luftu nejaká chemická továreň a do vzduchu sa uvolní množstvo jedovatých plynov alebo sa pretrhne vodná hrádza a zatopí obrovské územie alebo sa zničí podmorský kábel čím sa odpáli internet pre polku svetadielu, tak sa poďakujte WikiLeaks.

 

 

WikiLeaks zverejnili zoznam strategických cieľov podľa USA

 

Myslím, že už je len otázku času kedy sa WikiLeaks zaradia na zoznam teroristických organizácií.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ja by som to urcite takto cierne nevidel.

Clovek nepotrebuje nejaky super tajny dokument aby si uvedomil, ze ropovod zasobujucu polovicu strednej a vychodnej europy je citlivym miestom. Na tom zozname nieje nic prevratneho a ani neocakavaneho.

 

Tak isto nemam pocit, ze by teroristom islo o nejake strategicke ciele. Im ide v prvom rade o strach obyvatelstva, preto sa zameriavaju hlavne na miesta, ktore v obyvatelstve zakorenia pocit strachu - hromadna doprava, trhoviska, alebo symboly krajiny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No axel,taky vyplod som este nepocul a nevidel a to sa smejes nam konspiratorom. titulok na SMe - Asange zodpovedny za vyhodenie krizovatky plynovodou na Sibiri. Fetujes?

 

A teraz vazne. Koho povazujes za teroristu schopneho to urobit? S akym cielom? Arab aby sa nepredaval rusky plyn?

 

--------

Chodi relacia neviem na akom kanale,kde mladi anglicania robia v krajinach tretieho sveta. proste aby skusili robotu. videl som ich stavat v nejakej vychodo.aziskej krajine robit priehrady medzi riekou, morom a tam kde chovali morske zivocichy.

Ale teraz pracovali v nejakej africkej bani - povrchovej. pre mna to bolo nieco neskutocne. Hlboka diera, nieco podobne ako tie americke doly na zlato. Ale nemali tam dopravnikovy pas a ludia - domorodci to s lopatou vyhadzovali kazdy jeden polmetra vyssie. Bolo to sypke ale nieco neskutocne. neskutocny rad ludi vyhadzovalo vyssie nie celkom piesok ale bolo to dost sypke.

  • Odobrať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to, že šéfa portálu WikiLeaks uväznili pre sexuálny prečin, z neho urobilo jánošíka, čo bohatým berie a chudobným dáva, jediného spravodlivého, ktorý povie obyčajným chudákom, ako to v skutočnosti je ...

neskoro som prišla k tomuto článku, v rádiu som začula, že ho podržia minimum do 14. vo väzbe, komplet celú debatu nemám silu prečítať,

ale debata k tomu je pozoruhodná, to rozhodne : )

sem tam sa ozývajú triezvejšie hlasy, pre niekoho je to človek, ktorého "podporujú miliardy ľudí", pre niekoho nafúknutá bublina, niekto by chcel vedieť všetky tajomstvá, lebo na ne má chudoba právo, ale hlavne je to teraz pre kdekoho "mučedník", ale aj hlas z davu:

Ano

je to mucednik. On uz moze teraz zacat vrazdit a znasilnovat aj pred kamerami. Pre istu skupinu ludi bude vsetko sfalsovane, a dotycny bude mucednik.

Uz len cirkev aby zalozil a stal sa jej panbozkom.

 

nuž ... :)

 

nepotrebujem vedieť všetky tajomstvá :)

oveľa lepšie je mať ich v štádiu hádania, a okrem toho je jedno, či je odhalený strategický bod atómová elektráreň v usa či ropovod družba ... od šialencov vyhadzujúcich do luftu seba a všetko čo im vnukne ich vymytý mozog a ich internetový poradca, je to jedno ... povie hurá, a my tu máme po ropovode a zimu na krku ... brr :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No axel,taky vyplod som este nepocul a nevidel a to sa smejes nam konspiratorom. titulok na SMe - Asange zodpovedny za vyhodenie krizovatky plynovodou na Sibiri. Fetujes?

 

Ešte jeden debilný príspevok na tomto Fóre v podobnom znení a budeš sem chodiť už len cez proxy. To som parafrázoval vyjadrenia denníkov, ale zrejme tvoje obmedzené videnie nedokáže pochopiť medzi tým rozdiel. Nabudúce si skús kliknúť na odkazy, ktoré bývajú v príspevkoch aby si sa dostal do obrazu.
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sú veci, ktoré by sa nemali zverejňovať a v prípade nejakého eskalajúceho konfliktu (obľúbený domino efekt vždy funguje spoľahlivo) WikiLeaks budú brať plnú zodpovednosť.

Takže ak sa stane, že náhodou niekde vyletí do luftu nejaká chemická továreň a do vzduchu sa uvolní množstvo jedovatých plynov alebo sa pretrhne vodná hrádza a zatopí obrovské územie alebo sa zničí podmorský kábel čím sa odpáli internet pre polku svetadielu, tak sa poďakujte WikiLeaks.

 

Myslím, že už je len otázku času kedy sa WikiLeaks zaradia na zoznam teroristických organizácií.

Toto pises pri plnom vedomy? Pozri na prispevok vyssie ake to ma nasledky.

------

Ale vazne. Poliakom sa stracaju iluzie. Co je na tom zle? Poliaci si zvolia mozno "realnejsiu vladu"

http://www.sme.sk/c/5673921/polsky-premier-wikileaks-nam-vzali-iluzie-o-usa.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dostal som vystrahu, ze este jeden blby prispevok. Ano priznam nejaky blby prispevok v tomto vlakne sa najde. Kde nie?

 

Ale. je normalne, aby ste boli na diskusnom ci inom fore, napisali prispevok, a ten prispevok sa tam nedostane(nezobrazi), to neviem preco, proste vam vypise, ze vas prispevok musi prekontrolovat moderator.

 

Priznam sa ked som to videl prvy krat...

 

Wiliks je dobra tema ja som dostal 4- a vsetky ostatne prispevky musia byt uz len lepsie.

Citajte si to.

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslím, že mnohé veci by mali byť odtajnené už len preto, lebo dôvodom ich utajenia je len to, aby niektorý štát/politik/vláda zabezpečili ilúziu, ktorú o sebe vytvárajú pred ľuďmi. Pred niekoľkými mesiacmi napríklad na wikileaks zverejnili video masakru civilistov vojenským vrtuľníkom v Iraku...takéto veci by sa mali dostať na verejnosť, pretože ľudia by mali mať právo vedieť o vojnových zločinoch aj ak sú páchané štátom s ktorým sme v aliancii. Na rozdiel od toho...nevidím napríklad dôvod uverejňovať zoznam strategických cieľov, pre ľudí žijúcich blízko týchto cieľov to môže byť cenná informácia, ale myslím, že len idiot si bude myslieť, že bývať blízko vojenskej základne, továrne na výrobu zbraní alebo nejakej dôležitej infraštruktúry znamená, že vás pri útoku obídu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pred niekoľkými mesiacmi napríklad na wikileaks zverejnili video masakru civilistov vojenským vrtuľníkom v Iraku...

 

No pozor, pokial narazas na video s reportermi, tak je to ukazkovi priklad, preco maju taketo veci ostat utajene. Media sa snazia zo vsetkeho vyrobit senzaciu a nemaju pri tom problem vsugerovat divakovi veci, ktore tam vlastne niesu a rovnako nemaju problem zamlcat fakty, ktore by velkost senzacie znizili.

Takze -

1) Ti ludia s ktorymi tam ti reporteri boli boli ozbrojeni, ak47 a rpg7 (a nie, skutocne to nebol objektiv). Clovek, ktory pozna siluety tych zbrani ich na tom videu musel 100% vidiet. Vacsinovy divak, ktory netusi ako tie zbrane vyzeraju ich tam bude velmi tazko hladat. Uplne najlepsie je, ze reporteri boli oznaceni cervenym kruzkom prave v momente, ked boli tie zbrane najlepsie viditelne, aby zamerali pozornost divaka na tie kruzky a nie na zbrane. Fotky znicenych zbrani z miesta cinu sa daju najst aj v oficialnej vysetrovacej sprave.

 

2) Par blokov odtial bola pozemna jednotka (ktora sa objavi na konci videa, ked prijde namiesto cinu) napadnuta strelbou s lahkych zbrani a rpg7. AH64 bol privolany ako podpora tejto napadnutej jednotky.

 

3)Reporteri neboli oznaceny modrymi vestami press - tie vesty nefasuju nasrandu, kebyze ich maju, tak ich posadka vrtulniku lahko identifikuje.

_____

Fakty su take, ze reporteri boli sucastou ozbrojenej skupiny, ktora sa pohybovala v bojovej zone. Reporteri neboli oznaceni a vestecka gula bohuzial nieje standardna vystroj modernych vrtulnikov, takze si piloti nemali ako zistit, ze su to reporteri a nie dalsi ozbrojenci.

 

A hodnotit profesionalitu pilota, ktoreho zivot visi kazdy den navlasku z pohodlia vyhriateho domova je strasne jednoduche

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

darkman, bol si na vojne, ci vies ako tie zbrane vypadaju?

Hlavne by ma zaujimalo o ake video islo a co sa tam naslo. typujem nieco ako po pentagone?

Na videu nic a nasli by tam aj boing. Myslim ze som trosku zhliadol aj video(vlavo od vrudulnika budova a na jej strane postrelali 5 ludich), darkman odkial cerpas svoje informacie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

darkman, bol si na vojne, ci vies ako tie zbrane vypadaju?

Viem, ako tie zbrane vyzeraju. Kvoli tomu nemusi mat clovek za sebou vojnu :hanba: Staci sa o problematiku trosku zaujimat a vsetko co clovek potrebuje najde na nete. Rovnako podobne siluety dostane clovek pod kozu pri hrani leteckych simulatorov, ktore su dnes na hodne vysokej urovni.

 

Video ti teraz hladat nebudem, boli to zabery z kamery strelca.

 

darkman odkial cerpas svoje informacie?

Hlavne z inych for. A hlavne z takych, kde su ludia schopni podobne veci prebrat s daleko triezvejsou hlavou ako v diskusiach sme. A kde sa vyskytuju aj ludia, co maju blizsie k fachu a vedia sa lepsie vyjadrit k tomu, co sa tam dialo.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

:cem:

takto nejako mi zatiaľ pripadá scenár ...

ohlásené veľké odhalenia, odhalené nejaké depeše, polovička sveta odhalenia odsudzuje, polovička má nového Robina Hooda

hon na čarodejnice, sherwoodsky les sa hemží scottland yardom a švédskymi dievčinami, patetické napínavé "oslobodenie",

ohlásený vznik národných odnoží podobných svojmu veľkému vzoru WikiLeaks

WikiLeaks uverejňuje naďalej odrobinky z USA, žiadne svetoborné odhalenia z kalenia svetových vôd šedými eminenciami kľúčových krajín, Assange nosí povinnú elektroniku, WikiLeaks funguje,

veľa kriku pre nič, ... čakáme na pokračovanie ... Obrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

dnes sa ma zaujal jeden článok, okrem iného som zvedavá, ako rozhodne britský súd ... keď už to doteraz nebolo fraškovité, rozhodne to začína tak vyzerať

 

Paranoidný Assange na úteku menil pohlavie

 

Cieľom utajeného presunu bolo staré sídlo na východoanglickom vidieku. Trvalo to niekoľko hodín. Keď vystúpila, bolo na nej niečo zvláštne. A nielen to, že mala viac ako 180 centimetrov. V skutočnosti išlo o muža v parochni.

 

Až tak veľmi sa bál sledovania Julian Assange, zakladateľ WikiLeaks

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz1CepSxKC2

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Alebo to je tak, ze Julian je agentom CIA - mozno nevedomky :thumbsup:

 

Nic prevratne nezverejnil a neobjavil. Skor diplomaticke spravy prezentovane ak odhalene "top secret" ukazali, ze prakticky nijake z konspiracnych obvineni proti USA nie su pravdive. V afganistane detto - nestastne udalosti, ale nijaka umyselna snaha o bezhranicne zabijanie civilistov, skor zufalstvo nad tym, ze sa nedari tieto straty minimalizovat. A tie odhalenia o politikoch?....berlusconi je defkar, putin a medvedev v skutocnosti tahaju za jeden povraz, kaddafi je na bloncky, sarkozy ma napoleonsky komplex...nic nove pod slnkom :D

 

A keby bol taky nepriatel a usa by boli tou mocnostou zla, ovladajucou internet a zabijajucou svojich nepriatelov - uz by bol davno mrtvy, wikileaks by neexistovali v nijake forme nikde a po cinskom vzore by boli dokonale zablokovane. Nic z tohoto sa nedeje, co znamena, ze USA to nechcu, alebo nemozu urobit...

 

a) ak nechcu, tak nie su tou mocnostou zla - mohli byt, ale nie su taky zly,ako si vela ludi mysli

:D ak nemozu, tak su zvesti o tom do coho vsetkeho CIA strka prsty prehanene, kedze nedokazu odpravit jedneho otravneho australcana

c) mozu, no nechcu, pretoze australcana v skutocnosti riadia a podsuvaju mu uplne zbytocne informacie

 

Logicke, nie? :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to sa snažíme tu už hodnú chvíľu naznačiť, že celý wikileaks je trochu ako bublifuk, vypúšťa bubliny z mydlovej vody.

odhalené tajomstvá sveta okrem nejakých depeší sa nekonajú, zato Assange už stihol od prezliekania sa za dvojmetrovú ženu až po predvádzanie sa s náčlenníkom od súdu všetko.

existuje aj bod

d) nechcú robiť okolo wikiLeaks ešte väčší vietor, stíha to Assange sám, je im ukradnutý a kašlú na neho : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nooo...tak aj (d) by bolo mozne, aj ked to sa stale nezhoduje s predstavou USA ako Mordoru.

 

Btw...preco mi to dole na stranke, medzi "Podobne temy" dava...

 

Vaše tajné erotické túžby, sny, predstavy

He??? Nechapem tu suvislost :D

Ono este odfarbena Marylin moze byt, ale preco mi to nuka odfarbeneho Juliana? Alebo nejaka divna asociacia so slovom "leak", alebo...uz ma nic nenapada :thumbsup:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov