Skočiť na obsah

Miestne "malé" katastrofy


game

Odporúčané príspevky

počuli, počuli.... miestna malá ešte k tomu záhorácka katastrofa, vraj, milý D'Ady...

k veci: na chudákov Číňanov sa to valí.
pritom sú to spravidla milí, skvelí pracovití ľudia, hodne skúšaní počas celej svojej predlhej úžasnej histórie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

O tejto "malej" katasttofe ste už počuli?

Keď sa "páchatelia dobra" seknú..

Když dobrota škodí. Jak zdravotníci z WHO otrávili půlku Bangladéše

..

Potřebujete k tomu jen pár vrtných souprav a spoustu trubek, abyste po pár hodinách vrtání mohli nabídnout celé vesnici jednu studnu se zdravotně nezávadnou vodou. A pak to můžete zopakovat o pár kilometrů dál, v další vesnici.

..

Ukázalo se, že z 2022 vzorků vody jich 35 % obsahovalo koncentrace arzénu nad 50 μg/l a 8,4 % vzorků dokonce 300 μg/l. V praxi to znamenalo, že 21 milionů lidí někde na světě pije vodu, která je dříve nebo později zabije.

..

V roce 1998 bublina všeobecného zatajování faktů na podnět britských geologů a indických lékařů splaskla a Světová zdravotnická organizace byla veřejně konfrontována s faktem, že dobře míněné vrty s pitnou vodou pro všechny v Bangladéši přiotrávily něco mezi 35 až 77 miliony lidí. Pro největší a nejvýznamnější světovou organizaci, propagující a bojující za globální zdraví obyvatel, to byl nepředstavitelný skandál.

https://www.idnes.cz/xman/styl/who-banglades-voda-arzen-otraveni-pitna-voda-pomoc-dobrovolnik-afera.A200601_102542_xman-styl_taj

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

https://dennikn.sk/minuta/1939806/?ref=mpm

 

Vytopit ich dva krat za tri dni to je na hubu. Nespravodlive. 

 

https://prerovsky.denik.cz/zpravy_region/povoden-smetla-v-bochori-na-stovku-domu-20170707.html

 

Tu ziaden ani jarok nemaju. A padali im domy.

 

U nas prsi tak akurat - len dlho. Dnes ako v nedelu som trosku pokosil kosackou. Zakladam novy kompost a dnes poobede svietilo slnko. Drevo, vysoka trava za zahradov,rucnou kosou, piliny,drevo ,rozskosackovana trava piliny. Ale hucal som asi 15 minut - mna travnik nezaujima - len som potreboval material do kompostu.

 

Katastrofa - Je to je aj na vychode, aj vcechach.

 

Při sjíždění řeky Morávky se v neděli odpoledne na Frýdecko-Místecku převrhl raft se třemi vodáky. Na rozvodněné řece se v nebezpečné situaci ocitly dvě děti a jeden dospělý. Vrtulník jedno z dětí přepravil do nemocnice, i přes snahu lékařů osmiletá dívka zemřela.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ostrava/zpravy/sjizdeni-reka-raft-frydek-mistek-vodak-kriticky-stav.A200621_172014_domaci_kane

 

Dievca malo asi 8 rokov, chlapec 15.  Neviem nechapem. zrejme to uz niekedy isiel aj s detmi na rafte. Ja by som do rieky nevosiel,keby som by si nebol isty ze z nej viem vyjjst, ak s detmi tak s detmi. Tuto rieku(na obrazku) by som mozno za milion eur sa pokusil prekonat(preplavat z brehu na breh),bez deti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

https://mynovohrad.sme.sk/c/22436668/privalova-vlna-strhla-cesty-aj-so-zvodidlami-pri-murani-plati-mimoriadna-situacia.html#storm_gallery_162538

 

V Revucej vtedy spadlo asi 10 mm. O 5-7 km 140mm . 140 mm je vela. ani si to neviem predstavit. Skody su na ceste. Neviem ci ma niekto skody aj obydli. Nejake isto - co som videl video na facebooku - ja ho nemam zena mi ukazovala - v Dlhej Luke tiekla voda aj cez zahrady ale snad mali male skody.

 

Tam kde je rieka je to cesta na Zdychavu - slepa cesta konci za dedinou - oni su ciastocne odrezani. A druha cesta - tam rieka nieje, potocik o sto metrov vyskovych inde - tam z lesa sa vyvalila ta voda a poda.   Zvodidla su len na ceste 2triedy - Muran -Cervena Skala.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

dnes popoludní v Bejrúte v Libanone obrovský výbuch, zničilo to celé kilometre mesta medzi inými aj s kazašským veľvyslanectvom 
a je spústa ranených, o mŕtvych zatiaľ nevieme.
 

https://www.webnoviny.sk/bejrutom-otriasol-mohutny-vybuch-sposobil-rozsiahle-skody-v-okruhu-niekolkych-kilometrov/?fbclid=IwAR1Q1_Lva07XNhOXioNrBqrU1bZIgDXVKjDwou2i75kTkYY0meAq5ZamxDk
 

prvá fotogaléria... hrozné https://www.webnoviny.sk/fotogaleria/vybuch-v-bejrute-fotografie/ 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prvé správy hovorili o výbuchu v sklade petárd,
potom sa nejaký minister vyjadril, že tam boli uschované dlhé roky skonfiškované a zadržané výbušniny a ľudovo vyrábané bomby... čo je choré na mozog,
posledné správy dnes hovoria, že to bol Dusičnan amónny - asi 2750 ton, ktorý patril súkromníkovi a pred 6 rokmi ho preložili zo súkromnej lode do skladu v prístave.

Dusičnan amónny je biela kryštalická látka, používaná ako poľnohospodárske hnojivo, dezinfekčný prostriedok do vody a vďaka svojim oxidačným vlastnostiam aj v pyrotechnike. Dusičnany amoniaku sa používajú aj na úpravu rýchlosti detonácie iných výbušnín.

Podľa LBC International k výbuchom došlo údajne počas zváračských prác v sklade.

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/559230-masivny-vybuch-v-bejrute-si-vyziadal-zranenych-a-rozsiahle-skody/

škody a vážne veľké škody utrpeli viaceré ambasády:
belgické, holandské, kazachstanské, ruské, fínske, nemecké

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Citát

Podle libanonského premiéra Hasana Dijába explozi způsobilo 2750 tun ledku, uskladněného v přístavním skladišti bez jakéhokoliv zabezpečení, který v něm ležel dlouhých šest let. Údajně se jednalo o dusičnan amonný zkonfiskovaný z obchodní lodi v roce 2014. Skladiště se přitom nacházelo nedaleko obchodního centra a oblíbených nočních čtvrtí.

Podle některých zpráv nesou plnou vinu za tragédii libanonské úřady. Analýza veřejných dokumentů a záznamů, kterou provedla stanice Al-Džazíra, ukazuje, že libanonští úředníci o tunách ledku, uskladněných v hangáru v bejrútském přístavu, celou dobu věděli.

Podle dostupných dokumentů ledek pochází z ruské lodi Rhosus, plující pod moldavskou vlajkou, která měla jet z Gruzie do Mosambiku. Kvůli technickým potížím musela ale loď v roce 2013 zastavit v Bejrútu. Libanonští úředníci jí z neznámých důvodů zabránili odplout, z lodě odešla posádka a nakonec ji její majitelé v přístavu zcela zanechali svému osudu. Náklad lodi byl pak přemístěn do přístavního skladu, konkrétně do hangáru č. 12, kde zůstal dlouhá léta.

Celníci se přitom pokoušeli umístění ledku vyřešit - libanonským soudům poslali mezi roky 2014 a 2017 minimálně pět dopisů, kde navrhují tři řešení - náklad se může exportovat, být předán armádě a nebo prodán soukromé firmě Lebanese Explosives Company. Za celou dobu nedostali podle Al-Džazíry celníci odpověď.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/kdo-muze-za-vybuch-v-bejrutu-otazky-a-odpovedi-ohledne-libanonske-katastrofy.A200805_114600_ln_zahranici_hetom

šesť rokov sedeli na časovanej bombe, a všetci boli v pohode... nemyslím že by sa podarilo nájsť nejakého vinníka, lebo v islamskom svete sa predsa všetko udeje preto, lebo to chce Allah

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak potom Alláh rozhodol. Škoda, že nielen Bejrút, ale celý Libanon je explóziou sám o sebe odkedy moslimskí migranti zmenili demografický pomer vo svoj prospech. Dovtedy to bola pokojná a relatívne prosperujúca krajina.

 

 

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Raz sme tu mali podobnú tému, v ktorej som navrhoval, aby nad takýmto nefunkčnými štátmi z Ázie a Afriky prebrali mandát civilizované krajiny. Pár neomarxistov tu hneď začalo brechať o rasizme. A ajhľa!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
Citát

 

Macron od výbuchu navštívil Libanon dvakrát a pokúšal sa nájsť medzi politikmi fungujúcu dohodu na vzniku reformne orientovanej vlády - a varoval, že zastaví peniaze na ozdravenie krajiny od darcov, ak nenastane v tejto otázke pokrok. Macron čelí aj kritike, že jeho návštevy sú prejavom neokolonializmu, komentuje AP.

https://www.teraz.sk/zahranicie/macron-kritizoval-libanonskych-politiko/496512-clanok.html

 

 

Nie, nezavďačíš sa. Môžeš sa aj pokrájať na kusy počas toho, ako im tam budeš nosiť zlaté tehly, vždy sa nájde slniečkársky BLBEC, ktorý za tým bude vidieť niečo úplne iné. A to Macrona moc nemusím.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

https://tv.pravda.sk/relacie/spravodajstvo/epizoda/6666-tornado-na-juznej-morave

miestna dosť veľká katastrofa... pred nejakými 15 rokmi ešte podaktorí ľudia žasli, keď videli v poli alebo prešuchotať cez vinič malé tornádo, alebo keď na bratislavskom letisku bolo tornádo, alebo na viedenskom väčšie nie tak dávno...

Tornádo na Morave: Ľudia hľadajú príbuzných a domy, ktoré neexistujú - tornádo na Morave za sebou zanechalo spúšť... už vieme, ako to vyzerá naživo...

dnes ráno náš sanitkár unavený priam na smrť - dve bratislavské sanitky, ktoré držia v noci pohotovosť  na takmer celé Slovensko, celú noc pomáhali nepretržite aj moravským sanitkárom - spúšť, zmar, smrť a spúšť.
 

Citát

 

Do najviac postihnutej obce Hrušky je veľmi zložité sa vôbec dostať. Cesty sú uzatvorené. Sú na nich popadané drôty vysokého elektrického vedenia. Už z diaľky vidieť desivé výjavy stromov, ktoré akoby niekto ošklbal. Vyzerajú ako holé metly. Stĺpy elektrického vedenia sú pokrútené a zatlačené do zeme.

Časť obce, ktorú tornádo najviac zasiahlo, je úplne uzatvorená. Živel po sebe zanechal obrovskú spúšť. Chýbajú strechy. Na viacerých miestach nezostalo vôbec nič, ľudia sa snažia naprávať škody a celé rodiny pracujú. Ale obyvatelia sú zúfalí.

"Hľadal som sesternicu, písal som jej cez aplikáciu WhatsApp, ale neozývala sa,“ povedal pre Pravdu v obci Hrušky muž, ktorý si neželal zverejniť svoje meno. Dá sa pritom povedať, že hľadá dom, ktorý neexistuje.
...

 

tornádo na Morave 1.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

V nemeku,belgicku,vholoandsku lialo. cisi za tomozu ludia. Zatot si mozu. Ta dedina pojde do jamy. Tam uprvili aj korito potoka. Ono si najdes svoje - tam budevelke jazero. Tamim tecie rieka nieco ako Hron v BB. Len tam nema  kde odtiec. Koryto je niekolko  metrov vysie.Dedinaskci v tomlome.

 

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Len pre game. Ako tu rieku ako je hron v BB,mozno trosku vacsiu das do koryta? 10 metrov vysie vo vzduchoprazdne? Zrejme ju niekde inde odklonia.  Ak nie to pojde do toho noveho jazera.

https://twitter.com/BezRegKoeln/status/1415925994800701441/photo/1

To koryto rieky kde by malo to odtekat ja mam asi 6 cm na lavo obrazka - voda tecie spat - maly vodopad. Isteto nejak spravia.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/snimek-ktery-ohromi-obri-dira-po-lijacich-v-nemecku-se-porad-rozsiruje-a-bere-domy-40366443

Teda rieka to bude podmacat stale. Niekdajsie stare koryto slo asi cez tu dedinu.

jazero.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.ksta.de/region/rhein-erft/hochwasser-140-meter-langer-damm-an-der-kiesgrube-in-erftstadt-blessem-geplant-38935802?cb=1627331333100

Takto tahaju cast vody z potoka. Sranda ako sa tie stromy presadili o desat metrov nizsie.

Teda ti nemci mali nachystany taky velky suchy polder. A ked sa pozriete nad krajinou, tam maju ovela vacsie jazera. Jamy do ktorych nechali natiect vodu. A tazia aj nizsie(resp, tam zakopavali nejaku ruru),ale okolo toho potoka dediny nie su, domy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...
  • Pred 4 mesiacmi...

Nie je to ani miestna ,ani mala, ale katastrofa. 

Zacnem od konca co som videl ja .

https://www.postoj.sk/124540/v-turecku-je-znicenych-alebo-tazko-poskodenych-vyse-50-tisic-budov

Nejde o text, ale tie bagre. Fotka na tie bagre.

https://video.sme.sk/c/23134891/zachranar-ziak-v-turecku-sme-30-hodin-bojovali-o-zivot-12-rocneho-chlapca-no-nepodarilo-sa-to.html?ref=tit

tento rozhovor stoji zato. Idu tam -zachranari, odkial utekaju vsetci.  Je tam zavaleny chlapec 30 hodin sa ho snazia vyprostit, islo by to tak aby mu amputovali koncatiny,ale ani to nejde, lebo by chlapca nevedeli do minuty odtial dat prec a by vykrvacal.

A stary kynolog. Ktory tam bol pri podobnom zemetraseni v 1999. 

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10441294653-hyde-park-civilizace/223411058090211/

Je to nenormalne, som nechapal ked odpovedal na otazku ,co ste si pomyslel,ked tam sli cesky zachranari, ti nasli asi 22 zivych, ich bolo cez 50. Aby sa vratili v poriadku. Jeho odpoved bola aby sa vratili v poriadku.  To som pochopil az ked rozpraval ten slovensky zachranar.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
Citát

Požiar na námestí v Banskej Štiavnici vypukol v dopoludňajších hodinách v historickej budove, v ktorej sídli známa turistická atrakcia, postupne sa rozšíril aj na ďalšie budovy v centre mesta. Na mieste zasahujú desiatky profesionálnych aj dobrovoľných hasičov, vojaci i vojenskí hasiči.

https://www.cas.sk/clanok/2780699/strasne-spravy-z-banskej-stiavnice-poziar-sa-rozsiril-na-dalsie-objekty/

Centrum Banskej Štiavnice, jedného z najkrajších historických miest u nás, zasiahol ničivý požiar, ktorý  ešte stále nie je pod kontrolou. Tie následky budú katastrofálne, a potrvá veľmi, veľmi dlho, kým sa mesto z toho spamätá.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov