Skočiť na obsah

Dočasné strácanie zraku


Sniper

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 rokmi...

nenašla som nič bližšie tomu, čo ma omína, ako je táto téma.

lenže u mňa už viem, že to nie je dočasné.

začalo sa to ešte dakedy v januári t.r., všimla som si pri čítaní knižky tmavšieho fľaku vpravo - na každej jednej strane, a ten fľak som videla aj v umývadle a všade na bielom a bledom podklade. Najprv som do úmoru pucovala okuliare, ale tým to nebolo, tie boli ok.. Pri zatvorených očiach som na tom istom mieste videla taký istý, len svetlý fľak s tmavšími okrajmi.

A tak som sa vybrala na očnú kliniku, kde ma vyšetrili a záver bol, že je to nejaká- ešte nevedia, aká, degenerácia makuly. A tak ma objednali na tento týždeň na nejaké špeciálne vyšetrenie pomocou kontrastnej látky. A vyšetrili ma, a čo zistili, ma teda nijako nepotešilo. Tá degenerácia makuly môže byť suchá - to je ten lepší prípad, a tiež vlhká - to znamená, že cievy prepúšťajú tekutinu - a teda či už krv alebo nejaká tekutina neviem aká, sa dostáva medzi vrstvy makuly a spôsobuje jej opuch. Tá prvá, suchá forma, sa lieči dajakými liekmi, a táto druhá podávaním injekcií priamo do oka.

 

Dali mi kvapky a o 6 týždňov mám prísť na kontrolu, ak sa to zhorší, tak tú hrôzu budem musieť podstúpiť. Zubár je proti tomuto úplná lahôdka.

Vôbec si to neviem ani predstaviť, a ani nechcem, pomyslenie na to mi sťahuje nielen riť, ale aj koronárne tepny.

Máte s takým dačím niekto skúsenosti? nedalo by sa, aby mi to robili v úplnej narkóze? Normálnych injekcií sa nebojím, tie sú úplne v ohode, ale toto mi naháňa hrôzu. Ak dakto viete, čo to obnáša, dajte mi vedieť, pls.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Brala som kvapky tuším Novanac či tak dajako,  kontrola po 6 týždňoch dopadla dobre, opuch zmizol a v čase kontroly som ani ten fľak nevidela. Vraj ak by som pozorovala zhoršenie, hneď sa mám ohlásiť a hneď aj pôjdem na stôl. A mám sa vyhýbať stresom, lebo tie majú na to značný vplyv.

A od kontroly prešlo len pár dní, zohnem sa ku kvetinám že ich polejem, a zrazu iskrenie v tom mieste toho fľaku a vidím v oblasti toho fľaku všetko ako keby cez nejakú vlniacu sa paru, no teda fuj, zľakla som sa náramne, ale nechcela som panikáriť a čakala, čo bude ďalej. Toto vlnenie vzduchu s iskrami sa zatiaľ už nezopakovalo, ale ten svinský fľak sa vrátil, a tak len čo skončia dovolenky, asi tam zavolám a naklušem...nechce sa mi do toho, veru nie, a aj 1 taká injekcia stojí nekresťanskú sumu, ale ani oslepnúť nechcem, takže nemám veľmi na výber. radšej na to nemyslím.

:ermm: :bezradny: :o :vystraseny:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov