Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

dnes na chvíľu vo svete vedeli, kde je slovensko aj bratislava

k svetovým masakrom sa pridala devínska nová ves

 

zaregistrovala som to až keď bolo po všetkom, navečer som pozerala správy na TA3 a neskôr na joj a markíze

že tieto dve tv zo senzácie urobili kabaret, vrátane správania sa ich reportérky, ktorá sa k tomu priplietla náhodou, a správala sa ako idiot, a ešte sa tým aj chválila v tv, silou mocou chcela prejsť autom, aj keď ju posielala polícia do úkrytu a preč, lebo si myslela, vraj, že sa nič nedeje a že to už skončilo ... to sa nedalo počúvať.

 

navečer našli ôsmu náhodnú obeť, a dohadov, prečo to ten človek urobil, sa vynorila už kopa. ešte len začnú konšpirácie. od moderného otrokárstva až po známeho blázna kdečo. osem mŕtvych štrnásť zranených.

 

Počet obetí dnešnej streľby v bratislavskej časti Devínska Nová Ves stúpol na osem.

 

Poslednou obeťou sa stala žena, ktorú zrejme útočník zasiahol, keď vyšla na balkón. Približne 50-ročný strelec so samopalom podľa polície spustil paľbu v byte, strieľal však aj neskôr na ulici po náhodných obetiach. Nakoniec spáchal samovraždu.

 

Čítajte viac: http://bratislava.sme.sk/c/5526340/policajti-nasli-siedmu-obet-strelca-z-devinskej.html#ixzz0y7KeShqu

televízie nezabudli pospomínať všetky najznámejšie podobné prípady za posledný čas.

niekedy sa tie medziľudské vzťahy hodne pomotajú. keď nie je iné východisko len zobrať zbraň a vystrieľať to okolo seba, to je asi čisté zúfalstvo. možno. neviem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no objavujú sa pomaly zaručené informácie :

 

Strelec bol samotár, so susedmi si nerozumel

 

Za vyvraždením šiestich členov jednej rodiny môžu byť susedské spory. Potvrdili to svedkovia aj príbuzní obetí.

 

Sídlisko v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves v pondelok zažilo masaker, aký Slovensko nezažilo. Muž, 48-ročný bývalý vojak, zaútočil na rodinu, ktorú ľudia zo susedstva označili za problémovú, často hlučnú. Strelec aj rodina bývali na jednom poschodí.

 

V byte na ulici Pavla Horova zomreli štyri ženy a jeden muž, rodina rómskeho pôvodu. Ďalšieho člena rodiny Putikovcov zabil, keď vchádzal do bytovky. „Išiel do domu, kde býval jeho syn. Asi mu šiel odniesť alimenty," hovorí brat obete Marián Putik.

 

Strelec známy ako samotár potom vyrazil na ulicu a pálil na všetko, čo sa hýbalo. Zasiahol aj 52-ročnú ženu. „Zrejme vyšla na balkón, keď vrah strieľal všade naokolo," hovoril minister vnútra Daniel Lipšic z KDH. Žena ešte vošla do bytu, tam ju mŕtvu našiel manžel.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5527562/strelec-bol-samotar-so-susedmi-si-nerozumel.html#ixzz0y8FrSkgr

 

neskôr strieľal na všetko, čo sa hýbalo, biele čierne, policatov, vrátane seba ...

 

jeden z tých spomínaných masakrov sa odohral vo fínsku, tam bol strelec albánec, ktorý strieľal fínov, vrátane svojej bývalej priateľky.

ktovie, čo sa musí nazbierať v tom človeku. ide, žije, ale niečo pukne, praskne struna, ktorá čosi drží pokope.

je toho stále viac, či sa to len zdá, pretože sa dejú vďaka médiám v priamom prenose ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak zverejnia v zahranici to co povedal policajny prezident vcera v spravach a komentaroch tak nas budu poznat ako krajinu s najneschopnejsimi policajtami

Nieco ako

Obklucili ho 3 hliadky takze stal na mieste a tam potom strielal asi za 10 min. prisli specializovane jednotky ktore mali za ulohu utocnika bud zlikvidovat alebo odzbrojit

10 min bol obkluceny stal na mieste a strielal :blush: :) :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem za aký čas tam dorazila tá polícia, resp. ako dlho tam okolo neho "postávali" ale polícia by takéto incidenty mala riešiť rýchlo a efektívne. Teda hneď rozmiestniť snajperov, stačia 2-3 výstrely do rúk aby nemohol strieľať a príp. sa sám zabiť (ako to aj spravil) a tým by bola vec vyriešená. Považujem to za zlyhanie polície.

 

Prečítal som si viac článkov (vrátane diskusií) o tom incidente, zhruba to vyzeralo takto:

 

Ten strelec mal zbrane v legálnej držbe a neprispôsobivých susedov, s ktorými nevychádzal dobre, resp. zle. Susedia, inak Cigáni, verní svojej povesti nerobili nič len žúrovali resp. svojim hlukom boli na obtiaž susedom, podľa dostupných informácií sa na nich sťažoval celý činžiak, okrem toho sa u nich zrejme prali špinavé peniaze (obchod s drogami a pod.). Podľa ďalších informácií strelca nejakým spôsobom vydierali. Takže strelec zrejme nevidel žiadne iné východisko ako zobrať do rúk spravodlivoať a samopal a celú rodinu vystrieľať. Po tomto čine vyšiel na ulicu, tu už zrejme hrala hlavnú úlohu psychika a začal strielať do všetkého čo sa pohlo. Závery už poznáme.

 

Pred chvíľou som si prečítal článok o tom, že Radičová chce vyhlásiť štátny smútok a dokonca odškodniť pozostalých. Tomu akosi nerozumiem. Určite rozmumem, že by to malo byť kvôli tým náhodným obetiam (koľko ich bolo? 1? 2?), ale vyhlasovať štátny smútok kvôli rodine asociálov a dokonca v čase brutálneho šetrenia ešte aj odškodňovať ich pozostalých, považujem za maximálne nezodpovedné až smiešne. Dúfam, že to myslela len zo srandy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No nesmieme zabudat, ze nas aspon pozna cely svet. Vid? To je hlavne... A teraz to vsetko zuzitkovat, dat statny smutok, sviatok a ukazat svetu, aki sme len my silny a sucitiac narod. Tak. :blush:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Obklucili ho 3 hliadky takze stal na mieste a tam potom strielal asi za 10 min. prisli specializovane jednotky ktore mali za ulohu utocnika bud zlikvidovat alebo odzbrojit

A co cakas? Ze obycajny pochodzkar so sluzobnym revolverom pojde proti chlapikovi s sa58? Na to nema ani vystroj, ani vyzbroj, ani vycvik.

10minut zas nieje tak vela, ked si uvedomime, kde DNV lezi a ako odruky je, zas nemoze specializovana jednotka sidlit na kazdom okrsku. Trosku realneho nadhladu by nezaskodilo.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

10 minut strelby zo samopalu je podla mna dost

Na samopal povolenie nemal, ostrelovaci zrejme boli v specializovanej jednotke, nemuseli by ani donho strielat mohli mu rozstrelit zbran ako spravili uz neviem kde (tam to bola pistol snajper ju rozdelil na dve časti) ale ked bol obkluceny troma hliadkami v kazdej asi dvaja policajti preco ho nepostrelili/nezastrelili oni kazdy by mal mat pistol niekomu znich urcite bol otoceny chrbtom za 10 min. nic nespravili :blush: :)

nahodna obet bola jedna

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Menej akcnych filmov by to chcelo pozerat. Ked su tam tri hliadky, tak su to tri hliadky obycajnych, radovych policajtov, ktori nemaju nijaky vycvik na podobne situacie a nijaku ochranu. Keby sa vystrcili a isli bez taktiky hura nanho tak skoncia prinajlepsom ako ich kolega, ktory sa na mieste ukazal ako prvy a dostal ranu do hlavy.

To ze im bol miestami otoceny chrbtom je uplne ze irelevantne, kedze to ocividne v tom momente nevideli (len tak sa kukat nonstop za roh by ich mohlo stat zivot).

 

Ad sniper. Si myslite, ze on akoze nevidel na strechu? Ved aj na fotke kuka hore.

 

Ludia si podobne akcie skutocne predstavuju ako hurvinek valku.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Minister vnutra by mal byt odvolany a nasledne vyvedeny za dedinu za to, ze nezvladol situaciu a nedokazal zabezpecit Chuck Norrisa, Dolf Lundgrena, alebo aspon Steven Seagala.

Ako zvycajne, z kazdeho priemerneho obcana sa obratom stal spickovy bezpecnostny expert, ktory by danu situaciu vedel vyriesit lepsie.

Dokonca sa uz vie aj ake boli motivy strelca, aj ze vinnikmi su vlastne postrielani ... a to sa niekolko hodin oznamovalo ze strelec je nadrogovany patnastrocny pubertak ...

 

Len mi nie je jasne, ked bola policia taka necinna, ako sa podarilo tomu policajtovi, ktory lezi vo vaznom stave v nemocnici, dojst k prestrelenej hlave ... divne veru. Asi sa v strese samostrelil.

 

Tom, len taka mala otazka na okraj, drzal si niekedy v ruke samopal a strielal si z neho ? Alebo si aspon bol niekde poblizku strelnice ? Ucinny dostrel projektilu je 800 metrov a maximalny dostrel 3000 metrov.

 

Osobne si myslim, ze keby si tam bol tak pises inak, ale na dialku je hrdinom kazdy.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nez takato "svetovost", tak nech si nas radsej nadalej mylia so Slovinskom.

Inak nemam pocit ze je to za ucelom nieco ukazovat svetu, je to interna zalezitost statu a svetu to moze byt u huby, ci bude statny smutok alebo nie.

 

Presiel som si spravy zo vcera a dnes a mala zaujimavost

Po desiatej hodine bola policajtom hlásená streľba z bytu v Devínskej Novej Vsi. Policajné hliadky prišli na miesto do dvoch minút. Priamo na ulici našli útočníka, ktorý so samopalom pálil na všetko, čo sa hýbalo. Nakoniec muža obkľúčili a stabilizovali ho na mieste, odkiaľ nebolo úniku.

http://noviny.joj.sk...sa-striela.html

BRATISLAVA. Páchateľa viacnásobnej vraždy v pondelok v Devínskej Novej Vsi smrteľne zranil výstrel policajta do vrahovho hrudníka o 10:16. Ako uviedol dnes na tlačovej besede minister vnútra Daniel Lipšic, následne si páchateľ strelil do hlavy, aby zrejme skrátil svoje utrpenie.Lipšic zdôraznil, že výstrel policajta bol podľa výsledkov súdnej pitvy pre páchateľa smrteľný. „Polícia zneškodnila páchateľa,“ vyhlásil.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz0yBviTHpD

 

Takze suma sumarum, po desiatej hodine hlasenie o strelbe, do dvoch minut prichod prvych policajtov a o 10.16 striela policajt (podla niektorych sprav ostrelovac).

V takejto casovej naslednosti to vyzera trochu inak, ako predosle spekulacie. Niekedy je lepsie s uzavermi trochu pockat, kym sa informacie ustalia a hlavne oficialne overia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

včera v tv nejaký svedok z okolia, ktorý počul prvé výstrely, a považoval ich za vybuchujúce petardy, hovoril o približne hodinu trvajúcej steľbe

očití svedkovia sú zvyčajne tí najnevhodnejší ľudia na presné pozorovanie vecí

 

okrem toho už včera v komerčných tv sa ozývali zasvätené hlasy, ktoré kritizovali policajtov

jedna kritika bola v súvislosti s odfoteným strelcom

o smrteľnom výstrele policajta na strelca sa včera ešte nepovedalo ani slovo, to je nové.

 

drzal si niekedy v ruke samopal a strielal si z neho ?

zo samopalu nastaveného na jednotlivé strely, ano. je to desivý zážitok, keď sa niekto oháňa samopalom a strieľa z neho, radšej byť mimo a pekne za rohom

nie ako tá krásavica redaktorka včera z jojky, ktorá sa tam trepala, mimo služby, súkromne, išla k lekárovi, pokiaľ som pochopila, tehotná, a ešte večer nadávala na policajtov, že ju odtiaľ odháňali

Vo svete sa za mesiac nebude už ani vedieť, že sa niečo také stalo.

o pár dní to bude v štatistikách, a pri najbližšej masakre kdesi to bude zaradené do zoznamu, ako boli zaradené včera tie ostatné svetové ...

 

je to mimoriadna situácia, nikto nečaká, že sa niečo také stane, že takto príde o svojich blízkych, a neviem si to ani len predstaviť ...

neviem si predstaviť, že manžel prišiel domov z práce a našiel svoju ženu mŕtvu

ale rovnako si neviem predstaviť nečakanú nehodu, prask, a niekto vyhladí na ceste rodinu. nie raz sa už stalo, že ľudia boli tam, kde sa niečo stalo, a doplatili na to životom

môže sa to stať, stáva sa to, a stalo veľakrát, nie tak dávno tu boli roky, keď slečny v tereňákoch zabíjali ľudí takmer bežne, nevinní ľudia sa priplietli do streľby a účtovania, dialo a deje sa to, ... ale kto im dával odškodnenie ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže v tv novinách tvrdili, že policajti budú lepšie cvičení pre takéto situácie a každá hliadka by mala mať aj automatickú zbraň Škorpión vzor 61...dobre, je to ich vec ako budú postupovať, len škoda, že mnoho zmien sa robí až po takýchto udalostiach

 

a obhajovali postup policajtov, predsa len, ako už bolo aj povedané v tejto téme, sú to len rádoví policajti a ten psychopat bol už nepredvídateľný...alebo vlastne bol predvídateľný, veď robil iba jedno strieľal do všetkého živého

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

K policajnemu zasahu sa neviem vyjadrit, nepoznam ako sa robia ani ako sa to udialo. od nahlasenia 9:45 do zabitia 10:15 preslo polhodiny, co sa mi nezda nejak dlho.

Kritiku mal dnes na blogu sme Satek. Neviem si predstavit ze v byte zabijal so samopalom.

Je to zrejme dost nebezpecne,ten projektil sa musel parkrat po izbe prebehnut. Tak ako elfant spominal je to nebezpecna silna a hlavne presna zbran na vzdialenost 400 m lepsi strelci tim trafia hlavu do 800 metrov, strela zabija ak trafi ciel po celej dlzke letu 3km.

 

Ide o ine, nevedel som o ake osoby islo, dnes na markize v spravach zaradili reportaz myslim z Palby, kde bola reportaz(z pred 5 rokov) o spominanom due - "obeti". Ako terorizovali predchadzajuci cinziak. Vraj sa budu nadalej venovat ako urady riesili problem. Tu je hlavny problem podla mna, ze sa to nijak nevyriesilo. Teda az do vcera.

Ja mam pocit ze ten strelec bola obet. Takze pan minister by si mal naozaj mapovat a riesit problemy s kriminalitou aj asocialou ak sa v buducnosti chce vyhnut podobnym neprijemnym prekvapeniam. podla mna ten vrah bol zlocinec polhodinu. Muselo ktomu dojst? Vie vlada a organy podobnym cinom predchadzat, tie skorpiony tomu iste nezabrania.

 

Tie srandy(st.smutok,ci odskodnenie) radicova si mohla odpustit,komu chce zalepit oci? A nech riesi problem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie srandy(st.smutok,ci odskodnenie) radicova si mohla odpustit,komu chce zalepit oci? A nech riesi problem.

 

Na sme.sk čítam k tomu diskusie a všetci sa zhodujú v tom, že Radičovej asi hrablo v palici. Pochopím štátny smútok kvôli pápežovi, vojakom vracajúcich sa z Kosova alebo baníkom z Handlovej, či poľskej politickej špičke, ale kvôli nejakým asociálom, ktorí robili bordel v bytovke? A to som si myslel, že po Miklošových a Mihálových navrhovaných deformách ma táto vláda už ničím nedokáže prekvapiť.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže v tv novinách tvrdili, že policajti budú lepšie cvičení pre takéto situácie a každá hliadka by mala mať aj automatickú zbraň Škorpión vzor 61...dobre, je to ich vec ako budú postupovať, len škoda, že mnoho zmien sa robí až po takýchto udalostiach

Toto je zas taky placebo effekt. Je uplne zbytocne, aby kazda hliadka mala v aute skorpiona, lebo aj vcera by im bol naprd. Ta zbran je fajn v obytnych priestoroch, lebo je kratka a ma slusnu kadenciu, ale ma strasny rozptyl.

Dalsia vec je vycvik... To nie je o tom, ze raz poslem vsetkych policajtov na nejaky tyzdenne skolenie a potom o x-rokov od neho budeme pozadovat, aby taku situaciu zvladal s prehladom. Ak ma clovek nieco taketo zvladat, tak potrebuje drill, drill a este raz drill, dookola cvicit, byt fyzicky a hlavne psychicky na to pripraveny. Toto je podla mna mimo toho, co ma byt schopny obycajny radovy policajt, a posielanie ich na nejake jednorazove skolenia je vyhadzovanim penazi.

 

A statny smutok? Odskodnenie? Akoze hanba. Podla vsetkeho ta familia cele roky terorizovala okolie a este ich ideme odskodnovat?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked je clovek priamo v centre takejto hrozy tak sa mu 15 minut moze zdat ako hodina.

 

Dnes su uz uverejnena presna postupnost cinu.

 

To ze okrem planovanej vrazdy t.j. 6 ludi ktorych chcel zastrelit, boli obet jedna, co je pri troch zbraniach, profikovi a hustote obyvatelstva, sa mi to zda zo strany policie aj zdravotnikov zvladnute.

 

Je uplny des sledovat nase media ked sa nieco take deje. Az na tlacovke bolo pocut pravdu. Este sa citili dotknuti ze media nikto neinformoval. Stale snaha nafuknut, prekrutit chytit za slovicko, spochybnit...... brrrrrrr

 

Bola som doma, prepinala a citala vsetko dostupne. Najlepsie info islo na CT24.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 Pokial niekto v tejto situacii zlyhal, tak jednoznacne to boli slovenske media, pocnuc TA3, cez Markizu, JOJ, vratane SME. Predvadzali vsetko len nie informovanie o situacii. Skor to bola honba za tym, aby kazde informovalo prve o comkolvek, bez ohladu ci to je fakt, fama, alebo vymysel. Korunovali to nakoniec tym, ze sa minimalne tri s nich hrdo hlasili k tomu, kolko zahranicnych agentur preberalo ich spravy. Miestami to bol ukazkovy hyenizmus a novinarsky suteren.

 

Paradoxne najlepsie spravodajstvo prinasali ceske media, ktore sa v ramci moznosti snazili informovat vecne.

A statny smutok? Odskodnenie? Akoze hanba. Podla vsetkeho ta familia cele roky terorizovala okolie a este ich ideme odskodnovat?

 

Praveze "podla vsetkeho", sranda je na tom ale aj to, ze dnes bola v mediach zverejnena napriklad vypoved jednej dochodkyne, ktora prehlasila, ze to bola normalna rodina, ktora sa o syna prikladne starala.

 

Vyzera to tak, ze "podla vsetkeho" je vsetko uz dopredu rozhodnute, vratane uloh jednotlivych akterov. A aj v tomto hraju ulohu vyssie spomenute media.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

české médiá mi nenapadlo pozerať, dopočula som sa o tom až poobede, pozrela som dvakrát tlačovku z TA3, a večer prečítala sme.sk a pozrela joj.

tá redaktorka, ktorú stále spomínam, ma presvedčila o suteréne svojho zmýšľania, o úrovni tv, že tú jej anabázu rozprávanú značne rozhorčene odvysielali a nie raz, že podstatný bol niekoľkokrát odvysielaný šot anglicky vysielajúceho redaktora jojky priamo v priamom prenose do Al Jazeery, že ukázali všetky najväčšie tv, dokonca so správnymi mapkami a správne umiestnenými Bratislavami na nich. nechcem byť príliš kritická, ale večerné správy boli v duchu: konečne sa niečo stalo a nemusíme hľadať nehody a môžeme kydať na policajtov. vlastne to hovorím od včera, s menej slovami. preukazná bola tá pani redaktorka. mala som chuť ju nafackať už včera.

 

o rodine, ktorá to spustila, dnes niečo vysielala markíza, zazrela som len koniec.

nedopadlo to pre nich lichotivo. rovnako v sme. iní svedkovia vypovedali, že to bola rodina, ktorá robila neplechu, kam prišla.

je vôbec médium, z ktorého sa dá poskladať pravda ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pravda moze byt znama alebo neznama, ale je len jedna. A postoj k tejto udalosti sa odvija od identity obeti. Jedna vec je, ak dotycny vyvrazdil rodinu slusnych obcanov, druha vec je, ak vyvrazdil rodinu romskych asocialov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten skorpion by mohla byt lepsia zbran na boj zblizka ako samopal. Samopal aj ked strielas v davkach nevies ho udrzat. preto sa maximalne striela v malych davkach 3-5 vystrelov(najprv pod ciel,ono ta to vychyli) viac to nema zmysel,lebo strielas panu bohu do okien.

Inak ako som sa docital, ten strelec mal tie tlmice na usi prave kvoli strelbe vnutri,lebo tam musel byt strasny hluk.

Ako sa elfant docital, ze to bola slusna rodina, som sa docital, ze nestrielal na vsetko zive,jednej starsej pani odporucil zatvorit dvere. Sme prinieslo ozaj tu info o zaujme zahranicnych medii uz okolo 12 hodine, dost podstatna info. dezinformacii bolo dost aj na tri pripady.

Ja uplne neverim ani tim tlacovkam(oficialnym verziam) v niekolkych pripadoch si aj protirecili(vcera a dnes).

 

Ale hlavne za poslednu dobu to nebol prvy pripad. nedavno niekto po asocialoch strielal v Dubnici ako to snim skoncilo?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v tomto prípade by som vynechala etnické označenie.

je jedno, akých asociálov. stalo sa, tomu človeku, ktorý strieľal, z niečoho preplo.

x bytoviek pozná spolužitie s asociálmi nerómskymi, a je to tá istá asociálna úroveň. a zatiaľ tú jednu pravdu, zdá sa, nevie nikto.

čakáme, vlastne všetci, ako sa skončí vyšetrovanie, kedy médiá budú informovať menej senzačne ... niečo sa tam stalo, a niečo zlé. o tom strelcovi hovorili včera ako o samotárovi, ako bývalom vojakovi, ale v prvom rade sa tam stala hromadná vražda ... a to nie je dobre.

mňa dostala tá ôsma obeť.

neviem si podobnú situáciu ani len predstaviť.

 

vlastne ...

ako píše slimak

ako sme písali predtým

každý zázrak trvá tri dni ... ako vlastne nevieme, ako to dopadlo nakoniec v dubnici, za chvíľu to prekryje iná správa.

iná vražda, iný masaker. a koho bude zaujímať, čo sa vlastne s tým človekom stalo ... takto to chodí.

stane sa z toho štatistika v zozname masakier sveta.

 

 

tomassi

keď sa pýtaš takto, nie je prejavom kultúry toho ktorého národa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je takýto čin prejavom kultúry, toho ktorého národa?

(teda aspoň čiastočným)

cin samotny nema s kulturou naroda nic spolocne, je to individualne hranicne konanie, nech je uz motivacia k nemu akakolvek

prejavom kultury naroda je skor to co sa okolo neho dialo, aj ked aj tieto prejavy su deformovane jeho "vynimocnostou"

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov