Skočiť na obsah

Slovenská televízia a koncesionárske poplatky


Sniper

Odporúčané príspevky

V poslednej dobe čítam sťažnosti, že Slovenská televízia, ktorá má 'až' 3 programy je vlastne viac menej zbytočná. Televízny program nedosahuje kvalít komerčných televízií, okrem toho zmysel verejnoprávnej televízie a najmä jej tretieho športového kanála sa začal pretriasať najmä po predaji licencie na vysielacie práva zápasov národnej ligy a národného výberu istej nemenovanej rumunskej spoločnosti. Téma koncesionárskych poplatkov v spoločnosti rezonuje už dlhú dobu a možno dôjde k ich zrušeniu. Prečo by mali ľudia platiť televíziu, ktorá má nestabilnú sledovanosť a s jej činnosťou je veľa divákov nespokojných? Ak by k zrušeniu poplatkov došlo, tak STV by mala byť prevádzkovaná peniazmi zo štátneho rozpočtu. Podľa mňa STV by zrušená byť nemala, ale stačil by jeden kanál. Tento by sa sústredil najmä na spravodajstvo, dokumentaristiku, programy pre deti a šport. Filmy ľudia môžu pozerať na iných staniciach (čo tiež vôbec nie je žiadna výhra najmä ak filmy sú prerušované každých 20 minút otravnými reklamami ako to býva u jednej nemenovanej stanici so zavináčom v logu). Zrušenie koncesionárskych poplatkov vítam. Čo si myslíte, aká by mala byť budúcnosť STV a koncesionárskych poplatkov?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

predpokladám, že koncesie sa nezrušia. stačil by jeden program stv, dnes vlastne už nadobro odpadol význam stv2 a stv3 zrejme nespĺňa to, čo sa od neho očakávalo.

otázka ešte je, ktorá tv to spĺňa, kým komerčné budú dávať veľké nič, tak slabé seriály "vlastnej výroby, že to bolí, stv bude žiť a žije z minulosti, diváci sa buď budú búriť proti poplatkom, alebo pozerať šmejd. alebo pozerať úplne iné cudzie programy.

koncesionárske poplatky platím celý život, viem, že nie tak dávno pred pár rokmi prebiehal napríklad v Rakúsku veľký akt aj s kontrolami na platenie poplatkov, proste je nimi zaplatená štátna tv. len tu / a nielen tu / nespĺňa svoju funkciu a hltá tie poplatky ako bezodná jama. to nebol len problém rakúska, kdekade majú verejnoprávne problémy so sledovanosťou aj s vyberaním poplatkov, nestačí byť verejnoprávnym, divákom treba aj niečo ponúknuť, nie otvárať kanály, ktoré hlcú ďalšie peniaze ... toto sa deje tuším v celej európe, minimum.

vlastne som poriadny občan, nebúrim sa proti poplatkom, ale stv nepozerám, maximálne športové prenosy a sem tam Poirota, raz za pol roka, a komerčné naše tv takmer vôbec. nie je tam čo pozerať. sem tam správy. keď práve nie sú celé o nešťastiach a katastrofách.

 

keď vyžijú komerčné tv, ktoré dávajú hromady s.r.ačiek, z reklamy, možno by sa to podarilo aj stv ... ale nemyslím, že koncesie skončia. neviem, či by to prinútilo verejnoprávne vážiť si divákov, nerobia to ani naše komerčné tv.

 

 

plus jeden blog

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako už veľakrát povedal Richard Rybíček

program s DVOJKY presunúť na JEDNOTKU a TROJKU ponechať

ja by som ešte doplnil,

že mmntálne by sa z TROJKY mohol stať športovo-spravodajský kanál

ono sa to nezdá, ale športový kanál má svoj význam

nielenže ukojuju duše športových fanúšikov,

ale ako tomu je v susednej ČR

pomohol odlahčiť ČT2 od športu a tým ju lepšie vyprofilovať,

čiže ČT2 - "kanál pre náročného diváka"

 

u nás sú koncesionárske poplatky hlúposťou,

5,5 mil štát je na platenie TV z koncesií maličký

no ak bude platený len štátom, ťažko sa dá zastaviť politický vplyv,

duplom u nás

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako súhlasil by som s ponechaním koncesíí za predpokladu, že by sa zvýšila jej objektívnosť, zlepšila programová štruktúra

a skôr by som sa zameral na kultúru , cestovný ruch , informovanosť obyvateľstva (správy, kultúra čo kde atď...), vzdelávanie, dokumenty, rozvíjanie ducha, osobnosti...

 

Viac by som dal miestu dokumentárnym filmom, diskusiám, aj taká Lampa by kľudne mohla bývať na STV.

 

Chcelo by to takisto nejako sprofanovať dvojku niečím zaujímavým a nie len reláciami typu Ryby rybky rybičky (i keď nič proti rybárom), nejako ju zatraktívniť netradičnými art filmami.

 

Ku telenovelám na STV1 by som mal tiež svoje výhrady ale budiž...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Veď tých športových kanálov je už toľko, že je to až prehnané.

 

STV 2 by sa mohla zlepšiť, viac tých filmov s titulkami (neamerických) a dokumentov. STV 1 nech bude komercia, pre mňa za mňa, ja ju aj tak nepozerám.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

http://firmy.etrend....iziu-menej.html

 

Kym madaricovi nepresiel zakon zastrckovy som neplatil ani ja. Ja som ozaj nevlastnil tv. Ten cierno biely merkur nebol moj. Od kedy ho prijal a ja som musel platit 4,5 eura som si platil aj kabel a doniesol TV od brata. Dovtedy mi ten bratov TV bol na nic, nemal som antenu. Snad su uz zrusene koncesionarske poplatky od roku 2013 a ten TV vratim.

 

Ale ten madaricov zakon je velmi zaujimavy. Mam klienta, ktoremu prisiel sek(vyzva) na vyse 400 euro v roku 2010,aj ich zaplatil. Je zamestnavatel, jeho zamestnanci sadia v lese stromceky. V tomto(vlastne minulom 2011) roku prisiel dalsi, len dal vediet. tak sme napisali odpoved, nech mu vratia 260 eur, za cele 4 roky fungovania toho zakona a co zaplatil navyse. 2,3 mesiace zamestnaval aj cisto zamestnancov v pocte nad 10 ludi. Ale vacsinu , vlastne okrem 2,3 mesiacov mal stale menej, ci dohodarov, ci v zime sa tazko sadia stromceky, v tedy ich nezamestnava. Mozno to bude aj v tom, ze maju menej penazi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...
  • Pred 4 rokmi...

toto sice nie je o koncesionarsky poplatkoch, ale nenasiel som vhodnejsiu temu (vsade je namontovany Tomas)

 

ale je to primarne o RTVS, kde sa cez Reznika zasa presadzju meciarovske praktiky

 

Protest proti zrušeniu relácie Reportéri a výmene moderátorov Dejiny.sk
 

Vyjadrujeme ostrý nesúhlas s rozhodnutím vedenia RTVS zrušiť investigatívnu reláciu Reportéri.

Zrušenie Reportérov potvrdzuje obavy, že zvolením Jaroslava Rezníka za generálneho riaditeľa sa oslabí nezávislosť tejto inštitúcie a RTVS bude podliehať politickým tlakom. Dýcha z neho atmosféra rokov mečiarizmu, keď sa STV stala slúžkou politickej moci.

 

http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=941791

 

pravdu povediac, necital som nejake Reznikove zdovodnenie, aj tak by mi prislo z toho s najvacsou pravdepodobnostou zle...

ale ta relacia, i ked prv pod inym nazvom, nikdy nebola mocnym pochuti, mohli by o tom rozpravat +Lubo Lazovy, Katka Zackovy, ci Palo Feher

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pavol Fejér zachoval tvár, a tak, že sa celý ansámbl na čele s Rezníkom môžu hanbiť odiaľto až na kraj sveta:

 

Ponuku presunúť sa do relácie Občan za dverami moderátor a jeden z autorov relácie Reportéri Pavol Fejér neprijme. Nové vedenie verejnoprávnej RTVS jeho investigatívnu reláciu zrušilo.

Fejér v rozhovore pre SME povedal, že nesúhlasí s krokmi, ktoré pred týždňom ohlásil telerozhlas. Reportérov podľa neho zrušili nečakane.

"Keďže nie som spokojný s tým, akým spôsobom došlo k prerušeniu relácie, tak nemám žiadne záruky v ničom a nemyslím si, že je vhodné, aby som prijímal nejakú náhradu, tváriac sa, že sa nič nedeje," vysvetlil Fejér.

Nie je interným zamestnancom RTVS, ale externým spolupracovníkom.

 

 
veľmi pravdepodobne by to skončilo tak, že by bol pán Fejér presunutý, a po nejakom čase odsunutý...
 
Fejér je na scéne hodne dlho, poukazoval na kdečo, čo malo zostať zakryté, celé roky, nie je dnešné kura, aby s ním zametal Rezník s SNS
 
ako napísal tam v debate niekto, dovolím si to požičať:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak dnes sa Palo rozlucil v poslednom vysielani relacie Reporteri slovami "Dovidenia v lepsich casoch"

akosi sa obavam urcenia terminu tych "lepsich casov" :(

 

btw - tak to vidis, poznam Pala kolke roky a este aj meno mu zle napsiem :D

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a.... seriozna investigativna zurnalistika patri do verejnopravnej televizie

 

mimochodom, vcera bol Reznik na koberceku pred televiznou radou a udajne na jesen maju Reporteri pokracovat + ma predlozit nejaky plan pre takuto relaciu
(volne interpretovane, spravy som pocuval na pol ucha - bude to niekde v archive)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a.... seriozna investigativna zurnalistika patri do verejnopravnej televizie

Tak sa da argumentovať uplne pri skoro každej relacii. Zase sa pletie bič z....

Je tam novy riaditeľ, tak ma asi nejaku vlastnu koncepciu vysielania nie? Čo vy viete ake plany maju? Či nevznikne nejaka nova investigativna relacia atd. 

Niekto prišiel o miesto, tak z toho teraz vyraba kauzu a dristy o mečiarizme a neviem akych praktikach, su uplne mimo zdravy rozum. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

V poslednej dobe čítam sťažnosti, že Slovenská televízia, ktorá má 'až' 3 programy je vlastne viac menej zbytočná. Televízny program nedosahuje kvalít komerčných televízií, okrem toho zmysel verejnoprávnej televízie a najmä jej tretieho športového kanála sa začal pretriasať najmä po predaji licencie na vysielacie práva zápasov národnej ligy a národného výberu istej nemenovanej rumunskej spoločnosti. Téma koncesionárskych poplatkov v spoločnosti rezonuje už dlhú dobu a možno dôjde k ich zrušeniu. Prečo by mali ľudia platiť televíziu, ktorá má nestabilnú sledovanosť a s jej činnosťou je veľa divákov nespokojných? Ak by k zrušeniu poplatkov došlo, tak STV by mala byť prevádzkovaná peniazmi zo štátneho rozpočtu. Podľa mňa STV by zrušená byť nemala, ale stačil by jeden kanál. Tento by sa sústredil najmä na spravodajstvo, dokumentaristiku, programy pre deti a šport. Filmy ľudia môžu pozerať na iných staniciach (čo tiež vôbec nie je žiadna výhra najmä ak filmy sú prerušované každých 20 minút otravnými reklamami ako to býva u jednej nemenovanej stanici so zavináčom v logu). Zrušenie koncesionárskych poplatkov vítam. Čo si myslíte, aká by mala byť budúcnosť STV a koncesionárskych poplatkov?

Aj keď je to starý príspevok ale tento problém je stále aktuálny. RTVS je naozaj slabota oproti ostatným verejnoprávnym televíziám v strednej európe. Tak naozaj by väčší zmysel malo aby sa zamerali na jeden kanál a snažili sa vysielať to čo komerčné televízie nie a tak by si aj našli stabilných divákov a ajtak verejnoprávne televízie mávajú inú funkciu ako tie komerčné. Čo sa týka koncesionárskych poplatkov tak som sa vyjadril v príslušnej téme o nich.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Ale tie štátne televízie to majú dané že čo a ako majú vysielať. V maďarsku sa zamerali na vysielanie správ, športu, kultúru atď. Kedysi ich jednotka bola ako je teraz Nova či Markíza. Ale zase tam je dobrá alternatíva vo forme komerčných vysielateľov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov