Skočiť na obsah

Po skončení školy aké kroky ďalej?


Jovzin

Odporúčané príspevky

Ahojte kamarati z fora.

 

Chcem sa s Vami poradit ohladom mozno jedneho velkeho mozno maleho problemu mojho znameho. Minuly rok skoncil strednu a kedze nejako sa mu nepodarilo dostat sa na vysku z coho bol dost rozcarovany zbalil kufre a siel do UK. Avsak nebol sa po skonceni skoly nikde ohlasit, urad prace, socialka, zdravotna. A teraz sa po roku vratil domov a zatial sa stale este nebol nikde ohlasit. Preto sa cem opytat kde sa to ma vsade ist ohlasit ze skoncil skolu? Bude mat z toho ako to povedat jemne riadny "podrb", ze sa neohlasil hned po skonceni ale az teraz po roku? A uznaju mu ten rok ked donesie zmluvy pracovne co pracoval v UK?

 

Dik za odpovede. Ja som mu hovoril, ze nech ide priamo na urad a sa opyta tam, ze co dalej ale nejako sa k tomu nema. Viete ma prasule z UK tak uziva zivota a beha po slovensku a madarsku po kupaliskach a bali zenske. Ale, ze vraj chce zostat na SK uz. A vyzera ze asi uz bude mat aj pracu na SK len este caka na vysledok primacieho konania. Preto sa cem opytat ak nakluse na urad uz so zmluvou novou pracovnou bude mat mensi podrb alebo ako to bude?

 

Dik za info, ze co mu mam povedat.

 

Jovzin

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V maturitnom ročníku sa po maturitách presnejšie od 1.9. stal dobrovoľne nezamestnaným keďže sa nenahlásil na Úrad práce. Neviem ako to je so zdravotnými odvodmi keď človek ide do EÚ alebo mimo EÚ, ale jeho prvé kroky by mali viesť na zdravotnú poisťovňu. Ostatné je druhoradé. Tam mu už vysvetlia či má nejaké resty.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

ahojte

 

Necem otvarat novu temu tak sa budem pytat v mojej starej.

 

Nahodou mi niekto nevie povedat nejake referencie na firmu http://www.winfin.sk/

Ze vraj sa zaoberaju spolocnostou AXA a jej vecami.

 

Dik pekne

 

Stevka by tam asi mala pracovat a mam z toho pocit ze to je zase neico ako financny poradca ze bude musiet obehavat svojich znamych a presviecat ich aby si zorali nejake poistenie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No com som si precital pracovnu zmluvu co Stevka dostala od nich. Tak ju od toho odhovaram nech tu zmluvu ani nepodpise. Vsak to je tak hovadska zmluva. Vsetko je tam totalne proti nej. Nema skoro ziadne pravo. Ako normalne zvazujem ist za pravnikom ci vobec sa to da povazovat za pracovnu zmluvu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie som si istý, či vo finančníctve sa pracuje na "pracovnú zmluvu". Skôr to sú podmienky spolupráce. Ale ak je to pracovná zmluva, tak tam určite má napísané za akých podmienok a za akú prácu dostane koľko peňazí. Načo ísť za právnikom? Keď sa mi na zmluve nič nepáči, tak ju nepodpíšem a dovi, dopo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

Po ukonceni tretieho zaverecneho rocnika ucnovky som siel na urad prace a tam vsetko vybavili a ponahlasovali vsade kde treba. Nikde inde som nemusel. Ked ma zobrali do prvej prace tak len zmluvu a to bolo vsetko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov