Skočiť na obsah

Čoho by ste sa vedeli zrieknuť v prospech šetrenia?


Tomáš

Odporúčané príspevky

Problem nieje len samotna jazda autom ale to ze kolko sa plati len za drzanie vozidla ze cely rok co idem na smenu tych zopar jazd vikendov a statnych svoatkov v studenej casti roka nestoja dokopy tolko ako co vyplatim na PZP/STK/EK. Pretom som kalkuloval aj pouzitie taxiku...

 

Pre mna by bolo efektivne nevlastnit auto. Ale to by musel chodit autobus aj cez statne sviatne sviatky a nedele co SAD kvoli jednemu cloveku nespravi alebo by som musel pracovat v mieste bydliska kde su len pozicie ktore nezvladam, alebo vo fabrikach so zmluvnou dopravou ale tam to tiez nezvladam. Takze mne by dost usetrilo pracovat v niektorej fabrike u nas alebo kde si nosia zamestnancov firemnou dopravou ale tam ma vsade uz vyhodili. Takze momentalne riesenie nepoznam. Este by pomohlo keby slovensko bolo na juznom Balkane a cely rok by som to mohol ist na bicykli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Tak to je fakt zaujimave ked ide somnou na rande hm..viete ze tomi a ja sme par ktory sa mame rafi viete to uz ale pisete take vevi o nom co ja este neviem vsetko sa tu dizviem vela veci a ked si to precitam tak sa s nim o tom s tomasom rozpravam a je tozaujimavy rozhovor ale hlavne viem ze ma kamaraylu v Berline co som o nej nevefdela Roba pozmam lebo je to aj moj kamis velni dobry a ked yomas prevolava tolko ze dve tri hodiny tak to uz on vie ze ci ma volat alebo nie ja by som mu tiez poradila ze pteco by in mal volat ked aj kamarati mu mozu volat tiez on leby nezavolal tak mozno by mu nevolali neviem ked len on vola kadekonu mne vola tiez ale nie dve tri hodiny fakecy len hodinu dve viac nie naco vieme piseme si kazfy den a stretneme sa tak vieme o sebe dost takze odlazujem tomasovi nech skusi urobit tak aby on nevolal nikde a nech mu volaju ti ktorym on volala ci mu zavolajy jeden lamarat ano ale druhy pochybukem a takto moze tomas usetrit krecit nemusi volat ked nemusi

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pocuj chlapec z juhu mam stary mobil zle mi pise klavesnica seka mi tak ked sa ti nepacia moje zvratky naco citas ako ja pisem je cisto moja vec a teba do toho nic

 

...

Takze chlapec z juhu ci skade je star sa do seba

 

...

V tomto fore len pisete stsle o tomasovi zle veci o nom hovorite a to sa nehambite vsetci on je tsky aky je prrboha v dnesnom zivote du kadejaky lufia ci bohaty ci chudobny tak preco stale o tomasovi ved ten clovek nikomu neublixil je tsky ako ho boh stvotil ci mu chuti jest ci ma kartu tsku alebo inaksiu to je jeho vec a ked sem pise a vas sa opita co a slo vy mu odpivedste tak aby sa urazil a toto je to forum? Co mate mu porafit ale naopak vy davate zabrat a este mu vynafste ze je prasa ze vela zere ze mina peniaze ktore nema ze zije od vyplaty k vyplate ved on sam robi co moze a radi sa s ludmi ale vy ho len vysmievate nspr..volakto pisal ze ked ide cez ulicu tak sa mu na bycikli roztrhne retiazka zastane alebo druhe to sa takto netobi ked ten clovek chce rsfu tak mu pomozem poradim ale nebudem ho vysmievat ved majte roxum a ked tomas chce rafu tak mu porafte a nie ze vy ho vysmievate

 

...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Adel,
ale takto sa odpoveda mozno na pokeci, tu sme k sebe slusnejsi.
Toto je diskusne forum, kde piseme, aby sme sa citali a diskutovali.


Ked mas stary mobil, po tom, co napises svoj prispevok, mas na to dve cele hodiny, aby si si prispevok gramaticky poupravovala...
aspon tie desive hrubky a spravit to citatelnym, lebo skutocne sa to cita cim dalej tym horsie.
Pokial viem, hovoril ti to uz aj Tomas, aj ja som ti to uz pisala v inej teme.
Adelka, dohliadni na to a opravuj po sebe.
Prosime a dakujeme.


A este jedna poznamocka k Tomasovi:
Nedavno som to kdesi uz pisala - Tomas sam pyta rady od forumakov od roku 2005 - odvtedy ho mnohi pozname a mnohi mu radime, neustale. Vzdy ked pride pytat rady.
A dostava aj sukromne, ked sa pyta v sukromnych spravach.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No to si opravim ale ako pises tak pokec je to neviem ako sa tam pise ked ja ho nemam na pokeci ako pisu to viete vy ja nie a co sa tyka toho ze tu citate a diskutujete v poriadku ale nemusite ludi hanit a zle veci pisat vysmievat a tak dalej ved ludia nie su zveti ako sa tu pise to naozaj neni pekne

 

...

I

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano velmi pekne ta prosime... Jaaaj aspon neda sa do tych mobilov dat nejaky ony? Viete co aj na PC opravuje hrubky? Tusim swype alebo ako sa to vola. Posnazim sa ludia jakmile budeme spolu nainstalujem jej google klavesnicu co dava navrhy slov a opravuje ich. Obcas sa to pomyli kedze umela inteligencia nededukuje ako clovek ale urcite to nebude taketo trapenie ako teraz.

 

K teme: Kebabu sa nevzdam lebo ho milujem. Vozenie autom povazujem za zbytocnost takze benzin nekupujem. Uz som ten stary vrak daroval za prepis. Uz maju auto len nasi a v pripade nudze si mozem natankovat a pozicat si ale vlastne ani nepotrebujem lebo vsetko kam chodim mam v meste takze sa dostanem peso alebo na bicykli. Takze auto je prva blbost co mi k zivotu nechyba. Playstation som tiez dal prec. Kradlo mi to hlavne cas a nervy aj ked peniaze ani nie lebo tam je len jednorazova investicia a hry su uz second hand za par šupov pripadne si vymiename prejdene hry kus za kus ale zase ked som sa zasekol v nejakej hre tak mi bralo cas to, ze som hladal navody, diskutoval po hernych forach, vsetko za ucelom prejst tu hru. Potom televizora sa neviem vzdat ale tiez je to jednorazova investicia kedze neplatim operatorom ale beriem signal priamo z luftu na antenu... Telefonov a simkariet sa nemozem vzdat lebo jedno je na internet, druhe na volanie atd. Takze vlastne coho sa mozem vzdat, som sa vzdal a ajtak som nic neusetril lebo jedlo je moja najvacsia mesacna polozka.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Netusim - nikdy v zivote som nebola na pokeci. Ide o to, ze sa to co pises neda citat.

Tomas potrebuje, obrovite mnozstvo pomoci, 12 rokov mu neustale radime, neustale sa pyta na to iste, neustale bojuje s tymi istymi problemami a co je horsie: tie rady pyta, popzeraj temy, radime mu do zblbnutia, ale nedrzi sa ich... a najblizsie pyta tie iste rady.
Nemali by mu nadavat, nikto, a nie skaredo. to je fakt. S tym suhlasim.

Ale obcas aj anjelovi ujdu nervy. My pozname Tomasa velmi dlho. A zvycajne sme cele tie roky znovu a znovu a znovu pripraveni radit mu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Telefonov a simkariet sa nemozem vzdat lebo jedno je na internet, druhe na volanie atd.

 

Čo tak si kúpiť nejaký lacnejší notebook za 250€ a zriadiť si LTE internet za 10€ mesačne? Za 10€ mesačne môžeš surfovať a volávať napr. cez Skype celý mesiac a nemusíš každého polroka meniť operátora ako idiot.

 

Mne účty za telefóny výrazne klesli odkedy mám optiku a takto fungujem od roku 2009. Tebe to nenapadlo ani v roku 2017. A nehovor mi ani zo srandy, že zo 450€ platu nedokážeš mesačne odložiť ani 150€, keby si si odpustil zbytočné hovadiny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kódiť môžeš skúšať, aj keď v tvojom prípade pôjde skôr len o pokusy, ktoré ťa prestanú baviť po hodine, ale za 10€ mesačne by si mal plnohodnotný prístup na internet, kde by si sa aj niečo naučil, lebo na mobile máš internet na to, aby si sa len vykecával. Keď budeš takto na nete, tak budeš mať menšie nutkanie vyvolávať "kamarátom" do Nemecka a ušetríš ďalšie peniaze. Fakt jak s 12 ročným ako keby som sa bavil....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano PC skor su aj aplikacaie kde sa da skusat nezohladu na to ci ma to bude bavit alebo nie ale este som ani neskusil... Urcite su uz aj v mobiloch aplikacie na tvorbu webu a graficke editory ale na mobile to neni ono. Chcem potom skusitaj grafiku sa mi lubilo ako game dokazala urobit tie fotomontaze s mojim vyzorom predlzila nohavice a ani nebolo badat kde to je nadpojene aj ked som to priblizil. Vravela ze to robila narychlo tak sa urcite da s tym aj viac. Ked nasetrim na PC vyskusam aj ja.

 

Vzdat sa v prospech sporenia by som musel prave toho najmilsieho teda jedla. To by mozno slo tak ze najst nejaku proti zalubu (na sposob klin sa klinom vybija) lebo tam axel pisal dovod preco sa neviem vzdat jedla a suvisi to s celou vecou tak ze kym sa nezbavim jedenia tak nemam sancu ani sporit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... V tomto fore len pisete stsle o tomasovi zle veci o nom hovorite a to sa nehambite vsetci on je tsky aky je prrboha v dnesnom zivote du kadejaky lufia ci bohaty ci chudobny tak preco stale o tomasovi ved ten clovek nikomu neublixil je tsky ako ho boh stvotil ci mu chuti jest ci ma kartu tsku alebo inaksiu to je jeho vec a ked sem pise a vas sa opita co a slo vy mu odpivedste tak aby sa urazil a toto je to forum? Co mate mu porafit ale naopak vy davate zabrat a este mu vynafste ze je prasa ze vela zere ze mina peniaze ktore nema ze zije od vyplaty k vyplate ved on sam robi co moze a radi sa s ludmi ale vy ho len vysmievate nspr..volakto pisal ze ked ide cez ulicu tak sa mu na bycikli roztrhne retiazka zastane alebo druhe to sa takto netobi ked ten clovek chce rsfu tak mu pomozem poradim ale nebudem ho vysmievat ved majte roxum a ked tomas chce rafu tak mu porafte a nie ze vy ho vysmievate

 

Adel, túto tému založil práve Tomáš – a to 10.8.2010, teda už naozaj veľmi dávno.

 

Ak si prečítaš čo tu bolo písané, aké rady od začiatku dostával a dáš si to do súvislosti s dneškom, sama uvidíš, že Tomáš v sporení nijako nepokročil.

A tém o peniazoch, a práve Tomášových je tu viac ...

 

Stále si pýta tie isté rady, ale tie rady nemajú žiadny dopad, sú to IBA slová padajúce do "čiernej diery" ...

Nie som za "hrubé" odpovede, ale keď niekoľko rokov dookola odpovedáš na to isté, raz tá miera trpezlivosti pretečie a slovník sa "zlomí".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viem ze tomas to pisal pred rokom alebo pred pol rokom alebo je to jedno kedy ale neni to pekne pisat stale a ponizovat stale ze ho vy poznate to je v poriadku ale aj lidia musia vediet ze kde su hranice

 

...

Aj to viem ze tomas nevie sporit ked mu chuti jest tak nak sa naje a dobre

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš sa ponižuje sám, pretože je to neschopný lúzer, ktorý nedosiahne na žiadny cieľ. Nájdi si od neho témy, ktoré založil. V každej rieši nejaké svoje problémy. A najväčší problém je, že má problémy tieto problémy riešiť. Ale nie kvôli tomu, že by tie problémy boli nejako extra zložité. Kvôli tomu, že nemá žiadnu vôľu ani víziu. A preto je celý život tam kde je. Ja chápem, že sa ho zastávaš, ale keď v sebe nájdeš čo i len štipku objektivity, tak to spozoruješ hneď aj sama. Nebudem ťa od neho odrádzať, je to čisto tvoja vec a verím, že si o level vyššie ako on - že sa vieš poučiť na vlastných chybách - na rozdiel od neho.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Adel

 

To ze nam prasknu nervy nie je podla Teba pekne.

Tak ako by si nazvala niekoho, kto rype otazkami, ktore su stale o tom istom uz roky. On nema hanbu sa opytat na nieco, na co sme mu uprimne napisala rady na niekolkych stranach.

 

Ved on sa nam vysmieva. On z nas robi hlupakov.

Jeho bavi vypisovat a ked je problem vyrieseny, zacne ho po case rozoberat znova, od zaciatku, mysliac si ze si to nevsimneme.

 

To co nie je pekne, je jeho pristup k forumakom!

 

 

 

 

Zacinam mat podozrenie ze Adel je len druhy Tomasov nick. A ten sa teraz na nas bavi este viac ako donedavna....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viem ze tomas to pisal pred rokom alebo pred pol rokom alebo je to jedno kedy ale neni to pekne pisat stale a ponizovat stale ze ho vy poznate to je v poriadku ale aj lidia musia vediet ze kde su hranice

 

...

Aj to viem ze tomas nevie sporit ked mu chuti jest tak nak sa naje a dobre

 

...

Adel, asi takto ... nemá zmysel opakovať, čo ti tu už napísalo viacero ľudí - že poznáme Tomáša podstatne dlhšie ako ty, aj to prečo na neho tak väčšina ľudí reaguje... to že sa ho zastávaš, je tiež vcelku OK - si jeho priateľka ... čiže potiaľ dobré...

 

ale ide mi o iné:

 

ak sa raz dopracujete k spoločnému životu a bývaniu, tak nie my tu na fóre, ale ty budeš musieť byť, vo vašom vzťahu, tá zodpovedná, a tá čo bude určovať čoho všetkého sa Tomáš bude musieť vzdať, pretože Tomáš to jednoducho nedokáže... ostatne, on sám to aj vo viacerých príspevkoch priznáva - stačí len čítať...

bez akejkoľvek irónie vám prajem aby vám to vydržalo, ak sa teda dostanete k spoločnému životu. ale ak vám to má vydržať, a nemáte sa navzájom pozabíjať, či v lepšom prípade opakovane dostávať do situácie, keď týždeň pred výplatou nebudete mať ani na suché rožky, tak:

 

- ty budeš tá, čo mu zatrhne hodinové telefonáty kadejakým pokemonom do nemecka,

- ty budeš tá, čo mu zabráni celú výplatu prežrať či rozflákať na sprostosti

- ty budeš tá, čo mu vysvetlí, že už sa nebude prežierať v kadejakých kebabizniach, ale bude jesť doma, lebo domáca strava je lacnejšia

- ty budeš tá, čo mu vysvetlí, že všetky automaty na kávu a sladkosti sa práve pokazili, a nepasujú do nich peniaze, ktoré Tomáš má...

- ty budeš tá, čo mu vysvetlí, že Cola už mu nechutí, a práve mu začala chutiť čistá voda alebo nejaká minerálka...

- a ty budeš tá, čo mu vysvetlí, že keď dostane chuť na nejakú sladkosť, tak mu postačí obyčajná Horalka za 40 centov, a nie 3 kusy Kinderčokoládovch Mikulášov naraz - každý za 3€...

 

povedané inak, ty budeš musieť byť tou povestnou hlavou rodiny. dúfam že to zvládneš, ale už teraz ti môžem zodpovedne povedať, že to bude "práce pro vraha"... ostatne, neboli by ste prvý a ani posledný pár čo takto funguje...

skús pochopiť, že nikto tu nechce Tomášovi zle, ale že on je povahovo tak trochu prerastené decko s nulovou zodpovednosťou, z čoho pramení aj väčšina jeho problémov... lebo čo sa týka peňazí, tak jeho hlavný problém nie je ani tak nízky plat, ako to že nevie hospodáriť... skús si predstaviť, čisto teoreticky, že by nejakým zázrakom dostal 3x vyšší plat - myslíš že by mal 3x viac peňazí, a dokázal by aj niečo usporiť? ja tvrdím že ani omylom. jediný výsledok by bol ten, že by sa dopracoval k morbídnej obezite, cukrovke, či priamo prežral k smrti...

  • Pridať bod 2
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No dufam ze to zvladnem a podari sa mi to vsetko udrzat a ze tomas dufam pocuvne uz teraz pije vodu z vodovodu nie coca colu a to je zsciatok takze sa mi to dufam podati onac dakujem za radu

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No dufam ze to zvladnem a podari sa mi to vsetko udrzat a ze tomas dufam pocuvne

 

Keď to nebudeš zvládať alebo Tomáš nebude počúvať, tak obvolaj všetkých svojich bratov a bratrancov čo máš a oni sa už postarajú, aby sa Tomáš naučil počúvať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pocuvaj ma axel ja nie som z tej rodiny ako si myslis co si myslus ze ja mam velku rodinu to nie ja som nrvyrastala v osade a ani neviem ako je v osade ja som ceztna zena charakterna preco by som ja mala na tomasa dat aby pocuval haaa to je smiesne tomas pozna moju rodinu a vie ze sme slusna rodinu a moja ridina ho ma rada takze o com pises ?

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A kde som ja písal o nejakej osade? Kde som písal, že nie si zo slušnej rodiny? To keď si zo slušnej rodiny znamená, že akože nemáš ani brata ani bratrancov? Tvoja reakcia je značne vzťahovačná, tak OK, robte si obaja čo chcete.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale axel pocuvsj ma ja som ti len napisala ze nie som z isafy preto som ti tak napusala ze ja bratov nemam iba jedneho a on hoa rad takze ja okrem brata mam seztru a ta joa tiez rada takze prevo by som mala na tomasa daco dtuhym pivedat to nie

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja tiez neviem co je osada len ti preto pisem ze to iba romivia z osafy tak robia ze su velka rodina a ked je dakto novy u nich ze ho nevhcu ale vies co axrl mahsj to tak neries to lebo mozes vyhoriet zle

 

...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov