Skočiť na obsah

Čoho by ste sa vedeli zrieknuť v prospech šetrenia?


Tomáš

Odporúčané príspevky

ale áno, to sú presne rovnaké prípady pre psychiatra, ako tí, čo naopak prehnane nakupujú, a tí, čo si zapratávajú domy kopami zberateľkých harabúrd, že medzi nimi nemajú kade chodiť ... je to rovnaká kasta.
všetko je to prehnané, a všetci títo ľudia to poháňajú ad absurdum ...

nedávno kdesi išla séria dokumentov o tých zberačoch, to bolo úplne rovnako absurdné ako toto...

a kdesi na ktorejsi dokument tv pred pár rokmi o nakupovačoch.

 

sú to liečiteľné záležitosti, keď sa ovšem chcú dať liečiť ... niektorí chcú.

 

ale čo ma zaujalo, je nesmierna trpezlivosť partnerov a rodiny ...

u niektorých je jasné, že ten základ tej enormnej sporivosti musia mať kdesi v sebe, keď to od svojho partnera prijímajú vcelku celkom dobre ...

aj keď občas protestujú, tak viacmenej potichu ..

tie manželstvá by nevydržali roky na jedení odpadkov a čúraní do fľaše a jednej vani vody pre celú rodinu a komplet celú domácnosť vrátane umytia riadu, keby s tým partneri nesúhlasili ...

 

 

títo to samozrejme preháňajú, zamotali sa do toho chorobne, ale kdesi v začiatkoch bolo zrejme obyčajné šetrenie ...

také zdravé šetrenie, čo sa zasa Tomáš akosi nevie naučiť : )

 

mimochodom, ja som poznala len tu u nás troch takýchto ľudí ... bola to presne rovnaká úroveň šetrivosti ... vyberali odpadky, šatili sa z povojnových zásob, chlap na nohách nosil onuce! zo šálov nájdených v kontejneroch, a na vkladných knižkách mal na tie doby mnohé státisíce, hodne vysoko ... ktoré po jeho smrti zdedila vzdialená rodina, ktorá k tomu prišla ako slepé kura k zrnu. /zomrel asi pred 10 rokmi/

 

druhý bol tiež chlap - jazdil na predvojnovom zdedenom bicykli, mal jediné šaty, vyberal z kontajnera, kradol mäso u mäsiara, po jeho smrti jeho totálne zahanbený synovec s hrôzou zistil, že dokonca falšoval vo vkladných knižkách vklady ... mal tam na každej mnohostotisíc, ale on si tam ešte nejaké prikreslil ... zomrel asi pred 10 - 12 rokmi.

 

a jedna žena, presne rovnaký prípad ... a to len to, čo mi teraz napadlo, o čom som vedela a bola som pri tom ... : )
je to choroba, pre psychiatra.

 

samozrejme, šetriť treba ... nechceme teraz zobrať Tomášovi chuť do šetrenia. : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel, tak tej osratej riti sa dá pomôcť...zober si na wc fľašku s vodou a po základnom utretí najväčšej hovnovej masy umy si osratú prdel nad wc-misou...:)

alebo si zabuduj nejaké malé umývadielko do záchoda na tento účel. Budeš mať riť čistú ako sklo. Môžeš si to aj mydlom vylepšiť :)

 

to video je teda sila.  Idú podľa hesila: šetriť, šetriť, šetriť, nech to stojí čokoľvek!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Viac nechutna mi pride predstava toho co pise Axel. Mne sa to este nestalo, Axel, preboha, co zeres??

 

Ja mam uz druhy den na obed flaky s tvarohom, maslom a praskovym cukrom /cerstvo uvarene/. Nie kvoli setreniu, ale kvoli riadnej chuti na nieco take. A vlastne je to asi aj low-cost, nieco pre Tomasa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Tie tvoje prepočty sú ti k hovnu, pretože paušalizuješ. Benzín je teraz výrazne lacnejší (ja tankujem naftu pod 1 euro), záleží aj od spotreby motora a spôsobe ako jazdíš. Čo sa týka šetrenia, šetriť musíš zo svojho platu, nestaraj sa ako zarábajú iní, staraj sa ako zarábaš ty.

Takto... Záleží od situácie ale zoberme si to z pohľadu nízkopríjmového človeka lebo áno dá sa kúpiť elektromobil či hybrid a už vyvíjajú aj kadejaké vozidlá na solárny pohon atď ale koľko to stojí?!? Ten kto si môže dovoliť elektromobil nieje na tom tak zle aby musel šetriť aj na cestovaní do práce! Ide o to že človek ako ja môže rozmýšľať nad autami ako 120-na embéčka, favoritka, žigulák, možno ešte na splátky nejaká felícia alebo 30 ročné Daewoo čo sú všetko autá s 8L spotrebou. Cena benzínu sa hýbe ale nie až tak radikálne a lacnejšie ako autobus to nikdy nemôže byť! Lebo: Autom sa oplatí ak chodia partie že idú dvaja/traja a zložia sa tak áno vtedy sa to môže vyrovnať autobusu. Ale ja nemám nikoho takého čo by potreboval odvoz v rovnakom čase po rovnakej trase tak chodím sám. Takže položím otázku ináč: Ktorá 30 ročná haraburda (resp auto v cene do 300€) spraví 22km trasu za 1,60€? Ale to sme sa bavili len o cene cesty! Ja mám podľa vzorca 8L spotreba a benzín za 1,05 (čo je najlacnejší benzín v galante) menej už stáť nebude mi vychádza furt na 1,84€ autom kým autobus je 1,60€ a to je ten najlepší prípad! Lebo lacnejší už nebude a to je najlacnejšia pumpa v celej GA ostatné pumpy majú bežne za 1,20€ benzín takže to už ani počítať nemusíme lebo všelijako to bude autom drahšie! Matika nepustí! A ešte dodám že ak má 30 ročné karburátorové auto (čo nemá injektor veci čo šetria spotrebu) 30 rokov starý rozheganý motor a v techničáku je uvedené výrobcom spotreba 8L tak reálne to bude aj 9L! A to som nerátal že v autobuse si platíš iba precestované kilometre čo pri aute máš navyše poplatky ako PZP, údržba, emisná, technická, pokuty, lekárnička, nejaká tá údržba čistoty vozidla atď. S autom to nebude nijako lacnejšie ako busom v mojom prípade určite nie! 

 

Takže u mňa by dosť ušetrilo aj nájdenie si práce v mieste bydliska alebo tie veľké fabriky kam si pracovníkov nosia tie agentúry vlastnými dodávkami a nič za to nestrhávajú. My sme do Vedoradov mali zmluvnú dopravu a plat rovnaký ako miestni, žiadna položka strhnutá za dopravu. Ale som medzi dvomi mlynskými kolami lebo ani jedno zamestnanie kde by som mal dochádzku bez výdavkov nezvládam a také čo zvládam je v bezvýznamnej dedine mimo hlavného ťahu kam chodia spoje chabo... Takže jediné šetrenie je opäť pri tom maškrtení ale ja tie maškrty taak milujem... Alebo keby slovensko bolo na južnom balkáne aby sa celý rok dalo chodiť na bicykli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Však posledná veta! Tam o tom hovorím. V lete chodím celú sezónu na bicykli... Preto som spomínal že keby sme na južnom balkáne tak celý rok. Ináč najlepšie sporenie je nemať peniaze a je to vybavené, nič nekúpim lebo na to jednoducho nemám! Týždeň do volieb, dva týždne do výplaty a mám presne 47 centov... Takže do 10.3.2016 môžem minúť iba 47 centov no kto z vás minie do toho dátumu podobnú čiastku? Takže vlastne som ten najúspornejší človek fóra keď nie celého slovenska. Ja si myslím že ešte aj bezdomovec do desiateho marca minie viac!

 

Budem chodiť na bicykli lebo nebudem mať peniaze ani na lístok ani na benzín takže stále mi to vychádza tak že najlepšie sporí ten kto peniaze nemá! Lebo keby som mal aspoň dvacku tak by som sa vykašlal na bicyklovanie sa v ranných mrazoch a potom byť týždeň chorý a viezol sa radšej vo vyhriatom autobuse... Keď je ideálne počasie tak jasné že od toho mája do toho septembra chodím stále na bicykli. Ale v zime v mrazoch určite nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 Týždeň do volieb, dva týždne do výplaty a mám presne 47 centov... Takže do 10.3.2016 môžem minúť iba 47 centov no kto z vás minie do toho dátumu podobnú čiastku? Takže vlastne som ten najúspornejší človek fóra keď nie celého slovenska. Ja si myslím že ešte aj bezdomovec do desiateho marca minie viac!

 

môžeme sa bližšie pozrieť na to, prečo? podľa všetkého ti po výplate zostalo cca 150 eur.  150, odhadujem, zabudla som aký to máš teraz najnovší podpísaný plat.

 

200 eur doma -  za jedlo, vodu, plyn, elektriku, tv, teplo, bývanie, vlastnú izbu, pračka operie - pracie prášky, kúpeľňu, toaletný papier, základnú drogériu, mydlo, šampón  ... máš u rodičov. ok. to je v poriadku.

 

konkrétne na čo za dva týždne odišlo tých približne 150 eur?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game:

Aj ja sa čudujem že kam lebo som to už prestal aj evidovať ale čo viem iste je 28 na mobil; 6 na druhý mobil; 25 som natankoval do auta; 25 nabil kartu na bus; 5 a potom ďalších 5 som zase tankoval do bandasky čo si rozlievame so susedom do aut, 3 silikón, 2,50 pištol na silikón, 20 autorádio, 3,70 baterka, len včera v kebab shope a cukrárni 8, v potravinách včera 3,40; a ostatne nepamätám ale tam sa nezbierajú tie drobné položky že denne tak každý druhý deň do cca 4-5€ miniem na jedlo čo si tak v meste kupujem že dostanem chuť na langoš, potom zákusky, potom colu... Akože niesu to veľké sumy vždy tak do pár eur ale ono sa to nazbiera a potom preto nevidieť výsledok lebo presne 150 mi zostáva na voľné minutie a za to by sa dal kúpiť aj playstation alebo počítač proste že niečo veľké viditeľné ale ja dávam vždy tak že sem 8 tam 6 hentam 3 a takto sa to po malom rozkotúľa. PZP platím štvrťročne tak už očakávam v marci aj to...

 

doll:

To som uvádzal len ako príklad. Ja síce nemám už peniaze ale mám poplatené všetko, kredity nabite, natankované, že proste na míňanie už nemám ale už mám dopredu zaplatený autobus, a natankované auto. To len príklad som dal že keby nemám za čo chodiť do práce donútil by som sa stopom alebo bicyklom lebo inú možnosť by som nemal... To je sporenie! Zaručene by som neminul ani cent!

 

Moja rovnica šetrenia vyzerá takto: Keď mám peniaze, míňam / keď nemám peniaze nemíňam  ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

doll,

u Tomáša je bus cez víkendy problém - do tej dediny, kde pracuje, cez víkendy bus vynecháva, nemá tam spoj.
preto v zime používa auto.

 

tu sú tie peniaze, ktoré ti do výplaty chýbajú:


 Takže jediné šetrenie je opäť pri tom maškrtení ale ja tie maškrty taak milujem... Alebo keby slovensko bolo na južnom balkáne aby sa celý rok dalo chodiť na bicykli.

 

Game:

Aj ja sa čudujem že kam lebo som to už prestal aj evidovať ale čo viem iste je 28 na mobil; 6 na druhý mobil; 25 som natankoval do auta; 25 nabil kartu na bus; 5 a potom ďalších 5 som zase tankoval do bandasky čo si rozlievame so susedom do aut, 3 silikón, 2,50 pištol na silikón, 20 autorádio, 3,70 baterka, len včera v kebab shope a cukrárni 8, v potravinách včera 3,40; a ostatne nepamätám ale tam sa nezbierajú tie drobné položky že denne tak každý druhý deň do cca 4-5€ miniem na jedlo čo si tak v meste kupujem že dostanem chuť na langoš, potom zákusky, potom colu... Akože niesu to veľké sumy vždy tak do pár eur ale ono sa to nazbiera a potom preto nevidieť výsledok lebo presne 150 mi zostáva na voľné minutie a za to by sa dal kúpiť aj playstation alebo počítač proste že niečo veľké viditeľné ale ja dávam vždy tak že sem 8 tam 6 hentam 3 a takto sa to po malom rozkotúľa.

 

toto sme tu písali všetci. každý tu minimálne 4 - 5krát napísal, že priberáš, sťažuješ sa, že máš hodne kilov, a uber zo sladkostí.

dokola ... ja viem - musí to dozrieť v tvojej hlave, ale tam máš premlsané peniaze, ktoré ti vždy chýbajú do výplaty.

z toľkých peňazí, ktoré dostávaš ty, miestami musia vyžiť matky s deťmi a rodiny ... kam by došli, keby si týždeň kupovali mlsy a koly, a na ďalšie tri týždne by nezostalo na chleba?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo nemôže byť lacnejší kebab? Menšia DPH na sladkosti atď? Aj tak by som ušetril. Axel počuješ nech to zariadí vláda aby som si mohol dovoliť viac sladkostí z tej istej sumy. Nech Smer dotuje fastfoody! A cukrárne by mohol tiež, a takisto aj pizzériu atď. 

 

Ale teraz som len srandoval  :lol:  :zubiska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak počítajme, bez srandičiek :):

 

každý druhý deň na jedlo (doma máš navarené a je doma chlieb a maslo a saláma a zelenina celkom určite) 4 - 5 eur v meste len tak, na čo ti práve príde chuť: 60 - 75 eur

 

len za jeden deň v cukrárni a za kebab 11, 4 eur a kebab a cukráreň sa konajú častejšie ... a kde je cola, a v lete nanukové torty ...

 

doma si urob citronádu, kúp si sáčik cukríkov a cucaj, po jednom, to ti píšem už pomaly rok, kebab si daj raz za mesiac ...

 

... a máš ušetrených minimálne 70 - 75  eur.

 

a nemusel by si mať dva týždne do výplaty 47 centov. naposledy si písal kdesi, že ti zostalo dva týždne do výplaty 30 centov. ...

 

ťažké počty?  Tomáš, je to na tebe ... rozťahuj sa potiaľ, pokiaľ ti perina siaha. kto má menší príjem, nemôže rozšafne nakupovať v cukrárni a logať litre koly a kupovať predražené kebaby. to nejde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Niesú to ťažké počty. Len sa zrieknuť nerestí škoda že sa inde ušetriť nedá aby som mohol naďalej konzumovať to čo konzumujem, pritom nenaštvať axela, a našetriť si na lepšie auto 3000€ alebo aspon vlastný notebook cca 300€. 150 mi zostáva tak ajtak 50 treba minimálne aj na tie normálne veci takže stovečka mesačne a tak za 3 roky by som sa už mohol voziť v ojazdenom smarte! Ja sa v 90% prípadoch vozím sám a 9% prípadoch ideme dvaja a 1% čo sa ozaj zriedka stane že by som mal trojčlennú posádku takže pre mňa je to ideálne a spotreba je tak ževraj dosť malá a do tých 3000 sa aj dá reálne zohnať. Ale vždy len snívam že akú sumu daný mesiac odložím a nakoniec z toho je vždy nula... Ja zase s tým zápasím už rok dva... Od dnes zaručene nekúpim ani kebab ani langoš ale potom mám strašné absťáky a buď si na to požičiam alebo po výplate sa vrhnem na bufety. Čo s tými absťákmi aby som nemal slinu?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš,

 

prestaň chodiť v nebeských sférach ... zostaň na zemi. ako ti ten dobrý kamarát povedal, ako si raz napísal: snívať treba. snívaj kľudne, ale v spánku.

ale toto je teraz o inom - o skutočnosti.

 

ty nevieš ušetriť 10 eur, lebo to prežereš a prelogáš na mlsnom jazyku, keď už to musím tak škaredo napísať ... tam začni.

šak máš do výplaty 14 dní a 0,47 eur v peňaženke.

 

zostúp na zem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neresti? Je to obycajny zvyk, navyk tela na sladke. Ti garantujem, ze po istej dobe bez sladkosti Ti uz ani na um nepridu. Ano, tych par dni bude "bolavych" a tazkych, ale potom Ti bude stacit jeden cukrik raz za cas.

 

Ale to by si najskor rmusel skusit.

A ako Ta pozorujeme posledne roky, znova o tom istom.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

doll skúsim to ale v tom máš pravdu že to nebude z vlastnej iniciatívy... Jednoducho nebudem nemám na výber lebo som bez penez... Ináč vy ste machri na takéto veci ževraj existuje možnosť ako mať účet zadarmo? Ja som prešiel do poštovej banky lebo ma nahovoril kamarát ale aj tam sa platí 2,99 a sú také zuná raifaizeny ale v galante som nevidel nikde pobočku u nás to neni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zumo, mbank a podobne banky nie su pre Teba. Tieto banky sluzia prevazne na bezhotovostny styk, ziadne vyberanie z bankomatov.

Vo vela bankach mas ucet zadarmo pokial splnas podmienky. Tie vsak ty nesplnas.

 

Je vobec potrebne mat v Tvojom pripade ucet?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebolo by potrebné lebo ja ho nevyužívam na nič len výplata tam chodí. Všade kde som pracoval pýtali okrem občianskeho aj číslo účtu tak len preto ho mám. Len kvôli výplate v bankomate že na kartu vytiahnem a to je celá transakcia ktorú robím. Ale vlastne to sa dá posielať aj na spoločný účet lebo páriky tak robievajú že na jeden účet chodia aj dve výplaty. Takže teoreticky neni potrebný.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je, zamestnávateľ posiela peniaze na účty, výnimky nerobí. ani kvôli Tomášovi nie.

nešpekuľuj, Tomáš. máš jeden z najlacnejších účtov, teba 2 eurá aj tak nespasia.

 

konečne prestaň kupovať nezmysly a je úplne jedno, či to bude z tvojej vlastnej iniciatívy, či konečne ako reakcia na to, čo tu už rok všetci píšeme:

 

prestaň kupovať mlsy a kebaby a koly a nanukové torty.

 

už premýšľaj:

 

doma si urobiť citronádu alebo si kúp sirup a vyrábaj malinovku, alebo vodu, alebo navar čaj do fľaše ... proti smädu všetko dobré, a nepomerne lacnejšie. tie koly sú patoky, na tvoju váhu a zdravie hnus.

keď potrebuješ sladké, kúp si na týždeň sáčik cukríkov, a každý deň si hoď jeden do úsť. chlieb doma máš, krucinál, keď nemám na kebaby, tak ich nebudem kupovať, a potom kukať dva týždne cez prsty.

 

chápeš to, že matky s deťmi musia vyjsť z toľkých peňazí, ktoré ty len tak prešustruješ na sladkostiach?
a to je ale len navyknutá pusa, zvyk, ako fajčenie. len a len zvyk. prestaň s tým, teraz. nie zajtra.

 

máš neustále finančné problémy, a donekonečna nechávaš ťažko zarobené eurá v cukrárni a u kebabárov. máš rozum?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. je, zamestnávateľ posiela peniaze na účty, výnimky nerobí. ani kvôli Tomášovi nie. nešpekuľuj, 

 

2. máš rozum?

1. V samsungu sa stalo že si zle opísali číslo účtu a neprichádzala mi výplata. Tak som reklamoval v kancelárii a povedali že si to mám zobrať keš lebo že je zlé číslo účtu. A ja som sa opýtal že nemôžem to mať tak stále? Oni že nie! To som ešte mal SLSP... Aj samsung tam má účet tak som medzi prvými dostal prachy. Lebo tí čo mali tatrabanku mali až dva dni po mne.

 

2. To ti potvrdí celé fórum aj celá moja rodina (aj axel) že NIE

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. to bolo bežné, ano. dnes už je to do ktorejkoľvek banky rovnaký čas, zmenilo sa spracovanie prevodov.

 

2. to je hlúposť. nie je zaujímavé, alebo je jedno, ako zabúdaš veci v živote, či ako čo sa nedarí ...

 

 

toto, o čom sme tu vyššie písali, je elementárna existencia ... každý, doslova každý, okrem uzavretých oddelení psychiatrických ústavov a extrémnych prípadov pri extrémnych postihnutiach, si vie spočítať výplatu.

a dokáže spočítať, že keď miniem za dva týždne 150 eur, ktoré mám voľné, tak dva týždne do najbližšej výplaty nebudem mať nič.

 

ty si si navykol na tie sladkosti ako gambler na automaty, fajčiar na cigarety, alkoholik na alkohol.

 

a opakujem sa, po mnohýkrát ... mnohí sme ti tu písali, že odvyknúť sa dá. že aj tu je xy príkladov, keď si ľudia odvykli od fajčenia, od alkoholu, od hier, od sladkostí.

už som a sme napísali desiatky receptov, ako si v tvojej situácii,keď máš mlsné ústa, a žiada sa ti jesť a chlemtať coly - ako si môžeš pomôcť.

je to všetko tu, recepty a návody,  niekoľkokrát, od kdekoho, vrátane darkmana, doll, game, axela, lopatku a neviem koho každého ešte.

 

a mnohokrát som/sme  ti písali, že takýmto tempom si zarábaš na choroby, a keď zanedlho budeš musieť držať kdejaké diéty, to už len budeme zvedaví, ako potom odoláš zvodom sladkostí a mlsov a kdečoho ... hm?

 

ale ako chceš. kľudne sa drž toho, že "nemáš rozum", a mlsaj v pohode ďalej, kupuj kebaby a sladkosti, na ktoré de facto nemáš ... je to Tomáško na tebe ... a ty to veľmi dobre vieš.

 

v živote je spústa vecí, ktoré nám nepasujú, ktoré nie sú práve komfortné a len príjemné, a musíme ich robiť alebo sa s nimi zmieriť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tomáš namiesto sladkých blbostí si kúp med. Ja to napríklad tak robím niekoľko mesiacov a je to rozhodne lepšie. Áno, raz za čas si dám sójovú tyčinku, ale to tak 2 razy za mesiac (nie preto, že by som nemal na sladké, ale načo sa kŕmiť sladkým humusom)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 28 na mobil; 6 na druhý mobil;

 

 

34€ za mobil???  A to ti je načo? a dva mobily sú ti na kieho čerta.

Aj u nás v rodine 30€ za mobil mesačne, ale v tom je internet a hovory kde chce a koľko chce. Ide mu to do nákladov a potrebuje to k svojej práci kvôli zákazníkom.

Ďalší členovia domácnosti po 10€, v tom aj internet.

Ja osobne 9€ nemám internet v mobile a mobil mám už x-ročný.

 

Tebe je pre pána načo 34€ platiť mesačne za mobil?  Samozrejme ak by si mal, tak si plať aj 50. Nemyslím, že máš prácu kde ako manager firmy musíš mať nejaké neobmedzené hovory a internet v mobile.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Niesú to ťažké počty. Len sa zrieknuť nerestí škoda že sa inde ušetriť nedá aby som mohol naďalej konzumovať to čo konzumujem, pritom nenaštvať axela

 

https://media.freespace.sk/clips/funny/degenerovany.flv

 

Tak boha, načo lezieš do cukrárne??!

28 na mobil; 6 na druhý mobil;

 

Toto aj mňa zaujalo, prosím ťa, ty kam vyvolávaš, že máš takéto účty? Ja na mojom osobnom mobile mám spotrebu asi 10€ za 3 mesiace. Mám ten Easy Pecka, tam miniem 50 centov denne za internet a potom už neplatím, takže ak by som ho používal denne, tak za mesiac sa s internetom dostanem do 16€, ak by som žvanil denne, tak podobný účet za hovory a stále je to menej ako ty. Tak sa pýtam znovu: čo ty preboha robíš, že dokážeš minúť viac ako sa to darí mne, aj keby som nešetril?

 

20 autorádio

 

To je fakt tak potrebné to autorádio, keď žiješ od výplaty do výplaty?

 

presne 150 mi zostáva na voľné minutie

 

Ano toto je zhruba aj môj voľný rozpočet (za minulý mesiac som minul dokonca len 100), ktorý míňam na vlastnú spotrebu, problém je, že v tom je zahrnuté aj napr. cestovné, tankovanie a pod., a nepozerám na to koľko miniem. Samozrejme, že nie som geroj, ktorý si 10 eurovkami bude pripaľovať cigy, proste normálne žijem, kupujem si na čo mám chuť alebo potrebujem a do 150 sa zmestím v pohode každý mesiac. Keby som mal míňať v takom pomere ako míňaš ty ku svojej výplate, tak aj ja by som mal vo vrecku 47 centov.

 

Moja rovnica šetrenia vyzerá takto: Keď mám peniaze, míňam / keď nemám peniaze nemíňam  ;)

 

 

Presne tak, nedokážeš a ani nevieš šetriť a to je tvoj problém, nie to, že zarábaš minimálnu mzdu.

 

Našiel som ti robotu, pri ktorej nebudeš musieť šetriť.

 

 

1. Dobrá práca 2. Dobrá mzda 3. Zdarma ubytovanie 4. Strava zdarma 5. Doprava zdarma ! Na čo čakáte? Posledné miesta !!! /Operátor výroby-Galanta/

 

Náplň práce, právomoci a zodpovednosti
- práca v elektrotechnickom priemysle

- zmenová práca na výrobnej linke

- práca v nadnárodnej spoločnosti

- stabilita

- motivačný a odmeňovací systém

MIESTO VÝKONU PRÁCE: Voderady alebo Galanta

Zamestnanecké výhody, benefity
- príspevok na stravu cca. 60 € mesačne

- ubytovanie zdarma

- doprava do práce zdarma

- príplatky za nadčas 25 %, sobotu 50 %, nedeľu a sviatok 100 %

- najlepší zamestnanci dostávajú poukážky do aquaparku

 

Okrem toho Vám preplatíme cestovné náklady k nám. Prineste si tlačivo z úradu práce a tam Vám znovu preplatia tieto náklady na cestovné.

Spoločnosť, pre ktorú je pozícia obsadzovaná

Elektrotechnický priemysel

 

Akú výhovorku si nájdeš tentokrát?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov