Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

 Z rodičov mne  žije mamka, otecko žiaľ zomrel .. chýba mi jeho objatie,  hlas.. no, ďakujem za ten  čas, ktorý sme mohli spolu byť.. Mám jedného slobodného brata. Naši synovia sú dospelí, mladší je ženatý. Na fotografii je  vnučka s maminkou. Veľmi ich tiež ľúbim ..  :kiss: Z manželovej strany mama a otec sú  nebohí. Mám švagrinky, švagrov, žiaľ traja švagrovia už zomreli.

Vychádzame  dobre, pomáhame si,  no nestretávame sa už až tak  často, ako keď boli deti malé, ale  sme stále v kontakte. som rada, že manžel je z početnejšej rodiny, pekne spolu držia, keď sa stretneme  spoločne, tak  máme si stále, čo povedať ..:smile:

Z22 (2).jpg

  • Díky! 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Vo štvrtok mi bol doručený list z Prahy od jedinej drahej vnučky Klárky. Milé prekvapenie.  :smile: Krátky list napísala samozrejme vnučkina  maminka.

  Vo vnútri bola táto kresbička aj korunka pre babičku. Dedko ma odfotil aj s korunkou,  ako si priala vnučka.

V máji máme v pláne cestovať  za nimi,  vyobjímať si vnučku, aj celú rodinku .., byť s nimi nablízku  nejaký čas .. dúfam, že nám bude dopriate a v zdraví sa spolu stretneme.

:smile:

v.jpg

od v.jpg

j.jpg

  • Páči sa mi to 3
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem, kam to dať, do prázdneho hniezda sa to zas tak moc nehodí. 

Ešte po Novom roku sme boli na oslave mladšej vnučky. Tým sa to vlastne celé začalo, a ani vo sne by mi nenapadlo, že to bude takéto. Skrátka pohodička, tárali sme dve na tri, deti vystrájali, bolo ich tam neúrekom, dcéra tam mala aj kmotrovcov so 4 deťmi, a samozrejme nechýbala ani Žilina. A práve mladšej dcéry sa to týka. Už neviem, o čom bola reč, ako to s tým súvidelo, ale mladša (35 ročná) začala čosi spluietať, že ...keby ešte ostala tehotná... Nuž, má dosť nepríjemné zdravotné problémy, vďaka ktorým už snád 2 roky drží akúsi desnú dietu, pri ktorej by som ja po 2 týždňoch bola nebohá, a ešte aj no...v 35 rokoch už teda rozhodne nie je žiadna mladica na otehotnenie. Kombinácia veku a zdravotných problémov by nemali práve priaznivý vplyv na vývoj plodu, a tak som začala s tým vekom, len poznámku "no, lenže v 35 rokoch už tiež nie si najmladšie na toto, biologicky je ideálny vek do 25 rokov. Nejako ma odbyla, tak som nepokračovala a dišputa sa preniesla inam. A ked sme prišli domov, tak začala splietať čosi, že zavolá svojej sestre, že aby k nám dala ešte nejaké plyšáky. Tak to už som sa teda ozvala, že či sa jej zdá, že ich máme málo, máme predsa plnú skriňu hračiek, plný veľký kýbel plyšákov, na kieho paroma ešte ďalšie. No a to ako keby do nej čert vošiel, vraj som najhoršia babka na svete, a ešte do toho zamontovala aj tú moju poznámku k veku a možnej gravidite. Aj ked odchádzali vtedy, tvárila sa inertne, mysmema som si, že ju to prejde časom. 

K narodeninám, ktoré som mala koncom januára, mi písal skorozať, takže odfajč, niežeby som si na to potrpela, ale doteraz vždy písala ona za oboch, resp. za všetkých. Nuž som sa skorozaťovi pekne podakovala. 

Potom som bola služobne v Žiline, tak som jej písala, že ak by chceli, možeme sa stretnúť, ale dostala som odfajč "teraz nie". Tak som sa ešte opýtala, či už malý začal v škôlke, a ako sa mu páči, zasa len jednoslovné odpovede. Tak som to už nechala tak. Skrátka netuším, čo sa tak napaprčila, že ju to drží ešte aj teraz,  včera volali, na videohovor, jasné že Flinstonovi, smerom ku mne totálny ignor.

No čo už. Keď to tak chce, čo spravím, pokúsila som sa, nula bodov.  

Zajtra sa ohlásili dievčatá, majú prázdniny a doma sa veselo nudia. 

A Flinstone si dnes prišiel na svoje. Chudák, odkedy bol na tej operácii, chodím nakupovať ja, a on celý chorý, že som ho neopustila do obchodu. Dnes ubzikol, bol u lekárky, tak si svoju obľúbenú činnosť nemohol nechať ujsť :)

  • Páči sa mi to 1
  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

My  mamky zrejme ešte častejšie povieme, čo máme na srdci, ja tiež nedusím v sebe,  nechcem byť chrumkavá,  ticho,  ak sa mi niečo  nepozdáva.  Vyjadrím sa, poviem svoj názor s láskou, s  najlepším úmyslom, samozrejme rohodnutie je   na dospelých deťoch. Niekedy  vyzerá, že som tá horšia, prísna ..., som mama, proste viem, že niekto musí byť aj  prísnejší v rodine, či už pri výchove malých detí, aj pri dospelých deťoch. Nosili sme naše deti  v brušku, porodili, stávali k nim často v noci, ošetrovali ich boliestky, starali sa o nich stále s láskou aj s ich tatkom, vychovávali ako najlepšie sme vedeli, ľúbime ich, prajeme im, aby boli šťastní. Malé deti malé starosti, veľké deti veľké starosti.  Tak,  aj  koľko rokov majú,  stále budú deti, my ich ľúbime, oni  nás a sme na nich hrdí, no  svoj názor, usmerniť, ak treba, vyslovíme, nakoniec aj ja, my,  si necháme poradiť od našich dospelých detí, od toho je rodina, komunikovať, poradiť si, neofučať sa, nestrkať hlavu do piesku. A kto sa ofučí, aj sa  odfučí. Trpezlivosť,  s láskou, porozumením, odpúšťaním..,  vzájomné šťastie,  harmónia v rodine. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Klárka piekla s maminkou bábovku,  na druhej fotografii  hraje sa :smile: s babičkou a dedkom ..:zalubeny: minule, keď mal manžel narodeniny a sme si volali .. spievala :"My máme narozeniny, narozeniny, la, la, la.."  zatlieskali sme vnučke a ona: "Dekuji, jeste tleskejte, tleskejte.." žiarila šťastím.. úžasná, naše slniečko vzácne.. vďaka, že ju tiež máme ..:smile:

 

 

K.jpg

vk.thumb.jpg.b178c7f430492339046693cb95da129c.jpg

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Boli sme v Prahe, navštívili sme našich najbližších, naše deti, vnučku,  stretli sme sa aj so svatovcami.  Bol to veľmi príjemne strávený čas. Konečne sme sa videli naživo, mohli sa osobne stretnúť, porozprávať, vyobjímať si našu vnučku Klárku, pohrať sa s ňou. Vďaka Bohu je zdravá, veľmi šikovná mentálne aj fyzicky. Mali sme čo robiť, aby sme stíhali za ňou, srší energiou .. je šťastím pre nás rodičov a starých rodičov,  vidieť naše deti, vnučku, spokojnú, šťastnú. 

Boli sme s nimi   spoločne aj na výlete . Navštívili sme  aj  Přerov nad Labem, Skanzen - Polabské národopisné muzeum, aj  Nymburk, tiež sme navštívili aj Brandýs nad Labem ..bolo tam veľmi pekne a príjemne.

Týždeň s našimi najdrahšími bol úžasný, ťažšie sa nám už od nich odchádzalo,  dúfam, že sa budeme môcť  s nimi už aj  častejšie vídať. Zostali nám krásne spomienky, skvelý pocit na duši. 

Tu je aspoň niekoľko fotografii zo stretnutia s rodinou, s našimi deťmi, vnučkou.

 :smile:

Prajem Vám príjemný víkend, dúfam, že ste zdraví, nech sa darí vo všetkom. 

s K.jpg

v b.jpg

so s.jpg

t h.jpg

s m.jpg

A (2).jpg

N.jpg

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/uzbekistan-zenich-nasili-nevesta-video.A220617_092537_zahranicni_kha

Raz sa to moze stat ale potom si povies dost,lebo to nema vyznam. ja som tiez udrel svoju zenu, aj som ju podviedol(tedy sme len zacali chodit). Neboli manzelia. To bolo o 5 rokov neskor.  Udrel som svoju zenu, predtym ma kopla do guli. Dobre kopla. Moja zena mna aj fyzicky vie zabit. Som si povedal,toto co som ja spravil,nema vyznam - zmysel. Lebo to nechcem. nechcem ju ani podvadzat a nechcem ju ani bit. lebo ma to nebavi.Chcem zenu aka je. Taka sa m paci. Ked som zenu udrel ma fakt kopla do guly.

Sme si to vydiskuvali ze nebudeme utocit na gule a podobne. .. Dievcata co budete mat podobny problem kopnite ich do guli. Aj viac krat a potom dost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Raz som tresol po zadku aj svojmu synovi. hned som vedel ze to bolo naposledy. Je to ci bolo rovnake ako zene.Hned som vedel ze som spravil mieco zle a opakovat to nebudem. Ja som aj v minulosti pomahalSvojim klentom. Pozical 15 000tisic za nula urok. chlap skoro umrel. 2000 pokuta lebo raz mi nenahlasik koho chce zamestnat - mikdy predtym ani potom tak sa nespraval.(mne plati asi 100 euro,za uctovnictvo, ale banke nemusi platit nic -lebo od nej uver nema,lebo som mu dlh zaplatil,predtym platil 100 euro,to trva asi 3 roky, VUB nezaplatil nic.) Teda ja Ukrajine mozem posielat peniaze.Poslal som tisic a poslem aj dalsich tisic.

Ja chcem na hranici Ukrjinca - nechem mat rusa preto Ukrajine poslem v juli dalsu tisicku.Tisic ci dvetitic ,je v podstatete nic. Je to jeden granat. Ale ja som spravil aspon jeden granat. Ci pomohol vyzbrojit pol vojaka. a som sa onieco pokusil. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Susedka opatruje cigancata,je to chvalihodne aj by som to podporoval. Len to predchadzajuce nevyslo, dvaja chalani tam vyrastali vedla mojich deti,chodili do rovnakej skoli. Ti chalani boli presne stari ako moje deti. Tie deti boli aj relativne slusne, aspon starsi. Oni tam zili asi 8 rokov.  Uz niesu,teraz za plotom na mojho psa ci mna vola ine ciganca. Moje deti boli snimi kamarati aj sa spolu hrali. Denne. 

Co nechapem, ze sa ich len tak vzdali , mali ich 8 rokov.(rozpadlo sa to ked starsi siel na strednu skolu,podrobne neviem ani ma to nezaujima)  Teraz vedla plota mi pobehuje dalsie. Vola na mna ci na psa. Ti dvaja predtym mali sancu mali aj kamaratov moje deti a nepodarilo sa to. Skusat musis, ale tomu neverim, ten to mali cigan co za plota na mna vola, uz ho budem mat v kk. 

Ked nevedeli dat tych  dvoch do kopy, spravit nieco znich.  a len sa ich tak zbavia. Toto ciganca co pobehuje vedla mojho  plotu dopadne este horsie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Ja som vcera skusal na chalana,  ze  ma mamu  v Holici a prisli sme si pre neho do Skalice(ako detskeho domova). A to este nevidel to video. A on preco mam fotky ako maly s vami ci moji rodicmi ci inymi z rodiny. Nedal sa oklamat.  On aj vyzera ako ja ci otec, ci brat. za 15 rokov si to asi vsimol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
Citát

 

Za veľmi dôležitú považuje aj osobnú slobodu. Rada využíva voľný čas podľa svojich predstáv, napríklad práve na cestovanie. „Dieťa by bolo v tomto veľkým limitom,“ dodáva k téme.

https://dennikn.sk/3154897/dve-mlade-zeny-opisuju-preco-si-nevedia-predstavit-zivot-s-dietatom/?ref=tit

 

 

S necelym rocnym dietatom som bol v Bulharsku. Rodina isla na dovolenku do talianska, vsetci, ci u nas mozu nechat psa. OK. 

S detmi som bol dva krat v Bulharsku, dva krat Chorvatsku ,raz Taliansku a raz Rumunsku s detmi a raz Spanielsku - tam sme boli bez deti asi uz obe boli na svete. Deti boli u svokry. Chalan ma 15 rokov,teda kazdy druhy rok.

Aky rozdiel moja zena chcela ist na tie vylety, dobre. Ale chcela mat aj deti dobre. Ja som chcel obe. Vylety  do Rumunska, aj Chorvatska, ci Tailanska som vymyslal ja. Chces ist na vylet dobre. 

Inak normalne sa o mna stara zena ,ci o vsetko sa stara a ja poviem dobre.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Zena sa ma spytala kedy pojdeme na exoticku dovolenku. Asi myslela ostrovi v indickom ci atlantickom oceane. Pre mna aj to taliansko ,ci chorvatsko rumunsku ci aj bulharsko je viac zaujimave ako tie ostrovi.

na tie ostrovi pojdeme ak budeme chciet neskor. Vsimam si rodinu svagrinej a jej manzela, maju polo dospele deti 20 rokov a cestuju dnes letia do skotska. Za dcerou. Tam studuje. Ale oni cestuju v portugalsku, ci norsko. Si to uzivaju.

Teda na exoticky vylet ,pre mna exoticke su aj dve ostrovi v indickom oceane. 

Ale ine som chcel, koho sa vies dotknut a bude to prirodzene, ze ta neodmietne. Dieta a rodic. A preco je to tak lebo to tak je. Ja som sa asi nikdy nedotkol ineho dietata. Jedno dievca som naucil bicyklovat, ju som sa dotkol(aby udrzala rovnovahu). Ja som ju neucil bicyklovat, chcela sama , sama sa to naucila, ci z pozorovania, len som ju pridrzal aby nespadla. Nerozbila si laket, lebo bola unas aj s bratom, teda polden sme ich mali "nastarost".

Deti z rodiny,ale oni su uz dospely. Tak ako sa sialim smojimi detmi, hral som sa aj z detmi svagrinej.To bolo pred 15 rokmi.

Vedla boli dve cigancata a ich som sa asi nikdy nedotkol, nie kvoli tomu ,ze su cigancata,ale nie su moje. Pritom tu zili 7 rokov. A hrali sa smojimi detmi, aj na mojej zahrade.

Dcerinej kamaradky... jej pes tu bol pocas dovolenky, ona kazdy druhy den.

 

Vlastne ak na tym rozmyslam koho sa dotknes?  Tych skym zijes. Chlapske podanie ruk. Ja  ruku zene nedam, nie kvoli tomu ze je zena. Pri inventure mi dala zena ruku, tak som potriasol. Aj ked sme to tam skoncili ci ja tu inventuru som potriasol ruku chlapovi, aj nech sa im dari, ale hned som vedel ,ze z tych dvoch je sikovnejsia ta zena. Ja kvoli tomu chlapovi som bol aj zhrozeny, aj chcel prestat robit.  Ale som to dokoncil. Potom sa aj snazil. Chlap. Jeho zena cely regal som mal napisany dopredu ,co to je a kolko stoji. 250 poloziek a islo to hravo. To ostatne 750 poloziek som musel zapisovat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, slimak napísal:

Zena sa ma spytala kedy pojdeme na exoticku dovolenku.

Ak by sa mňa žena spýtala takú otázku, spýtal by som sa jej, že ako moc po tom túži. A ak by túžila veľmi moc, tak by som sa snažil jej to splniť čo najskôr, nehľadiac na moje priority.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som jej ukazal dve ostrovi kde by som chcel ist sokotra a reunion. Najskor to nepojde,mozno nikdy. Ale aj ja by som tam chcel ist.

Ta jedna svagrina. Cestuje.  Ta druha necetuje ,lebo sa jej rodina rozpadla.  ..

-------------

Ja som cestoval s detmi a nie len do chorvatska. Ja som chcel aby moje deti videli aj ine krajiny. Ale robia to tak aj oni. Ze dietatom boli v portugalsku ci v Norsku , druhe dieta nechcelo ist(ci nemohlo).

Je to jedno.  je nenormalne stastie ze sa vies niekoho dotknut a ti nerozbije tvar. U zeny je to normalne, u chalana tiez, u dceri ked nema naladu nie.

Vravim dotyk. preco ma miluje zena,ci som mnoou zije? Lebo miluje ako sa jej dotykam. Kedy zenu chytis, ci sa jej dotknes? Vposteli. Cez den sa to nestane. Alebo nahodou aj cez den.

Ci nieje to tak?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ani si neviem predstaviť, že by sme naše deti nechali dakomu na krku a šli na dovolenku bez nich. Vždy sme chodili s nimi, odkedy mala mladšia 2,5 roka. A to sme chodili vlakom. Deti si cestu užívali, a my tiež, bavilo nás, ako si to oni užívajú, a pritom boli zlaté, neotravovali okolie neškriekali ani sa neplieskali o zem. A na dovoelkách nás bavilo im zasa nové a nové veci ukazovať. Chodili sme radi aj my, aj deti.

Chodili sme do tatier, na jedno miesto, kde sa nám veľmi páčilo, postupne sme absolvovali túry primerané ich veku...

Keď boli baby v puberte, šli sme do HR, tiež super dovolenka. A nakoniec už nechceli s nami, oni mali svoje záujmy a my sme si užívali už sami...toľko k dovolenkám.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak to myslis na mna tak do Andaluzie sme sli bez deti. Boli male, Tam sme si pozicali auto(na letisku,nesli sme tam autom)  a sli(oktober november - to vlastne bol posledny termin kedy zena by mohloa ist na taku dovolenku, lebo dalsi rok zacala ucit). Medzi tym sme boli dva krat s detmi v bulharsku. Ale to bol ALL innclusiv(prvy krat dcera sa narodila 16 decembra o pol roka bola v bulharsku). Ze si bol pri hotely, aj to bolo velmi super, lebo si mal vzdy  co potreboval, jedlo a pitie pre deti, a hocijake jedlo a hocikde, ci na plazy, ci pri hotely. Teda pre zenu ,ci aj pre mna to bolo jednoduche, deti mali jest a pit kedy chceli. Priklad teraz v taliansku sme aj tri hodiny hladali kde sa najeme. S malimi detmi do 5 rokov sa to nebudes hrat,lebo sa neda.

Bulharsku bolto ze som chcel aby boli aj deti , v spanielsku som nechcel deti.  A neskor boli na vsetkych dovolenkach moje deti. Andaluzia, je andaluzia,bez deti. 

Nebol som na vlaku u nas  tu nechodia a nebol som v Tatrach, Tatri mna nezaujimaju. Kamene, zapadne tatry tie su trosku pestejsie aj zelene. Tam som bol aj s detmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Som sa chalan spytal ci je .. A on  ze nie gay. Mna oblialo take teplo ake ked si das po stamperliku. Ze cim chce byt archeologom hladat dinosauri. 

Som povedal aj keby bol gay budem ho mat rad, lebo inak to nejde. 

Vypicoval som ze chce hladat dinosauri nech sa venuje niecomu uzitocnejsiemu.

Som mu porozpraval ako som si hladal zenu. 

A hlavne ked chce hladat dinosauri, nech zacne sa ovela viac vzdelavat. Aby nieco nasiel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak,   je uplne jedno cim chce byt, dolezite je ze nieco chce.  Podpor ho,  viac urobit nemozes.  A prakticky ak chce byt paleontolog, tak to je teraz uplne jedno, znamena to ze sa bude ucit, ukonci gymnazium a az potom pride cas na rozhodovanie.  A ani to nie je definitivne.   A prospesnejsi ?  Nie je dolezite aj to ci bude stastnejsi ? 

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ja nie som sportovy typ (co by nieco sledoval zo zaujmom), mne teda pride paleontolog prospesnejsi nez futbalista, ktory vykonava spovim sposobom nezmyselnu cinnost, ktorej hodnota je len v baveni ostatnych.

Treba sa premoct a nevnucovat dietatu svoj postoj a podporovat ho. Nech si vyberie co chce, je (bude) to jeho zivot, hlavne nech to robi poriadne.

Priatelia s piatimi detmi niekedy dovolenku riesia sposobom, ze tatko vyrazi niekam do zahranicia s jednym deckom, a potom sa zase vystriedaju...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov