Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

otázka je jednoduchá :)

 

dali by ste si veštiť, predpovedať vývoj nejakého vzťahu, úspech v podnikaní, v partnerstve, zdravie, či priamo dať vykladať blízku či ďalekú budúcnocť ...

 

dnes je veštcov ezoterikov vykladačov z x druhov tarotových kariet, jasnozrivcov kopa, živia sa tým, a k niektorým chodia klienti ako do samoobsluhy ...

/ napadlo mi to z jedného tv programu ... potom to neskôr objasním :)

 

 

dali by ste si v neistote alebo len zo zvedavosti veštiť ?

dali ste si, dáte si dakedy v budúcnosti, v neďalekej budúcnosti ?

premýšľali ste, premýšľate nad tým ?

očakávali by ste pomoc, zvedavosť, či smerovanie života či nič ...

 

Obrázok ObrázokObrázok

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ked mam pocit, potrebu ist k vestici, tak idem.

Viem, ze tam musim ist s tym, ze chcem vediet, co bude, inak je zbytocne sa objednavat. Kto ma strach z toho, co mu povie, nech nad tym ani neuvazuje.

Mam dost specificky vztah ku kartam ( nemame sa rady :) ), ale prvykrat u vestici som si povedala, potvorky uverim vam ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dali by ste si...

Pi siestom pive mozno. Je prirodzene take nutkanie, chciet vediet co bude zajtra, ci ma ta a ta miluje... :) Ak by som aj prekusol moju maximalnu nedovercivost k takym vykladacom , ostala by este jedna otazka -naco by mi to bolo dobre a o co by som takym "vedenim" prisiel, lebo niekedy moze nevediet znamenat viac ako vediet ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo je

"Forerov efekt a cold reading"

? :)

 

práve som sa dopočula, že si kdekto vykladá taroty doma aj sám ... a len nedávno som sa dopočula, že tarotových kariet je niekoľko druhov ...

vlastne len investovať do jedného balíčka a človek môže začať veštiť zadarmo aj pre seba ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Forerov efekt (alebo Barnumov) - ľudia majú tendenciu stotožňovať sa s rôznymi všeobecnými opismi svojej osoby, Forer dal probandom jeden horoskop a povedal im, že ten horoskop je vypracovaný práve pre nich (hoci teda nebol, všetci mali to isté), probandi mali zhodnodiť do akej miery ich ten horoskop vystihuje - priemerné skóre bolo niečo vyše 8 na stupnici do 10.

Cold reading - technika používaná veštcami, médiami, iluzionistami atď. za účelom zistenia informácií o subjekte analýzou reči tela, oblečenia, štýlu reči atď., aby mohol potom budiť dojem, že o subjekte vie viac než v skutočnosti vie...potom z toho vychádza pri praktikovaní toho, čo praktikuje.

Tu je o oboch:

http://www.skepdic.com/coldread.html

 

A neviem, bolo by také svojpomocné veštenie sebe "ono"? Prídem tak o príležitosť vidieť aká je veštica schopná :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hej, rec tela a sposob akym prides a chovas sa u vestici.

Bola to sranda, ked som bola u vestici prvykrat a ona sa nemohla cezo mna dostat nikam :), pretoze som si davala sakra pozor, co robim.

Az kym som jej nedovolila citat vo mne ;). Ja viem, bola som tak trochu na nu zla a citala som skor v nej ja, ale tak bola som zvedava, aka schopna je ;) :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jaj ano. len som nevedela, že beží pod menom forerov efekt. o tom hromadnom pokuse s horoskopom medzi študentmi som pred rokmi kdesi čítala : )

takmer každý tvrdil, že je to fest o ňom : )

 

ex dobrý musí byť vykladač, keď nepríde do styku s klientom, vtedy nastupujú viac tie skutočne všeobecné mechanizmy ... partnerské problémy má skoro každý, zdravotné problémy má skoro každý, finančné problémy má skoro každý ...

 

na jednej tv susedného štátu ide program, ktorý by sa dal nazvať veštiareň s.r.o.

každý deň alebo takmer každý deň cca hodinu naživo, jeden veštec či vykladač je k dispozícii priamo vo vysielaní, ostatní majú službu na telefónoch. majú svoju stránku na nete, a kontaktovať ich možno aj mimo vysielania 24 hodín denne

 

tí pri telefónoch majú viac možností vysondovať z klienta, hlasu, ďalších otázok, keď si klienti nechajú

 

ten jeden v živom vysielaní dostane otázku, často jednu suchú otázku.

v poslednom čase to zvyknem sledovať, zriedkavo, ale keď na to náhodou natrafím, chvíľu pozerám určite. stáva sa, že sa ozve ťažký hlas, starecký, chorý, kde nie je problém na otázku o zdraví odpovedať, ten človek má evidentne problémy. stačí pripentliť.

ale nie sú to len otázky o zdraví. o invetíciách, o predaji kúpe domu, o partnerovi, o tých každodenných veciach, ktoré trápia ľudí a priamo okamžite vykladač vykladá karty hneď pri telefonáte / zvyčajne sú to karty v živom vysielaní /

 

 

často padne len otázka: chcel by som všeobecnú veštbu. a hotovo. zloží telefón a vykladač vykladá :)

 

 

pripomína mi to zakaždým voľakedajší deadov blog o červených puntíkoch, o imbecilnom nočnom programe s dobrými radami a jednou začínajúcou moderátorskou plantou s ústami plnými naučených fráz pre zúfalých ľudí.

 

tento program na maďarskom tv2 funguje trochu ináč.

nikomu nedávajú dobré rady, tie klišé o vykladaní kariet a veštení tam iste platia, ale na oveľa vyššej úrovni.

 

a možno im volať aj zo slovenska, samozrejme pýtať sa v maďarčine, a hlavne to funguje ako naháňač centíkov za naťahovanie čakania na telefóne, ale to k podobným programom patrí.

ide mi hlavne o tú veštiareň ... sú tam veštci a vykladači každého možného druhu, od tarotov až po číselnú mystiku všetko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pamatam si este, ked matka nejako pred dvoma ci troma rokmi sla k vesteci a spytala sa aj na mna, ze co tetula povie na moju osobu. A tetula vestica sa vyjadrila v takom duchu, ze si mam najst bohateho starsieho muza, vydat sa zanho a budem stastna a bohata... A ty vole, tomu sa hovorim vestenie ako svina. :)

 

-dali by ste si v neistote alebo len zo zvedavosti veštiť ?

Zo zvedavosti ano, zo srandy ano, z dovodu typu "a sak preco nie?" ano, ale v neistote? Nie, dakujem, nikto cudzi mi nebude hovorit, co mam spravit, kto som, a "co ma caka".

 

-dali ste si, dáte si dakedy v budúcnosti, v neďalekej budúcnosti ?

Nedala, nedam. Mozno onedlho natrafim na vesticu a poviem si, ze "sranda musi byt" a vojdem tam, ale inak nie. Matka rada chodieva k vesticiam a casto sa pytava aj na mna. Samozrejme, ze kazda tetula jej povie nieco uplne ale uuuuuuuuplne ine, takze sa vzdy co-to zaujimaveho o svojej osobe podozvedam. Myslim, ze raz sa jedna ako-tak trafila a potom matka prisla domov s takymi zaujimavym pohladom na tvari - a s takym mi to aj povedala. A potom sa divila, ci to pravda je alebo nie je. Nuz... ;)

 

 

-premýšľali ste, premýšľate nad tým ?

Jednoducha otazka, jednoducha odpoved: Nie.

 

-očakávali by ste pomoc, zvedavosť, či smerovanie života či nič ...

Nic. Neverim v taketo veci. Je to sprostost. Podlost, loz, klamstvo. Kus papiera neznamej tetule ukaze, ze zomriem, a to mam tomu fakt verit? ... Nie, dakujem. : ) Som strojcom vlastneho osudu. Od vestenia fakt nic neocakavam. Je tu ista zvedavost, ze co panicka na mna vypluje, ake vedomosti, znalosti a fakty, ale okrem toho... Pomoc? Nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Eien..v jednej veci ti budem oponovat, ako spravna carodejka :)

Vestica, ak sa poklada za taku "pravu", alebo aku, nesmie vraviet o tvojej smrti, o tom, kedy zomries.

Neviem, ci je to nejaky ich moralny kodex,alebo co, ale toto je vec, na ktoru nesmu odpovedat, aj keby si sa pytala.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

lw,

 

strašne dávno som čítala nejaké veci ohľadne tohto, mám taký pocit, že raz kdesi niektorá z tých známejších, ktoré fungujú u nás,

/ neviem, či nie Izabella, ktorá robí od smrti manžela automatické písmo /,

podstata je, že kdesi bol s jednou z nich rozhovor, a že na veľké naliehanie, a pri ťažkej chorobe klienta občas porušia to pravidlo. nie často. len keď musí ten človek niečo v živote zariadiť a sám vie, že už nemá veľa času. tá konkrétna veštica tam hovorila, že to pravidlo porušila raz, pri jednom rozhodnom a nesentimentálnom klientovi, ktorý to skutočne potreboval vedieť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

dnes som mala jeden zvláštny zážitok

 

kamarátke som rozprávala nedávno o tej vešteckej s.r.o, majú aj stránku na webe, a pravidelne v noci im idú cca polhodinové programy na jednej tv, kdesi som to už písala.

pretože má priateľka trochu zašmodrchaný život, kto ho vlastne nemá, ... ma dnes ráno zobudila telefonátom z budapešti : že neodolala a zavolala do toho programu, dala sa prepnúť k jednému z vychválených jasnozrivcov a veštcov ...

nie je dnešná, a s ezoterikou má sama pár skúseností, nepýtala sa nič, nehovorila nič, len toľko, že by chcela vedieť niečo o svojom momentálnom vzťahu.

niečo jej ten pán povedal, a v jednom bode povedal niečo zvláštne.

a v tom sa jej minuli peniaze na mobile. nabila si ho cez počítač, a zavolala ešte raz, dokončiť hovor ... ten dotyčný nebol voľný, tak sa dala prepnúť k inej vykladačke, ktorá jej vlastne povedala to isté, vrátane tej zvláštnosti.

vyložili jej vzťah, možné pokračovanie, a v istom bode obaja skončili, s odôvodnením asi takým, že profesionálna česť a osud nedovoľujú hľadieť ďalej - jeden z nich jej dokonca povedal: pretože váš partner je tiež médium.

 

sranda je tá, že o tom nepadlo ani slovo. skutočne od nich možno žiadať napríklad len " všeobecnú veštbu", trebárs na tému partnerstva. nič viac im netreba povedať, na nič viac sa nepýtajú, začnú vykladať karty a používajú to, čo im je vlastné, v momente, keď otázka odoznie.

 

a kamarátknin partner / prečo sa na to pýtala veštcov, je dosť komplikované, ich vzťah prechádzal dosť zložitým obdobím / je skutočne liečiteľ, má vlastnú ordináciu, a médium.

 

 

:) racio, pomoc :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm : )

nesnažím sa za každú cenu chovať ako raciolko, tá sročka veštcov, a je ich vyše päťdesiat, striedajú sa v dostupnosti, ale keď sú dostupní, sú dostupní aj v noci, hocikedy ... takéto programy sú, a tento nie je výnimkou, vyťahovaním peňazí za telefonáty, minimum v priamom prenose áno.

keď sa dá človek prepojiť alebo zavolá priamo číslo vybraného "svojho" veštca, je to menej zjavné, priame spojenie a rýchle.

 

síce sa rada paprem s iracionálnymi a konšpiračnými vecami, rada ich čítam aj vyvraciam, nikdy v živote som nesledovala nejako mimoriadne veštenie ako také / babku vangu a nostradama pozná bežne kdekto /, ja sama som celý život proti tomu, aby mi niekto veštil, nechcela som nikdy vedieť dopredu nič.

ale ked si niekto veštiť dal, veď dobre.

 

len táto zostava je iná, ako cigánka v maringotke, či kdesi dedinská veštica, ako niekto, kto vykusuje informácie, a potom so slávou veští.

sledujem to už nejakú chvíľu ... programy idú v noci, spať neviem tak či tak, tak to občas sledujem.

vidím, že keď môže, moderátor ťahá čas, jasne, aj zarobiť treba, ale vidím aj, ako títo páni a dámy fungujú.

nedivím sa, že kamarátka bola vykotená ... : )

nebite ma moc : )

lw asi pochopí, čo sa snažím písať :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hej, game, chapem, co si chcela povedat :D

a takyto sposob vestenia sa mi vobec nepaci, vestice maju svoje stranky a vesia v nepriamom kontakte, to nie je nic pre mna, ja musim mat ocny kontakt, nech si citam vo vestici aj ja :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

opačne : )

v priamom kontakte nie, nepotrebujem s veštcom pretekať, ani pozerať mu do očí

nepotrebujem vedieť, čo bude v budúcnosti, to nechcem vedieť, možno skôr profesionalitu a keď už, usmernenie, ukľudnenie, že bude dobre ... možnosť ísť s úsmevom spať, niečo také : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, ja to uz mam taku deformaciu, potrebujem ludi zo svojej dialky pozorovat, co maju v hlavach, co asi prezivaju, citia, vidiet, co ukryva pohlad, co taja a naopak, co ich potesi. Preto by som si nedavala vestit takto, nepriamo :blush: bez toho ludskeho kontaktu. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dnes si išla kamarátka dať veštiť jednej vážnej veštici ... dolu, na južnú hranicu maďarska, je to stará sedliačka, s prostorekým jazykom, nepýta za to nič a vraj je jednou z najlepších ... tak uvidíme :blush:

 

ja som prelomila ľady ...

a včera som mala jeden nepríjemný alebo nie práve príjemný zážitok s veštením, dnes sa naopak napravil jedným milým, príjemným a povzbudzujúcim rozhovorom, kde o veštení nepadlo vlastne ani slovo, ale láskavé a úprimné bolo, pocit mrazu z včerajšieho dňa sa roztopil, vzduch sa prehrial, a bolo mi chvíľu dobre na duši ... pokúsim sa z neho chvíľu čerpať, žiť z neho a prekryť ním včerajšok, potrebujem pozitívne signály ako soľ ...

 

 

hm ... :)

 

dali by ste si veštiť, ale nie o budúcnosti ... o minulosti ? o reinkarnáciách, a životoch pred životom ?

nielen či bude a čo, ale čo bolo, prečo človeka priťahujú isté obdobia histórie, stavby, predmety, o čom číta rád ?

koľko životov sme žili pred tým, či sme odskúšali chudobu aj bohatstvo, zdravie, chorobu ... dali by ste si vyveštiť, kto ste boli ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

asi nechcem pohlad do minulosti...poznamenalo by ma to, pretoze nieco tusim...a mas pravdu, game, su miesta, kde sa citim inak, tak nejak akoby doma, poznam to tam, aj ked by som tam nemusela predtym nikdy byt

 

a co ty, game, mala si niekedy pocit, ze si niekde "doma" ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som takto nechcela nikdy pohľad do budúcnosti.

vlastne ani teraz ho nechcem, možno len také usmernenie, možno uistenie, že niečo smeruje správne, niečo sa upraví, že to, čo ma dnes trápi, bude napokon v pohode.

to sa nezmenilo za posledných x desiatok rokov. ako mladá žaba som raz aj so spolužiačkami doprevádzala jednu ďaľšiu spolužiačku k jednej starej babke - veštici ... s kamarátkou sme na to pred pár dňami spomínali, aké iné spomienky nám na to zostali : )

ja si pamätám drobnú nie najlepšie naladenú starenku s úžasnými modrými očami a jej minichalúpku s dvomi minioknami v úbočí kopca, a ten pocit, že nikdy v živote by ma tam k nej dnu nikto nedostal, ten pocit mi vydržal skutočne poriadne dlho ... kamarátka si pamätá uličky a milión schodov a chodníčkov, ako sme sa k jej chalúpke štverali v banskej štiavnici kdesi v krivoľakých uličkách na kopci : )

 

a co ty, game, mala si niekedy pocit, ze si niekde "doma" ?

ano, ten pocit mám. ani nie "doma", ale skôr pocit akejsi dôvernosti, pocit, že niektoré obdobia dejín mám radšej, že niektorý typ stavieb ma fascinuje, že milujem hrubé múry, že nová doba mi hovorí oveľa menej než staré opátstvo, je to zvláštny pocit.

ja som sa na to pýtala.

nabrala som odvahu, a spýtala som sa na svoje minulé životy. nechcela som vedieť nič priveľmi konkrétne, nechcela som, aby ma previedli hociktorým z nich, tak som počula aspoň čosi.

bola som nesmierne prekvapená, jednou časťou rozprávania minimálne. a potešená mojimi dávnymi správnymi pocitmi, a mala som z toho ... príjemný pocit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

kamarátka sa vrátila na druhý deň od veštice.

babka zo sedliackeho domu, na druhom konci inej krajiny, žiadne karty, krištáľové gule, v letnej kuchyni odskakovala od stola, aby sa jej nepripálili zemiaky na paprike, a medzitým vykladala o minulosti, súčasnosti a budúcnosti, nepýtala sa na nič, nechcela vedieť ani čo chce kamarátka vedieť, len miešala krumple, povyprávala jej o pred mnohými rokmi zomrelom manželovi a ich živote / kamarátkinom /, potom vyskočila, že jaj, prihoria zemiaky, a len tak medzitým jej porozprávala, kedy sa najbližšie so svojím terajším priateľom bude milovať tak, že sa do toho otrasie dom ... babka sedliačka, kopká zemiaky a varí ich na paprike a chodí k nej okrem iného kopa politikov a kdekoho, a od nikoho nevezme nič ... proste nechce, ale povie čo na srdci to na jazyku : )

kamarátke veci zatiaľ vychádzajú : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

v poslednej dobe uvažujem že by som si dal vyveštiť už len pre tú srandu :zubiska:

 

kamarátka dostala veštenie zadarmo priamo na ulici ... že vraj je slizká ako had, každému chlapovi že popletie hlavu a že čoskoro zomrie :( no milý to pánko

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov