Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

  • Pred 3 týždňami...

kým čakáme na upraženie - o ktorom obe dve dúfame, že nebude ...

 

britskí vedci vyskúmali gén sexuálneho správania, prosím pekne. teda 38 génov.

 

takže ... podľa farby vlasov, úspechov v škole, zdravia a ešte kdečo sa ľuďom vraj rodia deti skôr, neskôr, začnú so sexom skôr, neskôr, ... vyskúmali britskí vedci

na obrovskej vzorke, z ktorej tretinu tvorili Briti ...

 

Pokud jste rusovláska a máte pihy, tak s největší pravděpodobností začnete sexuálně žít ve vyšším věku než přírodní blondýnka či brunetka. Tvrdí to vědci, kteří určili různé geny, jež určují sexuální chování lidí. Informoval o tom časopis Nature Genetics.

Geny podle vědců ale překvapivě ovlivňují nejenom, kdy začnete sexuálně žít, ale kolik máte za život partnerů, v kolika letech budete mít první dítě či zda zůstanete bezdětní. Načasování první zdravotní zkušenosti je podle vědců spojené s jednáním a úspěchy ve škole. Pokud se někomu ve škole nedaří, má sex dříve. Narození potomka zase ovlivňuje i zdravotní stav lidí. Ti zdravější ho mají později.

Výzkum, na kterém se podíleli i odborníci z univerzity v Cambridge, studoval geny 380 tisíc lidí z celého světa, třetinu tvořili Britové.

Prvotním důvodem výzkumu ovšem nebyly informace o sexu, ale možnost ovlivnění a eliminace zdravotních rizik.

Poznatky získané ze samotné studie v některých aspektech potvrdily to, co je už známo z různých jiných šetření.

Například, že v průměru mají lidi první sex v 18 letech a prvního potomka v 25 letech. Celkem prý existuje 38 genů ovlivňujících sexuální chování.

Více na http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/70894/vedci-urcili-geny-ktere-ovlivnuji-sexualni-chovani-lidi.html?utm_source=reflex.cz&utm_medium=copy

 

nespochybňujem tak rozsiahly výskum, určite bol prínosný ... len by ma zaujímalo, keďže vo viacerých výskumoch vyšiel výsledok:  priemer veku prvej sexuálnej skúsenosti, prvé dieťa v 25 rokoch .... to znamená, že väčšina ľudí sa pohybuje tam kdesi okolo ... alebo presne tam. 

 

kde sa tam prejavujú teda tie gény?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

pozoruhodný výskum k práci - deti, pracujte, kým ste mladí!

 

viem, toto je téma o britských vedcoch, toto vykoumali vedci austrálski, ale patrí to pod jednu kráľovnú, tak to sa počíta :)

 

ľudia po štyridsiatke by nemali veľa pracovať, lebo ohlúpnu

 

odporúčajú pre štyridsiatnikov 25 hodinový pracovný týždeň, a odchod do dôchodku plánovaný do budúcna v 65, 67, 70 rokoch bude vlastne nutnosť, to už rozum žiadny zjavne nezostane. či ako to vlastne je ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

a čo myslíte, moji zlatí, kto iný?!

no predsa naši milovaní britskí vedci :)

 

tentokrát sa obuli do raňajok...

 

celé roky dietológovia a poradcovia zdravej výživy hustia do ľudstva, že raňajkovať, raňajkovať, aj keď zdravo, málo, klíčky či čokoľvek, ale raňajkovať, zvýšiť si trochu krvný cukor, nabrať trochu energie, položiť základ dňa, naštartovať trochu metabolimus a človeka, potom pracovať a vydávať enregiu.... dokonca aj pre diabetikov II. stupňa, ba práve pre nich je pravidelné malé jedlo základ, aby sa krvný cukor udržiaval v rovnováhe. 

 

viete zrejme všetci, ako vyzerajú po stáročia dodnes pravé anglické raňajky.... asi takto - ešte tam chýba klasika na dovŕšenie: maslo a džem:

post-3-0-69439700-1483887464.jpg  post-3-0-73444100-1483887465.jpg

zjesť ich my a tu, asi umreme behom trávenia.

 

na to príde BRITSKÝ VEDEC profesor Terence Kealey, britský odborník na klinickú biochémiu, ktorý vydá publikáciu

Raňajky sú nebezpečné jedlo

 
konštatuje kopu vecí, okrem iného, že raňajkovať nie je povinné a podobne, (ale ani obedovať ani večerať predsa nie je povinné), a kto cíti hlad, má raňajkovať, kto necíti hlad, nemusí.
 
no a teraz už vieme.
 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 dakujem britskym vedcom, ze mi konecne dali za pravdu..ja som neranajkovy typ, jem najskor o desiatej rano..srackove ranajkove cerealie neznasam, ak ranajkujem, tak si dam naozaj anglicke ranajky..vajcia a slanina je najlepsi start../nie nerobim si srandu, fakt/ :thumbsup: :agree:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

anglicke ranajky mi v zasade nevadia, aj ked teple veci na rano nemusim... ovsem musim ranajkovat do par minut po prebudeni, inak kolabujem

kedysi, ked som musel uz o pol piatej rano stat na autobusovej zastavke (vyse hodinova cesta do roboty), tak som kvoli ranajkam vstaval o 3/4 na 4

 

ale !

pocas sluzobneho pobytu v Anglicku sme pochopitelne dostavali rano na stol presne toto... a uz nam to liezlo na nervy... jednu noc sme vsak travili v turistickej ubytovni bez obsluhy a tesili sme sa, ze sa tomu vyhneme. Ale - chyba lávky. Nasi mili anglicki kolegovia rano naklusali do kuchynky a hadajte, co nam pripravili na ranajky ??? :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

britskí vedci... chuť tých dvoch slov na jazyku je stále úžasná:

 

jedno z najstarších a najprepracovanejších a najprestížnejších školských systémov po výskume renomovanými vedcami prišlo

s prevratným poznatkom :) :

 

Dětem z malého městečka Findern ve střední Anglii bylo povoleno, aby ve škole nosily papuče. Zdá se vám tato zpráva jako z týdeníku o podivnosti Angličanů? Britská média zcela seriózně informovala o tom, že některé školy začínají experimentovat s výsledky desetileté studie, která zjistila, že pokud se dětem dovolí vyzout si ve škole boty, tak jak je to zvykem ve Skandinávii, dosahují lepších studijních výsledků. Země, která se honosí jedním z nejprestižnějších vzdělávacích systémů na světě, objevuje Ameriku. Něco, co nám ve Střední Evropě přijde zcela logické a běžné, se do ostrovního království dostává jako hit teprve nyní.

 

Autoři studie pozorovali tisíce dětí ve dvaceti pěti zemích světa. Došli k závěru, že ty děti, které se ve škole přezouvají, se dříve naučí číst, chodí do školy na čas a odcházejí později. Šéf výzkumu Stephen Heppell z Bournemouthské univerzity dodal, že „učení bez bot není pro každého, ale data vzešlá ze studie dokazují, že při používání přezůvek jsou ve školách nižší náklady na úklid a nábytek vydrží neopotřebovaný déle“.

....

 

Angličané zavádějí do škol jako převratnou novinku po rozsáhlém výzkumu - papuče.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

tentokrát americkí vedci...

 

Stačí jediný výbuch jadrovej zbrane a čaká nás globálna katastrofa, tvrdí nová štúdia
Obmedzený jadrový úder môže vyvolať rozsiahle sucho a následný hladomor.

Výpočty teraz potvrdili, že aj takéto „menšie“ jadrové údery môžu vážne zasiahnúť globálnu klímu.

Dokonca aj jednotlivá jadrová zbraň dokáže vyvolať zmeny klímy, ktoré by viedli k dlhému plošne veľkému suchu a smrti až miliardy ľudí hladom.

Konštatoval to profesor biosystémového inžinierstva Adam Liska s trojicou kolegov z Nebraskej univerzity v Lincolne (USA).

 

Iní vedci preukázali, že jadrový výbuch schopný zničiť zastavanú plochu úmernú Los Angeles by vymrštil do vysokých vrstiev atmosféry cca 5,5 milióna ton popola a sadzí. 

Slnečného osvitu by ubudlo všade. Počas piatich rokov by sa vegetačné sezóny skrátili o 10 až 40 dní. Globálna priemerná teplota by klesla na tisícročné minimum a bola pod normálom aspoň 25 rokov. V niektorých častiach sveta by ubudlo až 80 percent objemu zrážok, kvôli menšiemu teplotnému rozdielu medzi spodnou a vyššou atmosférou. Výsledok: dlhé sucho.

Z Veľkej päťky majú USA, Rusko a Čína také jadrové zbrane (letecké bomby, balistické strely vypúšťané zo súše či z ponoriek), pri ktorých by na jadrové sucho stačilo menej ako päť výbuchov. Čína by ho vyvolala jedinou päťmegatonovou balistickou strelou DF-5A.

http://www.zive.sk/clanok/126567/staci-jediny-vybuch-jadrovej-zbrane-a-caka-nas-globalna-katastrofa

 

teraz neviem, žijeme naozaj v postfaktuálnej dobe, alebo si vedci z nás robia prdel, a počítajú s tým že google /či iné vyhľadávače/ vlastne ani neexistujú, alebo ako vlastne...

je jasné, že nikto príčetný si žiadny jadrový ohňostroj neželá. ALE, pred 50-60 rokmi USA aj ZSSR bežne robili jadrové testy v atmosfére či na povrchu zeme... v tichomorí mizli pri pokusoch celé ostrovy, v rámci testov Ivy a neskôr Castle sa odpaľovali vodíkové bomby ráže 10-12Mt ako na páse ... sovietska Cár bomba mala výkon odhadovaných 57Mt, tlaková vlna obehla zem tuším 3x ... a napriek tomu všetkému, teraz ide niekto tvrdiť, že jediná nálož s výkonom 2-11x nižším od tých dávno vyskúšaných, by spôsobila globálnu katastrofu? :o

ale ak teda majú spomínaní vedci pravdu, čo potom robili rusi aj američania pred 50 rokmi nesprávne?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Gratulujem...prave si odhalil pricinu dlobalnej zmeny klimatu a potvrdil si, ze Trump ma pravdu, ked sa ohana tym, ze globalne oteplovanie je vymysel.....staci prestat s jadrovou story v podobe vybuchov a je o par desiatok rokov po problemoch s klimou. Vedci niekedy aj pravdu povedia :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

britskí vedci...

tentokrát snáď nemožno povedať, že objavili španielsky vosk, ale došli na to, že ten španielsky vosk fakt existuje :)

 

každý človek, čo prišiel kedy do styku so psom, a chovatelia a páníčkovia na sto percent, vedia celé stáročia, že ich psíci vedia jemne vydierať, prispôsobili sa dokonale spolužitiu s človekom, vedia hádzať ksichty, vedia robiť psie oči, vedia sa tváriť potešene, vedia sa tváriť smutne, skrúšene, napodobujú grimasy ľudí, a robia spústu grimás a podivných kúskov pred svojimi gazdami.

 

tak toto teraz britskí vedci vskutku potvrdili:

že psi sa netvária nijako, keď ich nikto nesleduje, ovšem sa tvária a ksichtia primerane tomu, čo potrebujú dosiahnuť od svojho pána, keď ich ten ich páníček sleduje.

 

to je objav.

aj človek sa ksichtí ináč v súkromí, a ináč pred ľuďmi... častejšie, než si myslíme : )

 

Její vědecký tým v nové studii došel k závěru, že psi pochopili, že lidé se zaměřují na vizuální vjemy a na změny výrazu silně reagují. Například zdvihání čela a výsledné „psí oči“, které na majitele tak dobře fungují, proto používají domácí mazlíčci jen tehdy, když je někdo sleduje. Naopak pokud se nikdo nedívá, tak se jejich výraz nijak nemění. A to ani v případě podání potravy. To podle Dr. Juliane Kaminské potvrzuje, že změna výrazu není nijak navázána na emocionální stav zvířete, nýbrž opravdu jen na pozornost člověka a případnou výhodu, jež by z ní mohla plynout.

http://www.reflex.cz/clanek/veda/83286/britsti-vedci-zjistili-ze-psi-vedome-manipuluji-lidmi-ve-vlastni-prospech.html

tak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Tak nielen tý "Britský", už aj naši Slovenský vedci sa naučili ako sa "to" robí..

https://dennikn.sk/1006308/fingovanie-vedy-v-praxi-za-vedecky-clanok-staci-poslat-300-euro-na-ukrajinu/?ref=tit1

Fingovanie vedy v praxi: za vedecký článok stačí poslať 300 eur na Ukrajinu

Doktoranda naučilo publikovať v podozrivom časopise vedenie Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity. Dve tretiny textov z lepších zahraničných časopisov zverejnili v dvoch ukrajinských časopisoch.

Koreň tohto problému, je ale inde. V samotnom tom čudnom "hodnotení" vedeckej práce podľa publikačnej činnosti.

A zasahuje to aj skutočne kvalitnú vedeckú prácu, keď sa niečo čo je možné povedať pár riadkami, nafúkne na minimálne štyri normostrany obalu z hlušiny slov, potom to čítajte a skúste sa v tom vyznať..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
Vedci náhodou vytvorili zmutovaný enzým, ktorý za pár dní rozloží plasty

 

Objav by mohol pomôcť pri riešení svetového problému s plastovým odpadom. Britským vedcom sa vďaka náhode podarilo vytvoriť mutantný enzým, ktorý radikálne znižuje čas potrebný na rozloženie plastov. V prírode trvá rozklad plastovej fľaše stovky rokov, no nový enzým proces zvládne za pár dní. Enzým má však ešte jednu nespornú výhodu. Plastové PET fľaše dokáže úplne rozložiť na základné zložky, ktoré sa dajú opätovne využiť na výrobu plastových fliaš.

 

Čítajte viac: https://tech.sme.sk/c/20806052/vedci-nahodou-vytvorili-zmutovany-enzym-ktory-za-par-dni-rozlozi-plasty.html

 

Už nikdy nepochybujte o britských vedcoch! :angry2:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nech žije konzum... už nebudeme prinutení dumať ako ušetriť planétu nižšiu výrobou a menšou spotrebou

vyrábať, vyrábať, vyrábať! čo zostane, to zožerie enzým

 

a nakoniec ten enzým zožerie aj nás...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No hlavne ide o to, že ten enzým by mohol rozložiť plasty, čo sú v moriach .V Tichom oceáne sú z plastového odpadu vytvorené ostrovy, ktoré sú mnohonásobne väčšie ako Slovensko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov