Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

britskí vedci ...

 

teraz som v miernych rozpakoch ... ale na začiatku toho celého musel stáť kdesi aspoň jeden britský vedec, ktorý našiel spôsob, ako ! :)

v británii predávajú soľ zo sĺz ... :innocent:

Medzi ponukou je aj soľ zo sĺz, ktoré vznikajú krájaním cibule a kýchaním

 

Londýnska predajňa Hoxton Street Monster Supplies ponúka niekoľko druhov soli vyrobenej z ľudských sĺz.

 

Jedna nádobka stojí sedem libier (v prepočte približne deväť eur) a druhy sú rozdelené podľa emócií, ktoré človek pri plači prežíval - smútok, smiech či hnev.

 

Nechýbajú ani tie, ktoré vznikajú pri krájaní cibule a kýchaní. Každý druh má údajne inú chuť. Soľ vzniká pomalým varením a následným procesom kryštalizácie v špeciálnych plytkých nádržiach, z ktorých kryštáliky ručne vyberajú.

http://www.webnoviny...om=top_articles

 

:uplakany: ach :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

britskí vedci zasa nesklamali. :)

tento článok ... ako ho tak čítam, buď ľudia čítali minimum dvakrát, aby chápali, alebo si povedali, aha, britskí vedci ..., alebo sheffieldsky tím britských vedcov nominujú na antinobelovku ... kde robili tie merania ?

briti nevetrajú, merali to v neolitických chatrčiach s ohniskom uprostred, v británii ešte nevynašli okno, namiesto otvoreného okna či terasy vetrajú voňavými freónovými sprejmi, všetky domácnosti sú padnuté na hlavu, centrá miest sú myslené ako pešie zóny .... či o čom to vlastne kutali ?! :)

Postavte sa do centra veľkomesta a nadýchnite sa. A potom choďte domov a nadýchnite sa vo svojej kuchyni. Kde sa vám dýcha lepšie?
Až trikrát horšie vnútri
Podľa vedcov zo Scheffieldskej univerzity sa vám na ulici musí ľahšie dýchať ako vo vlastnej domácnosti.
Znečistenie ovzdušia v kuchyni môže byť podľa ich najnovšieho výskumu až trikrát vyššie ako v uliciach.
Prispievajú k tomu silné čistiace prostriedky, ale aj osviežovače vzduchu, ktoré používame v domácnosti.
Vedci podľa denníka Daily Telegraph merali kvalitu ovzdušia v interiéri domov a ovzdušia v ich okolí po štyri týždne.
Zistili, že jedným z najväčších zdrojov oxidu dusičného dusičitého v domácnosti sú plynové sporáky, ktoré môžu zdravie človeka ohroziť oveľa viac ako ovzdušie v okolí domu.
...
Čítajte viac: http://veda.sme.sk/c...l#ixzz1yMlbzU54

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aha tak už mi je jasné prečo je v prípade nejakej chemickej havárie zakázané vetrať. doteraz som si naivne myslel že to je preto aby sa nejaký sajrajt nedostal ľudom do bytov, a ľaľa ono je to naopak, vetrať sa nesmie preto aby sa situácia vonku ešte nezhoršovala :zubiska:

čiže aj fakt že na vidieku je zväčša čistejší vzduch ako v meste, by sa dal vysvetliť tým že ľudia na dedinách menej vetrajú :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hmm ... a ide to aj bez niekoľkoročného štúdia :hmmm: :smile2:

Rad druhov primátov, najmä tie, ktoré trávia veľkú časť života vo vetvách stromov, si na noc buduje dočasné príspevky. Vedci, ktorí nedávno podrobne skúmali hniezda orangutanov vo vetvách stromov indonézskych pralesov, v nich rozpoznali skutočne skvele technologicky zvládnutý "architektonický projekt".

Britskí vedci pod vedením primatológa Rolanda Ennosa z univerzity v britskom Manchestri sa nedávno venovali podrobnému prieskumu štruktúry a materiálu hniezd orangutanov, ktoré našli v "korunovom podkroví" domovských pralesov. Vedci hniezda zdokumentovali, rozobrali ich a odviezli do laboratória, kde sa sústredili na zisťovanie mechanických vlastností konárov. Hlavná štruktúra hniezda bola vždy vytvorená zo silnejších vetví, ktoré boli navyše len šikovne nalomené, aby vytvorili vhodnú podporu pre menšie okolité vetvičky. Vedci hovoria o nečakane vysokom stupni architektonickej organizácie, ktorá takmer hraničí s matematickou dokonalosťou.

 

post-88-0-04767200-1340517365.jpg

Zdroj: 21.století 7/2012

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vari si britskí vedci nemysleli, že orangutani sú niečo hlúpejšie než britskí vedci ?! :o :)

britskí vedci sú tu pár storočí, čo je to proti orangutanom ?! :innocent:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

hmm ... vyzerá to tak, že britskí vedci pomaly začnú pracovať aj na prísnom zákaze konzumácie strukovín. :hmmm:

 

Metabolizmus prehovoril do oteplenia ... :o :)

Nedávne nálezy potvrdili, že v druhohorách bolo na svete teplo a dinosaury žili v dnešnej Antarktíde. Podľa britských vedcov ku globálnemu otepleniu prispeli práve títo giganti a to tak, že zem otepľovali metánom zo svojich črevných plynov. Váha týchto obrovských zvierat, ako bol napríklad diplodocus sa pohybovala v priemere okolo 20-ton. Vedci odhadujú, že črevá týchto obrov, podobne ako črevá dnešných bylinožravcov okupovali baktérie, ktoré produkujú metán. Metán je totiž kľúčovým skleníkovým plynom. Vedci preto dnes hľadajú riešenie, ako obmedziť kravám produkciu metánu.

Britskí vedci skúmali, koľko metánu vypustia do atmosféry v súčasnosti kravy. Z toho odvodili, koľko toho mohli obrovité zvieratá vypustiť do ovzdušia a dopracovali sa k číslu 520 miliónov ton metánu.

Zdroj: 21.století 8/2012

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Toto síce nie je priamo z dielne britských vedcov, ale "prsty" v tom ich "amatérski kolegovia" predsa len mali.

Že by ti Angličania naozaj nemali nič dôležité na práci?! :)

 

Najväčší optimisti sa rodia v ...

Angličan Richard Wiseman a Švéd Jayanti Chotai spravili internetový prieskum týkajúci sa pocitu šťastia a spokojnosti. Zúčastnilo sa ho 30 000 ľudí a výsledok bol jasný – najviac spokojných ľudí sa narodilo v letných mesiacoch, najviac pesimistov zase v zimných. Najoptimistickejší mesiac je pritom máj a najpesimistickejší naopak november. Mimochodom, práve v novembri sa vraj rodí najviac masových vrahov.

 

Aké zamestnanie je vám súdené?

Po sčítaní ľudu zistili vo Veľkej Británii niekoľko zaujímavých štatistických dát. Január je bohatý na vymáhačov dlhov, vo februári vedú dopravní policajti a umelci a v marci zase piloti a muzikanti. Aprílové aj májové deti sú rovnomerne roztrúsené. Júnové bábätká sa často stávajú výkonnými riaditeľmi. Júl praje umelcom, rušňovodičom a murárom. V auguste a septembri sa rodia športovci. September je tiež časom akademikov. Októbrové deti môžu byť doslova hocikým, tak ako aj novembrové. V decembri sa rodí veľa zubárov.

http://plnielanu.top...ovahe-ci-zdravi

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Neandrtálci vyhynuli, protože měli moc velké oči, tvrdí studie

 

Zdá sa mi, že nejaký zlomyseľník vymýšľa rôzne teórie a potom uvedie ako autorov britských vedcov.  :)

A naši bratia Češi potom nemôžu prísť v diskusii britským vedcom ani na meno:

Jaroslav Sadílek, Bystřice nad Pernštejnem
Neděle, 31.března 2013, 21:24:09  |  Souhlasím |  Nesouhlasím | +48
A britští vědci zase malý mozek. Jenom ještě nevyhynuli...

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Dva vědci z Univerzity v Manchesteru – Marcelo Montemurro a Damian Zanette – zveřejnili před týdnem ve vědeckém časopisu Plos One výsledky několikaleté statistické analýzy textu. Podle nich jsou v rukopisu slova, která musí mít podle toho, jak se opakují, nějaký význam.

Vojničův rukopis - nejzáhadnější kniha na světě - začíná mluvit

http://www.reflex.cz/clanek/info-x/50909/vojnicuv-rukopis-nejzahadnejsi-kniha-na-svete-zacina-mluvit.html

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

prečítala som dnes jeden článok, v článku samotnom spomenutý menovite zdroj nie je, ale okamžite som tušila, že sú za tým britskí vedci :)

 

vybádali, prečo sa nám pri dlhšom pobyte vo vode scvrke koža na končekoch prstov - ona sa nescvrkne vraj koža, ale stiahnu sa cievy, a tým sa koža stane veľkou - asi ako koža na psíkovi šarpei, to je ten čo má o tri čísla väčšiu kožu ...

... a že vraj takýmito prstami sa nám darí  o celých 12 % lepšie uchopiť predmety pod vodou :)
 

tak, a už vieme pokrčené končeky prstov pod vodou

v článku je ukrytý odkaz na bádanie vedcov z Newcastle ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

ono to sice nie je priamo o vedcoch britskych, ale inych a hlavne clanok svedci (opatovne) o fundovanosti isteho novinara v istom mediu... kurna, ja asi prestanem citat... este ze diskusia k clanku je hodnotna :D ako vzdy :D :D :D

 

Otváral zásuvku po zásuvke. Medzi státisícmi druhov ukrytými v zbierkach chicagského múzea hľadal andských príbuzných medvedíkov čistotných. Pred desiatimi rokmi však zrazu zoológ Kristofer Helgen narazil na čosi, čo nikdy predtým nevidel.

Malo to menšiu lebku a akúsi výraznejšiu, farebnejšiu kožušinu. Zrejme objavil úplne nový druh - a to nielen cicavca, ale dokonca mäsožravca, čosi, čo sa na západnej pologuli nepodarilo už takmer štyridsať rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

 

Už v abstrakte v novej štúdií v kontroverznom vedeckom magazíne Journal of Cosmology britskí vedci tvrdia, že prakticky objavili mimozemšťanov.

Nenašli ich však na Marse či niekde vo vesmíre – na stopy život z kozmu mali naraziť vo vyšších vrstvách našej vlastnej atmosféry. Dôkazy mal údajne priniesť stratosférický balón, ktorý na mimozemské mikroskopické vzorky narazil vo výške zhruba 27 kilometrov.

Vo vzorkách mali totiž vedci zo Sheffieldskej a Buckinghamskej univerzity natrafiť na drobné rozsievky, ktoré nepochádzajú zo Zeme.

O údajnom objave zatiaľ neinformoval žiaden vážený odborný magazín. Samotný časopis Journal of Cosmology je pritom vo vedeckej komunite považovaný za kontroverzný – napriek tomu, že štúdie v magazíne prechádzajú recenzným procesom.

(tiez citat z uvedeneho zdroja)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

naozajstný nespochybniteľne praví britskí vedci, objavili E.T.!
vauč
a "smečko" kometuje

http://tech.sme.sk/c/6942075/nazor-nasli-naozaj-mimozemstanov-skor-nie.html
Mimoriadne silné tvrdenia potrebujú mimoriadne silné dôkazy. Naša neschopnosť vysvetliť veci mimoriadnym dôkazom nie je.

ešte keby sa touto zásadou riadili smečkári, aj pri správach o G.W.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

britskí vedci v spolupráci s psychológmi / zdravím informatora : ) /

 

zistili vážnu vec: chlapi, ktorí sú skutočne veľkí mačovia, nevážiaci si ženy, preferujú u žien veľké prsia ...

 

... 361 mužů ve věku mezi osmnácti a osmašedesáti roky, jimž promítali obrázky pěti různých žen s různě velkým poprsím. Pánové si z pěti trojrozměrných ženských modelů měli vybrat ten s ideálními ňadry.

V dalších testech byla u pokusných osob měřena míra agresivity vůči ženám, postoje týkající se vztahů mezi muži a ženami, tolerance sexismu a chování k ženám jako k předmětům.

Střední velikost ňader byla nejoblíbenější u třetiny mužů, větší poprsí se líbilo čtvrtině testovaných mužů, pětina dávala přednost extrémní velikosti a patnáct procent naopak malým ňadrům, prsa nejmenší velikosti se líbila osmi procentům mužů.

„Nicméně preference u velkých a velmi velkých ňader významně souvisela s otevřeným sexistickým postojem vůči ženám, s tolerancí sexismu, objektifikací žen a agresivními postoji vůči ženám,“ tvrdí autoři výzkumu z University of Westminster.

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/295773-cim-mene-si-muz-vazi-zen-tim-vetsi-prsa-preferuje.html

no br.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

britskí vedci ...

 

zasa raz objavili teplú vodu :D ... zvieratká papajú zvyčajne priamo zo zeme, človeku, ktorí kedysi prapradávno ťažko zháňal potravu, občas čosi od pusy upadlo, nenechal to tam ležať susedovi, a každé dieťa okrem detí paranoidne prehnane antiseptických matiek vie, že najlepšie chutí cumeľ vypadnutý priamo do piesku či prachu ulice, a väčšina bežných ľudí vie, že najlepšie je ovocie aj zelenina priamo od koreňa ...

 

padne, chytím, dvihnem, zjem :innocent:

 

no nič .. chudera Vilma doplatila na komára a pahltnú klobásu, ale to bola smola a nie bežné padne, dvihnem, zjem - výnimka potvrdzujúca pravidlo -_-

 

takže britskí vedci zistili :

 

Jedlo, ktoré je na zemi iba pár sekúnd, sa dá stále jesť aj bez vážnych následkov.

Potvrdzuje to výskum Aston University v Birminghame, ktorá skúmala presun baktérií stafylokoka a E. coli z rôznych typov povrchov na rôzne druhy jedál.

Koreláciu medzi časom jedla na zemi a výskytom baktérií dokázala séria testov s dĺžkou medzi troma až tridsiatimi sekundami.

Najnebezpečnejšie sú podľa výsledkov povrchy z tvrdého dreva, pričom najmenšiu šancu nachytať baktérie má jedlo spadnuté na koberec. Pri vlhkých jedlách je infekcia vysoko pravdepodobná.

Štúdia obsahuje aj prieskum, podľa ktorého si jedlo zo zeme dá 87 percent ľudí. Vedúci výskumu Anthony Hilton sa tomu odporúča výhýbať - aj napriek dosiahnutým výsledkom. Nikto totiž nevie, aké baktérie sa na danom povrchu práve nachádzajú.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

síce vedci z harvardu, ale na výskume sa podieľali aj britskí. tentoraz nie je zlé elektromagnetické pole telefónu, ale jeho displej

 

Ľudia, ktorí spávajú s mobilom v blízkosti, môžu trpieť nielen prerušovaným spánkom, ale hlavne závratmi a bolesťami hlavy. Hlavným problémom sú podľa Charlesa Czeislera z Harvardu vysoko kvalitné obrazovky, ktoré keď svietia, uvedú organizmus do omylu, že je vlastne deň. Ich svetlo totiž stimuluje bunky v sietnici, na zadnej časti oka, ktorá práve vysiela správy do tej časti mozgu, ktorá má kontrolovať uvoľňovanie hormónov melatonín

mobil voľne pohodený na nočnom stolíku začne sám od seba svietiť? vedci používajú nejaké zvláštne mobily.

 

Odborníci odporúčajú nepozerať sa na displej aspoň dve až tri hodiny pred spaním.

čiže ak niekto 2-3 hodiny pred spaním zavolá, treba si pred prijatím hovoru zrejme nasadiť zváračské okuliare :lol:

 

Doktor Meadows z londýnskej The Sleep School, ktorý sa rovnako podieľal na poslednom výskume vysvetľuje:  "Už aj malý záblesk alebo vibrácia telefónu počas spánku môže spôsobiť, že budete v okamihu pri plnom vedomí..."

toto je škoda aj komentovať.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som zasa zachytil dokument v TV, ktory sa zaoberal poruchami spanku. Najnovsi hit je, ze existuju ludia, ktori v spanku posielaju SMSky, zvycajne nezrozumitelne a rano o nicom nevedia.... Ta choroba uz ma aj meno. Zrejme sa to da vygooglit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

upozorňujem, nie sú to britskí "vedci" ... ale britská umelkyňa

 

 je to britská práve doštudovaná dizajnérka, 25 ročná Amanda Cotton,  ktorá využíva kdejaké vysoké technológie a metódy od varenia, cez sušenie, drvenie, zalievanie dentakrylom, brúsenie, formovanie, ...

celkom vedecké metódy na využitie ľudskej placenty ...

 

kto nechce, nech ďalej nečíta:

 

"Věřím, že vedlejší produkty lidského organismu mají svou estetickou hodnotu," ...

 

Čerstvá absolventka oboru design na brightonské univerzitě se prý rozhodla vytvořit suvenýr, který by byl velmi intimní a zároveň vydržel navždy. A tak vznikl nápad spojit tradiční formu, tedy rámeček, s netradičním materiálem - placentou.

Tu nejprve vařením vysušila, potom nadrtila na drobné části a nakonec je vmísila do čiré pryskyřice. Z výsledného materiálu pak odlila rámeček, který měl hladký, jakoby mramorový povrch. Známí prý byli z prototypu nadšení a objednávky se jen hrnou.

 

"Je docela běžné, že si lidé na památku schovávají první zoubky nebo ústřižky vlasů svých dětí. Jedním z prvních společných výtvorů matky a dítěte je ale právě placenta. Proč tohle výjimečné spojení neoslavit jedinečným vzpomínkovým předmětem," ptá se Amanda, která v minulosti pracovala i s lidskými vlasy, ušním mazem, dokonce s vlastní zkrystalizovanou močí.

"Hlavním tématem mojí tvorby je lidské tělo, to, jak se k němu chováme, ale i to, jak nás odpuzují jeho výměšky," vysvětluje umělkyně. "Nejrůznější hmoty, které náš organismus dokáže vytvořit, jsou fascinující, přitom se jich dnes a denně s naprostou lehkostí zbavujeme."

 

"Chápu, že to někomu připadá mírně nechutné," podotýká Ulrika Jarlová, hrdá majitelka jednoho z prvních placentových rámečků. "Zaujalo mě ale to, že Amanda využívá materiály, které běžně považujeme za odpad."

Odpadní materiály lidského těla jsou nedoceněné, tvrdí čerstvá matka Jarlová, která se dlouhodobě zabývá trvale udržitelným designem: "Mají přitom obrovský potenciál. Měli bychom se naučit je využívat pro nejrůznější účely."

 

Zdroj: http://ona.idnes.cz/umelkyne-tvori-ramecky-z-placenty-d5m-/deti.aspx?c=A131126_173019_deti_brv

 

post-3-0-28140000-1395405493.jpg  post-3-0-53275100-1395405491.jpg

 

celá záľaha ľudí si neschováva nič, a kto áno, pri zube znesie aj vysušenú drvenú placentu ? ... ktovie, čo to bude nabudúce, keď slečna Amanda začne využívať aj ďalší materiál, považovaný za ľudský odpad ... :neviem:  hm. hmhm.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Britskí vedci zistili, že kavky obyčajné /Corvus monedula/ spolu komunikujú očami.

Je to vôbec prvýkrát čo táto forma komunikácie bola zistená u iných živočíchov ako u primátov.

 

Zo štúdie vyplýva, že kavky zrakovo "nehovoria" iba medzi sebou, ale ich sugestívny pohľad slúži ako varovný signál pre votrelcov, ktorí sa obšmietajú okolo ich hniezd. Oči kavky sú totiž v ríši vtáctva veľmi neobvyklé; na rozdiel od príbuzných tmavookých havranov a vrán majú kavky oči takmer biele so šedými dúhovkami, čo pri ich tmavom perí vytvára silný kontrast. Vtáci mávajú väčšinou oči čierne, alebo tmavohnedé a z nich asi iba 10% má sfarbené dúhovky.

Zdroj: 21.století 5

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Neboli to síce britskí vedci, ale vedci z Kalifornie ...

... dokázali však, že nie my sme neporiadni a rôzne kábliky neukladáme správne, ale ono SA TO zamotáva SAMO. :smile2:
 

Hoci sú na trhu rôzne typy káblov slúchadiel, ktoré zaručujú, že sa nezamotajú vďaka plochému dizajnu, ani tie nedokážu úplne odolať a z času na čas sa zamotajú. Fyzici dokázali, že príčina tohto problému spočíva v matematike. Presné rovnice vám neposkytneme, avšak celý výskum bol publikovaný Oddelením fyziky  Kalifornskej Univerzity v časopise Proceedings National Academy of Sciences.

Čítajte viac: http://pc.zoznam.sk/novinka/vecne-zamotavanie-sluchadiel-ma-matematicke-vysvetlenie#ixzz35RIYv2IF

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

sice americki, ale podla nich som uz davno mrtvy...

 

Neschopnosť rozoznávať vône môže predznamenávať blížiacu sa smrť. Vyplýva to z výsledkov výskumu, ktorý na vzorke 3000 mužov a žien vo veku 57 až 85 rokov realizovali vedci z univerzity v Chicagu.

http://www.info.sk/sprava/47541/neschopnost-rozoznavat-vone-moze-odhalit-bliziacu-sa-smrt/

 

mimochodom, ak ma niekto medzi 57 a 85 rokov, tak je slusna pravdepodobnost, ze do 5 rokov zomrie, bez ohladu na to, aky ma cuch :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nič v zlom, ale naši nie vedci, ale u nás Slovákov sa medzi úplne obyčajnými ľuďmi "traduje", že v tom vyššom veku už obyčajne človek neudrží ani moc, ani moč, teda to, že nerozozná vône je proti tomu už úplná malina.  :smile2: 

A že 85-ročný človek nežije s vedomím, že má pred sebou ešte dlhý plodný život, a že to všetko krásne ešte iba zažije je predsa jasné. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov