Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

britskí vedci - cítite to na jazyku ? úchvatné ... už to skutočne nemôžem vydržať.

 

britskí vedci sú moje zlatíčka, bez ktorých by bola neuveriteľná nuda na tomto svete ... bez debaty.

vybádali neuveriteľné veci, fsp je plné plodov ich práce, kdekade roztrúsené zmienky o neobyčajnej činnosti britských vedcov si ale už podľa mňa skutočne po toľkých rokoch zaslúžia vlastnú tému !

 

britských vedcov som si začala vážnejšie všímať dávno, dávno, pred nejakými možno dvomi alebo dokonca viacerými desaťročiami, a spúšťač bol jednoduchý :

 

článok v jednom časopise, že britskí vedci vybádali, že jesť treba výlučne zdravé stredomorské orechy, arašidy ako oriešky v žiadnom prípade, pre vysoký obsah už neviem čoho.

neprešlo pár dní, v druhom časopise som sa dozvedela, že britskí vedci zistili, že nič iné, naše klasické domáce bežné orechy treba jesť jednoznačne, lebo aj svojím tvrom pripomínajú mozog a pôsobia blahodarne na jeho činnosť.

prešlo pár týždňov, a čo sa som sa nedozvedela: britskí vedci zistili: vlašské orechy nie, arašidy nie, žiadne cudzokrajné orechy nie, jedine naše suché, málo oleja obsahujúce lieskové oriešky, tie predsa nahradia všetko, obsahujú látky, ktoré im môžu závidieť hociktoré cudzokrajné oriešky a orechy ...

 

toto bolo treba na začiatok. takto začal môj hon a slabosť na britských vedcov.

 

snažila som sa zachytiť toľko výsledkov ich bádaní, koľko sa len dalo, a ich výsledky boli skutočne neskutočné ... zvolanie "britskí vedci" sa stalo v našej rodine synonymom objavenia ameriky a riešenia otázky, prečo vylejem doma z pohára vodu, ked je úplne plný a chodím s ním po kuchyni a prečo menej, keď nie je úplne plný ... proste riešenie takýchto problémov

 

voľaktorý deň som do témy o podávaní rúk dala príspevok o tom, že britskí vedci objavili matematickú formulu podávania rúk ...

 

ospravedlňujem sa, že sa to podarilo také dlhé, ale pokiaľ ide o britských vedcov, nepoznám brata ... a teší ma, že si už aj iní začínajú všímať ich prevratných objavov a nenahraditeľnosti vo vedeckom svete !

 

prosím, keď natrafíte na výsledky práce britských vedcov, tu majú svoj svätostánok, sem prosím zbierať perly a perličky ich ducha !

 

ďakujem vám pekne, priatelia.

 

a nakoniec zozbierané závratné objavy :

 

Britští vědci a konečné řešení otázky ponožek do sandálů

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

moji milovaní britskí vedci znovu raz vybádali a odpovedali na najstaršiu otázku, ktorá trápila vedecký svet, preukázali genialitu, užitočnosť, neotrlé myslenie a rozmnožili úspechy britskej vedy ... :)

 

tu je odpoveď na najzávažnejšiu otázku, po ktorej nasleduje už len svetový mier a nekonečný pokoj duší

 

senzácia !!! :)

 

 

v príslušnej téme na fsp, ale jednoznačne britskí veci v tejto téme ... to je natoľko podobné britským vedcom, že toto musím mať v zbierke :)

 

čo bolo skôr: vajce alebo sliepka ...

 

britskí vedci odnášajú palmu víťazstva jednoznačne, tam, kde sú britskí vedci, je vždy o zábavu postarané :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Ďalsia mimoriadne dolezita studia :( :

Scientists identify sexy dance moves

 

STORY HIGHLIGHTS

 

* Women look at a man's head, left wrist and right knee when they dance, psychologists find

* The scientists film men dancing and asked women to rate their attractiveness

* The right moves can show a man is strong and vigorous, making him a better reproductive partner, they say

 

 

TU
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Britskí vedci nechali zmiznúť špendlík vďaka "plášťu neviditeľnosti"

 

Tímu britských vedcov sa totiž podarilo skryť pod materiálom neviditeľnosti menšie objekty.

 

Zatiaľ dokážu učiniť neviditeľnými objekty pomerne malé, avšak už viditeľné ľudským okom. Podľa presvedčenia vedcov je plášť neviditeľnosti vďaka tomu hudbou nie príliš vzdialenej budúcnosti.

 

Materiál, ktorý skryl tenký objekt v podobe špendlíka, je tvorený kryštálmi kalcitu, uhličitanu vápenatého. Dva trojhranné kryštály kalcitu tím vedcov z univerzít v Birminghame, Londýne a Kodani zlepil spolu a umiestnil na zrkadlo. Svetlo prenikajúce kalcitom sa potom delí na dva lúče rôznej polarizácie a prúdi rôznou rýchlosťou a rôznymi smermi. Tak činí materiál pod sebou neviditeľným. Veľkosť objektu, ktorý tým doktora Šuanga Čanga dokáže skryť, je obmedzený veľkosťou zlepených kryštálov.

 

„Je to obrovský krok vpred, prvýkrát sa podarilo zakryť predmet, ktorého veľkosť je viditeľná okom! Veríme, že s využitím kalcitu môžeme začať vyvíjať materiál zásadných rozmerov, ktorý potom otvorí ďalšiu širokú cestu k vývoju plášťa neviditeľnosti,“ komentoval nový pokrok doktor Čang.

 

Keby tak britski vedci tusili, kolkokrat boli moje spendliky rozsypane na koberci "neviditelne" a musela som ich hladat len pomocou magnetu. :o

 

 

Zdroj

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pohár vína bez cigarety pôsobí na vek človeka pozitívne.

 

Vôbec nefajčiť, trochu športovať, piť minimum alkoholu a jesť ovocie a zeleninu. Pravidlá, ktorých dôležitosť pre zdravý život sú známe už veľmi dávno. Britskí vedci však potvrdili, že práve tieto "drobnosti" nám môžu predĺžiť život až o 14 rokov.

Pohár piva za týždeň

Vedci sa k tomu výsledku dopracovali na základe dlhoročného výskumu. Od roku 1993 do roku 2006 sledovali viac ako 20-tisíc osôb vo veku od 45 do 79 rokov v meste Norfolk vo Veľkej Británii.

 

To, na co nasi stari rodicia prisli zdravym sedliackym rozumom, to britski vedci skumali trinast /!!!/ rokov.

 

Aj ked zas, nasi stari rodicia ani len netusili, ze si predlzuju zivot az "o 14 rokov". :D

Na druhej strane, nieco, co ma certifikat ma uz "urcite" ovela vacsi punc ako zdravy sedliacky rozum.

 

Ja milujem britskych vedcov. Vzdy ked natrafim na clanok, v ktorom pisalkovia popisuju nejake zavratne vyskumy, ci skor z mojho pohladu "vyskumy", uz aj hladam, ci za tym prevratnym badanim nie su nahodou moji milovami britski vedci.

 

 

Zdroj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Neprekonateľní britskí vedci prišli opäť k prevratnému zisteniu, a to že: :smilieee:

 

najlepším prírodným prostriedkom na zmiernenie následkov požitia alkoholu je obyčajný včelí med

Však OK, med ako taký je fajn, ale ako si "roztancovaný žalúdok" ráno poradí už len s pohľadom na med, to netuším.

Zdroj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Však OK, med ako taký je fajn, ale ako si "roztancovaný žalúdok" ráno poradí už len s pohľadom na med, to netuším.

 

 

asi, že hodí šabľu. :smilieee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:smilieee:áno.. už v antike tiež vedeli, že aj šípky môžu pomôcť pri tráviacich ťažkostiach a iných problémoch.. skrátka britskí vedci majú ešte čo objavovať ..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Aké mená najčastejšie končia u rozvodových právnikov?

Čo všetko má vplyv na to, či sa vaše manželstvo skončí rozvodom? Britskí vedci si posvietili na to, aké mená majú najčastejšie ľudia, ktorých nažívanie sa skončí rozvodom. Výsledky uverejnili na stráne divorce-online.co.uk.

Na čo prišli?

 

Najrizikovejšími menami podľa nich sú Susan a Mark, čiže Zuzana a Marek. David, Michael, Caroline a Nicol sa takisto objavujú vo Veľkej Británii u rozvodových právnikov veľmi často.

Naopak, ktoré mená sa v manželstve "udržia"? Sú to Theo, Roy a Liam. Ich verné ženské polovičky najčastejšie nosia mená Penelope, Shannon a Sofia.

 

A čo vedci doporučujú manželom, ktorí nanešťastie nosia mená Zuzana a Marek? Mali by sa oslovovať prezývkami, vraj ich to môže v manželstve udržať.

 

Zdroj:

Ach jaaaj, čo všetko "musia" tí chudáci britskí vedci "skúmať". :) :D
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

..veru, britskí veci skúmajú kadečo. Minulý rok napríklad predpovedali, že baktéria, ktorá spôsobuje kvapavku, môže nadobudnúť takú imunitu, že si s ňou neporadí žiadne z bežne využívaných antibiotík. A šup ho, presne to sa nedávno i potvrdilo, v Japonsku sa objavili prvé prípady nezničiteľného kmeňa gonorey:

 

http://news.yahoo.com/scientists-first-superbug-strain-gonorrhea-070014377.html

British scientists said last year that there was a real risk of gonorrhea becoming a superbug -- a bacteria that has mutated and become resistant to multiple classes of antibiotics -- after increasing reports of gonorrhea drug resistance emerged in Hong Kong, China, Australia and other parts of Asia.

 

Dúfajme, že britskí veci objavia i liek, inak si treba dávať pri ceste do zahraničia výnimočne dobrý pozor na to, čo si prinesiete ako suvenír.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Košický gymnazisti tromfli GBR vedcov

a "vyskúmali" niečo užitočné

 

http://korzar.sme.sk/c/6015730/kosicki-gymnazisti-vyrobili-pastokefku.html

 

Kefka sa skladá z dvoch častí. Samotné telo kefky a kapsula, ktorú je možné opätovne doplniť svojou obľúbenou alebo zubárom odporúčanou pastou. V spodnej časti kefky sa nachádza pumpovací systém, ktorým je pasta vytláčaná medzi štetinky .

 

http://kefkaspastou.eu/?page_id=20
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Britskí vedci nás opäť nesklamali. Ešteže ich tu máme, však bez nich by sme toľko vecí nevedeli ...

 

Jste optimisté a ani o tom nevíte

 

Vědci z britské University College London tvrdí, že optimisty je skoro 80 procent lidí, i když někteří z nich by to sami o sobě nikdy neřekli. Jak ukázal nový výzkum, mozek totiž velmi dobře zpracovává dobré zprávy o budoucnosti. Lidé dokonce cokoli negativního prakticky ignorují a udržují si pozitivní pohled na svět, uvádějí autoři studie uveřejněné v odborném časopise Nature Neuroscience.

 

Psychologie už několik let ví, že optimistů je více, než se zdá. Nyní však Britové přicházejí s informací, kde k optimismu „dochází“. Pokusné skupině 14 lidí předkládali špatné a dobré zprávy a opakovaně se jich tázali, jak velkou vidí pravděpodobnost, že se katastrofy dotknou i jejich životů: v případě zpracování pozitivní zprávy byla největší aktivita v předním mozkovém laloku, který je spojen se zpracováním omylů.V případě negativní informace nejoptimističtější lidé měli nejméně aktivity v čelních lalocích, zatímco nejméně optimističtější lidé jí měli nejvíce.

 

„Je to velmi fascinující práce mozku. Ukazuje na to, co je ve vědě o nervovém systému stále zřejmější, a to, že velká část mozkových funkcí podílejících se na rozhodování spočívá v testování a rozlišování předpovědi a skutečnosti. V podstatě všichni lidé jsou ´vědci´,“ soudí Chris Chambers z univerzity v Cardiffu. “Navzdory tomu, jak důmyslné jsou nervové sítě, je poučné vidět, jak mozek bez ohledu na důkazy někdy přináší falešnou a příliš optimistickou odpověď. Optimismus má zřejmě velmi dobrý dopad na zdraví,“ dodal.

 

http://21stoleti.cz/...i-o-tom-nevite/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

trošku starší článok, ale isto sem zapasuje

tentokrát sú to vedci z Liverpoolu

Z nedostatku iných tvorivých činností sa však vedci z liverpoolskej univerzity venovali aj tejto pre ľudstvo veľmi dôležitej téme a pred pár týždňami víťazoslávne oznámili, že objavili spôsob, ako kopnúť bezchybnú penaltu.

 

Keď sa teda strelec postaví k lopte, tak by mal myslieť na to, že ak chce mať zaručený úspech, mal by k lopte pristúpiť pod uhlom 20 až 30 stupňov a napáliť ju rýchlosťou 105 kilometrov za hodinu do priestoru zhruba pol metra pod brvno a pol metra od bočnej žrde. Už predtým iní vedci vypočítali, že 28 percent brány je takzvaná nechránená zóna, kam brankár jednoducho za krátky čas, kým lopta preletí jedenásť metrov, nedosiahne.

 

http://www.inaque.sk...balove_mudrosti
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vďaka našim britským vedcom sa dozvieme asi naozaj všetko ... teda, skoro všetko. :smile2:

Dokážu vyskúmať množstvo vecí, ale jedno nevedia určite...

... ako sa máme dostať z tejto biedy ...hmm, ale to už je na inú tému.

 

Úsměv je vrozený, ne naučený.

Britští vědci popírají dosavadní teorii vývojové psychologie, jejich výsledky totiž prokazují, že smích je lidem vrozený. Dosud platná teorie, že smích je „emoční projev dítěte, který se objevuje ve 4 měsících jako reakce na silné hmatové počitky, později i na sluchové podněty a ke konci období i na zrakový kontakt“, se zřejmě bude muset přepsat.

Vědci nahrávali děti pomocí ultrazvuku ještě v dělohách svých matek. Analýza s využitím systému rozpoznávání emocí v lidské tváři (FACS) amerického psychologa Paula Ekmana jim umožnila určit výrazy spojené se smíchem a pláčem. Ve 34. týdnu těhotenství, tedy více než měsíc před porodem, už byly tyto výrazy jasně rozpoznatelné.

Nadja Reisslandová z Durhamské univerzity s týmem kolegů zaznamenala postupné objevování pohybů obličeje, které začínají ve druhém trimestru a umožňují vytvoření všech prvků smíchu kolem 30. týdne těhotenství. Svá zjištění vědci publikovali v časopise PloS ONE. “Mimické pohyby byly spontánní a nemohl je vyvolat ultrazvuk, protože děti si ho pravděpodobně ani nebyly vědomy,“ řekla Reisslandová. „Abychom vyloučili možnost vnějšího vlivu, rozhodli jsme se raději zvolit tento přístup, než abychom studovali předčasně narozené děti,“ dodala.

 

http://21stoleti.cz/...eny-ne-nauceny/

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

viem, viem, toto nie je o britských vedcoch, ale britskí tam sú ... akoby tam boli :)

tak veľmi to pripomína nezabudnuteľné bádania a činnosti britských vedcov, že si to zaslúži byť pokope ...

okrem toho, technika tam je, to, že sa nespoznal, no bóžinku ... :innocent:

takže britskí policajti sa vyrovnávajú britským vedcom ... :

 

Britský policista z hrabství Sussex pronásledoval ulicemi dvacet minut sám sebe. V civilu hlídkoval v nejmenovaném městě, kde zloději vykradli hned několik obchodů. Jeho kolega obsluhující bezpečnostní kamery mu pak nahlásil, že vidí "podezřelého" muže. Neuvědomil si, že na obrazovce sleduje právě hlídkujícího policistu.

 

Kolegu tak navigoval ulicemi a ještě mu hlásil, že je podezřelému v patách, přiblížil server telegraph.co.uk. "Kdekoliv viděl podezřelého muže, horlivý policista mu byl v patách - vysílačkou vždy hlásil, že je ve stejné ulici," popsal nejmenovaný policie, který o případu policejní magazín informoval.

 

Celé to trvalo asi dvacet minut. "Pokaždé, když zahnul do další postranní uličky, policista do ní zahýbal také. Pokaždé, když se ale důstojník obsluhující kamery zeptal, co vidí, nebylo po nikom vidu ani slechu," vylíčil policista.

Zhruba v tomto okamžiku pak vstoupil do místnosti, kde operační důstojník kontroloval záběry bezpečnostních kamer, další policista. Mladého kolegu zoufale pronásledujícího sama sebe okamžitě poznal a dostal záchvat smíchu.

 

Zdroj: http://zpravy.idnes...._zahranicni_ipl

 

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

problém nebude iba s "britskými vedcami", ale hlavne s "našimi novinármi"

"britskí vedci" môžu kľudne študovať dynamiku zväčšovania sa bublín, pomaly stúpajúcich v pive (aj taký výskum som videl.. aj vedci si občas robia srandu..), záleží aj na tom, kto o tom nakoniec napíše článok, ako to podá, a zase kto ten článok prevezme, a v snahe zaplniť pár riadkov (niekedy vo vyslovene bulvárnom plátku) nejakou "správou", z toho urobí "výcuc" pri čom samozrejme ani len netuší o čo "go"..

 

napríklad.. a asi by sa dalo nájsť aj niečo exemplárnejšie, ale toto je "novinka"

http://www.aktuality...ky-mensej-zeme/

 

Vedci objavili „súčiastky“ menšej Zeme

 

Niektoré časti zemského plášťa sa utvorili v čase, keď bola naša planéta výrazne menšia. Časť tohto skorého plášťa prežila búrlivý zrod Zeme v dnešných rozmeroch, keď sa zrazila s iným planetárnym telesom, pričom vznikol Mesiac.

ten čo ten "výcuc" dal dokopy, ani netuší, že tým čudným "vedátorom" sa nadáva "geológovia"

keby tušil, tak titulok bude "geológovia objavili.."

pretože "entomológovia" mapujúci "výskyt muchy cece v afrike" to byť rozhodne nemohli..

 

!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No tak v tomto pripade su ale novinari mimo obliga nic zle nenapisal....len "vedci" a nie vedatori. Prirodzene, mohli napisat "geologovia", ale nic by sa na tom nemenilo a nazvat ich "vedcami" nikomu neublizuje.

 

Pricom, paradoxne - alamo - teraz si mozno vramci kritiky urobil chybu ty :)

 

Unexpected new findings by a University of Maryland team of geochemists show that some portions of the Earth’s mantle (the rocky layer between Earth’s metallic core and crust) formed when the planet was much smaller than it is now, and that some of this early-formed mantle survived Earth’s turbulent formation, including a collision with another planet-sized body that many scientists believe led to the creation of the Moon.

http://www.cisionwire.com/university-of-maryland--college-park/r/building-blocks-of-early-earth-survived-collision-that-created-moon,c9222196

 

Pretoze su z oddelenia geologie, pracuju na geologii...ale zjavne presne zaradanie aspon niektorych je GEOCHEMIA, co je konkretnejsie a presnejsie oznacenie.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

díky za upozornenie

však už starí filozofi sa hádali o to, či je "čierny kôň", vôbec ešte "kôň"

lebo od pojmu kôň, ho odlišuje pojem čierny..

:happyroll:

tak dá rozum že "geochemik", je iný "živočíšny druh" geológa

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ved hej....ale preto je take frflanie niekedy mimo, pretoze geochemik je zjavne ako geolog, tak aj vedec vseobecne. A tentokrat sa dokonca venovali niecomu, co malo ako-tak realny prinos :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ztracený svět na dně oceánů: V ledovém moři žijí v horkém pekle neznámí tvorové!

 

Britští vědci objevili celá společenství nových mořských tvorů. Pohybují se na dně oceánu nedaleko Antarktidy v temném, ale velmi horkém prostředí u hydrotermálních průduchů. Ty dosahují teplot až 382 °C! Jak mohou v takovém „pekle“ žít?

Musí se přizpůsobit zcela jiným podmínkám, než jaké mají mořské organismy u hladiny. K těm totiž ještě dolehnou životadárné sluneční paprsky. Jak ale přežívají tvorové v hloubce až 2400 metrů pod hladinou?

 

Kľúč k odhaleniu pôvodu života?

Britskí vedci z univerzít v Oxforde a Southamptone objavili vo veľkých hĺbkach neďaleko Antarktídy úplne nový a v mnohom aj veľmi prekvapivý podmorský svet. S pomocou moderných kamier sa im podarilo prvýkrát uvidieť kolónie neznámych tvorov, ktorí sa dokážu vyrovnávať s nesmierne náročnými podmienkami.

 

Neznáma biela chobotnica

Prekvapení vedci objavili množstvo hviezdic, zhluky ulitníkov, kôrovcov, morských sasaniek a dokonca úplne bielu chobotnicu neobvyklého tvaru. Tvory žijúce v podobných oblastiach sa od svojich príbuzných odlišujú práve svojou nezvyčajnou adaptáciou na drsné prostredie. Panujú tu totiž vysoké teploty, nedostatok potravy a neprenikajú sem žiadne slnečné lúče.

 

Na vrcholkoch podmorských sopiek

Existencia týchto tvorov je pozoruhodná tiež preto, že k ich objaveniu došlo na vrcholkoch podmorských sopiek. Ide o hydrotermálne prieduchy - vrátane takzvaných čiernych fajčiarov. Tie pumpujú na povrch čierny dym a horúcu vodu a vytvárajú okolo seba veľmi horúce prostredie. Voda vyvierajúca z dna má teplotu až 400 ° C a je veľmi kyslá! Je tiež bohatá na jednoduché chemické zlúčeniny, medzi ktorými prevláda sírovodík, metán a sulfidy železa.

 

Živočíchy vsadili na chémiu

Teplota okolitej vody je pritom oveľa nižšia. V okolí výverov sa tak vytvára pestrá mozaika prostredia, ktoré sa líši teplotou i chemickým zložením. Teploty okolo 400 ° C by pritom stačili na roztavenie olova! A ako tieto živočíchy získavajú bez slnečných lúčov energiu? Musia si poradiť sami a tak vsadili na chémiu. Dokážu štiepiť vysoko toxické chemikálie zo sopečného dymu.

 

Nebezpečný ľadový oceán

Výskumníci osem týždňov odolávali hrozbe ľadovcov a 16metrových vĺn v Južnom ľadovom oceáne neďaleko Antarktídy. Na prieskum používali diaľkovo ovládanú ponorku veľkosti minibusu. Bola vybavená kamerami a zariadením na odoberanie vzoriek. Skúmaný ekosystém sa v mnohých ohľadoch líši od života v okolí termálnych výverov v iných častiach svetových oceánov. Úplne tu napríklad chýbajú inde hojné druhy mäkkýšov, voľne plávajúcich kôrovcov a stálych červov.

________________________________

Hydrotermálne prieduchy

• Hydrotermálne prieduchy sa vyskytujú blízko stredooceánských chrbtov a je veľmi ťažké ich nájsť.

• Prvýkrát boli objavené v 70. rokoch 20. storočia a od tej doby sú obľúbeným cieľom vedcov.

• Ďalšie boli neskôr nájdené aj v Tichom, Atlantickom i Indickom oceáne, ale nikdy predtým v blízkosti Antarktídy.

• Patrí k nim aj tzv čierni fajčiari, kruhové komínky, ktoré sú tvorené minerálnymi zložkami.

 

post-88-0-19338400-1331881075.jpg

 

post-88-0-32036400-1331881080.jpg

Zdroj: Epocha 6/2012

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

a znovu britskí vedci ... ďalšie krásne teórie britských vedcov ... bez britských vedcov by sme skutočne boli nadobro stratení :)

tentokrát za skazu dinosarieho sveta môžu vetry / rozumej prdkanie / dinosaurov samotných - ideme na to :

 

Oteplenie Zeme mohli pred stovkami miliónov rokov spôsobiť vetry bylinožravých dinosaurov. V pondelok to vyhlásili britskí vedci vo svojej štúdii.

 

Obrovské bylinožravé sauropódy, medzi ktoré patrí napríklad aj známy brontosaurus, mohli podľa nich ročne do ovzdušia vypustiť stovky miliónov ton metánu. Ten je známy ako jeden zo skleníkových plynov, ktoré absorbujú infračervené slnečné žiarenie, čo následne vedie k zvýšeným teplotám.

"Jednoduchý matematický model naznačuje, že mikróby žijúce v sauropódoch mohli vytvoriť dostatok metánu na to, aby významne zmenili klímu v druhohorách," vysvetlil Wilkinson. "Podľa našich výpočtov tieto dinosaury skutočne mohli vyprodukovať viac metánu ako všetky moderné zdroje spolu - prírodné i vyrobené ľuďmi," dodal.

http://www.webnoviny...nahlavnej_24hod

 

a už vieme. potom došiel vesmírny projektil, vetrom spravil utrum, a preto namiesto prehriatej Zeme a dinoidov tu pobehujeme my a vypúšťame umelé vetry ... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov