Skočiť na obsah

Nákupný turizmus


evar

Odporúčané príspevky

Vážená Slečna/Pani, Vážený Pán

 

Obraciam sa na Vás s prosbou o vyplnenie dotazníka. Prostredníctvom tohto dotazníka by som chcela skúmať jav nákupného turizmu v prihraničnej oblasti Maďarska so Slovenskom. Dotazník je anonymný a údaje budú spracované len za výskumným účelom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 3
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    3

  • evar

    1

Top prispievatelia v tejto téme

vážený dotazujúci sa, toto je diskusné fórum.

robíš anketu pre firmu alebo svoju bakalárku, to je jedno. úvodný príspevok by mal ozrejmiť tvoj postoj. na výskumné účely neslúžime.

keď to chceš objasniť a diskutovať, ohlás sa v súkromných správach.

dotazník tam nechávam, je dosť amatérsky, ako pozerám, kto chce, môže odpovedať. stačí trikrát nie a je po výskumných účeloch.

téma sa zamyká.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

po dohode s dámou, ktorá ten dotazník praskla asi na každé dostupné fórum, dotazník zrejme už nie je aktuálny.

 

k téme: zrejme sa už výskum vyhodnotil, vo včerajšej tlači sa objavil článok o nákupoch za hranicami, týka sa tradičného Poľska a Maďarska :

 

S nákupmi za hranicami to už podľa obchodníkov nepreháňame

 

Nákupná turistika Slovákov, ktorá na jar minulého roka kulminovala hlavne do Poľska a Maďarska, postupne ustala a v roku 2010 má podľa obchodníkov štandardné parametre.

zdroj: pravda.sk

 

nepríhraničné oblasti poriadali nákupné zájazdy, či sa ešte poriadajú, neviem : )

nikdy sme nechodili nakupovať do žiadnych susedov, spotrebný tovar človek potrebuje raz za čas, a potraviny sa nakupujú bežné, odevmi je dnes plno všade, možno sa skutočne oplatí pre príhraničné oblasti nakupovať v susednej dedine v zahraničí, ale pre tých žijúcich hlbšie neviem ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

nákupný turizmus po miernej prestávke naberá na sile, teraz by bol ten dotazník aktuálny

 

Slabý forint láka Slovákov na nákupy do Maďarska

 

BUDAPEŠŤ. Obyvatelia juhu Slovenska po oslabení forintu v ostatných týždňoch opäť začali chodiť na nákupy do Maďarska. Terajšia nákupná horúčka však nie je taká výrazná, ako vlani na jar, kedy euro zamieňali za vyše 300 forintov. Kurz maďarskej meny sa v súčasnosti pohybuje v rozmedzí 280-290 forintov za euro.

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5481664/slaby-forint-laka-slovakov-na-nakupy-do-madarska.html#ixzz0uuqmSnoF

 

na opačnej strane je to zjednodušeným procesom ... výsledok je rovnaký, pestovatelia, výrobcovia, obchpdníci doma práve nie sú konkuriencieschopní

 

Slovenskí predajcovia zúria, poľskí sa radujú

 

Pojem prebytok vlastnej úrody zvýhodňuje niektorých predajcov, tvrdia drobní podnikatelia. Kým oni musia mať desiatky povolení, pestovateľ nemusí mať takmer nič. A predáva.

 

TVRDOŠÍN. Malí súkromní predajcovia sú rozhorčení. Kým oni musia pri prevádzkovaní obchodu spĺňať rôzne povinnosti a za ich porušenie platiť horibilné pokuty, obchodníkom z Poľska stačí hoci nepresná kalkulačka a neciachovaná váha. Skoro nikto nemá na nich žiadne páky. A ak áno, tak ich aj tak nevyužíva. Ak totiž trhovníci majú doklad, že predávajú prebytky, nemusia mať žiadne povolenia.

 

Čítajte viac: http://orava.sme.sk/c/5479865/slovenski-predajcovia-zuria-polski-sa-raduju.html#ixzz0uurOP7uV

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov