Skočiť na obsah

Váš naj športový výkon


tomassi

Odporúčané príspevky

Dnes som svojho soka porazil prvy krat po dvoch rokoch.

 

On nieje ziaden super tenista. Ale ani ja. Cez leto sme nemali cas na hru , ci vacsinu prsalo - zacali sme v septembri -  ######a a dnes ci aj predchadzajuce hry boli to najlepsie co sme hrali spolu ci zvlast.  Aj dobre podanie - aj 5krat tvrdych vymien - myslim behom jedneho gamu.

A to prvy set som prehral 6:1

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Vcera som vyhral opat, ale hral som tri gamy kedy nemal ziadnu sancu. Vcera som v 38 rokoch hral svoj najlepsi tenis.

Co sa zmenilo? Nic len to hravam dlhsie a sa zlepsujem, ale minuly stvrtok mi praskol vyplet a som si ho dal vymenit. Zlepsenie nepriniesol podla mna vyplet, ale zmenena paska na rucke. Ta raketa mi bola ako predlzena ruka, vsetko som citil a lopticku daval presne kam chcel a ako chcel.

 

Ja vo svojich rokoch mam cim dalej vacsi problem s kondiciou,ale technika sa da stale vylepsovat. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

Dnes sme hrali najlepsi tenis- prvy set 6 jeden druhy nula 6, ale treti boj o kazdu loptu- vymeny 4-5 krat a zakazdym,skoro nic nepokazene. ANo vyhral som set sest-styri. ALe super mi prvy prelomil podanie asi v 7 hre. Ale bojovali sme od prveho gamu. Za kazdou loptou.

 

Inak ja som nad nim tuto sezonu vyhral dvakrat - v tedy aprili a dnes.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

V tej tenisovej lige mi to nejde. Prvy zapas som prehral dvakrat 6:3 a neskor to bolo horsie. A som si povedal dost. Dva tyzdne sa zameriavam na podanie a vcelku to ide. Na buduci rok chcem byt lepsi. Vcera som aj podaval aj dobre. Ale ten moj kolega mi to prvy krat hadzal pod nohy a nato niesom zvyknuty. Teda aj to sa musim naucit po podani ak mi tam ide lopta musim spravit hned jeden dva kroky dozadu - nikdy som to nemusel robit - lebo nikdy tak nehral.  Naucil sa chytat podanie a mi zneprijemnovat zivot - zacal dobre returnovat.

 

Musm nieco vymysliet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem ci naj, ale takto som sa snad este nikdy nehecla.

 

Sem tam zvyknem ist behat, ale to tak cca 4 km v parku velmi light tempom. Cca pol hodinka.

Pred par dnami ze idem na bajk do hory. Kamos vola, aby som isla behat, nakoniec ma ukecal. A vravim ze nech vyberie trasu. A prosim pekne, Ostry vrch, nad mestom, kde som este ani peso nebola, lebo je to 300m prevysenia na velmi velmi malom useku, proste male, ale moc skarede stupanie.

 

OK, s vypatim vsetkych sil a pauzou po kazdych par metroch lebo tepy na maximalke, som to nejak dala, zbehli sme nizsie na studnicku, a cestou dole vravim, ze podme na pivo. A on ze az po korculiach. Vravim wtf.

Nakoniec ma hecol, a dali sme este korcule, cca 9km a potom to pivo. Z piva som bola uplne k.o., a doma som uz iba zalahla :D

 

Ale taketo dni mam rada :)

Keby idem sama, pod kopcom si poviem ze uff, skaredy kopec, idem na studnicku a mam na salame, lebo by som isto nevladala.

Kolke rezervy sa v nas skryvaju, o ktorych ani netusime.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som jej dal bod, skontroluj. Co robi Doll pre seba je chvalihodne. Ze o tom napise je .. a,moze byt ispirativne. Nerobi to preto aby sa chvastala. Lebo to nikomu nepomoze.

 

Ja som tomu svojmu kolegovi ,zamestnancovi neukazoval fotku z vyletou kvoli tomu aby som sa chvastal. Ale ze tu ta moznost je. A ze slovensko je pekne. Aj okolo nas v meste - myslim prirodu.

 

Takze Doll palec hore. nech sa ti dari.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som si povedal ze sa naucim podavat. Lebo bez podania to nejde hrat. A ten moj kolega sa sa to naucil vracat.  Vsetky lopty rychle a podnohy na zakladnu ciaru. Nikdy tak nehral. Hram s nim 5 rokov. ci 7 rokov? Nikdy to neurobil. Dobre tak musim vymysliet co dalej. Odskocit dozadu nikdy som to nerobil. Ale inak to nejde. Podavat som sa vcelku zlepsil. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vybrali ma na orietačny beh , mohol som mať 14. Asi 5 km. Vykon bol, že som vôbec dobehol. Bol som tak zeleny, že keby som pred cielom padol do travy, tak ma najdu až na jeseň, keď zožltne.

Ako chalan som bol velmi všestranny, fotbal, lyže ( len zjazd aby až slzili oči), skok do vyšky, do dialky....bol som chudy šlachovity krpec, ale gulu som hodil ďalej ako vymakany spolužiak, pri mojej vyške cca 160 som preskočil viac, ako vysoký chalani, to iste šplh...Obyčajne som vždy bol medzi prvymi tromi.

Problem bol s begbintonom (píš ako počuješ).Raketa vydržala cca pol hodinu. Hravali sme s košikom s plastelinou, aby to boli vodorovne šupy.

Po hre som deň vypletal, potom pol hodinu hral, znovu vypletal....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som nad kolegom vyhral tri sety 6:4,6:4,7:5.

 

Ci ma to tesi a ci je to moj najvacsi uspech? Hral som dobre a vladal som. Netesi ma to. Ale vyhral som.  Podanie mi islo - lebo som vladal a kolega nedaval take returny ako naposledy.

 

Nikdy som nad nim nevyhral tri sety. Dve mozno 5 krat za 5 rokov. 

 

---

 

Teda dam dalsi zapas v tenisovej lige . Skusim to. Mam formu. Uz som to ani nechcel hrat. Hra sa to na antuke a ja s kolegom hram na "galisovom koberci". Kazdy hrac je iny. Co ja to ked hram 5 rokov s tym istym mas handikep. A preto si to musim skusit s inym hracom. Tento rok sa zoznamujem. Buduci rok chcem byt aspon v semifinale.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

si sa s koňom zrazila? :zubiska: 11km by som nešiel ani na bicykli, na babete možno, len to by nejaký idiot pred 20 rokmi nesmel vymyslieť povinné prilby na mopedoch, čiže ak prejsť takú vzdialenosť, tak jedine autom :tongue:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som rozmyslal ci195 km na bicykli, ato cez dve tri kopce(jeden z nich bol certovica,vernar asi zbojska) to bolo ked som mal 17 rokov. V tenise sa prekonavam,kolega tiez- teda niekedy dame set ci dva  ozaj velmi dobre. Ze by ste sa nato vedeli aj pozerat.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 30. 10. 2020 at 0:05, electric blue napísal:

povedzme ze rakúsky beh zien 

nemôžem ti radiť ako rýchlosťou sa máš pohybovať, ale ako povedal slávny indický mysliteľ Rani Srani:

"Inteligent sa neponáhľa a nečuduje!" :biggrin:

keď tak nad tým uvažujem, ja som naposledy bežal v roku 2004 ... asi 10 či 15 metrov, ale to už kolegovi z testovaného zariadenia sršali iskry aj plamene, a frčali kvapky roztavenej medi :eehmm:

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov