Skočiť na obsah

Cactales
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

Diskusia o rusko-ukrajinskom konflikte prebieha v téme

Rusko - ukrajinský konflikt

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 mesiacmi...

hm, ďalší ruský agent na scéne, a keby len jeden, ale celá redakcia :doh: a celkom nečakane sa zjavili v USA :lol:

 

Americký denník The New York Times (NYT) vo svojom článku o Ukrajine napísal, že ukrajinský prezident Petro Porošenko nie je schopný bojovať s korupciou vo svojej krajine.

Problém korupcie na Ukrajine označil NYT za systémový a rozširujúci sa od roku 1991, keď krajina získala nezávislosť. Jednou z príčin, ktorá viedla ľudí k pouličným protestom na prelome rokov 2013-14, bola práve korupcia na najvyšších miestach vtedajšieho mocenského rebríčka. NYT však súčasne konštatuje, že po zmene pomerov sa korupcia nezmiernila.

Porošenko na článok v NYT reagoval vyhlásením, že ide o "prejav hybridnej vojny, ktorá sa vedie proti Ukrajine".

Článok označil za "súčasť šírených informácií, ktorých cieľom je diskreditácia ukrajinského štátu,"

http://www.aktuality.sk/clanok/326758/porosenko-sa-ohradil-proti-clanku-nyt-o-korupcii-na-ukrajine/

 

 

"Za takýchto okolností sa Porošenko zjavne zmieril s pokračujúcou korupciou a považuje ju za cenu za manévrovací priestor," napísal denník, ktorý súčasne upozornil, že prezidenta, premiéra aj parlament by bolo treba primať, aby pochopili, že Medzinárodný menový fond a darcovia, vrátane USA, nemôžu ďalej sypať peniaze do čiernej diery, ak vedenie krajiny nezačne vykazovať prvky demokratického zriadenia, ktoré Ukrajinci žiadali počas prodemokratických protestov.

tak teraz neviem, keď som tu svojho času napísal, že akýkoľvek peňazovod smerom na ukrajinu je čistá strata, a komplet všetko bude rozkradnuté tamojšími oligarchami, dostalo sa mi vysvetlenia že tomu nerozumiem, alebo niečo v podobnom zmysle... teda ak som to pochopil správne, asi ani novinári z NYT tomu asi nerozumejú... :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...
  • Pred 1 mesiacom...

Vysetrovatelia potvrdili to, o com cely svet 2 roky vedel. Za zostrelenie MH17 mozu proruski separatisti, a zariadenie im dodali sami Rusi. Ale som isty, ze do 2 dni tu mame anti-teoriu z ruskej strany a starsi rozhodne nezabudne sa o nu podelit. ;)

http://svet.sme.sk/c/20289244/system-ktory-zostrelil-lietadlo-nad-ukrajinou-prisla-z-ruska.html

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

 

Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal v stredu zákon „o zabezpečení fungovania ukrajinského jazyka ako štátneho jazyka“. Platiť začne po zverejnení vo vestníku ukrajinského parlamentu Holos Ukrajiny.

...
 Ukrajinský parlament 25. apríla schválil návrh zákona o ukrajinskom jazyku, ktorý stanovuje jeho povinné používanie v orgánoch štátnej správy, orgánoch samosprávy, ale aj v iných sférach verejného života. 
... 
Na dodržiavanie zákona budú dohliadať osobitní inšpektori. Budú môcť byť na zasadaní akéhokoľvek štátneho orgánu a budú si môcť vyžiadať dokumenty od verejných organizácií i politických strán. Ich kompetenciou bude aj udeľovanie pokút.

 

podobný zákon, a rovnako blbý, vrátane jazykových inšpektorov, tu počas Mečiarovej éry presadzoval Slota and his melody boys. politici z EU aj USA sa vtedy išli zblázniť /oprávnene/. tak by ma zaujímalo, že prečo sú teraz ticho? čo západ už rezignoval na svoje hodnoty? alebo sa teraz nemeria rovnakým metrom ... alebo ako je to vlastne?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Zelenskyj okrem toho vyhlásil, že dostal informáciu, že 1. až 2. decembra sa na Ukrajine má uskutočniť štátny prevrat. Do diskusii o ňom sa údajne zapojili aj "niektorí predstavitelia Ruskej federácie a Ukrajiny".

Na toto tvrdenie medzičasom už reagoval Putinov hovorca Dmitrij Peskov, ktorý to však na brífingu v Moskve poprel. "Rusko takéto veci vôbec nikdy nerobí," komentoval podľa agentúry TASS.

https://www.teraz.sk/zahranicie/zelenskyj-ma-informacie-ze-sa-mal-v/593414-clanok.html


Radšej sa zdržím komentára [emoji23][emoji23][emoji23]
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov