Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Mikuláš Dzurinda, zakladateľ SDKú a predseda od jej založenia sa pod tlakom, ktorý bol na neho vyvinutý počas nedávno vyvolanej kauzy okolo financovania SDKú (Fico vie že kopať treba najviac pred voľbami) sa vzdal vedenia a ako volebný líder SDKú nepovedie.

Ako sa vyjadril, nechce aby SDKú išla do volieb ako škandalózna strana. Musím povedať, že jeho krok ma veľmi prekvapil a nie príliš v dobrom. Prečo? Lebo zrejme nič už nenapraví. Síce dá sa to hodnotiť ako pozitívny krok, keď predseda zoberie na seba vinu, ale aký to má teraz zmysel? Zvýšia sa SDKú preferenie?

Dôvody prečo Dzurindovo odstúpenie zrejme nespraví nič pozitívne:
 

  • SDKú stratila lídra. Radičová? Možno hej, ale jej charizma svietila pred rokom, nie teraz keď ju vlastná strana takmer potopila. SDKú nemá LÍDRA.
  • Sulík nechcel Dzurindu ako volebného lídra. Dzurinda mu tú možnosť nedal. Ak má Sulík chrbtovú kosť, tak sa myslím, že teraz neukáže ako záchranný pes.

Aktuálne otázky o SDKú sa preberajú v inej téme, viem o tom. Tu by sa mohlo preberať aktuálne smerovanie SDKú, čo si myslíte, kam to celé dospeje?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemám predstavu.

každú chvíľu sa správy menia, Mikloš medzi voličmi nemá najlepší zvuk, Radičová by mohla niečo získať, chyba bola odstaviť ju minulý rok, Dzurinda mal využiť potenciál, ktorý vybičovala.

sám Dzurinda a celá sdkú boli takmer celé štyri roky viacmenej neviditeľní, tých päť percent je pomaly zázrak.

možno stratia nejaké percento. nemajú také vytrvalé voličstvo ako smer.

ale do volieb ešte chvíľa času zostáva, takže s lídrom, ktorý má charizmu, a dokáže prebiť charizmu bugára / sulík žiadnu nemá / by mohli dokázať udržať aspoň pozíciu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

SDKÚ nemá už veľa času na hľadanie nového volebného lídra. Najskôr teda siahne po niektorej zo svojich známejších tvárí. Okrem Radičovej a Mikloša by strana mohla uvažovať aj o jednom zo svojich europoslancov, ale zrejme to predsa skončí líderstvom Radičovej. Čo sa týka Sulíka, ten teraz už zrejme nebude mať o koalíciu s SDKÚ záujem, jeho preferencie sa možno ešte aspoň mierne zvýšia na úkor SDKÚ. No a v prípade výrazného neúspechu ktorý by bolo možné pripísať súčasnej Ficovej kampani ohľadom financovania SDKÚ nevylučujem, že Dzurinda po voľbách odstúpi aj z funkcie predsedu strany.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

o 22:40 akualizované k SDKÚ:

 

Volebným lídrom SDKÚ bude zrejme niekto z dvojice Iveta Radičová a Ivan Mikloš. Radičová oznámila, že sa bude o funkciu uchádzať včera predpoludním, večer po rokovaní prezídia strany sa pridal aj Mikloš.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5221076/sdku-chcu-do-volieb-viest-radicova-i-miklos.html#ixzz0ePz8Zgzt

v strane vyhrá mikloš. voliči, tí nižšie, by podľa mňa brali radičovú, hlavne, keď prehovorí a pripomenie sa im.

ale možno si spomenú aj na to, že už raz neuspela. najprv potrebujú rýchlo a hlavne čisto zvoliť lídra. potom prichádza ostatné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hlavne, aby tvoji sociálni demagógovia zostali pri koryte, to sa ti páči, že?...ach jaj

 

Inak ja by som bral Mikloša za volebného lídra, má len jednu malú chybučku - a síce už bolo spomenutá - ako typický financminister a hlavne pravicový nie je žiaľ tak oblúbený medzi širokov masou ľudí...takže zostáva Radičová...i keď nie je mocenský typ...a iank keby nešie Frešo za župana, tak by ani on nebol od veci ako líder.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale k téme ak už niekto by mohol viesť SDKú tak asi Magda Vášáryová :lol:

 

nemyslím.

Magda píše obstojné blogy, motá sa okolo politiky už dosť dlho, aby do toho videla, ale výhra ako volebný líder by nebola celkom určite

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Radičová, ak chce byť lídrom, tak musí energeticky prevziať zodpovednosť a nasledujúce úlohy. Strana ju musí verejne podporiť. Iba tak má šancu. Mňa osobne Radičová zatiaľ nijako zvlášť neoslovuje. Mikloš je príliš pravicový pre prostý ľud. Prostý ľud radšej počúva Ficove "sociálne" predpovede do budúcnosti ako Miklošove návrhy reforiem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

podľa správ oblasť Bratislavy chce za lídra Mikloša, Košice Radičovú

zaujímavý je dôvod na výber Mikloša

Šéfka bratislavského zväzu Lucia Žitňanská povedala, že Mikloša navrhujú, lebo očakávajú zo strany Smeru špinavú kampaň a on ju podľa nich lepšie zvládne.

Radičová na to odpovedá, že „razancia a jednoznačnosť je vždy prítomná pri výmene názorov, ale i jej podoby môžu byť rozdielne“.

 

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5231604/bratislava-chce-miklosa-kosice-radicovu.html#ixzz0f4ZwEqQz

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

probúh, to o čom hovoríš ?! : )

 

manželka ??

 

takáto fotka je rozhodne sympatickejšia, než voľakedajšie udurdené mečiarove ksichty, keď boli v jeho strane rozbroje.

keď majú v sdkú ešte nejaký rozum, a nejaký majú, predpokladám, na zvolenom lídrovi bude veľký kus zodpovednosti, okrem iného, a je to lepšie prijať v mieri, alebo aspoň ukázať ten mier navonok

bez ohľadu na to, čo sa deje v stranách a kdekade medzi politikmi, aspoň navonok jedna pozitívna fotka z celej plejády za posledných x rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

game, pri tej fotke ma hned napadol ten meciarovsky bilbord, kde spevaci stali dvoch ci troch radoch, so stastnym spevavym usmevom na perach. Aby bolo jasne pripadalo mi to rovnako uprimné. Do srdc akterom samozrejme nevidim.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes sa Radicova na tlacovke prekecla, ze stravia spolu aj volebnu noc. O com to je? Ktovie ako sa moze citit Miklosova manzelka.

Huh? Si si prisadol kabel, alebo? Volebnu noc spolu stravia...v centralne SDKU cakanim na volebne vysledky.. alebo si si predtym uz aj predstavil nieco ine?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hnus. Dnes sa Radicova na tlacovke prekecla, ze stravia spolu aj volebnu noc. O com to je? Ktovie ako sa moze citit Miklosova manzelka.

 

slimak ty trkvas, volebna noc nie je to iste ako svadobna noc a Miklosova zena tam bude skoro celkom urcite takisto,

tak dufam ze nenapises ze chystaju swingers party :lol:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alebo si si predtym uz aj predstavil nieco ine?

 

:lol: mňa by neprekvapilo keby hej.

 

Ináč k novým volebným lídrom - podľa mňa je jedno či je tam Radičová alebo Mikloš, preferencie strany a ani povolebné výsledky to príliš neovplyvní. Nedávam SDKú viac ako 20%, takže bude to hlboko pod možnosťou zostavovať vládu. Samozrejme za predpokladu, že SMER získa tých 40% (ktoré stále neviem odkiaľ berie).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Samozrejme za predpokladu, že SMER získa tých 40% (ktoré stále neviem odkiaľ berie).

tiez je mi zahadou, kde sa tie preferencie kotia. Uz len cakat ze sa nahodou prevali nejaka velmi silna uchylka sudruha premiera, ktora by nimi zatriasla.

Konkretne na vychode je silna ekonomicka previazanost podnikatelskej sfery na SMER, co by mohlo byt aj ich pricinou.

Biele kone ale plnia ulohu vzdy len docasne, pokial su pouzitelne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel ukludni sa, spravil som si malu fikciu aby sme sa pobavili, ale aj zamysleli.

Ale realny zivot sa neda prekonat. :lol:

http://spravy.pravda.sk/sdku-zmizli-miliony-vini-uctovnicku-ds1-/sk_domace.asp?c=A100224_154242_sk_domace_p12

 

Neviem ci bolo spravne uctovnicku vyhadzovat. Odidenci su schopni zatulat sa na urad vlady.

 

Po case..

Pobavili sme sa.

http://www.sme.sk/c/5256275/radicova-a-miklos-online-odmietame-koaliciu-so-smerom.html

Cital som len prepis, to ozaj odpovedali obaja na dve tri otazky zhodne? V texte obaja.

 

Elf zaujimava je ta mariska, co?

Prvykrat som mal celkom dobry dojem pri citani odpovedi radicovej. Nechce sa mi verit, ze to tak v skutocnosti aj bolo. :) Ked ju vidim(mam aj oci aj na tie fotky sa mozem divat), alebo pocujem mam znej horsi pocit ako z gasparovica. A to som ju volil, ak bude SDKU niekoho v buducnosti nominovat na prezidenta, prosim nech sa aspon trosku zamyslia. posledne dve pokusy boli horor aj tak dopadli.

 

SDKU je zaujimava strana, pokladnik ju financuje(aj ked sa ktomu prizna po 10 rokoch) v diskusii som sa docital , ze ju financovala aj ta pokladnicka, co ich obtiahla. Uctovnicka ich obtahuje o sumu,ktoru si musia pozicat.

 

Mam viacero chyb(v texte) urcite, vidim len polku toho co napisem a druha polka je mimo(IE

).Tak sa sporavedlnujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes bola TA3 k teme. Najprv diskutoval o odpocte vlade Miklos. neviem si predstavit ze by tam bola radicova. pozrite si to. Viete si predstavit, ze by tam sedela a odpovedala? O com by hovorila?

 

Na poslednych 5 minut prisiel Horsky. politolog. Rad ho pocuvam, aj ked sa mi niekedy nepacil ked s despektom hovoril o SaS. Dnes sa mi lubil, mal rec: pr. ako moze hovorit moj premier, potom sa spamatal pozor, ja som ho nevolil, ale je aj tak moj premier, atd..

Ale zaujimave bolo, ze SDKU moze mat problem sa dostat do parlamentu. Nepovedal som to presne. Ale hned ako si sadol do kresla zbrusil bielika, ze sa neopytal Miklosa na temu poslednych hodin.

 

Este take terminy tupovolic a tupoclovek. Na tomto fore je taky a nemyslim na lopatu(jeho tam neradim). Axel pozri si relaciu a mozno pochopis o com som dnes v tejto teme pisal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podla mna nic. To nema ani hlavu ani patu(dzurinda zakulisne tahy, radicova - bilbord, miklos obrazovka(ak ho pozvu)). Ale to je tim, to treba uznat.

 

Game, ty mas nejake ocakavania?

Ale treba zagratulovat, ma sancu sa presadit, som zvedavy ci jej daju aj prilezitost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

radičová to bude mať ťažké. mikloš s dzurindom sa budú snažiť urobiť s radičovej len akúsi figúrku na špagátiku za ktorý budú poťahovať oni dvaja zo zákulisia. všetko bude záležať na tom ako radičová tieto pokusy ustojí a akú podporu sa jej podarí získať u ostatných v centrále sdku. jednoznačne bude to mať ťažké presadiť sa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vlasto,

 

to je možné, že sa budú snažiť mať z nej figúrku, ba pravdepodobné

celkom si to viem predstaviť, ale v prvom rade im aj tak pôjde o to, aby sa dostali do parlamentu, tak budú musieť popoťahovať aj rozumne, keď tam chcú byť ... a predpokladám, že tam chcú byť

horkú pilulku musia najprv prehltnúť, odstraňovať ju budú potom, ako po prezidentských voľbách, maur vykonal svoju povinnosť, maur môže ísť ... či tentokrát by to bolo nebodaj ináč ? : )

 

 

slimak,

ja nemám žiadne očakávania

mňa môžu akurát tak mierne prekvapiť v dobrom, nech ide o kohokoľvek a akúkoľvek stranu : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov