Skočiť na obsah

Bankové domy


game

Odporúčané príspevky

nedávno mierne rozbúrili vody kontroverzné reklamy J&T banky ... :lol:

 

http://www.youtube.com/watch?v=cE1gkBUzg-I

 

ešte stále sa objavujú ďalšie verzie, už trochu miernejšie, ale nie menej nákladné.

 

najnovšia správa o banke J&T :

 

Česká centrálna banka začala opäť preverovať aktivity J&T Banky. Konštatuje to vo svojom najnovšom vydaní český týždenník Respekt s tým, že o banku známej finančnej skupiny sa bankový dohľad Českej národnej banky (ČNB) zaujímal už vlani.

 

Aktivity banky, klientmi ktorej sú aj niektoré české štátne podniky, českí boháči a údajne aj niektorí politici, podľa Respektu vlani preverovala britská vyšetrovacia komisia, ktorá sa venovala rozsiahlej korupcii na britských ostrovoch v Karibiku. Činnosť banky sa údajne chystá začať preverovať aj americká centrálna banka Fed.

...

Podľa informácií Respektu Američania prejavili záujem o J&T Banku buď kvôli istej nehnuteľnosti, ktorá bola zaplatená kreditnou kartou tejto banky, alebo kvôli činnosti J&T Bank & Trust Corporation na karibskom Barbadose, v ktorej majú vklady aj občania USA

...

 

.... podpísaný pod zmluvou o prenájme toskánskej vily.

Rovnaký Markus Hasler je aj konateľom firmy Arling Anstalt, ktorú Briti podozrievajú z podplatenia karibského premiéra v roku 2007.

 

Tamojší premiér, ktorého Briti neskôr zbavili funkcie, v roku 2006 takmer zadarmo prenajal 300 hektárov pozemkov na súostroví Turks a Caisos na 99 rokov klientovi J&T Banky, slovenskému miliardárovi Máriovi Hoffmannovi. J&T chcela na ostrovoch spolu s Hoffmannom postaviť luxusný hotelový komplex asi za 600 miliónov USD (429,61 milióna eur).

 

Premiér z Karibiku dostal v roku 2007 od pražskej pobočky J&T Banky pôžičku 6 miliónov USD. Britská komisia označila túto pôžičku za úplatok.

 

Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/5219427/jt-banku-vraj-preveruju-cesi-briti-aj-americania.html#ixzz0eKOeuQrG

 

podnetné aktivity.

pripomína mi zopár skrachovaných prastarých bánk, zopár skrachovaných nových bánk, prepieranie, ffiktívne a skutočné peniaze, a zaplatenie nehnuteľnosti kreditnou kartou banky ... a všeličo pekné okolo toho, že je dobré byť bohatý ... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

medzitým sa J&T objavila v každej druhej správe o finančných oligarchoch z ruska či rýchlokvasených kolotočárov z čiech, povinnom konskom póle pre nich a výstavu kožuchov a cigár :)

 

toto je najnovšia :

 

J&T prekvapuje

 

Ešte prekvapivejšie než to, že J&T zastavilo vysielanie reportáže o čudesnom financovaní Smeru v televízii Joj, je fakt, že sa k tomu finančná skupina otvorene priznala. A že to neprekáža šéfovi licenčnej rady.

 

Zásah do spravodajstva je jasným porušením zákona o vysielaní, podľa ktorého je vysielateľ povinný „zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajských programov a politicko­publicistických programov". Keď teda Ivan Jakabovič stopol príspevok Jany Dibákovej, konal nelegálne.

 

Je pritom úplne jedno, či to robil preto, aby potešil Roberta Fica, alebo z úcty k zosnulému podnikateľovi Blaškovi, ako to tvrdí J&T. Vzťah s mŕtvym môže byť z etického a marketingového hľadiska lepším vysvetlením pre cenzúru než mocenské záujmy.

 

Z pohľadu práva je však jedno aj druhé zásahom do nestrannosti, pretože kľúčom na zostavenie správ prestáva byť aktuálnosť či spoločenská dôležitosť informácie, a namiesto toho nastupujú osobné záujmy vlastníka.

 

Čítajte viac: http://komentare.sme...l#ixzz0oYO1CVy2

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

V súvislosti s bankovými domami pridám jednu technickú zaujímavosť, ktorá s ekonomikou príliš nesúvisí. Bankové domy sú nezdravé! :kvet:

Väčšina bánk si potrpí na reprezentatívny vzhľad, preto sú priečelia budov často obložené nádhernými blokmi leštenej žuly. Granity ale patria k horninám s najvyšším radónovým indexom, obsahujú a postupne uvoľňujú výdatné množstvá rádioaktívnych izotopov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

okrem toho, že sú obložené mramorom, majú bankové domy starosti, a nemalé

aj erste, aj raiffeisen a kdekto ... čo sa stane s odhodenými dcérami ?

 

Matka Tatra banky sa možno zbaví niektorých dcér

 

Banková skupina má svoje pobočky v 16 štátoch regiónu, a patrí tak medzi najväčších poskytovateľov úverov v tejto časti Európy.

Rakúska banková skupina Raiffeisen Bank International dnes oznámila, že sa možno stiahne z niektorých krajín strednej a východnej Európy.

Generálny riaditeľ bankovej skupiny Herbert Stepic neprezradil, ktorých dcér by sa to mohlo týkať, dodal len, že pôjde o banky s malou návratnosťou a slabým rastovým potenciálom.

Skupina zverejnila toto vyhlásenie krátko po tom, ako rakúske úrady sprísnili pravidlá pre poskytovanie úverov a výšku kapitálových rezerv v dcérskych bankách v strednej a východnej Európe, aby ochránili rakúske banky pred možnými finančnými problémami.

Raiffeisen Bank International je majoritným akcionárom Tatra banky s podielom na hlasovacích právach vo výške 73,88 %, Tatra Holding drží 14,38 % akcií, zvyšok vlastnia menšinoví akcionári.

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...orych-dcer.html

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuz, TB je vramci reiffky dost osobitny pripad a takmer im nosi zlate vajcia. Co znamena, ze na jednej strane by nebol najlepsi napad sa jej zbavovat - a na druhej, aspon by ju dobre predali.

 

A v konecnom dosledku zalezi na tom, kto by to kupil. VB je u nas mensia, ale stavim sa, ze vacsina ludi si ani neuvedomila, ze uz ich kupili Rusi, ze?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

jeden šéf sa obudil ...

 

Greg Smith včera prežil posledný deň na poste výkonného riaditeľa banky Goldman Sachs. Po 12 rokoch, ktoré obetoval pre firmu, zistil, že smerovanie najväčšej investičnej banky v USA je amorálne. Klient je na poslednom mieste. Banka chce na ňom čo najviac zarobiť.

 

Výkonný riaditeľ americkej banky Goldman Sachs Greg Smith rezignoval. Pre denník The New York Times napísal, že hlavným dôvodom je morálny úpadok v banke a slepá honba za ziskom na úkor klienta.

 

V Goldman Sachs sa v posledných rokoch vytratil tímový duch, pokora a poctivosť. Namiesto nich firmu ovláda „toxické a deštruktívne prostredie ako nikdy predtým v minulosti“.

 

V liste upozornil, že šéf banky Lloyd Blankfein a prezident Gary Cohn prestali presadzovať zdravé hodnoty firemnej kultúry. „Verím, že pokles morálky je jedna z najvážnejších hrozieb pre dlhodobé prežitie firmy,“ napísal.

...

Bežné praktiky. Mottom je zisk

Čítajte viac: http://ekonomika.sme...l#ixzz1pDfov4Y6

dobré ráno.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Povedal by som, ze za tie roky u GS ma naozaj dostatocne uspory :)

 

Aj tak to je smiesne. Asi ako keby dlhorocny vysoky manazer Coca-Coly odsupil a vyhlasil: "Nie, uz nedokazem ludom predavat sladeny syteny napoj!" He?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Podľa údajov Európskej centrálnej banky si Rakúšania priemerne za spotrebné úvery priplatia úrok 5,17 percenta kým Slováci až 16,11 percenta.

 

Čítajte viac: http://spravy.pravda.sk/ludia-si-beru-prilis-drahe-uvery-da6-/sk_ekonomika.asp?c=A120409_193158_sk_ekonomika_p23#ixzz1rd2Cq35e

 

 

Toto ja nikdy nepochopim. Cim to je? preco su ti rakusania chytrejsi? Lebo to nieje o poctu bank.Konkurencii.Aj keby bola jedna a vypyta odomna 17% tak sa na nu vykaslem. neberiem. lebo pri takom uroku to nema absolutne ziadny zmysel.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Zcasti mas pravdu, ale dovodov je viacej...

 

1.Ako pises, u nas su ludia casto prilis lenivi trosku rozmyslat a vediet si vyberat.

2.Je mozne, ze z rizikovych dovodov su v SK sadzby vyssie celkovo.

3. Je rozdiel v tom, KTO si berie uver... U nas je caste, ze si uvery beru ludia s nizsim prijom, ktori ho sice dostanu, ale s logicky vyssim urokom. Prirodzene, opatrnejsi rakusan si uver mozno pri tak malom prijme nevezme a zvazi tuto moznost az vtedy, ked ma aj prijem vyssi, no uver sa mu oplati. V tomto pripade vsak aj urok bude nizsi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ďalším dôvodom bude asi aj ochota klientov bánk takú výšku úrokov akceptovať, ak je dostatočný počet záujemcov o úver ktorí si povedia že 17% je OK tak banky úroky dobrovoľne neznížia. v prípade že by si väčšina klientov povedala že 17% je príliš, nastali by dva možné scenáre

1. banky by prestali požičiavať

2. výška úrokov by sa ustálila na úrovni ktorú by trh už akceptoval a zároveň by ešte pokrývala riziká ktoré popisuje xenocide

 

to je veľmi podobná situácia ako s platmi. jedným z dôvodov prečo sú v ČR vyššie platy je aj ten že Čech pod určitú výšku platu za danú prácu jednoducho nepôjde, naopak v SK sa vždy nájde debil ktorý vezme aj tú najhoršiu prácu aj za minimálnu mzdu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ďalším dôvodom bude asi aj ochota klientov bánk takú výšku úrokov akceptovať, ak je dostatočný počet záujemcov o úver ktorí si povedia že 17% je OK tak banky úroky dobrovoľne neznížia.

 

Ale to je dane prave tym, ze o pozicky ziadaju casti nizsie prijmove skupiny. Take, ktore lepsi urok tazko niekde dostanu, cize nemaju az tak moc na vyber.

 

2. výška úrokov by sa ustálila na úrovni ktorú by trh už akceptoval a zároveň by ešte pokrývala riziká ktoré popisuje xenocide

 

V podstate uz teraz trh akceptuje aktualnu vysku urokov, pretoze ak by neakceptoval, tak by sa nepoziciavalo :) ...Ale realne - ak by islo naozaj o tak bezpecny a ziskovy biznis, tak by stacilo aby jeden, dvaja hraci zacali cenovu vijnu a znizili povedzme o 20-30% urok. Ak by konkurencia nic nezmenila, mohli by ziskat velku cast trhu. Vieme, ze vacsina ludi necita podmienky a figu tomu rozumie, takze cena je vacsinou hlavny az jediny dovod. No ale ked to nikto nerobi znamena, ze situacia naozaj nie je az taka idealna a bezpecna.

 

to je veľmi podobná situácia ako s platmi. jedným z dôvodov prečo sú v ČR vyššie platy je aj ten že Čech pod určitú výšku platu za danú prácu jednoducho nepôjde, naopak v SK sa vždy nájde debil ktorý vezme aj tú najhoršiu prácu aj za minimálnu mzdu.

 

Tych dovodov je viacej ako len ochota ludi robit sa urcitu mzdu. Ani historickeho dedicstva sa tak lahko nezbavis, co je ale vec uplne ina nez pri uveroch.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

každú chvíľu človek číta, že bankám padajú servery a informácie sa dostávajú kdekade, nijaké mimoriadne informácie sa nedostali ďaleko, ale v prvom momente ma to doslova vyľakalo, pokiaľ ide o kdejaké prednastavené úvery a kreditné karty a kdečo, na čo stačí stlačiť vlastne len jednu klávesu, a človek je v tom, - neznášam to, a dávam si na to pozor ...
na Internetbenakingu ma čakala súrna informácia, chvíľu som na ňu hľadela zhrozene, ale to som ju len preletela ... až kým som nepozrela na meno, ktorým klienta banka oslovuje :

post-3-0-54234900-1381880449_thumb.jpg

netuším, prečo to zakotvilo u mňa, jedno číselko zle napísať v čísle účtu nestačí, čísla účtov sa tvoria kódom, nikdy nenasledujú za sebou idúce posledné tri či štyri čísla.
nič mimoriadne sa nestalo, mňa na chvíľu vyľakali, ten človek nedostal správu, a zajtra sa ich spýtam, podľa akého kľúča preposielajú správy do IB ... a snáď by sa mohol aj niekto ospravedlniť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Ja som bol nedávno vo Fio banke si vybaviť účet, najprv domrvili moju adresu a potom IČO. Ešteže si papiere vždy poriadne skontrolujem, prv než ich podpíšem. No a navyše mi ešte zabudli vrátiť občiansky, čo som ja tiež trúba zistil až v McDonalde. Ale nakoniec všetko dobre dopadlo, nič hrozné sa nestalo :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 1 rokom...

Už mi lezú na nervy reklamy bánk, ktoré sa predbiehajú v tom, ktorá ponúkne "úžasnejší" úrok za úver. Nech si strčia tých 6-7%, keď na vkladoch nevedia ponúknuť viac ako 1,7%, špiny lakomé. Minule ma v banke takmer urazili, keď mi začali vnucovať úver za "bezkonkurenčný" úrok, ako keby som bol nejaký socan, čo si musí požičiavať, aby prežil.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Už ma začínajú iritovať všetky tie reklamy na pôžičky, niekde ponúkajú refinancovanie, inde bezúčelové, samozrejme všade najvýhodnejšie, v Zune osekávajú, v Tescu garantujú najnižšie úroky, nehovorím o bankách, všade sa predbiehajú a doslova vnucujú čo "najvýhodnejšie" úroky. Ja na jednej strane chápem, že banky sa po kríze naučili hospodáriť a majú milióny v zásobách, s ktorými asi nevedia čo ďalej, tak si dovoľujú požičiavať aj za nižšie úroky, ale ja pri týchto reklamách mám pocit, ako keby si banky mysleli, že Slováci sú samá spodina, chrapač, zgerba a svoloč, ktorá nie je schopná našetriť pár eur alebo vyžiť do výplaty a musí si požičiavať. Čo tak reklamy na to, kam peniaze uložiť alebo investovať? Nemám teraz na mysli tie idiotské a hlavne zavádzajúce reklamy od Prima banky.

 

pôsobí to tak, že sme svoloč, ktorá musí žiť z pôžičiek ... čo na časť ľudí aj platí, nie to, že musí, ale že to robí a pristupuje na túto hru.

 

banky aj nebanky ponúkajú prevažne úvery nie pre samotnú svoloč, ale preto, že je to pre nich enormne výhodné ... to sú živé peniaze, ktoré sa vracajú navýšené a prinášajú bankám a nebankám požiačavajúcim peniaze skutočný zisk.

 

aj to kdejaké refinacovanie, a všelijaké produkty, ktoré spájajú úvery a de facto znižujú pre spotrebiteľa úroky a preplatenú sumu, sú pre požičiavateľov stále a vždy výhodné, ináč by to nerobili.

aj sa poskytovanie úverov akéhokoľvek druhu volá "aktíva", to sú okamžité živé navýšené príjmy ...

 

nemajú až taký záujem o "pasíva" - to sú všetky termínované vklady a vkladné knižky a kdečo podobné - áno, majú záujem, ale aj v bankách pracovníci a poradcovia a predajcovia a neviem ako všelijako sa v každej banke títo pracovníci volajú, dostávajú najväčšie provízie, ktoré sa tiež menujú v každej banke ináč, práve za predaj úverov ...

 

pre banky je to živá voda ...

 

keď sa to preženie, dopadá to tak, ako dopadla hypotekárna kríza, ešte sme sa z toho celkom nevylízali  ... ale viditeľne sa toho banky neboja, a súkromné ustanovizne už vôbec nie ... tie majú dokonca aj ručné stručné páky na vymáhanie.

 

úvery sú veru aktíva ... a mne to pripadá úplne rovnako, a nenávidím ten nátlak úverov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No však o tom som písal, banky využívajú situáciu, že úroky sú všeobecne veľmi nízke, samotná banka má problém na trhoch peniaze zhodnotiť, navyše akcie počas leta moc nevyrástli, naopak klesajú. Od ľudí potrebujú ťahať peniaze.

 

Je smutné, že keď ja banke požičiam peniaze, tak už pomaly za 1% môžem byť rád. Samozrejme na termiňákoch sa dá dostať o niečo viac, ale kto by si viazal peniaze na dva a viac rokov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

zaujímavý... alebo "zaujímavý" rozhovor s jedným bankárom....

 

spústa rečí o zmene v hypotékach a podobne, toto mi udrelo do očí:

v prvom rade na titulke:

 

Bankám zarábajú výnosy z poplatkov. Hovoríte, že už nezarábate na bežných účtoch. Ale napríklad v apríli ste menili cenník pre bežných klientov a celkom razantne ste zvyšovali niektoré ceny, napríklad pri vkladoch na účet...

„Nerobíme žiadne zásadné zmeny s výnimkou jednej. Rozlišujeme, ktoré veci sa dejú v pobočke a ktoré sa dejú v elektronických kanáloch. A to z dôvodu, že pobočka je príliš drahým miestom na to, aby sa v nej robili len servisné operácie. Majú slúžiť výrazne viac práve na poradenstvo.“

 

Na poplatky sú však klienti aj vláda veľmi hákliví.

„To chápem, ale ja som zase výrazne háklivejší na to, že do pobočiek chodí pomerne veľká skupina ľudí vkladať hotovosť.“

Aká je to skupina ľudí?

„Asi tridsať percent z našich klientov využíva pobočky takýmto spôsobom. A keď príde klient, ktorý potrebuje poradenstvo, tak je tam plno a nikto nemá čas sa mu venovať.“

Aká je veková štruktúra ľudí, ktorí chodia do pobočiek?

„Nie sú to len starší ľudia, ak narážate na to. Záleží na destinácii, ale sú tam aj podnikatelia, ktorí vkladajú hotovosť, sú tam ľudia, ktorí nechcú alebo nevedia využívať internetové bankovníctvo. A je to dané aj tým, že zatiaľ nie je na Slovensku dostatok vkladových bankomatov. Ale, aby sme to zhrnuli, tieto poplatky nemáme preto, aby sme zvýšili výnosy.“

 

atd atd.
 
 - tento trend je tu už nejakých tak cca 17-20 rokov, vyhnať klientov z pobočiek, brať ich na vedomie len vtedy, keď prídu pre "produkty" a kupovať poldielové listy a podobné záležitosti...
ľudia sa len tak vyhnať z pobočiek nedajú...
 
pán direktor zjavne zabúda, že tie pobočky tam dolu sa musia boriť s celými tonami mincí, žiaľ, aj to sú platidlá, ale zrejme nie pre neho.
a je vlastne úplne jedno, že je to hlava čohosi vo VÚB, v akejkoľvek porovnateľnej banke je situácia úplne rovnaká.
znižovať počet zamestnancov, zadné práce presunúť na tých vpredu, vyhnať klientov z pobočiek, nemať čas na bežných klientov - bežní klineti sú tí, ktorí bežne dôverujú "svojim" vo svojej pobočke a spoliehajú sa na nich, a takíto vždy boli aj budú.
 
no nič, len ma zaujali tie reči, celé desaťročia sa snažia páni bankári prevychovať klientov, ale moc to nejde : )
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov