Skočiť na obsah

Bankové domy


game

Odporúčané príspevky

Jedna moja známa pracuje v banke a spomínala medzi rečou, že jej plat závisí hlavne od toho, koľko hypoték a úverov predá. A keď predá málo, tak ide na koberček.

 

https://index.sme.sk/c/22253748/bankari-s-dobrym-platom-su-mytus-v-unicredite-hrozia-strajkom.html

ono to takto funguje už veľmi dlho, písala som o tom pred časom, začalo hlavne, keď naše banky poskupovali zahraničné bankové domy...

 

ale napriek tomu, že za socizmu sa platy riešili ináč, pekne bol nastavený pán Plán, a podľa toho sa potom delili aj odmeny.

 

teraz je to to isté v bledomodrom, napríklad v SLSP od roku cca 2001 - 2002, keď naplno zabrala Erste Bank... a rovnako aj v ostatných bankách,

pred nejakými desiatimi rokmi to ešte nebolo také divoké, dnes je pán Plán na prvom mieste, a ke´d nie je na prvom mieste, aj tak je na prvom mieste.

 

netýka sa to len hypoték, ale všetkého, čo sú bankové produkty - absolútne všetkého, od počtu osobných účtov, od počtu klientov v slobodných povolaniach, od počtu podnikateľov, od počtu predaných pohrebných poistiek, od počtu takých a hentakých kariet a kontokorentov, od počtu podielov a podielnikov v podielových listoch a akciách, všetky druhy úverov, termínovaných vkladov,....

.... všetko.

20 rokov sa od toho odvíjajú platy - a stále viac.

ano sú to predajcovia, a robí to desne zlú krv medzi zamestnancami, pretože banka - to nie je len predaj produktov.

 

tam je milión kdejakých vedľajších a zadných prác, ktoré by títo predajcovia popri predaji mali robiť, a nie sú ani jednoduché, ani ľahké... predajcovia sa ovšem cítia byť predajcami, ....  a extra práce s pokladňami - ktoré banky začali zatláčať do úzadia - a tam je najväčšia fluktuácia, pretože je to hnusná a ťažká práca, a nie je zaplatená - a nesmieme zabudnúť, že aj títo pracovníci majú plány.... a nie jednoduché:

musia prehliadnuť portfólio každého  klienta, ponúknuť mu podľa toho produkty, .... popri ostatnej práci... je to neopísateľné.

 

okrem toho sa rušia ďalšie pobočky,

a dnes som čítala, že vláda ide ešte viac zdaniť banky... dobre, ale bič dopadne na zamestnancov, klasika : )

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som bol klient stavebnej sporitelni cez 20 rokov. Zobral som si asi aj tri uvery. Teda s tou pani som sa poznal dlhodobo(aj pri zakladani aj uveroch aj pri ruseni). A robila to dlhodobo dobre, pre mna vyhodne. Poradila.

 

Ale ja som uz nepotreboval ich uvery a(a ich sporenie) 2 eura z 1000 tiez nepotrebujem. Snazila sa mi predat nejake poistky. Ale ja som nato tam nebol. Este tam pridem raz vyberiem peniaze dcerine a uz sa neuvidime. Pani uz ma dvochodkovy vek. Moze sa na nich vysrat. Bola dobra,pre mna prospesna.

 

Robim uctovnictvo aj poistovakovi. Asi v najlepsej poistovni - v najlepsich rokoch slusny clovek. Ja u neho a vtej poistovni mam poistene vsetko. Dom a auto, niekedy ak ideme do zahranicia aj to mame poistene unho. Ja osobne nemam rad poistky. Toto je nutne.  A teda od neho viem, ze ak ti klesne objem,klesnu ti aj premie. Jemu sa to nestava,ale to  pozna. Vzivote som nemal plnenie od poistovne - teda mne sa nic nestalo. Nehavaroval, nezhorel dom, a dcera sa nezabila na dovolenke. 

 

------

Teda ak ich ludia maju za haved. Co z nich ziju. Len tito dvaja su slusni ludia poznam ich 20 rokov. Ja bankovy ucet ani nemam. Vsetky peniaze idu zene na ucet(za rok okolo stovky platieb). Ten je bez poplatku. Zadarmo.

 

Ja isto nezavidim pracu a placu v Banke. Je mozne ze to je najmenej ohodnotena praca. Zamestnaci. Ja osobne by som nevedel robit predavaca v hocicom. Predavat nejaky shitovy produkt, ci predrazeny - nezmyselne klamat.  Hocijaka ina praca je lepsia. Aj nezaplatena - pestovanie salatu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...
  • Pred 3 mesiacmi...

Vsak som sem daval aj screenshoty z IB a v reklamach to casto bezi: Zalozis si ucet aj z piratskej lode ty makrela! Aebo: Zaplat nemam problema daj sem terminal! Kde zijes v stredoveku? My platime iba telefonom a hodinkami!

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemajú a inák v 2019 som ešte všetko mal v Raiffeisene. Už som sa zlakol ako som začal čítať že 365 má problémy... a ešte som ani nedočítal vetu a v hlave sa mi už premietalo že určite skrachovali na tom že dávajú účty zadarmo... Takže len pre osvieženie: 365 banka je odnož poštovej banky t.j. používajú kód banky a BIC poštovej banky a aj bankomaty majú spoločné a Raiffeisen je to isté len s Tatra Bankou. Používajú ich kód banky aj BIC a spoločné bankomaty. Už namontovali prvý vkladomat v našom meste.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 2 mesiacmi...

Momentálne používam 365-ku a akurát písali že budú mať pobočky. Preberajú sieť poštovej banky. Poštová nezanikne a bude sa zameriavať na klientov v regiónoch v rámci pôšt a 365 bude fungovať ako normálne bežné banky. Dúfam že sa to neodrazí na tom že zavedú poplatky za vedenie účtu.

365 začala ako slovenská verzia tých virtuálnych bánk ako mBank a pod. Len tie mali účty zadarmo bez podmienok. Bežné banky s tým tiež začali ale každá má nejakú podmienku. Niekde treba mať uložené úspory od XX sumy a vyššie. Niekde musí byť minimálny obrat v XY sume s vyššie. U raiffeisenu kde som bol donedávna zase bolo že musíte mať viacero rôznych mandátov že aj trvalý príkaz aj inkaso aj obrat. Musela to byť kombinácia všetkých, nemohli ste mať napr. že 3 trvalé príkazy a hotovo. 

Jakmile sa niečo z podmienok nedodržalo ihneď si strhávali poplatok za vedenie účtu. Ale zase vo virtuálnych bankách chýbali pobočky lebo niekedy sa stanú veci že človek musí na pobočku. Takže fandím moc 365-ke nech im to vyjde.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov