Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

Dnes som sa v práci nudil, tak som spáchal ťažký hriech a siahol som po Novom Čase. Tušil som, že za toto kacírstvo zaplatím len čo som zbadal titulku.

 

Ide o toto:

 

nctitulka_12012010.jpg

 

Niekoľko dní sa vlečie kauza o tom, že nič netušiaci občan Slovenska vďaka našej polícii "prepašoval" do Írska výbušninu. Napriek tomu, že ide o svetovú blamáž premiér a ani minister vnútra sa necítia zodpovední a novinárske dno menom Nový Čas nášho nešťastného občana vycapí na titulku s jeho podobizňou a palcovými titulkami ako keby išlo o nejakého teroristu. O čo im ide? Hrdia sa tým, že každému ukážu KTO to vlastne JE? Nevadí im, že Štefan má traumu z toho, že špeciálne komando vniklo do jeho írskeho bytu, nič netučiaceho ho niekoľko hodín držali na polícii a keď ho nakoniec pustili tak radšej odišiel za dcérou do Belfastu (hovorí sa že sa aj vrátil domov, to by nebol Nový Čas čo by hneď okolo toho nerozvinul množstvo konšpiračných teórií), len aby nebol v styku s médiami? Prečo Nový Čas nerieši zodpovedných ale nám vytŕča tvár niekoho kto je v tom nevinne a za každú cenu narúšajú jeho súkromie?? Hyeny je slabé slovo.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bože dobrý, Nový čas som nečítala ani z nudy v čakárni u lekára ... stačilo, keď som to pár krát videla v rukách iných čitateľov predo mnou v buse a tie šialené nadpisy článkov

hyeny je priveľmi slabé slovo

ale že za tie roky to ľudí ešte stále baví čítať ... x kdejakých pofidérnych novín a časopisov typu slepičí zob a senzačných hovadín za tie roky vzniklo a zaniklo, a toto sú schopní ľudia žrať

je to nad môj pochop, nerozumiem tomu

a stále nie sú prejedení ?

je to vôbec fotka toho človeka ? toto je pre nich správa, ktorú tam treba vycapiť ? fotka nevinného náhodného človeka ?

alebo tam nacapia hocičo, a právne to majú ošetrené, že ani žalovať ich nemožno ... sú to beštie, hyenám ubližujeme, keď ich prirovnávame k hyenám, či akýmkoľvek zvieratám.

na grcanie. celý Nový čas kompletne tak ako je.

ani na latrínu by som ho nedala.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 mesiacmi...

trochu odľahčenia, ale bulvár a novinárske hyeny zostávajú :lol:

 

čo poviete na tú katastrofu ?

pred pár dňami som čítala jeden blog Bulvár a jeho stále vážnejšie problémy.

nemala som predstavu, o kom autorka píše, ale problém to bol skutočne hodný pozastavenia a katastrofických scenárov bulvárnych novinárov, tak som si dala prácu, a pohľadala som si, o čom a o kom je preboha vlastne reč, vypukla tretia svetová, mamby požrali pol dediny, minul sa v obchodoch lak na nechty, to je priam katastrofa ...

 

nuž tak som to našla ... bulvár a letná uhorková sezóna ... nikomu nedali bombu do kufríka, nikto známy nehavaroval, nikoho z celebrít neuškrtil jeho práve aktuálny partner, stalo sa niečo horšie ...

 

mamba mala ošúchaný lak na palci nožky

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

prv ako rozbalím ten link, game, tipnem si. Mamba by mohla byť tá Dáša Šarkozyová...? či ktorú to adeptku na Superstar či koho to tak prezývali...?

 

uff, tak nemýlila som sa...koho také somariny už len zaujímajú, že kto mal ošúchaný lak na paprči? osobne je mi srdečne jedno, či má sexy kráska (alebo hocijaká iná mediálne známa osoba) nechty také alebo onaké, pre mňa keby aj pleseň na nich mala, žily by mi to netrhalo. Kto sa takými ftákovinami môže zapodievať okrem nej samej...?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

nevidela som, ale aj kto nevidel, si bez problémov vie predstaviť. vyznamenávajú sa každý deň, ale isté hranice by sme dodržiavať mali. mohli. minimálne. ale to chceme priveľa, kuknúť na to, ako druhý trpí, je sledované. nebolo by, keby novinári nestriehli ako hyeny. ale nebola by pozeranosť. a pozeranosť je, lebo to, ako sa stalo nešťastie tým druhým, je zvýšene pozerané.  a kruh sa uzatvára.

 

 

Tragédie majú pravidelné miesto v spravodajstve Markízy aj v JOJ. Bolo to tak aj v pondelok, keď do správ zaradili príspevok o tom, ako mladíka na ceste v Betliari prešlo auto. Hlavným motívom reportáží oboch televízií bol moment, keď matka vbehla na cestu, odkryla plachtu a zistila, že mŕtvy na ceste je jej syn. JOJ začala príspevok o tejto tragickej udalosti, tým, že bez komentára nechala takmer 20 sekúnd pozerať divákov na utrpenie matky a jej srdcervúci krik. To, že "rozštvorčekovali" jej tvár, necitlivý prístup televízie veľmi nezmiernilo.

 

Markíza vo svojom spravodajstve priniesla reportáž z rovnakého nešťastia a odvysielala tiež pohľad na matku v okamihu, keď zbadala, že vidí svojho syna mŕtveho. Jej utrpenie pre istotu zobrazila na začiatku aj na konci príspevku a bez akéhokoľvek prekytia smutného obrazu.

Viem, že reportáže z tragédií patria k bulváru a že emotívne zábery majú vyššiu sledovanosť ako "normálne". Napriek tomu si myslím, že vysielať utrpenie matky v okamihu, ako zistí, že jej dieťa je mŕtve, nie je len neetické, ale doslova choré. Bez ohľadu na to, aké čísla to televízii prinesie.

 

Včera toho bolo viac ako dosť aj inde. Nový čas zavesil na svoj web video spred petržalskej nemocnice, v ktorom bolo počuť krik matky, ktorej ukázali pozostatky syna, čo tragicky zahynul pri nehode vrtuľníka. Video už na stránke Nového času nie je, po debate o tom, že je na hrane etickosti, ho stiahli.

Aký zmysel má, ak novinár čaká pred nemocnicou a nahrá si krik matky, ktorej ukážu jej mŕtve dieťa? Neviem pochopiť tú motiváciu.

Takéto prípady neprekračujú len hranicu novinárskej etiky, ale aj základnej ľudskej slušnosti a úcty k obetiam a pozostalým.



 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Stavim sa, ze tamtie reportaze mali dooost velku sledovanost a urcite su dost na webe navstevovane aj teraz. 

 

Komercne televizie vysielaju hyenisticke reportaze pre publikum hyen. Ludia su hyeny...  :bezradny:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

& niekedy taketo poukazanie ma este synergicky efekt; v dobrej viere to odsudis, ale netusis, kolko ludi, co si to precita, klikne na odkaz, aby sa presvedcili, ci to bolo fakt take hrozne...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

Človek prezlečený za kňaza, údajne novinár, sa snažil dostať do izby ťažko zraneného Michaela Schumachera.

v nemocnici sa odohralo viacero čudných incidentov

 

ako jeden kamarát hovorí pekne záhorácky: není o čem ... :urcitenie:

aj fotku na uhoľ zhoreného Paula Walkera predal ktosi bulváru, dokonale zhrozené nad neskutočným hyenizmom potom tú fotku ponúkali veľactenému obecenstvu  všetky médiá ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neznášam to, ako sa bŕľajú v žiali príbuzných, neznášam také zábery, kde spovedajú užialených príbuzných nejakých obetí na kameru.

Darebáci!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

To už je hyenizmus najhrubšieho zrna obťažovať deväťročné dieťa!

Od dieťaťa sa predsa žiadnu informáciu o živote otca nedozvedia, to si potrebovali overiť,

že má dve ruky, dve nohy a nos medzi očami?!

Síce s obtiažami, ale snáď je to aspoň trošku pochopiteľné keď bulvár sliedi po dospelých ľuďoch,

ale prenasledovať neplnoleté dieťa, no to by hádam malo byť trestné!
 

V posledných týždňoch ste sa uchýlili aj s deťmi do Česka. Prečo?

Kvôli súkromiu detí. Žiaľ, aj tu sa objavili novinári, dokonca uprostred vyučovania vbehli do triedy, kde chodí naša dcéra. To už je u mňa za hranicou slušnosti a považujem to za hrubé narušenie súkromia maloletého dieťaťa. Škoda, že sa vytvára tlak práve vtedy, keď sa manžel chce plne sústrediť na dôležité problémy spojené s nástupom do prezidentskej funkcie, ako aj problémy z pohľadu Slovenska.

Zdroj: http://www.pluska.sk/plus-7-dni/rozhovory/buduca-prva-dama-martina-kiskova-nie-som-stastnejsia-ako-som-bola-doteraz.html

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...
  • Pred 11 mesiacmi...
  • Pred 2 mesiacmi...

a niečo bez sexu, ale zato dementné až strach...

 

ktorýsi program, netuším ktorý... myslím že joj, ale nie som si istá, bol zapnutý na správy hlavne pre ten rakúsky výbuch, čo sa tam vlastne stalo a ako.

 

obšírne správy o včerajšom vetre, ktorý kdekade narobil hodne veľké škody, jedna správa o tom, že na párkilometrovom úseku vyvrátilo okolo 7000 stromov,

popadali aj na elektrické vedenie, celé dediny sú bez elektriky

 

a milá pani reportérka pristaví staršieho pána, a spýta sa ako investigatívna reportérka: "a čím budete dnes svietiť?"

 

myslím, zdalo sa mi, že mal chuť jej spakruky jednu vyťať, aj tomu mikrofónu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Som na navšteve akurat a idu spravy na Jojke (ja ten program doma našťastie nemam). A tam že niekoho "brutalne dokopali".

Prosim vas, aky je rozdiel medzi brutalnym a nebrutalnym dokopanim?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je dobrá otázka... :) 

podľa mňa by sme mali používať slovo brutálne preventívne vždy.

a podľa mňa záleží od televízie, ako podávajú správy... ale keď nad tým premýšľam vážne, byť na mieste akokoľvek dokopaného, brutálne to bude vždy... takže brutálne dokopaný je nakoniec regulérny výraz... :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov