Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

nbu123 tu už bolo.

 

teraz útočí igigi, a vyzerá to tak, aspoň na prvý pohľad, že s výchovným cieľom pre šetričov na preverovaní bezpečnosti.

má zmysel pre vtip, aspoň zdanlivo, a obeťami sú veľké ryby ... Uniqa, Union, UniCreditBank, HVB Bank, a len tak cez víkend skopíroval databázu stránky Orange. :lol:

 

Hacker Igigi vo svojom blogu, ktorý uverejnil dnes v noci, tvrdí, že ich odtiaľ ukradol. Ako dôkaz priložil zoznamy tabuliek a informácie o niekoľkých klientoch poisťovne.

 

"Takže líder na trhu? A čo tak investovať nejaké peniaze do bezpečnosti? Zaplatiť okolo 2000 eur ročne na testy, ktoré by zabránili podobným situáciám?" posmieva sa v článku Unionu. "A prosím, pre vaše dobro, nikdy už nepoužívajte túto vývojársku firmu opäť, pretože oni naozaj nevedia, čo robia. Je zázrak, že tá stránka stále funguje."

 

V stredu poobede na stránke hackera pribudli informácie aj o hackerskom útoku na server Denik.cz. Igigi opäť ukázal výpis tabuliek databázového servera. Zverejnil tiež niekoľko prihlasovacích mien a hesiel používateľov. Tentoraz pridal iba krátky odkaz: "Enjoy" (užite si to).

 

Hacker ďalej útočí na slovenské weby.

 

impozantný je zoznam toho, čo už hackol :)

vlastne nemám veľmi rada myšlienky na hackerov, aj keď sú ktovieako vtipní :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 25
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    8

  • Sniper

    6

  • xenocide

    3

  • Jovzin

    2

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené obrázky

Všetky stránky sú od jednej firmy. Takže developerský tím menom Aston by sa mal zamyslieť nad svojou prácou. Táto firma robila weby aj pre iné významné spoločnosti (stačí si pozrieť zoznam, medzi nimi sú napr. Dell, E.On, FedEx, Hydrotour, Siemens, Sony, Tatra Banka, T-Com, T-Mobile), takže ak igigi získa databázy aj z týchto stránok tak to bude ešte veľmi zaujímavé. Pokým dáta nezneužije tak nie je dôvod na neho nadávať. V Astone by mali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v Astone by mali.

dúfam, že to nezneužije, a bude z neho naďalej skôr Robin Hood

vyzerá to dosť na niečo nekalé v pozadí ... akoby firma A. dostala lukratívne zákazky nie práve v rovnom boji. aspoň postoj a spôsob hackovania mi to zatiaľ dosť evokuje.

akoby firma A. bola niekoho niekto. a niekto sa mstí. a ukazuje na to prstom.

 

ale aj tak mám z hackerov skôr nedobrý pocit, ... pocit moci sa môže zvrhnúť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

k tomu zmenenému heslu ...

... hackol stránku Azet.sk a tvrdil, že si z nej odniesol prihlasovacie mená a heslá 7 miliónov jej používateľov. "Chceme ubezpečiť všetkých užívateľov, že tieto heslá nie sú priamo zneužiteľné na prístup do uživateľských účtov. Dekryptovanie je časovo náročná záležitosť," tvrdil vo svojom stanovisku najnavštevovanejší server.

Igigi sa rozhodol, že musí reagovať ..."neplánoval som zverejniť nič viac, ale toto je špeciálna situácia. Tak som sa dnes hral so získanými dátami a dešifroval 92 percent hesiel,"

Hacker hacknutému Azetu: píšete hlúposti. Zverejnil heslá vedenia

 

už je postihnutý aj atlas.cz a denik.cz

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na AZete je použíté jednoduché kryptovanie MD5, ktoré nie je "salted". To sa v dnešnej dobe už tuším ani nepoužíva. Aj to bol jeden z dôvodov prečo na AZete mám jedinečné heslo, ktoré nikde inde nepoužívam. To isté platí aj pre dôležitejšie weby. Tie ktoré sú pre mňa dôležité tam používam jedinečné heslo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 1 rokom...

Kyberzločin na státní úrovni

Kromě tradičně nízkých lidských pohnutek, tedy touze přijít k penězům bez práce, tím, že někoho okradneme, se počítačová zločinnost dostává i na další level. Do roviny politické. Tady se však nejedná o „drobné“ na účtech, ale často o změny na politické mae světa.

Své hackery pravděpodobně zaměstnávají mocností celého světa. Terčem zájmu jsou především vojenská zařízení protivníků a zařízení, která mají něco společného s nukleární energií.

Politicky motivované útoky na štátnej úrovni sa síce občas dejú, nie sú však ešte príliš bežné. Zatiaľ!

Narastajú útoky na firmy, ktoré sa dajú najčastejšie považovať za symbol západnej kultúry a štýlu života. K oficiálnemu klasickému útoku štátov navzájom zatiaľ ešte nedošlo.

Snáď prvý útok sa odohral v roku 1998, kedy separatistická organizácia Tiger vyradila z prevádzky internetové servery niekoľkých konzulátov Srí Lanky.

O rok neskôr sa na Balkáne odohral útok pozície NATO a americkej administratívy. V súvislosti s vtedajším bombardovaním srbských pozícií v Kosove bola napadnutá rada amerických webových stránok.

Od roku 2001 možno Číňania, možno hackeri iných štátov napadajú pravidelne stránky dôležitých amerických inštitúcií, či už ide o Pentagon, Biely dom, NASA, či Svetovú banku. Zatiaľ asi najmasívnejší útok proti štátu sa odohral v roku 2007, kedy sa nezisteným hackerom podarilo na niekoľko týždňov podarilo naprosto rozvrátiť internetovú štruktúru Estónska. Aj keď sa nepodarilo vyšetriť kto za útokom stojí, predpokladá sa, že útok mali na svedomí hackeri najatí ruskou tajnou službou. Ruskí kyber-teroristi sa podpísali aj pod neskoršie útoky na litovské vládne stránky a ďalšie servery v roku 2008, kedy svojimi útokmi podporovali vojenské útoky pri bojoch v Južnom Osetsku a Abcházii.

Ani americkí hackeri nestoja bokom, aj keď sa jedná skôr iba o dohady, pretože "chytiť niekoho pri čine" sa doteraz nikomu nepodarilo.

• K najznámejším hackerským skupinám na svete patrí skupina Anonymus, ktorá napríklad v auguste 2011 napadla 70 webov policajných orgánov na juhu a v centrálnych oblastiach USA a odcudzila množstvo dát.

• Ako to už vo svete chodí, aj od spoločnosti Anonymus sa oddelilo niekoľko agresívnejších skupín, z ktorých najznámejšia je Lutz Security, ktorej členovia útočili na servery finančných inštitúcií, firiem a vládnych agentúr.

 

Zdroj: 21. stoleti 1/2012

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

hackeri za hnutie Occupy po svete útočia na všetko, čo má 99%.

škoda že neboli hackeri za čias socizmu, voľby v prospech ksč tak zvyčajne dopadali.

 

teraz napadli stránku strany 99% :

Hackeri napadli web 99 percent

 

Sme légia. Neodpúšťame, varovalo hnutie Anonymous stranu 99 percent. Obviňuje ich, že sa na myšlienke svetových protestov len priživili.

Aj Slovensko má svoje hnutie hackerov Anonymous, ktorí na webe bojujú proti politikom. Hovoriaca maska s fúzami odvčera na Youtube varovala, že zaútočí na stránku novej politickej strany 99 percent. Stránka niekoľko hodín nefungovala.

„Vykradli myšlienku hnutia Occupy a tento čin nesmie zostať nepotrestný. Žiadna politická strana nám požadovanú zmenu neprinesie. Sme légia. Neodpúšťame. Nezabúdame. Očakávajte nás,“ hovorí strojový hlas v krátkom klipe.

Čítajte viac: http://volby.sme.sk/...l#ixzz1kOHin2j9

 

hackeri nikdy nespia ! :)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hlavne skoda, ze nemaju gule to natriet trebars Iranu, Cine, alebo KLDR... 99% nemam ani najmensi dovod fandit. Ale je to legalna strana. A keby v niektorej zo spomenutych krajin napadli servre legalne povolenej strany (ktorych aj tak vela nie je), asi by boli radi, ak by sa im za protistatnu cinnost a terorizmus neusiel trest smrti.

 

Babofky :P

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zatiaľ to vyzerá asi "len" na DDoS útok. Ale ťažko povedať, či ide naozaj o DDoS útok alebo všetci sú zvedaví či na stránku zaútočili a išli sa na ňu pozrieť a zvýšili návštevnosť, ktorú servery Webhouse nezvládajú

 

Teraz je tam stará známa hláška, ktorá sa kedysi objavovala na na FreeSpace Fóre, keď sa aktuálna návštevnosť fóra zvýšila na drastických 15 ľudí online

 

Aplikácia prekročila pridelený limit systémových zdrojov servera. Kontaktujte prosím správcu servera.

 

Aplikace provozovaná na tomto serveru překročila přidělený limit systémových zdrojů serveru. Kontaktujte prosím správce serveru

 

The application has reached reserved amount of server's system resources. Please contact server administrator.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie je to nahodou tak, ze pokial ide o v podstate beznu stranku, bez nijakej ochrany - tak je DDoS v podstate velmi jednoduchy? Cize kludne to moze byt... Sovenska odnoz Anonymous sa zatial nijak moc nepredviedla, tak preco by to neurobili takymto sposobom?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano, DDoS útok môžeš spraviť aj ty, keď si nájdeš dostatok kamarátov na to, aby ste tak prudko zdvihli návštevnosť webovej stránky, že ten nápor nevydrží. Môže byť viacero typov DDoS útokov, proti ktorým existujú ochrany, ale voči tomuto čo nastalo včera sa asi ochrániť nedá (možno tak, že by sa návštevníci mimo SR automaticky presmerovali na úplne inú lokalitu mimo zasiahnutého servera, ale v praxi som to nikdy neskúšal), v podstate by sa o hackerskom útoku ani nemalo hovoriť, to že niekto prudkým zvýšením návštevnosti zhodí server, má od hackingu ďaleko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja tiež občas premýšľam, či nepošlem tvojmu zamestnávateľovi nejaké tie odkazy na niektoré tvoje príspevky. Keďže AT&T má dosť veľa zákazníkov, ktorí by možno radi nastúpili na tvoje miesto.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel v pohode no problem. Avsak aspon vidno ze si na inej strane. Proste treba urobit poriadok s bankstermi a spol. Treba Anonnymous podporit ne ?

Valcik: Vsak ja viem to bolo myslene v rovine uvazovania. Vies ze by sa to nedalo len tak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Heh obcas premyslam ci neposlem ludkom z Anonymous nejake tie hesla na niektore routre :D Kedze AT&T ma dost vela zakaznikov :D

 

Keby sa o taketo veci Anonymous starali, tak to robia namiesto propagacnych akcii v prospech piratstva. Proste realita je uplne ina, nez fikcia - a hackeri nie su nijaki janosikovia bojujuci za chudobny lud.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov