Skočiť na obsah

Alternatívni mobilní operátori


Tomáš

Odporúčané príspevky

Obe spolupracujú s O2 a vždy idú o nejaké centy pod cenu bežne dostupných služieb... Zatiaľ majú dobré akcie len m nieje jasné ako by to malo cele fungovať že si nejaká obchodná sieť založí mobilného operátora? To by som chcel trochu objasniť od ľudí resp. vaše názory na to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a všetci z toho majú osoh. keď to funguje pod O2, nie je to založený nový mobilný operátor, len požičali značku. pritiahne to zákazníkov, pár centov narobí zisky, a kým ich vyrába pre všetky strany, zatiaľ to bude fungovať. je to obchod. vždy je to obchod. nerobia to pre ušetrených pár centov zákazníkov, ale pre seba. zisky na prvom mieste. nie sú zisky, zbohom obchod. aký je mechanizmus, je vlastne jedno, v podstate vo všetkých takýchto partnerstvách niekto platí niekomu, aby sa dostal do kšeftu, a ten kto to prijme, počíta s tým, že z toho bude mať zisk.

nay a tesco sú len mená. značky.

 

konkrétne o tescu z reklamnej stránky:

„TESCO je pre nás veľmi významným partnerom. Vďaka jeho silnej predajnej sieti sa ponuka jednoduchých, výhodných a transparentných telekomunikačných služieb O2 dostáva k tisícom nových zákazníkov po celom Slovensku,“ povedal ....., generálny riaditeľ spoločnosti Telefónica O2 Slovakia.

treba trochu pogoogliť, je to čistý kšeft, so všetkým čo k tomu patrí.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tiež predpokladám, že to funguje asi tak ako uvádza game. Poskytovateľom služby ostáva O2, spolupracujúce firmy poskytnú v podstate svoju značku pre pomenovanie služby a figurujú zrejme skôr ako jej sprostredkovatelia. Pokiaľ by sa na Tescomobil premenovala napríklad služba Prima alebo Easy s tým, že jej výhradným predajcom pod týmto názvom by bolo Tesco, princí by bol asi takmer rovnaký.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa skôr prekvapuje, že napriek týmto službám a väčšej konkurencii ceny SMS neklesajú, práve naopak. Pamätám, že kedysi Globetl mal SMS za 2,50 Sk aj s DPH. Teraz je to tuším o niečo viac, Tesco má 10 centov za SMS čo sú 3 koruny. Človek by čakal, že tie ceny budú menšie, ale nie sú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale zase hovory sú najlacnejšie v SR! Veď Nay má za 11 centov a Tesco za 10 minutu do všetkých sietí... A ja si pamätám také že ak som z Primy zavolal na Easy zjedlo mi to aj 14,50 sk! Momentálne najlacnejšie z troch normálnych operátorov je 13 centov za minutu do všetkých sietí. To mi vychádza ešte lacnejšie minuta ako u Orange so zlavneným paušálom. Takže čo sa týka volaní a nemať paušál je to pecka! Len ma zaujímalo že aký majú prefix? A ani na jednej simkarte nebolo telefónne číslo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mňa skôr prekvapuje, že napriek týmto službám a väčšej konkurencii ceny SMS neklesajú, práve naopak. Človek by čakal, že tie ceny budú menšie, ale nie sú.

 

celá tá politika cien je divná. možno je to nízka cena, ako píše Tomáš, ale tri koruny za smsku nie je až taká nízka cena. koľko sms ľudia pošlú denne krížom krážom, zisky musia mať obrovské

je mi jasné že to nie je dobročinnosť, ale z týchto alternatívnych operátorov nemám dobrý pocit.

viem, že v prvom rade by človek mal pozerať na cenu, dobre, je to lacné, idem si pre tesco-mobil, ale mám z toho také nepríjemné balamutenie-klientov mrazenie.

stačí si prečítať, čo o klientoch napísal generálny riaditeľ Telefónica O2 Slovakia ... chytanie klientov za každú cenu, a na to som z istých dôvodov dosť nevrlá

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale prišiel som na to že síce je minúta za 10 centov, ale háčik je v tom že sekundová tarifikácia začína až po prvej minúte takže ak spravíte hovor v štýle ,,čau tak ideš? Tu som pri stanici" teda 5-8 sekúnd a zoberie to 10 centov. Väčšina hovorov je kratšia ako minúta a keby niekto chcel extra dlho volať tak sa mu už oplatí paušál.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...

Takže upgradneme troška: Momentálne najlacnejším sub-operátorom je FunFón ale iba čo sa hovorov týka teda 7 centov za minutu a sekundová tarifikácia od začiatku! Ale SMS je stále 7 centov pričom niektorí ostatní operátori to dávajú za 6 centov ale ak to prepočítame všeobecne že tam je len cent rozdiel v esemeskách ale hovory skoro polovica ako majú odbodné služby od bežných operátorov tak je to momentálne najlacnejšie na trhu. Je to však sueť Orange.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov